- 9 Haziran 2019
- 29
- 14
- 3
- 38
- Konu Sahibi Plutonkaptan
-
Aslında kendine gün yaratma fırsatı veriyorum amahic bir şekilde bundan memnun olmuyor. Mesela ne isteyken ne de dışarı çıktıysa telefon açıp rahatsız etmem. Ama dönüş saatini atıyorum 12 gibi en geç gel diye tembihlerim çünkü genelde ertesi gün iş olur ve çocuk uyuyor olduğu için uyanmasını istemem. Kombine bilet satın aldim ama ondan tek istediğim ertesi gün yoğun çalıştığım günler maça gitme çünkü geç dönüyor ve onun eve paldır küldür girmesi uykumuzu bölüyor yoğun çalışıyorum. Kombineyi toptan istemedi öyle olunca. Neymiş birseyi yaparken şart koşması onu kisitliyormus. Zevk almiyormus. Haksız mıyım böyle yapmaktaEşiniz kısıtlandığını düşünüyorsa bunları oturup konuşarak çözebilirsiniz. Kendinize ait zamanlarınız olsun arada. Mesela arkadaşlarıyla çıkabilir. Diğer gün siz çıkın. Bebeğe bu durumlarda dönüşümlü bakabilirsiniz. Biraz da özeleştiri yapmakta fayda var. Karşı tarafı sürekli suçlamak yerine hatalarınız karşılıklı olarak telafi etme şansı verin birbirinize. Her evlilikte anlaşmazlık olur. Sizinki bence çözülmeyecek kadar ağır değil gibi geldi bana. Terapiyi de bırakmayın. Eşiniz sizin çabanızı görürse belki o da devam eder.
İlişkiler ,çocuk ,hayat gurur kaldırmıyor ,gurur insanın karakter özellikleridir ,yalan söylememek ,çalıp çırpmamak haram yememek gibi ,deepsimply Aynen anneme açtım konuyu. Aynı öneriyi getirdi. Ama bu süreçte bunları duymak beni iyice onursuzlastirmiyor mu.
Aynen eline koz verdim ve beni her olayda burdan vuruyor. O kadar net ki ben en sakin en guleryuzlu halimle konuşmaya başladığımda otomatikman istemsiz saldırır şekilde konuşuyor ofkeleniyor. Duymak istemediğim şeyleri daha da duyacağım diye korkuyorum konuşmaktan. Çünkü hazmetmek gerçekten çok zor oluyor.Anlattigin kadariyla demek istedim :) Aslinda ucuk taraflarinin farkindasin, sizi bebek de yormus. Bence en en en pozitif sakin halinle kiskirtan cumlelere bile sakin kalabilecek bir zamaninda basbasa konusmalisiniz.
Esin suanda tamamen seni suclu goruyor. Cunku cok koz vermissin eline oradan yuruyo haliyle kendi yaptiklari ucup gidiyor. Kendini anlatman gerek. Is ev cocuk okadar zor ki. Insan psikolojik olarak cokuyo zaten.
Teşekkür ediyorum dikkate alacağım önerilerinizi sağolunİlişkiler ,çocuk ,hayat gurur kaldırmıyor ,gurur insanın karakter özellikleridir ,yalan söylememek ,çalıp çırpmamak haram yememek gibi ,
Evliliğini çocuğu için sürdürmeye çalışmak yüce bir davranış ,kendinize çok yüklenmişsiniz ,psikolojinizi böyle yıpratıp bozmayın ,belki de loğusa depresyonu geçirdiniz farkında değilsiniz ,evinize eşinize çocuğunuza dört elle sarılın ,en azından denemedim diye üzülmezsiniz ,çocuğunuza bunu borçlusunuz karı -koca
Çünkü kafasındaki anne profiliyle kıyaslıyor beni ister istemez. Annemde çalışıyordu 3 çocuk baktı akşam 3 çeşit yemeğinden tatlısına kadar hazır etti cefakar anam modunda. Bunu bana kavga anında demiyor tabi normal zamanda laf lafı açar şekilde sohbet havasında anlatıyor al mesajı diye. Bende ben senin annen kadar becerikli olamadım kaldı ki degdimi annenin kendini bunca yıpratmasina dedim ama yinede fikri değişmemiştir eminimButun gun uc kurus icin milletin agiz kokusu cek yetmedi eve gel cocuk yemek bulasikla ugras,bunalinca oflayip pufleyince "huysuz"ol.Pasazadeler de ozgurluk desin.Acaba ne yapiyorlar gercekten merak ediyorum kadin da ayni sartlarda calisiyor ,ekstra eve gelip calisiyor kadinin ozgurlugu nerde?birde annelige laf soylenmiyor mu kuduruyorum.Kendi ozgurlugine duskun bencil babadan acaba nasil iyi baba oluyor da her isi kosturan kadindan kotu anne oluyor sormak lazim.Boyleleri ancak sorumsuzca yasamak ister bosanmaya kalksan on tane bahane sayar,cirkefligin dibine vurur,bosaninca da dunya kac bucak gorur yolunmus horoz gibi dolanir.
Yok hayır bunlar zaten bende damlayı taşıran cümleler ben bu cümleleri bana kuracak ortada elle tutulur bir sebep yok demek istedim.“Ortada elle tutulur bir sebep yok”
Daha ne olması lazımdı ? Adam sizi anneliğe layık bulmamış. İyi bir anne olmaz sizden demiş.
Ya benim dediklerimi yapacaksın ya da boşarım demiş.
Ben cidden galiba fazla safın. Ortada bundan daha fazla ele gelecek ne var ki ?
Yapmayin ya iş kitlemek ne demek , o evde yasiyorsa yapacak zaten, onun da gorevi evdeki islerGerçekten midoğru söylüyor olabilirsiniz ben ona efendisi gibi davranıyormusum sürekli bir iş kilitliyormusum. Ama hem iş hem çocuk hem ev tek başına yurutemiyorum haliyle onu da ortak ediyorum. Lohusalikta ayrı depresif hal vardi o dönem iyice ipler koptu. Ama mükemmel bir anne olmasamda elimden gelenin en iyisini çocuğum için yapmaya çalışan bir anneyim. Beni burdan vurması çok ağrıma gitti
Burada ne söylediğiniz değil neyi nasıl söylediğiniz önemli. Belki şart koştuğunuz için eşiniz daha da uzaklaşıyor. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Bazı şeyler sabırla olur. Beni de yönetmek isteyen biri olsa benim de hoşuma gitmezdi. Arada sevgi saygı anlayış olmalı. Daha tatlı dille uyarsanız belki o saatte daha dikkatli olacaktır. Bilemiyorum yumuşak bir dille mi söylüyorsunuz yoksa fevri mi davranıyorsunuz. Ama tüm bunlar aşılmayacak şeyler değil. Sevginizi verdiginiz değeri birbirinize hissettirmek de önemli. Hissetmeyince her şey batmaya başlıyor.Aslında kendine gün yaratma fırsatı veriyorum amahic bir şekilde bundan memnun olmuyor. Mesela ne isteyken ne de dışarı çıktıysa telefon açıp rahatsız etmem. Ama dönüş saatini atıyorum 12 gibi en geç gel diye tembihlerim çünkü genelde ertesi gün iş olur ve çocuk uyuyor olduğu için uyanmasını istemem. Kombine bilet satın aldim ama ondan tek istediğim ertesi gün yoğun çalıştığım günler maça gitme çünkü geç dönüyor ve onun eve paldır küldür girmesi uykumuzu bölüyor yoğun çalışıyorum. Kombineyi toptan istemedi öyle olunca. Neymiş birseyi yaparken şart koşması onu kisitliyormus. Zevk almiyormus. Haksız mıyım böyle yapmakta
Erkekler vuracak birsey bulamayinca annelikten vururlar. Bu konusmalar bana cok tanidik geldiMerhabalar, biraz sıkıntılı bir dönemden geçiyorum. Fikir almak istiyorum sizlerden. Söz konusu mevzu evliliğim. Hiç ama hiç mutlu değilim değiliz. 3 yıllık evliyiz 1 evladımız var. Az önce boşanmayi konuştuk madem istemiyorsun madem benim kötü olduğumu düşünüyorsun neden bu evliliği devam ettiriyorsun diye sordum. Cevap olarak çocuğum için! dedi. Babasız mi büyüsün dedi. Niye sen öldün mu bosaninca baba olmuyor musun dedim. Çocuk sendeyken nasıl babalık yapacağım bu çocuğun babaya ihtiyacı var dedi. İnanın çok şaşırdım. Bu çocuğun anası da babası var bosansakta boşanmasakta. Asıl ihtiyacı olan huzurlu bir aile ortamı dedim ama gerisi aynı laflarla devam etti. 100 kişiye sorsak bu adamdan iyi baba olur derlermiş ama benden iyi anne olur demezlermis. Çocuğa yeni baba mı bulacakmisim? Madem huzurlu aileye ihtiyacı var ben yeni anne bulayım ona gibi beyin yakan şeyler söyledi. Sen bana karşılık yapmıyorsun huzur vermiyorsun saygı duymuyorsun bende sana kocaljk yapmıyorum dedi. İstediğin gün gidelim bosanalim ya düzelir düzgünce evliliği devam ettirirsin ya da duzelmezsin mutsuzluktan geberirsin dedi. Cevap bile vermedim. Düşünüyorum düşünüyorum. Bu kadar hak edecek ne yaptım? Namussuzluk yapmadım, sabah akşam işime gidip yorgun argın evime gelip çocuğumla ilgilendim. Evet huysuzluklarim var evet benimde sınırları zorladığım yerler var ama anneliğime laf edecek kadar ne yaptım.
Çok mutsuzum arkadaşlar çok. Ortada elle tutulur bir sebep yok ama evliliğim berbat duyduğum sözler iç acıtıcı. Hatalarımı mi göremiyorum yoksa bana gerçekten haksızlık mı ediliyor karar veremiyorum...
Sorun şu ki her işi ben yapmıyorum ona da yaptırıyorum diye bedelini ödetiyor. Kafasındaki erkek profili ve aileden gördüğü böyle değil. Fazlasıyla acısını çıkarıyor. Çocukla ilgili gece uyandığında taşıma sorumluluğu eşimde. Çocukta haftada 1 belki 2 gece uyanir veya uyanmaz yani öyle gecelerce ayakta dikmez bizi. Çocuğum hafif tombik o yüzden hafta da 1 2 kez uyandığında çocuğu taşıma uyutma görevi onda. Diyelim ben sıcak galiba ondan uyumuyor diye yorum yapacak olayım bana kukruyor. Bu çocuğu ben uyutuyorsam bildiğim gibi uyuturum yorum dahi yapamazsin diye. Çocuğuna aşırı düşkün ama ozbakimi konusunda yaptığı herşeyi benden çıkarıyor.Evlendigi zaman bambaska bir hayat yasayacagini idrak edemeyen bir adam daha
Pardon da neden her isi siz yapiyormussunuz evde? O yasamiyor mu o evde? Evlenmis mi yoksa bedavaya hizmetci mi tutmus beyefendi?
Sinir oluyorum boylelerine ya , cok kolaysa kendileri dogurup baksin gercekten
Ben sizin yerinizde olsam bosanirim , calisiyorsunuz gayet guzel bakarsiniz evladiniza
Evet sanırım bizim burada sorun çıkıyor. Neyi nasıl söylemek.. Ben söylediğim şeyde net cevap alamazsam cevap alana kadar diyorum. O da üzerinde baskı hissediyor. Bakarız kelimesi beni tatmin etmiyor. Ben bakma ona göre kendini ayarla diye olaya giriyorum. Dediğinizi dikkate alacağım burada eksiğim olabilir teşekkürlerBurada ne söylediğiniz değil neyi nasıl söylediğiniz önemli. Belki şart koştuğunuz için eşiniz daha da uzaklaşıyor. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Bazı şeyler sabırla olur. Beni de yönetmek isteyen biri olsa benim de hoşuma gitmezdi. Arada sevgi saygı anlayış olmalı. Daha tatlı dille uyarsanız belki o saatte daha dikkatli olacaktır. Bilemiyorum yumuşak bir dille mi söylüyorsunuz yoksa fevri mi davranıyorsunuz. Ama tüm bunlar aşılmayacak şeyler değil. Sevginizi verdiginiz değeri birbirinize hissettirmek de önemli. Hissetmeyince her şey batmaya başlıyor.
Benim demek istedigim buydu zaten , is yapmak zorunda , bebrgr de bakmak zorundaSorun şu ki her işi ben yapmıyorum ona da yaptırıyorum diye bedelini ödetiyor. Kafasındaki erkek profili ve aileden gördüğü böyle değil. Fazlasıyla acısını çıkarıyor. Çocukla ilgili gece uyandığında taşıma sorumluluğu eşimde. Çocukta haftada 1 belki 2 gece uyanir veya uyanmaz yani öyle gecelerce ayakta dikmez bizi. Çocuğum hafif tombik o yüzden hafta da 1 2 kez uyandığında çocuğu taşıma uyutma görevi onda. Diyelim ben sıcak galiba ondan uyumuyor diye yorum yapacak olayım bana kukruyor. Bu çocuğu ben uyutuyorsam bildiğim gibi uyuturum yorum dahi yapamazsin diye. Çocuğuna aşırı düşkün ama ozbakimi konusunda yaptığı herşeyi benden çıkarıyor.
Benden farklı olarak yaptığın bir emzirmek diyorErkekler vuracak birsey bulamayinca annelikten vururlar. Bu konusmalar bana cok tanidik geldicocugum icin falanlar. Bazi insanlarin konusirken dilinin kemigi yok ne kdr acitcaklarini dusunmiyorlar galiba bazen ben de dahil. Bilemedim severek mi evlendinz ama bunlar genelde erkeklerin yediremeyip kadinlarin canlarini acitip kendini degerli hissetmek icin kadini surundurmek icin basvurdugu kelimelerdir bu kdr relax bosanma konusmannz ayri tabi
Anne öğretmen baba da iyi bir işte çalışan biri. Dışarıdan bakıldığında aile içi iletişim güzel devam eden bir ailesi var ama içlerine girdiğimde gördüm ki anne bildiğiniz kendini adamış. Babanın tek görevi para getirmek. Anne kalan herşey den sorumlu ve üstelik bundan da hiç şikayetçi değil bir kez sitem bile etmemiş. Eşime gelecek olursak gerçekte onun zaten görevi olan yapması gereken herşeyi gerek çocuk gerek evle ilgili yapıyor ama sorun şu ki bu yaptığı şeyleri kafasında kendi rolüne oturtamıyor ve beni suçluyor bedelini ödetiyor. Ona göre lütuf. Birsey dediğimde de işinin görüldüğüne bak diyor.. Dikkat ettiyseniz işinin görüldüğüne yani iş benim o yapsada..Benim demek istedigim buydu zaten , is yapmak zorunda , bebrgr de bakmak zorunda
Siz bu adamla rvlenmeden once bilmiyor muydunuz bu konudaki goruslerini , aile yapisini vs ?
Cidden öyle konuşurken nefret kusuyor gibi bakışları bile öyle..Valla ben yapıcı konuşamayacağım. İsterseniz bütün suç bende deyin ama bu eşinizin üslubunu haklı çıkarmaz. Söylediği sözler üzerine yapıcı olamazdım zira bildiğiniz nefret kusuyor kendisi.
Aynen öyle bunları biliyor lohusalikta geçeli çok oldu ama nereden bilebilirdim eşimde bu kadar hasar birakacagini. Sizde sağlıkla alın kucağınıza inşallah bebeğinizi lohusaliginiz da çok güzel geçer dilerimCocuktan sonra dengenin biraz sasmasi normal. Esiniz lohusalik doneminde daha anlayisli olabilirdi. Bosanmak yerine sorunlari cozmek icin ugrassaniz? Ona kendinizi anlatmaya calisin. Lohusalik doneminin gelip gecici bir sey oldugunu, kirip doktuklerinizi duzeltmek icin caba harcayacaginizi falan anlatsaniz? Bence asilmayacak sorunlariniz yok. Sadece ortak bir caba gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?