Fikirlerinizi merak ediyorum

Aslında kendine gün yaratma fırsatı veriyorum amahic bir şekilde bundan memnun olmuyor. Mesela ne isteyken ne de dışarı çıktıysa telefon açıp rahatsız etmem. Ama dönüş saatini atıyorum 12 gibi en geç gel diye tembihlerim çünkü genelde ertesi gün iş olur ve çocuk uyuyor olduğu için uyanmasını istemem. Kombine bilet satın aldim ama ondan tek istediğim ertesi gün yoğun çalıştığım günler maça gitme çünkü geç dönüyor ve onun eve paldır küldür girmesi uykumuzu bölüyor yoğun çalışıyorum. Kombineyi toptan istemedi öyle olunca. Neymiş birseyi yaparken şart koşması onu kisitliyormus. Zevk almiyormus. Haksız mıyım böyle yapmakta

deepsimply Aynen anneme açtım konuyu. Aynı öneriyi getirdi. Ama bu süreçte bunları duymak beni iyice onursuzlastirmiyor mu.
İlişkiler ,çocuk ,hayat gurur kaldırmıyor ,gurur insanın karakter özellikleridir ,yalan söylememek ,çalıp çırpmamak haram yememek gibi ,
Evliliğini çocuğu için sürdürmeye çalışmak yüce bir davranış ,kendinize çok yüklenmişsiniz ,psikolojinizi böyle yıpratıp bozmayın ,belki de loğusa depresyonu geçirdiniz farkında değilsiniz ,evinize eşinize çocuğunuza dört elle sarılın ,en azından denemedim diye üzülmezsiniz ,çocuğunuza bunu borçlusunuz karı -koca

Aynen eline koz verdim ve beni her olayda burdan vuruyor. O kadar net ki ben en sakin en guleryuzlu halimle konuşmaya başladığımda otomatikman istemsiz saldırır şekilde konuşuyor ofkeleniyor. Duymak istemediğim şeyleri daha da duyacağım diye korkuyorum konuşmaktan. Çünkü hazmetmek gerçekten çok zor oluyor.

Teşekkür ediyorum dikkate alacağım önerilerinizi sağolun

“Ortada elle tutulur bir sebep yok”
Daha ne olması lazımdı ? Adam sizi anneliğe layık bulmamış. İyi bir anne olmaz sizden demiş.
Ya benim dediklerimi yapacaksın ya da boşarım demiş.
Ben cidden galiba fazla safın. Ortada bundan daha fazla ele gelecek ne var ki ?

Çünkü kafasındaki anne profiliyle kıyaslıyor beni ister istemez. Annemde çalışıyordu 3 çocuk baktı akşam 3 çeşit yemeğinden tatlısına kadar hazır etti cefakar anam modunda. Bunu bana kavga anında demiyor tabi normal zamanda laf lafı açar şekilde sohbet havasında anlatıyor al mesajı diye. Bende ben senin annen kadar becerikli olamadım kaldı ki degdimi annenin kendini bunca yıpratmasina dedim ama yinede fikri değişmemiştir eminim

Evlendigi zaman bambaska bir hayat yasayacagini idrak edemeyen bir adam daha
Pardon da neden her isi siz yapiyormussunuz evde? O yasamiyor mu o evde? Evlenmis mi yoksa bedavaya hizmetci mi tutmus beyefendi?
Sinir oluyorum boylelerine ya , cok kolaysa kendileri dogurup baksin gercekten
Ben sizin yerinizde olsam bosanirim , calisiyorsunuz gayet guzel bakarsiniz evladiniza

Valla ben yapıcı konuşamayacağım. İsterseniz bütün suç bende deyin ama bu eşinizin üslubunu haklı çıkarmaz. Söylediği sözler üzerine yapıcı olamazdım zira bildiğiniz nefret kusuyor kendisi.

Yok hayır bunlar zaten bende damlayı taşıran cümleler ben bu cümleleri bana kuracak ortada elle tutulur bir sebep yok demek istedim.

Yapmayin ya iş kitlemek ne demek , o evde yasiyorsa yapacak zaten, onun da gorevi evdeki isler

Burada ne söylediğiniz değil neyi nasıl söylediğiniz önemli. Belki şart koştuğunuz için eşiniz daha da uzaklaşıyor. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Bazı şeyler sabırla olur. Beni de yönetmek isteyen biri olsa benim de hoşuma gitmezdi. Arada sevgi saygı anlayış olmalı. Daha tatlı dille uyarsanız belki o saatte daha dikkatli olacaktır. Bilemiyorum yumuşak bir dille mi söylüyorsunuz yoksa fevri mi davranıyorsunuz. Ama tüm bunlar aşılmayacak şeyler değil. Sevginizi verdiginiz değeri birbirinize hissettirmek de önemli. Hissetmeyince her şey batmaya başlıyor.

Erkekler vuracak birsey bulamayinca annelikten vururlar. Bu konusmalar bana cok tanidik geldi cocugum icin falanlar. Bazi insanlarin konusirken dilinin kemigi yok ne kdr acitcaklarini dusunmiyorlar galiba bazen ben de dahil. Bilemedim severek mi evlendinz ama bunlar genelde erkeklerin yediremeyip kadinlarin canlarini acitip kendini degerli hissetmek icin kadini surundurmek icin basvurdugu kelimelerdir bu kdr relax bosanma konusmannz ayri tabi

Sorun şu ki her işi ben yapmıyorum ona da yaptırıyorum diye bedelini ödetiyor. Kafasındaki erkek profili ve aileden gördüğü böyle değil. Fazlasıyla acısını çıkarıyor. Çocukla ilgili gece uyandığında taşıma sorumluluğu eşimde. Çocukta haftada 1 belki 2 gece uyanir veya uyanmaz yani öyle gecelerce ayakta dikmez bizi. Çocuğum hafif tombik o yüzden hafta da 1 2 kez uyandığında çocuğu taşıma uyutma görevi onda. Diyelim ben sıcak galiba ondan uyumuyor diye yorum yapacak olayım bana kukruyor. Bu çocuğu ben uyutuyorsam bildiğim gibi uyuturum yorum dahi yapamazsin diye. Çocuğuna aşırı düşkün ama ozbakimi konusunda yaptığı herşeyi benden çıkarıyor.

Evet sanırım bizim burada sorun çıkıyor. Neyi nasıl söylemek.. Ben söylediğim şeyde net cevap alamazsam cevap alana kadar diyorum. O da üzerinde baskı hissediyor. Bakarız kelimesi beni tatmin etmiyor. Ben bakma ona göre kendini ayarla diye olaya giriyorum. Dediğinizi dikkate alacağım burada eksiğim olabilir teşekkürler

Benim demek istedigim buydu zaten , is yapmak zorunda , bebrgr de bakmak zorunda
Siz bu adamla rvlenmeden once bilmiyor muydunuz bu konudaki goruslerini , aile yapisini vs ?

Cocuktan sonra dengenin biraz sasmasi normal. Esiniz lohusalik doneminde daha anlayisli olabilirdi. Bosanmak yerine sorunlari cozmek icin ugrassaniz? Ona kendinizi anlatmaya calisin. Lohusalik doneminin gelip gecici bir sey oldugunu, kirip doktuklerinizi duzeltmek icin caba harcayacaginizi falan anlatsaniz? Bence asilmayacak sorunlariniz yok. Sadece ortak bir caba gerekiyor.

Benden farklı olarak yaptığın bir emzirmek diyor aslında hiç rahat değildim ama kavga olmaması sesin yükselmemesi icin en sakin şekilde konuşmaya çalıştım. Akabinde farkettirmeden içeri ağlamaya gitmem de bana kalan oldu

Benim demek istedigim buydu zaten , is yapmak zorunda , bebrgr de bakmak zorunda
Siz bu adamla rvlenmeden once bilmiyor muydunuz bu konudaki goruslerini , aile yapisini vs ?
Anne öğretmen baba da iyi bir işte çalışan biri. Dışarıdan bakıldığında aile içi iletişim güzel devam eden bir ailesi var ama içlerine girdiğimde gördüm ki anne bildiğiniz kendini adamış. Babanın tek görevi para getirmek. Anne kalan herşey den sorumlu ve üstelik bundan da hiç şikayetçi değil bir kez sitem bile etmemiş. Eşime gelecek olursak gerçekte onun zaten görevi olan yapması gereken herşeyi gerek çocuk gerek evle ilgili yapıyor ama sorun şu ki bu yaptığı şeyleri kafasında kendi rolüne oturtamıyor ve beni suçluyor bedelini ödetiyor. Ona göre lütuf. Birsey dediğimde de işinin görüldüğüne bak diyor.. Dikkat ettiyseniz işinin görüldüğüne yani iş benim o yapsada..

Terbiyesiz herif yahu ne demek yeni baba mı bulcaksın? Siz babanızın keyfine mi boşanıyorsunuz belli ki mutsuzsunuz....kocanız iğrenç bir insan burdan yüzüne tükürüyorum.

Cidden öyle konuşurken nefret kusuyor gibi bakışları bile öyle..
Aynen öyle bunları biliyor lohusalikta geçeli çok oldu ama nereden bilebilirdim eşimde bu kadar hasar birakacagini. Sizde sağlıkla alın kucağınıza inşallah bebeğinizi lohusaliginiz da çok güzel geçer dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…