- 10 Ekim 2014
- 1.338
- 2.103
- 133
- Konu Sahibi Cestlaviee
-
Bu duyguyu itici güç olarak kullanıp elde etmeye bakın bence... Karşınızdakinin hakkında kötü düşünmüyorsanız veya hasetliğinizden kötülük yapmıyorsanız bir sorun yok bence...
Canım sen kendi hayatına bak başkalarının hayatını hayalinde yasatirsan kendi hayatını yasiyamazsin bunu unutma kendini sev kendin ol goruceksin :)Çok teşekkür ederim yorumunuz için, elbette herşey Allah'tan inancım sonsuz tek sığındığım o zaten ama sanırım duygularıma söz geçiremeyip bi de fazlasıyla dışa vurmuşum.
Kötü bir insan değilim kötülük yapamam zaten herşey düşüncede, birini eleştirdim diyelim hani böyle kıskandım çekemedim asla fiilen birşey yapmıyorum ama mutlaka o kişinin başına birşey geliyor inanın anlamıyorum konu tam olarak bu
O zaman sızın nazarınız degıyorKötü bir insan değilim kötülük yapamam zaten herşey düşüncede, birini eleştirdim diyelim hani böyle kıskandım çekemedim asla fiilen birşey yapmıyorum ama mutlaka o kişinin başına birşey geliyor inanın anlamıyorum konu tam olarak bu
O zaman sızın nazarınız degıyortamda ımrenerek bakıyorsunuz vardıya bı programda keşke benım olsa diyordu güldür güldürde galıba kem gözlüsünüz
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, elbette herşey Allah'tan inancım sonsuz tek sığındığım o zaten ama sanırım duygularıma söz geçiremeyip bi de fazlasıyla dışa vurmuşum.
Mesela ona bir saat almıştım bir arkadaşına ödünç vermiş iyi niyetle beğendiği için bende nasıl verirsin ya nasıl takar sana aldığım saati onu ben aldım falan diye epey çıkışmıştım o da saati geri aldı kısa bir süre sonra saati kırıldı. Her konuda böyle olduğumu söylüyor sahip oldugumla böbürlendigimde ya da birseyi beğenmeyip daha iyisini istediğimde onu hep kaybettigim için söylüyor
Sizden fazla imkanlara, özelliklere sahip olduğunuz kişiler için kötü düşünceler beslemiyorsanız fesat değilsiniz tabii ki. Kendinizi tartın, o insanlar buna layık değil, onlarda olmasın bende olsun, ellerindekini kaybetsinler gibi içten içe düşündüğünüz oluyor mu? Gerçi bu şekilde düşündüğünüzü sanmıyorum, kötü düşünmediğinizi belirtmişsiniz. Siz sadece imreniyorsunuz bu da gayet insani bir duygu.Herkese iyi akşamlar,
Benim bir sorum bir de önerilerinize ihtiyacım var. Konu biraz karışık ama uzatmamaya çalışacağım. Maddi sıkıntılar içindeyiz bunalmış durumdayım bazı bazı insanların hayatlarına özeniyorum içten içe yani. Buraya kadar sorun yok. Fakat nişanlım bana fesat olduğumu söyledi fesatlık sizce nedir? Öyleysem nasıl olmayabilirim bana yardımcı olur musunuz kendimi çok kötü hissettim. Insanların mutluluklarıyla mutlu olmaya çalışıyorum ama kendi mutsuzluğumun içinde başaramıyorum tam anlamıyla. Böyle olmak istemiyorum aşılabilecek birşey mi?
Kimseye kötü bir düşüncem yok fakat neden benim yok, benim de olabilirdi, olmalıydı gibi düşünceler besleyip insanların hayatlarına imreniyorum. Bunu nasıl yazıyorum kendime bile itiraf edemedigim birşeyi bilmiyorum ama önerileriniz varsa dikkate alırım memnun olurum.
Haha bı bende de oluyo ama oğluma ve kendimeKötü bir insan değilim kötülük yapamam zaten herşey düşüncede, birini eleştirdim diyelim hani böyle kıskandım çekemedim asla fiilen birşey yapmıyorum ama mutlaka o kişinin başına birşey geliyor inanın anlamıyorum konu tam olarak bu
Canımm cooook yanlıştasın kendine zarar veriyorsun vazgec bu düşüncelerden
Bence bunun farkında olman senin kötü olmadığının göstergesiInanın farkındayım herşeyin öncesinde fani olan şeyler fakat artık rahatsız olduğum ve kendime laf geçiremediğim için açtım konuyu. Artık içim mi kötü ben kötü niyetli biri miyim diye düşünüp duruyorum üzülüyorm
Biliyor musun, ben nişanlına katılıyorum. Böyle yaptıkça gerçekten hiçbir eşyanın hayrını göremezsin .Mesela ona bir saat almıştım bir arkadaşına ödünç vermiş iyi niyetle beğendiği için bende nasıl verirsin ya nasıl takar sana aldığım saati onu ben aldım falan diye epey çıkışmıştım o da saati geri aldı kısa bir süre sonra saati kırıldı. Her konuda böyle olduğumu söylüyor sahip oldugumla böbürlendigimde ya da birseyi beğenmeyip daha iyisini istediğimde onu hep kaybettigim için söylüyor
Biliyor musun, ben nişanlına katılıyorum. Böyle yaptıkça gerçekten hiçbir eşyanın hayrını göremezsin .
Gercekten de paylaşılan eşyanın bereketi çok oluyor. Yemek bile eve davetsiz misafir gelince artıyor sanki,elbet herkese yetiyor. Değil mi?
Sana kendi hayatımdan birkaç örnek vermek istiyorum.
Sondan başlayayim:) benim dünya tatlısı bir çadırim var. Onu çok seviyorum ve üstüne düşüyorum. Ama yine de sık sık başka arkadaşlara veriyorum. Mesela para yüzünden tatile çıkamayacağını söyleyene, bir bölgeyi görmek istediğini söyleyene,festivale Gidecek olana... En son alta serilen plastiginde bir delik buldum kamptayken ve canım sıkıldı. Çünkü o delikten karinca-bocek vs gelebilirdi. 'bir daha kimseye vermeyeyim' diye aklımdan geçirdim. Neyse yazın sonuna dogru bir arkadaşım emrivaki yaptı, ona verdim. En son bu hafta tekrar kamp yapacağım için istedim. Ve bana yeni çadır almak istediğini söyledi:) Salonda çocukları için oyun çadırı gibi kullaniyormuş onu,bozup katlayıp bana getirmek vs vs yorucu olur diye:) böylece tam karıncalı deligi oldu diye yenilemeyi düşünürken kendi kendine yenilendi :)
İkinci olarak , benim coook sevdiğim bir bisikletim var. Dövmesi bile var. Çok seviyorum. Aktif olarak da kullanıyorum. Ama mahallenin çocuklarına da veririm hep. Mutlaka da tembih ederim 'isteyen-evini bildiğiniz herkese verin. Ama sakın bakkalın oradan ileriye gitmeyin (yani yola çıkmayın) diye. Hatta bazen gelir evimden isterler. Herneyse bir gün park ettiğim bir yerde kilidini kırıp calmislar. Ve daha bisikletimin yasini tutamadan iş yerinden yetkili bir abi çok kaliteli bir bisikleti olduğunu, ama artık bebeği olduğu için kullanmadığını- kömürlükte bekleyecegije benim almamı istedi. Ve kendi istegimle verdiğim çok cüzi bir paraya harika bir bisikletim oldu
Aynı şekilde yakın bir arkadaşımla aynı bedeniz. Onun da ailesi kalabalıktır düğünü derneği bitmez. Her seferinde abiye almak yerine gelir benim abiyelerden birşeyler giyer bazen. O da bazen kendine aldığı ama iri göğüsleri yüzünden fazla dekolteli duran kıyafetlerini bana verir :)) onun sayesinde abiye dolabim genişledi mesela:)
Benim hayatımda her gördüğüm örnek paylaşarak çoğalma üzerine. Nisanlinin çocuğa saati ödünç vermesi çok büyük bir olay degil. Çocuk da Belki dugunde belki buluşmada takacakti. Sonra geri getirecekti zaten .
Benim sevgilim de hediye ettiği bir eşyayi ödünç verdiğim için laf söylese ben de hoş karsilamazdim.
Ayrıca başkalarında olan şeyleri niye kıskanıyorsun ki? Belki de sen , onlarda olmayan çok şeye sahipsindir. Aranız nasıl bilmiyorum ama belki iyi bir nişanlı...
Ayrıca istediğiniz şeyler hep maddi şeyler mi? Aynısını sizin de yapabileceğiniz şeyler yok mu? Eğer hep maddiyse sıkıntılı :) ama maddiyat da herşey değil.
Ben çok düğüne nişana gittim. Otelde yapılanlara da evde yapılanlara da... en güzellerinden biri seydi; bir arkadaşım evde nişan yapmıştı geçen yıllarda. Pinteresttekiler gibiydi. Bir çerçeve yapmış mesela gazete kağıdı ve tutkalla doku verip boyamis, tutup resim cekindi mesela herkes. Masası falan da çok güzeldi, uçan balonlar almıştı... Bizlere de kendi yaptığı kokulu mumları hediye etti nişan hediyesi olarak. Belki birkaç yüz liraya tüm nişanını harika bir şekilde organize etmişti yani.
Düğünün güzel geçmesi için büyük paralara ihtiyaç yok.
Bir program var çok seviyroum, 'cheapest wedding' diye. insanlarin düşük bütçelerle düğün yaptığı bir program. Orada da en dikkatimi çeken sey, seni sevenlerin geldigi her düğün nasıl olursa olsun güzel ve keyifli oluyor. Ama sevdiğin dostlar biriktirememissen birinci bölümdeki kız gibi arkadaşına 'sanki zorla gelmişsin,gülsene biraz' diye geriliyorsun
Nisanlinizi bu tavrınız net rahatsız etmiş . Madem bunu kafaya çok takiyorsunuz başkalarının hayatlarına bakmayın en iyi yöntem bence bu. Ben içinde bulunduğum durum ne kadar kötü olursa olsun her zaman Allah beterinden korusun der ve daha kötüsü olmadığı için mutlu olurum. Benden daha iyi durumda olanlar asla bitmez ama hayatımı bunlara bakarak geciremem.Herkese iyi akşamlar,
Benim bir sorum bir de önerilerinize ihtiyacım var. Konu biraz karışık ama uzatmamaya çalışacağım. Maddi sıkıntılar içindeyiz bunalmış durumdayım bazı bazı insanların hayatlarına özeniyorum içten içe yani. Buraya kadar sorun yok. Fakat nişanlım bana fesat olduğumu söyledi fesatlık sizce nedir? Öyleysem nasıl olmayabilirim bana yardımcı olur musunuz kendimi çok kötü hissettim. Insanların mutluluklarıyla mutlu olmaya çalışıyorum ama kendi mutsuzluğumun içinde başaramıyorum tam anlamıyla. Böyle olmak istemiyorum aşılabilecek birşey mi?
Kimseye kötü bir düşüncem yok fakat neden benim yok, benim de olabilirdi, olmalıydı gibi düşünceler besleyip insanların hayatlarına imreniyorum. Bunu nasıl yazıyorum kendime bile itiraf edemedigim birşeyi bilmiyorum ama önerileriniz varsa dikkate alırım memnun olurum.
Maddiyati bu kadar kafaniza takiyorsaniz, başkalarının parasına bu kadar ozeniyorsaniz neden siz de imkanlarinizi o seviyeye getiemek için caba gostemiyorsunuz da onlara bakip hasetleniyorsunuz ki?
kıyaslama yapıp, özeniyorsun...özendiğin insanlara kin, öfke, nefret duymuyorsan fesatlık değildir bence...ama hayatını başkalarıyla kıyaslaman yanlış...kendi hayatına odaklan ve kendi hayatının güzel yönleriyle mutlu olmaya çalış...Herkese iyi akşamlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?