Fikirlerinizi bekliyorum..

gzdy

Mem ile Zin
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2016
798
1.280
113
34
Merhaba.Bir kaç gün önce bir konu paylaşmıştım sizinle okuyanlar bilir.Ama yine de kısaca bahsedeyim..

Düğün günümde eşimin babasını kaybettik.Düğünümüz iptal oldu..Sadece evimizin kapısının önünde gündelik kıyafetlerimizle nikahımız kıyıldı..

Biz aile apartmanında yaşıyoruz.Kayınvalidem,kaynım ve bizim sadece apartman.Hepimizin ayrı daireleri var.Eşimin babası vefat ettikten sonra gelen giden eksik olmadı zaten taziyeye gelenlerden.Düğünle cenaze karıştığı için..Artık gelen giden de azaldı ama şöyle bir problem var.Eşim uyanır uyanmaz annesinin yanına iniyor.Evde durmuyor.Durduğu zamanda da annesini çağırıyor bize.Sürekli hep birlikteyiz.Bu acıyı sadece üçümüz yaşıyoruz sanki..Kaynımla eltim hiç oralı olmuyor hayatlarını değiştirmiyor.Kaynanam sürekli bize geldiği için bu zamana kadar sadece geceleri başbaşa kalabiliyoruz.Sadece yatmak için kendi evine gidiyor.Ben bişey söyleyince de mesela birazcık yalnız kalalım mı dediğimde eşime hemen çok büyük tepki alıyorum.Hemen benim annesini istemediğimi düşünüyor.

Kaynanam aslında çok anlayışlı bir kadındır.Ama bu konuda anlayışlı olmuyor.Bizi yalnız bırakması gerektiğini yeni evli olduğumuzu düşünemiyor..Ne desem eşimden hemen tepki alıyorum.Annesine bişey olucak diye çok korkuyor.Gecenin köründe aşağı inip acaba korkuyor mu diye ışıklarına bakıyor açıksa korkuyodur kesin diye.Sürekli anne iyi misin bişeyin mi var diye paranoyak oldu..

Ben de kaynanamı evimde istemiyor değilim tabiki de ama yaşadıklarımız da kolay değil.1 senedir heyecanla beklediğimiz düğünümüzde ani bir kayıp oluyor ve ben hastanenenin yoğun bakımında gelinliğimi çıkarmak zorunda kalıyorum..Evimizin ev gibi olmasını eşimin öyle görmesini istiyorum sadece.O evde yemek pişsin başbaşa kalalım ne bileyim evimizin tadını çıkaralım istiyorum..

Kendimi eşimle annesinin arasına girmiş,sanki eşimi zorla bizim eve çıkarıyomuşum gibi hissediyorum.Kendimi dışlanmış gibi hissediyorum.Bugün kayınvalidemle konuştum bu konuyu.Tabiki bu kadar açık değil üstü kapalı olarak konuştum.Eşimin beni benimsemediğini evini benimsemediğimi sürekli ona bişey olucak korkusuyla yaşadığını söyledim..Kızdı o da oğluna..Benim istediğim tek şey bize geldiği kadar kaynıma da gitsin.Hergün bizde durmasın..

Uzun oldu biliyorum ama çok hassasım.Lütfen güzel yatıştırıcı yorumlar atın bana.Gönlüm ferahlasın..Evleneni 23 gün oldu daha..

Evleneli 23 gün olmuş, yani kpiniz vefat edeli de 23 gün...
Sizi anlıyorum, bir yanınız muhtemelen "Niçin böyle oldu en güzel günümde" diyor ki haklısınız bu sitemde, ağır bir durum.
Ancak eşinizin aile içinde ilk kaybı... Onun için çok daha ağır ve ne yapacağını şaşmış durumda. Hem düğünü mahvoldu, hem babasını kaybetti.

Ani bir kayıpsa daha da ağır bir süreç...

Yine kvniz anlayışlı bir anne olmuş sizin için, konuşmuşsunuz.
Yavaş yavaş bi düzene oturacaktır, henüz çok taze olduğu için bu kadar iç içe girdiniz.

Kaynınız ve eltinizi de sallayın, sizin yaptığınıza insanlık denir, şu durumda annesinin yanında olmayan utansın.
Alnınız açık, vicdanınız rahat olur en azından kv ve eşiniz yanında. Biraz zaman...

Yeni evlenip babası da kendisi de evden ayrıldığı için annesini terk etmişler gibi bakıyor, ona da bişey olur korkusu yaşıyor apaçık. Şu an evlilik umrunda bile değildir muhtemelen çünkü çok ağır gelmiş yaşadığı. Biraz zaman tanı iki ay üç ay. Baktın atlatmıyor psikolojik destek Öner yanında olarak. Kabul etmez ya da o da çözüm olmazsa bir yıla kadar sık dişini bir şekilde. En azından sen savaşını vermiş olursun ama baktın iyice kopuk, kendi evini benimseyememiş, o Zaman ayrılık sinyallerini ver. Ben olsam böyle yapardım canım. Biraz sabır lazım zor biliyorum...

Benim tek zoruma giden şey eşimin abisi 10 yıldır evli 2 çocuğu var..Düşünmesi gerekmez mi sizce bunların yalnız kalmaya ihtiyacı vardır biraz biz çağıralım yanımıza diye..Ama o 2. gün anne gitte onlarda kal yalnız kalma diyor..Neye üzüleceğime şaşırmış durumdayım..2 aylık evli bile olsak zoruma gitmez niye hep bizde diye..Ama daha 1 kere bile başbaşa kalamadık..

Canım basınız sağolsun öncelikle. Daha aciniz taze. 23 günde acı hafiflemez.babasını çok küçük yaşta kaybetmiş olarak söylüyorum . esinize ve annesine zaman taniyin. Demekki sizi daha yakın hissediyor kendini o yüzden size geliyor. Onun için de çok zor.birden yalnızlığa düşmüş olur.bu kadar kısa zaman once ,babasını kaybetmiş birinden cicim ayları tavrı beklemeyin bence.sevgiler...

Daha yeni kavuşmuşken ayrılmayı düşünmek bile istemiyorum..Çok severek evlendik.Allah yardımcım olsun neyi düşüneceğimi şaşırdım resmen artık.Bende delirmek üzereyim artık.

Kaynınızın eltinizin öyle davranması sizin için ölçüt olmasın..
Eşiniz iyi bir evlatmış ki annesini acılı halde bırakmak istemiyor..
Zamanla düzelecektir herşey..

Daha yeni kavuşmuşken ayrılmayı düşünmek bile istemiyorum..Çok severek evlendik.Allah yardımcım olsun neyi düşüneceğimi şaşırdım resmen artık.Bende delirmek üzereyim artık.
Düşünme zaten kastım o değil. Ona bunu hissettir. Eğer gerçekten benimsemezse evinizi ve seni, o Zaman başka çare kalmaz olay bu.

Zoruna gider insanın tabi, ama abisi ile bu durumu konuşması gereken kişi eşiniz.
O da babasının ani kaybından görmüyor bu ayrıntıları, göremez de... Beklenmeyen kayıplarda kabullenme-normal hayata dönme daha çok zaman alıyor.
Siz fark ettiklerinizi söyleseniz suçlu olursunuz üstelik "Ben ne ile uğraşıyorum, bu kadının derdi ne" olayına döner.

Görmüş, bilmiş oldunuz kaynınızı da eltinizi de... Çünkü abisi akıl edemese (sonuçta onun da babası ve acıyla baş etme şekli yalnız kalmak belki de), yengesinin söylemesi gerek eşine "Gençler baş başa kalsınlar, baş başa dertleşsinler, bize gelsin annen" diye.

Bunları tatlı bir dille konuşacağınız zamanlar gelir merak etmeyin. Eşinizin acı günü, ona destek olun şimdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah rahmet eylesin.
Sizin içinde zor ama eşiniz için daha zor.
Biraz sabır gereketiren zamanlar...

Eşimin abisi varken bu kadar sorumluluğu kendi üzerine alarak onu kaybetmek istemiyorum.Sonuçta benim eşimin annesi olduğu kadar abisinin de annesi.Sorması lazım anne ihtiyacın var mı bişeye gel bize oturalım bizde diye.Ama onların şu an tek dertleri çocuklarının sünnet düğünleri..Bizim nikahımz kıyılırken takı takılırken kutu koymuşlar o da yırtıp atmış ne takısı benim babam ölmüş diye..40 çıkmadan kendi düğünlerini yapıyorlar..Ben diyorum ya neye üzüleceğimi şaşırdım artık..

Aynen öyle ben 10 yıllık evli olsam öyle derdim.2. günde git onlarda kal demezdim..

Ani ölüm.20 dakika içerisinde kaybettik..
Allah rahmet eylesin; keşke nikahı biraz bekletebilseydeniz.

Tabii ki destek olacaksınız, ama doğru olan KV'nin yakın akrabalarının gelip, onun evinde onunla kalmasıdır.

Allah rahmet eylesin; keşke nikahı biraz bekletebilseydeniz.

Tabii ki destek olacaksınız, ama doğru olan KV'nin yakın akrabalarının gelip, onun evinde onunla kalmasıdır.
Ailem başka şehirde yaşıyor.Eğer nikahı kıymasaydık onlarla dönmek zorunda kalıcaktım.Mecbur yaptık nikahı..

kv de düşüncesizlik yapıyor madem size gelebiliyor ozaman virazda diğer ogluna gitmeli yok oglum iyiyim sen evine git abine giderim birşey olursa ben sana haber veririm falan diyebilir

diğer geline diş geçirememmiş seni bastan sındırıyor gibime geldi
hadi oğlun düşünemiyor bari evinde otur kimseyi rahatsız etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…