Fikirleriniz benim için değerli..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.884
57.708
798
Kızlar selam..
Nasılsınız? :)

Ben çok şükür fena değilim.
Bu aralar hayatımda güzel gelişmeler var gibi.

Ama bir arkadaşımla konuşunca tedirgin oldum sizin de fikirlerinizi almak istedim.
Bu arkadaşım benim fazlaca iyi niyetli olduğumu bildiği için uyarmak istedi bu arada.

Çocuklar için öyküler yazmaya ve resimlemeye başlamıştım.
Pek çok yayınevine dosya göndermiştim ama bir şey çıkmadı.

Bir arkadaşımın aracılığı ile yüzyüze bir görüşmem de oldu.
Ama orda da pek beklediğim ilgiyi göremedim.
Bir övdüler 10 engelden bahsettiler. Kısacası umut kırıcı bir görüşme oldu hatta vazgeçmeliyim sanırım moduna sokmayı başardılar beni..

Zaten kendim de mükemmelliyetçi biriyim. Kendimi hep yetersiz bulurum.
Daha iyi daha da iyi olmalı gibi manyak bir yanım var..

Olan yeteneğimi kullanma ve pazarlama konusunda sıfırım. Yaparım ama acabalarla yaparım.
5 kişi övse '' ya gerçekten mi? Cidden mi güzel?'' diye karşılıyorum.

Bir de biri karşıma geçip engellerden ve eksiklerden uzunca bahsedince halimi siz düşünün.
Direk 'Tamam ya başlamadan bitti..'' oluveriyorum.

Derken...

Bir yayınevinden oldukça olumlu, ılımlı bir yanıt aldım..
5 yıllık yayınevi çocuk edebiyatına yeni yeni giriş yapıyor..
Sahibi 20 yıldan fazla bir kitap sektörü geçmişine sahipmiş..

Diğer yayınevlerinin aksine benim çekimser duruşuma karşın çok destekçi bir tavır sergilediler.

Birlikte yapacağız. Eksiklerimizi tamamlayarak en iyisini çıkaracağız.
Sende o potansiyel var biz beğendik.

İstediğimiz şey benim tanıttığım yazar benimle kalsın.
Tüm çalışmalarını benimle yayınlasın.

Bu yüzden uzun süreli sözleşme imzalıyoruz dedi. 5 yıldan bahsetti.
Sen bunu düşün aceleye getirme birbirimize güven duyalım.
Tamam dersen hemen başlayalım dediler.

Arkadaşım ise diyor ki neden 5 yıl?
Çok güzel bir fırsat değerlendirmeni çok isterim ama kendini 5 yıl bir yere bağlama.

Süreyi kısaltmaya çalış.
1 yıl sonra belki sıkılacaksın.
Belki başka bir yerden çok iyi bir teklif alacaksın falan dedi.

Ben aslında o kadar güzel karşıladılar ki beni diğerlerinin aksine terapi niteliğinde bir görüşme yapıp değerli hissettirdiler. Daha iyi bir teklif alsam da tühh kaçtı demem. o 5 yılı bir vefa borcu olarak görürüm dedim.

Arkadaşımsa çok duygusal yaklaşıyorsun. Profesyonel ol lütfen seni tanıdığım için uyarıyorum.
İyi düşün ve mümkün olduğunca kendi çıkarlarını hesaplayarak anlaş dedi.

Şimdi gerçekten diretmeli miyim süre konusunda.
Bu karşıdan nasıl görünür?
Siz ne dersiniz?

Çok kararsız kaldım.

Gerçekten fazla verici şeffaf biriyim.
Pişmanlık yaşamak istemiyorum kızlar..

Siz neticede j.k rowling degilsiniz . Yani cok is yapan hali hazirda satis rekorlari kiran biri olsaniz sizi kapatmaya mecbur birakmaya calisiyorlar diyecegim ama. Aksine kendinizi ispatlamaya calisiyorsunuz belki de hayatinizin firsatidir. Sozlesmeyi cok iyi okuyun gerekirse hukuki destek alin. Bence imzalayin yolunuz acik olsun. 2 yasinda kizim var sonra buraya yazin bizde alalim kitaplari : )

Ben olsam imzalarım çünkü o çok iyi teklif yıllardır gelmedi değil mi, görüş görüş gerisi gelmemişti, ama bu adamlar ciddi seni de beğenmişler, 5 yıl ne ki,bence kabul et

Gelmedi evet çünkü bilen yok :)

Yani zaten bir kaç aydır yazmaya başladım.
Ve zaten bu konuda hiç bir tecrübem yok.

Ama haklısın daha iyi teklif geleceğine inancım yok.
Çünkü binlerce dosya içinden benimkini okurlar mı ondan bile şüpheliyim..
Bende de kapı kapı gezip kendimi ön plana çıkarak karakter yok.

Arkadaşımın dediği kitaplar basılıp tanınınca belki çok tutacak belki çok iyi teklif o zaman gelecek kısmı..

Ama bir yerden başlamam gerek ve işte bu o fırsat bence..

Bana çok absürt gelmedi o 5 yıl. Cağrı merkezleri bile eleman alırken sözleşme peşinde artık.
Kabul ederdim sanırım.

Hmm teşekkür ederim..
Aslında bana da çok gelmemişti. :)

Kabul ederdim. .

Teşekkürler canım. Ben de ediyorum sanırım..:)

Siz neticede j.k rowling degilsiniz . Yani cok is yapan hali hazirda satis rekorlari kiran biri olsaniz sizi kapatmaya mecbur birakmaya calisiyorlar diyecegim ama. Aksine kendinizi ispatlamaya calisiyorsunuz belki de hayatinizin firsatidir. Sozlesmeyi cok iyi okuyun gerekirse hukuki destek alin. Bence imzalayin yolunuz acik olsun. 2 yasinda kizim var sonra buraya yazin bizde alalim kitaplari : )

Aynen öyle..
Değilim :)

Süper mükemmel yazar da değilim tabi ki..
Eksiklerim çok ama yetenekli olduğum çokça söylenir..

İnşallah o gün gelir sağolun :)

Zaten hikayelerin cok tutsa da belli bir une kavusmaniz en az 5 yil alir. 1 yilda super taninan bir yazar olup, bir cok yayin evinden teklif almak biraz hayal. Ve gercekten yazarlarin kitaplari hep ayni yayinevlerinden cikiyor, cok unlu isimlerde bile durum bu. Simdi siz kalkip, yok bes degil 1 yil olsun derseniz, adam hakli olarak bu neyin kaprisi diyecek.

Ucret mi makul gelmedi? Adamlar mi guven vermedi? Arkadasiniz hangi mantikla sozlesme suresini sorguluyor?

Zaten hikayelerin cok tutsa da belli bir une kavusmaniz en az 5 yil alir. 1 yilda super taninan bir yazar olup, bir cok yayin evinden teklif almak biraz hayal. Ve gercekten yazarlarin kitaplari hep ayni yayinevlerinden cikiyor, cok unlu isimlerde bile durum bu. Simdi siz kalkip, yok bes degil 1 yil olsun derseniz, adam hakli olarak bu neyin kaprisi diyecek.

Ucret mi makul gelmedi? Adamlar mi guven vermedi? Arkadasiniz hangi mantikla sozlesme suresini sorguluyor?

Pek çok konuda olduğu gibi yayınevi ücret konusunda da çok samimi davranacağım diyerek söze başladı.

İlk ödeme kitap yayınlandıktan 6 ay sonra olacak çünkü benim cebime ancak o zaman para girecek.
Satıldığı kadar kazanacaksınız dendi. Atıyorum o kitap 1000 satıldıysa onun üzerinden %10
2000 satıldıysa onun fiyatı üzerinden %10 şeklinde.

Yazmaya devam ederseniz ve vazgeçmezseniz şunu söyleyebilirim.
2 buçuk yıl kadar sonra bu işten bir maaş kazanır duruma gelirsiniz.

Siz bu yılın değil gelecek yılın yazarı olduğunuzu düşünün zaten.
1 yılda tanınmak çok büyük hayal olur çünkü diye açıkça ifade etti.

Benim o an sormayı akıl edemediğim şimdi düşündüğüm kısım ise şu :)
Ben kitabım kaç adet satıldı nereden nasıl emin olabileceğim?

Sizin adınıza çok sevindim:)
Sektörde adınızı duyurabilmek adına 5 yıl gayet makul bir süre

Ayrıca yayınevi sizdeki potansiyeli görmüş ki 5 yıl gibi bir süre teklif etmişler
Birde bu açıdan düşünün derim :KK66:

Çok teşekkür ederim..
Evet böyle bakınca çok tatlı göründü tabi :D

Sizin burc aslan mı? Cok dertli olduğum donemdr hep burayı takip ediyordum en dertli uyelerden biriydiniz. Hersey bende de yoluna girmeye basladı baktım sizde de oyle :)

Aaaa evet aslanım :)
Hahahaha gerçekten mi ne tesadüf çok sevindimm..

Uzun sürecek mi bu tatlı dönem peki acaba? :)

Bana gerçekçi gelmeyen kişi sizin arkadaşınız :) Zaten söylenmiş üyeler tarafından da, sizin 5 yıl bir yere bu konuda bağlı kalmamanızı gerektiren birşey yok. Normal iş olsa mesela, böyle yazarlık değil de atıyorum sabah gidip akşam gelmeli iş olsa insan 2 seneye, 1 seneye bile tereddüt ediyor, öyle olsaydı haklı bulurdum da şu an için bence arkadaşınız gerçekçi değil. Kabul edin gitsin, duyulacaksanız da 5 yıldan önce bu zor zaten.

Aaaa evet aslanım :)
Hahahaha gerçekten mi ne tesadüf çok sevindimm..

Uzun sürecek mi bu tatlı dönem peki acaba? :)
Valla bildim :) bilmiyorum burclarlad cok ilgili değilim ama cok sıkkın olduğumda bi umut onlarıda takip ederdim. 8. Ayın 2. Yarısından sonra hersey yoluna girecek diyordu. Gercektende doğru cıktı unarım boyle gideriz :))

Bende kabul ederdim kesinlikle. Sonuçta bu işe yeni başladınız tecrübeniz yok. Bir iki yıl iyice kendinizi geliştirirsiniz hem çevreyi o işin şartlarını iyice öğrenirsiniz. Beş yıl dolunca da daha kendinden emin, başarılı bir şekilde başka fırsatlar olursa değerlendirirsiniz daha iyi olur bence. Başarılarınızın devamını dilerim.

Bu arada aynı yayın evi iyidir. Çok ünlü yazarların da hep aynı yayın evlerinden çıkar. Bu örneklerim yabancı olduğu için kendi ülkelerindeki yayın evleri ile bizimkiler farklı, mesela Grange= Doğan Kitap, Michael Connely: Altın Kitaplar, Tess Gerritsen= Martı, Stephen King= Altın Kitaplar falan gibi. Kendi ülkelerinde de kendilerine ait hep aynı yayın evinden çıkar genelde. Bu düzen daha iyi çünkü o yayın evinin formuna alışıyor okur da.

Bana gerçekçi gelmeyen kişi sizin arkadaşınız :) Zaten söylenmiş üyeler tarafından da, sizin 5 yıl bir yere bu konuda bağlı kalmamanızı gerektiren birşey yok. Normal iş olsa mesela, böyle yazarlık değil de atıyorum sabah gidip akşam gelmeli iş olsa insan 2 seneye, 1 seneye bile tereddüt ediyor, öyle olsaydı haklı bulurdum da şu an için bence arkadaşınız gerçekçi değil. Kabul edin gitsin, duyulacaksanız da 5 yıldan önce bu zor zaten.

Ben de aynen böyle düşünüyorum.

Ben şimdi bu yayınevi ile anlaşmasam..
Yazdıklarım pc nin bir köşesinde kaybolup gidecek.
Muhtemelen zamanla yazmayı da bırakacağım beni iten bir şey olmayacağı için.

Bu iyi bir fırsat 1 yıl sonra oldu ki kötü bir dönemdeyim falan yazamadım veya yazmak istemiyorum..
Boğazıma yapışıp hadi yaz diyecek halleri yok dimi?

En kötü yazdıklarım bir kaç çocuğun elinde, dolabında falan olur.
Ya da satılmamış halde raflarda tozlanır :(

Ama en güzel tarafı çocuklarıma tatlı bir hatıra olarak kalır..

Öyle değil mi?

Back
X