fikirlerinize ihtiyacim var

Perlitik

.
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
3.860
4.814
133
Kızlar herkese merhaba,
Babam 4 hafta önce beyin felci geçirdi. çok şükür 2 hafta hastanede kaldik. 2 haftadır da eşimle annemlerde kalıyoruz. ben ilk iki haftada 12 kilo verdim aklım çıktı babama birşey olacak diye bulunduğumuz şehirde gitmedigim doktor kalmadı. babamın tahlillerini gösterdim herkesten tek tek fikir aldım. ve babama yemek yediriyordum benden başka kimseden yemek yemiyordu sabaha kadar yanında kaldim hastanede annem ve kardesimlerimde kaldılar tabi. ben çok hirpalandim ama tüm gece hastanede kal sabah 6 da kahvaltı yaptırdım ise gittim 11 de işten ciktim ogle yemeği için babamı yedirdim sonra tekrar ise döndüm aksam yemeği için tekrar erken ciktim işten. yemek saatlerinde babami yedirmeye çıktığım babam canım benim herşeyi yaparım onun için. neyse annemlere geldik afedersiniz maddi manevi herşeyi elimden geldiğince yapmaya çalıştım calisiyorumda ama isim cok yogun eve geliyorum saat 7 buçuk oluyor sadece sofrayı toplayıp makineye yerlestirebiliyorum. babama meyve suyu hazırlıyorum meyvelerden falan neyse annem sorun. soruna geleyim artık dedim. Allah basimdan eksik etmesin onunda psikolojisi bozuldu sanırım evde bir dakika beni oturtmuyor. kalk şunu yap kalk bunu yap afedersiniz sanki fazlalikmisiz gibi. esim arabayı garaja sokuyor onu sokma laf sokuyor. onu orda bırakma sunu burda bırakma. uyuyakalmisim bahçede 2 bardak kalmış eşimle oturmustuk. kalk çabuk diye ittirerek insan dışı uyandırdı beni. birde şunların pisligini topluyorum dedi. bende orda patladim iki bardak topluyorsun diye niye böyle uapiyorsun anne dedim tamam gideceğiz babam iyilessin dedim. bu arada ev küçük değil triplex fazladan 3 yatak odası bile var. neyse yatağa geçtim uyuyamadim. sabahta keyfim kacti kalktigimiz gibi eşimi aldım birşeyler alacağım evden dedim giderken de yoldan yiyecek birşeyler aldik. evimize geçtim .

sonra tekrardan annemlere geldik. 3 4 saat içinde. annem yine her zamanki gibi boş kalmiyim diye çamaşırları as dedi bismillah eve daha yeni geldim bende espirisine dedim ki babacim hemen iyileste evime geceyim artık valla uzanmayi özledim dedim güldüm. babam da güldü. bu arada babam konuşma bozukluğu ortaya çıktı beyin felcinden sonra konuşma merkezinde ödem oluşmuş yavaş yavaş aciliuor ama kendisini tam ifade edemiyor. ben o yuzden yanında tartismamak germemek icin sesimi cikartmamaya çalışıyorum hep susuyorum. annem ben camasirlari alıp balkona geçince geldi yanima benim evimi sen mi gecindiriuorsun dedi. ne alaka anne dedim öyle davraniuorsun dedi. halbuki kirilmistim susuyordum. esim ordaydi annem görmemişti dedim ki anne bak x orda sus bu sefer daha çok konuşmaya basladi. gitti babama çamaşır as dedim ya zor geldi dedi. ama sinirli sinirli söyleniyor. bende dedim baba bana hiçbirşey zor gelmez ama ben bu evde kendimi fazlalık görüyorum öyle davranıyor dedim seni üzmemek için susuyordum ama madem annem konuşuyor gerçek bu dedim. 3 gün oldu annemle konuşmuyoruz. demin herkese tatlı verdi bana vermedi benimde zaten birşey yiyesim yok. etrafı topladım babama meyve suyu yaptım öptüm eşimle çıktık odamıza. esimde agladigimi görüyor evimize gidelim diyor ben babamı birakmak istemiyorum.

annem hep kaprisli biriydi. ama idare ediyordum babamın hastalığından sonra 1 aydır çok beter oldu. evet o da üzülüyor ama destek olmamız gerekmez mi. anne toparlayıcı değil midir.

canım babam iyiles inşallah seni çok seviyorum. bosanirsam ailem arkamda diyordum babam arkamdaymis baba çok farklıymış.

anneme babamın hastaliginda yokluğunu farkettirmemeye çalıştım. babam eli boldur. her hafta balikti marketti meyveydi pazardi en az 700 tl harcıyorum. ama asla yüze vurmam anneme hep yardım ediyordum. ben kirildigim için suskundum. daha çok kirildim

babamın canı 3 gün önce karpuz çekti hemen aldım. 3 gündür hala dograyacaklar. siz niye dogramiyorsunuz derseniz bilerek bekliyorum. babama o ara başka meyveler yediriyorum.

esim evimize gidelim diyip duruyor babam bu halde gitmek istemiyorum ama hicbirsekilde evde de rahat değilim sürekli ağlıyorum.

hatam varsa soyleyin lütfen ben anneme çok kırgınım. bu kız ağır çalışıyor evini bıraktı 1 aydır evinde kalmadı biraz bende susayim dinlensin demek yok.

ailem arkamda sanıyordum. arkamda olan dağ gibi babammis iyilesecek inşallah.

Öncelikle çok geçmiş olsun .

Sen anne gibi davranmissın sanki ya da annen öyle hissetmis gibi geldi bana.... herşeye koşturan sen... annenden anlattığını göre daha fazla çabalamissin ..sanki ev sahibi senmissin gibi (evet senin de evin.ama annen pek öyle görmüyor sanırım ).

Onun yaşadığı taraftan bakinca pek haklı değil ama onun karakterine göre haklı zannediyor olabilir kendini ..dinlenemedigini misafir ağırladığıni falan düşünüyor sanırım .

Şu zor dönem geçince yoluna girer herşey annenle oturur güzelce konuşursun... şu an bu durumda babana anlatilmasa iyi olurmuş .

Annem bünye olarak çok saglam değil. yemek yapmaktan da bikmis. ben evlendigimden beri 1 buçuk sene de ne zaman annemi arasam evde yemek yok dedi. babam da da yetersiz beslenme cikti. biz kalırken en azından yemek yapıyor. babamın her gün çorba içmesi lazım bugün yapmamış mesela ben yaptım. benim annem hep böyleydi küçükken olabilir ama belli bir yaştan sonra sanki o benim değil ben onun annesi gibi yaşadık. yoğun bakımda kağıdını gördüm sok oldum yetersiz beslenme yazıyordu.

Babaniza uzuldum belli ki sevilmeyi hakeden bi insan, lutfen karpuzu ona siz kesip yedirin, yaziktir cani cekmis
Allah sifasini versin.

Yetersiz beslenme mi?
Annenize bırakın o ilgilenir diyecektim ama hiç güven vermedi. Annenize tamamen kulağınızı kapatın. Hiç duymayın. Babanıza da asla yansıtmayın, hiç sorun yokmuş gibi davranın. Babanızın iyiliği için sadece bu. En azından yemeğini hazırlarsınız yani.

ben yeri geldi disimi sıktım disi mi sıkmaktan disim ağrıyor . ama annem hemen anlattı olayın peşine esim azcik gezelim dedi. babam gitme dedi evime gideceğim sandı. su an evime gidersem sanki kizmista gitmiş gibi hissedecek.

Öncelikle cok gecmis olsun. Ya bir otelde kalın yada kendi evinize gidin. Yargilamadan söylüyorum ama bazilari kendilerini becerikli insanlar tarafından tehdit edilmiş hissediyor. Yani siz yapıyorsunuz ediyorsunuz, babaniz tek sizden yemegini yer felan. Annenize "fazla" gelmiş olabilirsiniz yani. Evinize dönün ve ara sıra uğrayın.

günübirlik gidip gelmek olmuyor mu kendi eviniz çok mu uzak
yarim saat var aslında evimle ailemin evi arasında ama işten geç çıkıyoruz birde bana gitme diyor. dedigim gibi yogun bakımda da hep benden yemek yedi. bazen tabağını bitirmedi o zaman ilk defa olumsuz konuştum direkt yetersiz beslenme yazan kagidi gösterdim hemen ağzını açtı yemegini yedi. ben hep olumlu konuştum babamla yogunbakimdayken hep bir etkinlik yaptım sevdiği şeyleri aldım koydum yatağının başına duvara sanki sohbet ediyorsunuz gibi konuştum gazete aldım yatağının kenarlarini sildim. servise çıktığında annemle gittik vileda temizlik malzemeleri antiseptik falan aldım. odasına hastanenin temizlik görevlisini bile sokmadim ki enfeksiyon kapmasin diye her gün 2 3 saat küçücük odayı ve banyo tuvaleti temizledim maske aldım gelen kişilere maskesiz odaya sokmadim

Sen babanla bi konussan... baba kendini daha iyi hissediyorsan eve gitsem mi hem annemle biraz başbaşa kalsanız vs diyerek ağız yoklasan....yani annemden memnun mu razi mi cidden yetersiz beslenme falan üzücü bakmamıs mi babana hiç?

Az çok babanın tepkisine annene ilgili tepkisini anlayabilirsiniz ve duruma göre biraz daha kalıp (annene ragmen) babana bakarsın .

yuh yani o zaman annen yeterli görmüyor kendini ve bu yüzden sana sarıyor..... ne demek yetersiz beslenmek? Kaç yasindalar.

annem 49 babam 57 yaşında. aslında yetersiz beslenme belki babamdanda kaynaklanıyor olabilir emin değilim onda annemi ne zaman arasam yemegim yok diyordu abur cubur atistiriyordu. kahvaltı desen mutfak dolu whatsapptan resim atiyordu bazen peunir ekmek çay sanki birşey yokmuş gibi kendi de öyle yiyordu. babam da is yerindekilerin söylemesine göre kendi kendine diyete girmis belki o kendi kendine girdiği diyet yüzünden yetersiz beslenme yazıyordu bilmiyorum.

Oncelikle cok gecmis olsun. Rabbim acil sifalar versin. Diger kardesler nerede peki?

Anneniz hasta mı? O iş yapmıyor mu ? Kaç yaşında?

annem 49 yaşında bakımlı sarışın bir hatun. eskiden beri öyleydi annem. bizi sanki is yapmak için doğurmuş. kendi sadece yemeği yapar küçüklüğümden beri (8 yasindaydim) bulaşık temizlik vs kitler bana. ortaokuldaudim yazlikta arkadaşlarım bana yardıma gelirlerdi ki onlarla dışarı cikabileyim. ki o arkadaşlarım kendi evlerinde is yapmazlardi. akşam yemegini yemeye gelmezdim eve ki dışarda sahilde oturalım ama eve geldiğim gibi muslugun icine koymuş bulasiklari beni beklerdi. bu yüzden ahdim var bir kızım olsun kesinlikle ona is yaptirmauacagim. evlenince veya üniversiteye gittiğinde eve çıktığında zaten öğrenir.

Gecmis olsun , acil sifa diliyorum babaniza
Artik eve donmeniz gerekiyor , kari kocayi yanliz birakin , bir evlat olarak fazlasini yapmissiniz belli ki anneniz bozuluyor bu duruma
Bir es , bir anne ve bir evlat olarak yaziyorum size , onlari basbasa birakmaniz gerekir
Bu sene benzer bir surec yasadik , babam 3 ay hastanede yatti , olumden dondu o yuzden sizi cok iyi anliyorum ama annem bize hic izi. Vermedi , karisi benim ben olursem siz bakarsiniz dedi , sadece gormeye gittik babami ve anneme destek olduk
Bence anneniz farkli sekilde yansitiyor tepjisini ama onlari yalniz birakin bence

Babaniza uzuldum belli ki sevilmeyi hakeden bi insan, lutfen karpuzu ona siz kesip yedirin, yaziktir cani cekmis
Allah sifasini versin.

Babam hayatimda tanıdığım en mükemmel insan. yogun bakimdayken arkadaşları geldi annem sordu borcu varsa soyleyin lütfen ödeyelim diye. herkes aynı şeyi söyledi. alacağı var borcu yok . herkese yardım eder kimseden birşey beklemez. gelen giden bitmedi hastaneye babam icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…