Fikrinizi merak ediyorum, ailevi bir durum

Miniquie

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
464
320
18
Ben evleneli 2 sene oldu ve aileme 4 saat uzaklıktaki başka bir şehirde yaşıyorum, annemler beni ziyarete 2 kez geldi sizce bu normal mi? Annemi hep davet ediyorum ama sık sık bahane buluyor, yine 4 saat mesafedeki dedemlere 1 ayda 2 kez gitti, 8 saat mesafedeki teyzeme de bana geldiğinden daha sık gidiyor, bazen sitem ediyorum ama sonra kıyamıyorum yine normale dönüyorum, ama cidden yalnız hissediyorum evim, eşimle olan ilişkim, düzenim, nasıl bir hayat yaşıyorum hiç merak etmiyor mu diye üzülüyorum, sizce ben mı abartıyorum

Anneniz az gelmiş ama sizin ziyaretiniz ne durumda ?
Benim de annem her ay gelmez arada gelir ama pandemiden önce her hafta illa görüşürdük ya ben ona giderdim yada dışarıda çay kahve içerdik.
Büyük evi olduğu için omu bekliyor acaba.

Belki yeni evlisiniz diye düşünüp evinize eşinize alışın diye çok sık gelmek istemiyordur.

Bilemiyorum, o kadar ince düşündüğünü de sanmıyorum açıkçası, mesela evimi vs de kendim yerleştirdim o zamanlarda da bir bahane bulup gelmedi, ama dediğin gibi de olabilir yani düşüneceğim bunu da hatta belki sorarım bile bundan çekinip gelmemezlik etmiyorsan rahat ol derim

Benim evimde gayet büyük zaten çocuğum filan da yok, biz eşimle 2 yılda 10 kez gitmişizdir, eşimle de araları çok iyi

Evlenmeden önce ilişkiniz nasıldı annenizle? Birlikte vakit geçirmekten keyif alır mıydınız? Ya da eşinizden çekiniyor olabilir mi acaba? Biz de ilk sene annemle bu tarz sıkıntı yaşadık ama sonradan düzeliyor. Biraz da ben umursamamayı öğrendim :)

Aramız iyi aslında öyle bir sorun yok, ama cidden yalnız hissediyorum ve üzülüyorum şöyle düşünüyorum evimi eşyalarımı vs hiç merak etmiyor mu yerleştirmeye gelmedi evlendim ilk sene geldi 1 gün kaldı gitti ikinci sene geldi yine 1 gün kaldı gitti doğru düzgün oturma konuşma fırsatımız bile olmadı, eşim bile söylüyor artık bu durumu diyor ki annem yine x şehire gitmiş( dedemin olduğu şehir) arayıp bize hiç gelmiyorsun diyelim filan gibi laflar ediyor

Benim evimde gayet büyük zaten çocuğum filan da yok, biz eşimle 2 yılda 10 kez gitmişizdir, eşimle de araları çok iyi
Yani onlar ailenin büyüğü olduğu için sizin mi gelmenizi bekliyor demek istemiş sanırım evinizin büyüklüğünden dolayı değildir. Belki eşinizin rahatsız olacağından vs çekiniyordur o yüzden gidip gelmemiştir.

Eşimden çekiniyor olsa da 2 yılda 2 ziyaret çok az değil mi kızlar ya arkadaşlarımın anneleri ellerinden gelse onların yanına yerleşecek onları gördükçe üzülüyorum, böyle birşey yasayan yok mu hiç

Bende 2 yıl evli kaldım benimde annemler 2-3 defa benim zorumla gelmişlerdir.
Çünkü eski eş aman siz yorulmayın zahmet etmeyin biz geliriz diye saçma salak konuşurdu. Annemlerde böyle olunca gelmek istemezlerdi.

Ama kendi anası evi benden çok kullanırdı.
Ayh aklıma geldiler yine sinirlerim zıpladı.

Sizle ilgili bir durum olsa anlardınız ya da paylaşırdı. Benim çevremde genelde bizden önceki jenerasyon damadından çok çekiniyor. Rahat hareket edemiyorum diyor. Belki annenizde de öyle bir durum vardır.

Bizim mesafe 6 saat bizimkiler de yılda 2 kere gelir. İlk zamanlar birer hafta kalırlardı her gelişte şimdi iki falan.

Annem de ablama çok sık gitmez, eniştem çok iyi ve misafirperver biri olduğu halde ya rahatsız olursa diye çekinir. Teyzemler de aynı şekilde kızlarına çok gitmezler. Anneniz de öyle düşünüyordur üzülmeyin

Teşekkür ederim yorumun için:) benim annemlerde eşimle çok iyidir o yüzden eşimden mi cekiniyorlar diye pek dusunmemistim ama demekki oluyor böyle bir düşünce

İnsan sevdiğine daha cok rahatsızlık vermek istemez. Sevmek ayrı, o ayrı. Bu arada bence annenizin yaptığı doğru. Tam tersi daha kötü oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…