Fikir alisverisi

Emrens

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
207
12
318
Muğla
Slm kızlar bayadır girmiyordum. Yaklaşık 8 ay önce eşim vefat etti Kendini vurdu. Şuan belki çok çok erken bunu konuşmak için Ama zaman zaman düşünüyorum ikinciye bir evlilik yapsam nasıl bir hayatım olur diye. Bu arada iki tane oğlum var biri 2 biri 5 yaşında.sonucta etrafta üvey baba modeli örnekler görüyoruz tv de falan Belki içinizden bana kızanlar olacaktır kocası olmuş ne düşünüyor diye ama hayatta devam ediyor. Kızgınım ona da ne derdi paylaşmadı diye. Belkide ondan böyle düşüncelere girdim. Içinizde ikinci evlilik yapıp çocuklarını evlendiği eşi kendi çocuğu gibi kabullenen yada bu konuda sıkıntı yaşayan var mı? Bana birileri fikir versin bazen uzakta olan insanlarla konuşmak iyi geliyor

bu dusunerek oluyor mu? hayatin sana sundugu sartlara gore bu konuyu dusunmek daha mantikli. o an ki mantk ve duyguyla dusunulck seyler bunlar.

Başınız sağolsun... Tabi ki de hayatınıza yön verecek yeni ilşkiler insanlar tanıyacak belki de bi evlilik yapacaksınız... Ama yavrularınız daha çok küçük bence bu fikirden önce kendi ayaklarınız üzerinde durun derim maddi ve manevi anlamda.

Hem kimsenin sizin evlatlarınızı kabullenmesini beklemeyin hem anne hem baba yeri geldi arkadaş olun siz kucaklayın yavrularınızı çok küçükler daha...
Çevremde de böyle bir şey duyup görmedim ama illaki vardır yüreği güzel İnsanlar
8 ay çok kısa bi süre biraz bu fikrinizi zamana yayın umarım kalbi çok güzel kişilelerle karşılaşırsınız rabbim yardımcınız olsun

Öncelikle allah sabır versin. Ikinci evliligini yapıp çok mutlu olan illa ki vardır ama onun öncesinde bu acıyı tamamen üstümüzden atmanız ve sizi mutlu edecek i insanin karsiniza cikmis olmasi gerekiyor. Su an daha 8 ay olmus ve bence bu düşünceler için daha çok erken yani içiniz iyileşmeden egriyi doğruyu goremeyebilirsiniz o açıdan. Evlatlarıniza sarılin sonuçta onlar da baba siz kalmış. Gelecekte karşınıza ne çıkar o zaman degerlendirirsiniz

Çalışıyor musunuz? Maddi durumunuz nasıl? Sizin yerinizde olsam uzun bir süre düşünmezdim evliliği fakat hem hayatın ne getireceği belli olmaz hem de sartlarinizi bilemiyorum.

Benim Teyzem de çocukları aynı 2 ve 5 yaşındayken kocası kendini vurdu. Vefat etti. Teyzem çok sevindi tüm sülale şaşkınlık içerisindeydik. O yaşasaydı ben çocuklarımı iyi yeyiştiremezdim iyiki yok dedi. Sonra işe girdi büyük kız küçük kardeşine baktı bakıcıya verecek parası yoktu ve büyüttü evlenmeden çocuklarını. Şimdi iki kardeş ikisi de tıp fakültesinde okuyorlar çok ahlaklı pırlanta gibi çocuklar. Sizin de hakkınızda hayırlısı olsun belki de hayırlı olan buydu. Akışına bırakın hayat size ne sunacak

Eşinizi sevmiyor muydunuz? Yada kötü mü davranıyordu. Hani öyle eceliyle de ölmemiş çok acı bi şekilde olmuş. Bu kadar kolay mı yeni evlilik hayali kurmak 8 ay olmuş daha?

Slm kızlar bayadır girmiyordum. Yaklaşık 8 ay önce eşim vefat etti Kendini vurdu. Şuan belki çok çok erken bunu konuşmak için Ama zaman zaman düşünüyorum ikinciye bir evlilik yapsam nasıl bir hayatım olur diye. Bu arada iki tane oğlum var biri 2 biri 5 yaşında.sonucta etrafta üvey baba modeli örnekler görüyoruz tv de falan Belki içinizden bana kızanlar olacaktır kocası olmuş ne düşünüyor diye ama hayatta devam ediyor. Kızgınım ona da ne derdi paylaşmadı diye. Belkide ondan böyle düşüncelere girdim. Içinizde ikinci evlilik yapıp çocuklarını evlendiği eşi kendi çocuğu gibi kabullenen yada bu konuda sıkıntı yaşayan var mı? Bana birileri fikir versin bazen uzakta olan insanlarla konuşmak iyi geliyor
Allah rahmet eylesin oncelikle.
Yanlis anlamadiysam olen esine kizgin oldgun icin evlenmek aklina gelmis . eger anladigim dogruysa suanda evlilige her anlamda hazir olmadigini goruyorm.
Bi insan kizgnlkla evlilige karar vermez gercekten ihtiyac duyuyosan manevi anlamda ve hazirsan evlilige tbikide uygn biryle evlenirsin . ama uzaklardan bakan biri olarakhazir olmadgnigoruyorm. Bazi seylerleyuzlesmen gerekiyo gibi hisettim. Onu sen bulmalisin

Durumunuz cok zor allah yardimciniz olsun.yalnizlik zor insan bir hayat arkadasi ister ama bir yanda cocuklar var.su bir gercek ki onlar sadece sizle daha mutlu olurlar yani evlenmeniz sizi ettigi kadar onlari mutlu etmeyebilir.siz de bunlari dusunuyorsunuz ki bu soruyu sormussunuz.evlenip de cocuklariyla birlikte iyi bi4 aile olan mutlu olan vardir mutlaka .insallah siz de boyle olabilirsiniz.ama tabi bu dusunceleri erteleyin biraz daha cok erken

Başınız sağolsun
Basımıza gelmedigi için bi cogumuz bu durumu anlayamayacaktır ancak dedigini gibi hayat devam ediyor ve cocuklarınız icin güclü olmak zorundasınız
Umarım karsınıza cok iyi biri cıkar

Oncelikle basiniz sagolsun. Hayat bir sekilde devam ediyor etmek zorunda. Kimsenin sizi yargilama hakki da yok. Hayat sizin hayatiniz. Uvey baba modellerinin iyi ornekleri de var kotu ornekleri de var her insanin iyisi de kotusu de oldugu gibi. Hakkinizda hayirlisi olsun insAllah.

Eşim çokta iyi biriydi maddi manevi hiç bir sıkıntım yoktu maddi olarak hala da yok. Bana bunu düşündüren şu oldu büyük oğlumu yatırırken sana masal anlatıcam dedi maşayla koca ayı. Masanın babası olmuş yeni baba istiyormuş dedi. Bende nerden bulcakmis dedim annesi yeni hayatisi bulcakmis dedi. Bunu diyen 5 yaşında bir çocuk ne düşünerek söyledi bilemiyorum. Ondan sonra bende düşündüm yani böyle birşey olsa çocuklarımla nasıl bir hayatım olur diye. Elestri yapmak çok basit tabiki herkes koca meraklısı gözüyle bakıyor ama ne yaşanır ne düşünür kimse bilmiyor ahkam kesmek kolay. Başlıkta da yazıyor fikir alışverişi diye ben belki bu tarz yaşanmışlıklar olur birileriyle konuşurum diye yazdım ama yanlış yapmışım goruyorumki

Başınız sagolsun.

İlk mesajiniz değilde, ikinci mesajiniz beni çok uzdu. Oglunuz bu sekilde ,konusmasi cocugun icindeki baba özlemi, tabi ne yapacağınuzi bilememissinizdir.

Acaba bir uzmandan yardım mı alsanız. Pedegogdan.

Koca meraklısı denmiyor ki size .. acele etmeyin deniyor özellikle de çocuklarınız için bu uyarı ..

Kaldı ki fikir alışverişi dediğiniz gibi , herkes de fikrini söylüyor .. herkes nerdeyse aynı fikirde , aceleci olunmaması konusunda

O halde bırakın akışına...
Aday olunca artılarını ve eksilerini düşünerek karar verirsiniz.
Sizi anlıyorum, özellikle çocuklar evde baba figürüne ihtiyaç duyacak yaştalar.
Allah korkusu olan biri ile tanışmanızı dilerim. Çocukla evlilik yapmak zor bir durum çünkü.

Son düzenleme:
Canım öncelikle nickini değiştir, ben konunuzu buldum mesela. Eşinin adını falanda öğrendim. Yakınlarınızda öğrenebilir ve zor durumda kalırsın. Korkum o ki Bebeklere yansıtırsın. Ayrıca eşin seni aldatmadıysa ( bir tanıdığımın eşi sevgilisine kıxıpçintihar etti ve kadın tekrar evlendi, kimse yorum bile yapamadı tanbiki), boşanma aşamasında değilsen, ve de çalışıyorsan, maddi durumun iyiyse ne bu acele?

Back
X