eşimden bir ay önce küçük kardeşi evlendi.onun düğününü yapabilmek için ve o kira vermesin diye ev alabilmek için hali hazırda olan evlerini sattılar.o paradan da 13 bin bize borç verdiler.
düğün olurken onun ailesi ona borç para verdi yani düğünü falan kendimiz borç yaparak evlendik.bu durumdan dolayı da ailesine karşı dışımdan olmasada tepkiliyim.bir tane iğne almadıllar bana.biz ikimizde çalışıyoruz diye.
evet canım sonra zor durumda kalabilceğim de geçiyor aklımdan ama kimseye duyurmadann halledebilirmiyiz ki diyorum.kredi çekmek istemiyorlar faiz olmasın diye :S
ben olsam lafını bile etmem! anneme kibarca soracağım eşime diyip sonrada "anneciğim ev alacağız sanırım" falan derdim.
bende anneme kıyamazdım ama ileride çıkacak sorunlar için geç olablir. çünkü siz iki kişisiniz artık.
yani eşinin ailesi istese hoşuna gidecek mi senin? çünkü siz yeni evlisiniz. o altınlar sizin geleceğinize katkı sağlayacak, belki ev alacaksınız.
annenler ödeyemedi diyelim, annendir neticede ne diyebileceksin? sonra eşine ne cevap vereceksin?
ben iki tarafada verilmesi taraftarı değilim şahsen.
annenler neden kredi çekmiyor? artık kredi çekmek çok kolay, herkez çekiyor rahatça..
yine destek olmak istersen aylık küçük bir miktar alışverişlerini yap mesela. nasılsa çalışıyorsun. böylece yardımda etmiş olursun..
bu arada ne için borç istedi annen?
ya ben anlamıorum hem oglunu ewlendır hemde borc olark de ya bu nasıl bır mantık eskıden ınsanlarda bu bır sereftı nekdr bılezık alırsa ne guzel bır dugun yaprsa smdı ya hc yardım etmıolr yada borc dıolar. benmklrde dugun ıcın yapılan her masrfı kat kat aldılr annesı koyden gelen msafrlere yemek yaptı dugun ıcın dusun onun parasını ble aldı:):):) bıde 3tane ceyrek aldı onun tandklrı getrmısmıs :):) yuzsuzlugun danıskası yaa ınanamıorum artık ben bole aılelere bıde erkek ewlendrdım dye boburlenırler sorsan .. esınle konus aılenın durumunu ver der ınsallah verrsn borclrını aılen odeyıncede esının aılesıne verrsın annenden aldıklrnı
ben yeni evlenmiş kızının altınlarına göz diken aileye çok kızdım açıkçası.altınlara güvenerek mi ev yaptırdılar.
hangi damat verir altınları.verse kendi ailesine olan borçları öderdi.
nasıl bir mantıktır ya.evliliğiniz şimdi olmasa bile ilerde tehlikeye girer.aileniz ödeyebiirmi yada parça parça öder altınlarınız arada kaynar gider.onlar sizin güvenceniz.
ev yaptırıyorlar eve geçebilmek için toplu paraya ihtiyaç vardı.o yüzden istediler.ayrı şehirlerde yaşıyoruz canım alışveriş işi de zor.evet ödeyemedikleri zaman ben zor durumda kalırım ama şimdi de onlar çok zor durumdalar.napacağımı bilemiyorum.ama vermek istiyorum borç
eşinin kardeşi de aynı şekilde borç olarak mı aldı o parayı.....
hayır canım ona borç olarak değil.onun düğünü en güzel şekilde oldu eşim ve ben memur olduğumuz için hiç birşeyimize yardım etmediler.düşün nişan bohçası bile hazırlamadılar bana.güya şimdi oturdukları ev de eşimin olcakmış :S
benim kv de bizim düğünde altın getirip de sonra düğün yapanlarınkine götürmek üzere altın istedi ve benim pısırık eşim 3 defa verdi....artık isteyemiyor çünkü ben dedim babam da bize gelen altınların karşılığını kendisi takıyor diye...yani siz gibi bizden istemiyora getirdim....bidaha isteyemedi ama yine altın gitmesi gereken bir düğün oldu mu nasıl alıcaz bilmem diye başlar.....
hep ayrım oluyor demek evlatlar arasında....bizim de aynı....eşimin erkek kardeşi için ölürler ama eşim el altında bizden kötüsü yok....maaş kaynaklarından biri gittiği için bana da tepkililer tabi....ama kaynım hayatta vermez beş kuruş.....verse de fazlasıyla geri alır.....arabası var onun bizim yok....benzin parasını istermiş biryere götüreceği zaman kvalidemleri.....ona birşey diyen yok tabi....ve kaynımın arabası hepsinin arabası değil....birgün kv dedi ki bi arabamızı alamadık.....ben şok....ben eşime bileziklerimi verip araba alırsak arabamız olacak....maaile....benim eşim de çok sessiz onlara karşı,istedikleri gibi heryere gitmelerini sağlayacak....bende dedim sık birtarafını alabiliyorsan al ....vermedim...olacaklar belli çünkü....
hayır canım ona borç olarak değil.onun düğünü en güzel şekilde oldu eşim ve ben memur olduğumuz için hiç birşeyimize yardım etmediler.düşün nişan bohçası bile hazırlamadılar bana.güya şimdi oturdukları ev de eşimin olcakmış :s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?