• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerine ihtiyacım var

İnşallah aslinda haksızlık etmek istemiyorum oğluma aslinda bu inat ve aglamalarinin olmadigi zamanlar cok cok tatli ve iyi huyludur ama benimde psikolojim bozuldu son dönemlerde uykusuzluk ve yorgunluk bu laflar yüzünden
o laflar bitmez arkadaşım
aynılarını yaşadım yaşıyorum
hala konuşuyorlar benim büyük kızım hakkında
sinirli ağlak v.s. diye
önceden çok takıyordum şimdi benim çocuğum da böyle ben mutluyum hasta değil ya çok şükür diyorum

merhaba ne yazık ki anladığım kadarıyla çocuğunuz sizin kumandanızı eline geçirmiş, anne babalık rolünü o üstlenmiş. Hadi öyle böyle bu yıllar geçer ama ya sonrası. Zararın neresinden dönerseniz kar bugün başlayın. Öncelikle küçük sınırlar koyun ve seçenekler. şuan pat diye uyum sağlamayacağı şeyler değil basit küçük şeylerden başlayın. Mesela bişey için ağlıyor onun hizasına inip kollarından hafifçe tutup gözlerinin içine bakarak ismini bilmiyorum ahmet deyim ahmetciğim şuan ağlamayı mı seçiyorsun yoksa tv izlememeyi mi deyin ilk etapta cevap vermeyip ağlamaya devam edecektir seçimini çabuk yap ağlamayı seçersen tv yi kapatacağım sen burda istediğin kadar ağlayabilirsin ben içerde kafamı dinlemek istiyorum deyin ağlamaya devam ederse tv yi kapatıp çıkın ama o muhtemelen yavaş yavaş sakinleşecektir. bu bi örnekti seçenekleri siz çoğaltın .atıyorum çizgi film bitti diye ağlıyor deyin ki sen ağlasan da o çizgi film başlamayacak ama ağlayarak başlatabiliyorsan buyur ağla yada mutlu olup diğer çizgi filmini izle seçim senin deyin .kararlı olun bugün şöyle bi düşünün hangi durumlarda ne sınırlar koyabilirsiniz ne yapabilirsiniz. kararınızı verip başlayın. geri adım atmayın. ona sizin anne onun çocuk olduğunu hatırlatın. birde bi süre ipleri tekrar elinize geçirene kadar çocuğunuzun sizinle inatlaşayıp ağlayarak dediğini yaptırabileceği ortamlara girmeyin.
Benimde aynı yaşalarda bi oğlum var benimde sizin gibi düşünüp çaresizliğe kapılıp kendimi suçladığım zamanlar oldu ama bi psikolog arkadaşımın bu şekilde tavsiyeleriyle atlattık şükür.

Söz veriyir tamam annr diyor ama sonrasi hüsran o derece ki magaza müdürü müdahale ediyor istedigi seyler normalde degil gecen tras kremi icin yerlere yatti oncekinde de anahtarlik icin
Normalde iyi bir cocuk ama gün icinde kesinlikle bunlati yaşıyoruz mesela cay bitiyor içmiyor bitincede cay diye ağlıyor
Rabbim acısını göstermesin yinede eksikliğini vermesin
tanıdığım bir anne var. onun da kızı öyleydi. kızı kreşe başladı. zamanla azaldı ama tamamen bitmedi. hala istediği şeyler için saatlerce ağlıyor. büyüdükçe azalacak inşallah.
bol bol dua okuyun üfleyin içirin.

tanıdığım bir anne var. onun da kızı öyleydi. kızı kreşe başladı. zamanla azaldı ama tamamen bitmedi. hala istediği şeyler için saatlerce ağlıyor. büyüdükçe azalacak inşallah.
bol bol dua okuyun üfleyin içirin.
Tesekkur ederim insallah düzelecek

her çocuk başka. idare etmekten başka çare yok.
o kızın kardeşi oldu, çok da iyi abla oldu ama krizi tutunca ağlıyor hala. anne çare bulamadı, o yüzden makul isteklerini yapıyor.
Benim oglumun malesef yaşıtı yok buyukler oyunlara katmiyorlar:(

Benim oglumun malesef yaşıtı yok buyukler oyunlara katmiyorlar:KK43:
eğer mümkünse sübyan kursu denen ev tarzı kurslar var. haftada 2-3 gün 2-3 saatliğine götürün getirin.
hem size hem çocuğa iyi gelir belki. seneye de anaokulu olur. düzelir inşallah.

Thomas Edison bir gün eve geldiğinde annesine bir kağıt verdi ve “Bu kağıdı öğretmenim verdi ve sadece sana vermemi tembihledi”. dedi.

Annesi kağıdı gözyaşları içinde oğluna sesli olarak okudu: “Oğlunuz bir dahi. Bu okul onun için çok küçük ve onu eğitecek yeterlilikte öğretmenimiz yok. Lütfen onu kendiniz eğitin.”

Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Edison’un annesi vefat ettiğinde, o artık yüzyılın en büyük bilim adamlarından biriydi ve bir gün eski aile eşyalarını karıştırırken birden bir çekmecenin köşesinde katlı halde bir kağıt buldu ve alıp açtı.

Kağıtta “Oğlunuz “şaşkın” (akıl hastası) bir çocuktur. Artık kendisinin okulumuza gelmesine izin vermiyoruz…” yazılıydı.

Edison saatlerce ağladıktan sonra günlüğüne şu satırları yazdı: Thomas Alva Edison, kahraman bir anne tarafından, yüzyılın dahisi haline getirilmiş, “şaşkın” bir çocuktu.

Çocuğu mu atacaklar camdan ?
Herkes gözünü bize dikmiş durumda eşimin evini gecindiremediginden tutun benim kilolarim ve hastaligim millete dert olmuş durumda tüm irtibatlarımızı kesmemize ragmen bu laflar bitmiyor
Baska bir şehre taşınmayı bile düşündük ama cok zor sartlar vs
Yoruldugumu ve tukendigimihissediyorum

konu sahibinin şu yazdıklarına istinaden paylaşmıştım. Şaka mı yapıyorsunuz siz cidden bu soruyu sorarak?

Oğlumu olduğu gibi kabul etmeye karar verdim başkalarının ne dedigi ni artik umursamamaya calisacagim benim oğlumun yaptıklarına şımarıklık diyen insanların çocukları daha beterini yapıyor
Oglum daha 4 yasinda tek cocuk ve yasiti yok belki bu doyumsuzlugu arkadassizliktan
Rabbim bana bu süreçte guc kuvvet ve sabir versin
Evladimla arama soğukluk girmesine izin vermesin
Rabbim bize kötü niyetle yaklasanlarla bizim aramiza sınırlar cizsin ki o cizgiyi gecemesinler

Benim oglumun malesef yaşıtı yok buyukler oyunlara katmiyorlar:KK43:

aslında kilit cümle burda biliyomusun çocuk akranlarıyla bir arada olamadığı içinde sıkıntısını bu şekilde dışarı vuruyor sizden çıkarıyor aslında enerjisini atamadığı için ..başka bir yere taşınsanız hem komşuluk ilişkisi hem yakında okul olan..bizim burdaki devlet okulları artık daha küçük yaştan itibaren alıyor çocukları ,öyle bir yere taşınma imkanınız olsa aslında

:sinirli: etrafina cok kizdim.. 4 yaş cocuk ana okulana başlanmiyormuydu..

aslında kilit cümle burda biliyomusun çocuk akranlarıyla bir arada olamadığı içinde sıkıntısını bu şekilde dışarı vuruyor sizden çıkarıyor aslında enerjisini atamadığı için ..başka bir yere taşınsanız hem komşuluk ilişkisi hem yakında okul olan..bizim burdaki devlet okulları artık daha küçük yaştan itibaren alıyor çocukları ,öyle bir yere taşınma imkanınız olsa aslında
Ev bulabilsek tek dk durmayacağız ama kiralar uçtu

Herkes gözünü bize dikmiş durumda eşimin evini gecindiremediginden tutun benim kilolarim ve hastaligim millete dert olmuş durumda tüm irtibatlarımızı kesmemize ragmen bu laflar bitmiyor
Baska bir şehre taşınmayı bile düşündük ama cok zor sartlar vs
Yoruldugumu ve tukendigimihissediyorum

konu sahibinin şu yazdıklarına istinaden paylaşmıştım. Şaka mı yapıyorsunuz siz cidden bu soruyu sorarak?

Konu sahibinden bu şekilde alıntı yapmadığınız ve esas tartışılan da çocuğun hal ve hareketleri olduğu için garip geldi ve sordum. Şaka yapar gibi bir halim var mı ?

Konu sahibinden bu şekilde alıntı yapmadığınız ve esas tartışılan da çocuğun hal ve hareketleri olduğu için garip geldi ve sordum. Şaka yapar gibi bir halim var mı ?
Var. Konuya bakınca esas olan çocuğun hal ve hareketleri dahi olsa
-ki değil- bir üyenin bu şekilde paylaşımını çocuğa yormak evet şaka yapar gibi. Genele göre mi yorum yapılmalı hep?

Çocuğunuzda davranış bozukluğu var. Şımarıklık ya da arsızlık değil çocuktaki durum.Çocuktaki davranış bozukluğunu kabul edip bir uzman yardımı almalısınız. Çünkü sizin farkedemediğiniz,çocuğun iç dünyasında var olan bir sorunu olabilir ve davranış bozukluğu bundan ileri gelebilir.
Çocuğumu böyle kabullendim diyerek bu soruna bir çözüm üretmezseniz bu davranışları pekişir ve ilerleyen dönemlerde çocuk sosyal ortama girdiğinde daha fazla sorun yaşarsınız.

Devlet hastanelerinde Çocuk ve Ergen Psikiyatri Poliklinikleri var. Çocuğunuzu buraya götürüp uzman yardımı alabilirsiniz.

Back
X