Fikirlerinizi Merak Ediyorum...

Ben ciddi anlamda soğurdum. Kendisiyle bir ilişkiyede başlamazdım.

valla benim tanıdıgm var :) kadın kocasından boşanmıyor adamda karısından boşanmıyor.
ama her içki içen de ateist olmuyor.
kaldi ki ateistlik veya dindarlık veya başka birşeylik kişiye özeldir. içki içiyıorsa tabii sapıtmadan sana ne zararı var. kendine zararı var. sen namaz kılıyorsun senin bana ne zararın yada faydan var hiç. zarardsa faydada kendine.
ben cooookk ucu acık fikir ve zikirlere sahip bir dunya insan tanıyorum...

takılmıyorlar.

İki bambaşka insan çok da mutlu olabilir ama çok zor çocuk yetiştirirler gibi geliyor bana.
Pek tabiki de tanıdığınızda da olduğu gibi boşanmayan olacaktır, ama boşanan da olacaktır. Ki o arkadaş da böyle bir değişimi kabullenemeyeceğini söylüyor. Bunda ne gibi bir sorun var anlamadım açıkçası.

Radikal bir değişiklikten bahsediyorsun ama burda. İki farklı insan birbirini öyle kabullenmiş ve mutlu bir hayat kurmuş olabilir. Ben bunu da yapamam o ayrı mesele. Ama karşımdaki insan radikal bir şekilde değiştiyse hayata dair herhangi bir konuda benim o insanla hayatımı paylaşmaya devam etmeme kararı almam da normal. Nasıl onun değişmesine ben saygı duyuyorsam benim onu o şekilde kabul etmememe de o saygı duymalı.

Kendimden örnek vereyim.
2 senelik sevgililik olmak üzere toplamda 9 yılımızı silip attık. Başlarda bu konulara girmeyelim dediysekte öyle olmadı, olamadı.

Ben asla kabul etmem, daha doğrusu kesin soğurdum

Hele para için yapıyorsa daha da beter, ilkesiz, kişiliksiz, ikiyüzlü gibi

Mümkün değil..
para = iş.
cerrah olsan sana adamı getirseler beinm fikrime uymuıyor diyip geri gönderemessin.
iş-para-siyaset hepsi farklı ama bir noktada baglayıcı unsurlardır.
ilke - kişiliksiz ikiyzlülük cok farklı şekillerde saöylenir.
bu adamın işi buymuş ve bir konu üzerinde başarılıymış. gel sen bize sunum yap demişler ( yani ben öyle anladım )

Örnekler çok alakasız ama. Hipokrat yemini diye bir şey var. Cerrah tabiki de hastasını geri gönderemez. Ama misal özel bir hastanede çalışacaktır, çalışacağı yeri buna göre seçebilir.

elbette sagyı duymalı. bunda sıkıntı yok.
ama olabilir mi olabilir. o dk ne yapılacagı da gene kişye kalıyor.
bu noktada da diyorum ki: bazen o kişiyi büründügü kimlik ne olursa olsun onu o oldugu için sevmek lazıım.
ne oldugu için degil.
bunu yapabilecek insan da azdır.

Cerrahla hasta sevgili mi oluyor?
Aynen dediğim gibi, ilke, kişilik ve ikiyüz
Toplum sizi de normalleştirmiş, omurgasız insanları kabullenmeyi
Asla tahammül edemem, siz ederseniz beni ilgilendirmez

Örnekler çok alakasız ama. Hipokrat yemini diye bir şey var. Cerrah tabiki de hastasını geri gönderemez. Ama misal özel bir hastanede çalışacaktır, çalışacağı yeri buna göre seçebilir.
degil ben bu adamı bir konu hakkında iyi iş cıkartan biri olarak sectiklerini okudum yanlış mıyım ?
o değişik fikirli insanlar geliyor ve sen bu işte iyisin gel bize de sunum yap demişler.
cerrahtan ne farkı var.
benim eşim uzak yol gemi kaptanı gel benim gemimde calış dendiginde hayır fikrin bana uymuyor mu diyecek? hayır aldıgı maaş ve iş şartlarına, kontratına bakacak

Cerrahla hasta sevgili mi oluyor?
Aynen dediğim gibi, ilke, kişilik ve ikiyüz
Toplum sizi de normalleştirmiş, omurgasız insanları kabullenmeyi
Asla tahammül edemem, siz ederseniz beni ilgilendirmez
oluyor.

En başından beri kişisel yorum yapıyorum zaten bu yüzden. Hep ben, bence, benim için diye giriyorum söze. Dediğim gibi aile bireylerim dışında kimseyi sırf kendi olduğu için sevmedim, sevemem. O kadar kalbi büyük, polyanna, romantik bir kadın değilim. Realistim...

inan bunu yapacak dokt. sayısı bile az.

Eşiniz o gemide çalışarak o insanların görüşlerini destekliyormuş gibi görünüyorsa, geminin kenarında kocaman harflerle desteklemediği, üstüne çok karşı olduğu bir şey yazıyorsa olabilir. Ama gene de eşinizin seçimi. Burda da konu sahibinin seçimi.
Bakın askeri projelerde çalışan ama israil ile ortak yürütülen bir projede görev almak istemeyen insanlar tanıyorum. Prensiplerle ilgili bir şey. Doğru ve yanlıştan çok insanın prensipleri ile ilgili bir durum.

sorun yok. fikrimi yazıyorum.

o gemide calışanların hiç biri de desteklemeyebilir. yada bir gemide cookk değişik fikri savunan onca adam 6 ay sefer atabiliyor.
iş böyle birşey degildir. iş iştir.
siyasi görüş işin dışındadır.
yıllarca farklı görüş sahibi üni de prof olmuş arakadaşlarm var. neden bir amaçları var. doccent lik profluk ögretme azmi. birşeyler aktarırım 2 insana faydam olur diye cabalayan insanlar.
he hayır bana uymuuyor diyip giden de vardır.
ama siyaset - iş- para fakrlıdır.
ay cok gec oldu. beynim yanmış olabilir. yanlış yazdıysam yarın düzeltirüm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…