fikrinizi paylasabilir misiniz ?

gns00

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2018
110
19
13
34
Arkadaşlar ablam bir yıldır nisanli. Normalde bizde beş ay yada 7 ay nişanlı kalınır. Hazırlık anca sürdü. Her iki taraf için. Bayramda çocuğun ailesi bayramlasmaya geldiler. Konu açıldı. Ve çocuğun annesi biz düğün yapmayız. Yapacak paramız yok dedi. Düğüne verilen parayı acıyoruz dedi. bizde en azinda ufak yer tutun dedik olmaz dediler. Nikahtan ciksin dediler. Çocuğun annesi düğün yaparsa oğlum ben gelmem dedi. Gelinliği giyip nikah yapsin yeter dedi. Gerek yok düğüne millet için yapamayız dediler. Güya para yokmuş ama çocuğun babası araba almış kendine. Çocuk şimdi evin içini yaptırıyor. Mutfak vs. Yani biraz tek başına mücadele veriyor. Annesi babası memelekten gelmiş yardım ediyor. Ve annesi ablam mutfağa insatta yardım etmiyor diye söyleniyor. Her gün her gün babam izin vermiyor. Annesi anlama yüklendi çalışman lazım çalışmayan gelin istemeyiz oğlum yettiremez diye. O akşam çok üzerine gittiler. Babam da üzülüyor illaki her baba düğün ister . Birde dediler düğün illa istiyorsanız. Ortak yaparız dediler. Bize komik geldi. Kinayi yapacakmisiz düğüne ortak olacakmisiz. Ne düşünüyorsunuz ?

Oh ne ala memleket herşeye kv karar versin. Bunun kocasının oğlunun ağzı yok mu ? Bir kız babası olarak teliyle duvağıyla çıksın anlı şanlı düğününü yapsın ister elbet. Bunları nişanlanmadan yani kızı vermeden önce konuşmadınız mı ?

Eger ablanla enistem dügün istiyorsa o dügün yapilacak? Ne demek araba almis da dügüne parasi yokmus? Ogullarinin mutlulugu hic önemli degilmi onlar icin? Nasil anne babalar var anlamiyorum ya.

Sizinkiler de "madem düğün olmasın diyorsunuz verdiğimiz paraya acırız diyorsunuz 1 set 1 beşibiryerde 5 burma bir kelepçe 8 bilezik bir de altın kemer takmalısınız en azından boşa gitmez hem de çocuklara yatırım olur" desin madem öyle.

Sizinkiler de "madem düğün olmasın diyorsunuz verdiğimiz paraya acırız diyorsunuz 1 set 1 beşibiryerde 5 burma bir kelepçe 8 bilezik bir de altın kemer takmalısınız en azından boşa gitmez hem de çocuklara yatırım olur" desin madem öyle.

Zaten onlardan da yirtmak icin bunlar

Dugun bana da sacma geliyor arti erkek yapar mantigi da sacma. Madem yapilacak iki taraf da katkida bulunsun veya cift aileleri karistirmadan kendisi karsilasin. Bunun disinda karsi tarafin uslubu, ablana simdiden yaklasimlari da pek hos degil. Sorunlu aile iliskileri mutlu bir evlilik yapmalarina engel olur. Ablan iyi dusunsun.

Kesinlikle çalışan kendine güvenen kendi düğün kararını verebilen kadından yanayım ama ortam ve şartları düşünerek yazacağım.
Ablanızın çalışıp çalışmadığını biliyorlardı. Düğün yapmak istemediklerini en başta söylemelilerdi.
Bu tarz konuşuyorlarsa ev eşya takı konularında da sorun çıkar.
Ablanız yoluna baksın. En azından restinizi çekin olmazsa olmaz.

Zaten onlardan da yirtmak icin bunlar
Aman takmasınlar.
Maksat gelin hanımın ailesi mutlu olsun
Takı takmazlarsa da kendilerini düşürürler oda onların tercihi
Düğün salonunu ödesinler yeter.
Bide bizim adette kınada gelinin eline çeyrek değil tam altın takar kvsi yoksa milletin diline düşersiniz desinler haha

Şimdi düğün için ben de aynı düşünüyorum, Biz de tam tersi ben onlara dugun istemiyorum diye diretmistim, burda uslup onemli ,bide enişten herşeyi tek yapıyorsa adam eşya vs mi alsın milleti eğlendirmek için düğün parası mi toplasın gelir belli gider bellidir sonuçta. Burda daha önemli olan ablan için illa çalışicak demeleri.

Arkadaşlar ablam bir yıldır nisanli. Normalde bizde beş ay yada 7 ay nişanlı kalınır. Hazırlık anca sürdü.
5 veya 7 ay nişanlı kalmayı ilk defa duydum :KK57:

Ama bak bunda da vardır bi ir hayır , nişanın uzun sürmesinin , ablan iyi düşünsün , sadece nişanlısıyla evlenmeyecek bile bile lades demesin

bende düğünü sacma buluyorum esımle cok ıstedık nıkah olsun dıye bızdede kayınpederım zorla dugun olacak dedı hıc de keyıf almadım dugunden acıkcası
kesınlıkle bosa gıden masraf katılıyorum onun yerıne balayını uzun tutmayı tercıh ederdım gezmek ısterdım mesela

benım burda gordugum tek sorun dugun yaparsan gelmem demesı kayınvalıdenın . terbıyesızlık yapmıs sırf dugun ıstemeyın dıye . oda cok ısrarla ıstedıgınız ıcın ısı cırkeflıge vurmus . dugun yapacaksanız sız yapın bızım bukadar paramız var masraflarınızı karsıladım salonu sız karsılayın okadar ıstıyorsanız deseler sorun degıldı

benım basıma aynı sey gelseydı ıllakı dugun ıstıyorum deseydım dugunu esımle ben yapar borcun altına ben gırerdım. parayı kendılerı verıyorsa durumumuz yok yapamayız deme hakları var cunku . evlendırıyorlar zaten dunyanın masrafı bırde sırf bırılerı gobek atsın dıye para harcamak zorunda degıller. o sebeple ben yapardım dugunu esımle ben oderdım dugunde takılanlarla ben borclanırdım aılemı de ortak etmezdım kendım karsılardım kendı dugunumu.

durumları yoksa zorla yapacak degıller sonucta . artık aıle oluyorsunuz acık acık demısler borca gırdık ıcerı gırdık durumumuz yok dugun yapamayız nıkah yeterlı dıye daha ne desınler.
ablanı ıstememe işi yokusa surmek gıbı bı durumda yok . olsa sımdıye coktan bıterdı dertlerı o degıl. gercekden dugunu mantıksız bulanlardan. kımseyı memnun edemıyorsun dugun gunu gercekden bos masraf . 2 cıftetellıye ayse fatma hayrıye okadar para vermeyı anlamsız bulmuslar sadece

Nişanlısı ne diyor bu duruma? İkisi birleşip para biriktirsinler. Adam tek başına altından kalkacaksa da bizde kısa sürede evlenilir ama demeyeceksiniz. Bekleyeceksiniz. Kayınvalideyi susturması gereken oğlu. O da susturmuyorsa demek ki kendi de razı düğün yapmamaya. Annesi sadece ortaya atılıyor.

Şu düğünü millet için yapıyoruz kafasına ölüyorum ne alakası var millet için yapılmıyor ki . Biz düğün yaptık ben insanları asla düşünmedim sadece kendim için eğlenmek için anı biriktirmek için yaptım . Bence ablanı istemiyor gibime geldi ya çok garip damat ne diyor ? Ayrıca ne oluyorda düğün yapılırsa kv gelmiyor deli mi bu kadın

5 veya 7 ay nişanlı kalmayı ilk defa duydum :KK57:

Ama bak bunda da vardır bi ir hayır , nişanın uzun sürmesinin , ablan iyi düşünsün , sadece nişanlısıyla evlenmeyecek bile bile lades demesin
5 7 ay nişan uzun değil ki:)
Bizim bölgede en az 1 yıl sürer nişanlılık
4 yıl nişanlı kalan arkadaşım var
Aksine 5 ay nişanlı kalıp düğün yapan yadırganır:)

5 7 ay nişan uzun değil ki:)
Bizim bölgede en az 1 yıl sürer nişanlılık
4 yıl nişanlı kalan arkadaşım var
Aksine 5 ay nişanlı kalıp düğün yapan yadırganır:)
Sanırım yanlış anlaşıldım .. konu sahibi demiş ya bizim buralarda 5 ya da 7 ay nişanlı kalınır , ama hazırlıklar uzun sürmüş ablasının ki 1 yıl olmuş :)

Yoksa bence de uzun değil sadece böyle bir adet duymamıştım .. 5ay Yada 7 ay diye .. :))) aslında uzun sürsün ki ailelerde , evlenecek kişilerde daha iyi tanısın birbirini :)

Back
X