fikrinizi paylasabilir misiniz ?

Ha o çalışma kısmını atladım. Bunlar hem oğulu hem gelini çalıştırıp paralarını da isterler düğünden sonra. Ha buraya yazıyorum

Düğünle ilgili yorum yapmayacağım ama bu insanlar biraz paragöz gibi. Yani nişandan önce konuşulması gereken şeylerdi bunlar aslında. En çok takıldığım nokta ablaniza çalış denmesi. Normalde zaten kendi parasını kazanan bağımsız bir kadın olması için destek veririz ama bunu kv isteyince olmamış. Çalıştırıp parasını isteyecekler gibi bir izlenim oluştu bende.
Evlenecek olan ablanız. O ne düşünüyor? Nişanlısından çok memnunsa düğünü ortak yapın olsun bitsin.

O zaman düğünü erteleyın. Para bırıktırsinler düğün için. Düğün olmazsa bizde kızımızı vermeyız deyin. Kaynana , kaynata biraz pinti. Para gıtmesın diye ıstemıyolar. Oğlan da evı yapsın kendi kendine evlensın gıtsın bizden para cıkmasın derdındeler.

Bizden dolayı bitti olmasın ama karşı tarafı zorlayıp caydıralım onlar vazgeçsin mantığıyla hareket ediyorlar bariz belli. Baslarda da böyle isteksizler miydi severek mi nişanlandı ablan ailesi istemedi de çocuk mu zorla ikna etti acaba

Valla düğün yapsın kaynana da gelmesin yoksa o kaynana düğünde de olay çıkartır ama ben babanıza şaşırdım. Neden bir şey demedi?
Rahmetli babam olsaydı böyle saygısızca konuşan insanlara kız vermem s..gidin derdi.
Keşke babanız da aynısını deseydi, belli ki ablanız çok çekecek bunlardan çok.

Valla düğün yapsın kaynana da gelmesin yoksa o kaynana düğünde de olay çıkartır ama ben babanıza şaşırdım. Neden bir şey demedi?
Rahmetli babam olsaydı böyle saygısızca konuşan insanlara kız vermem s..gidin derdi.
Keşke babanız da aynısını deseydi, belli ki ablanız çok çekecek bunlardan çok.
Babam da orda olay çıkmasın diye demedi. Ama gönlü razı değil. Anlamda çok kararsız.

Bizden dolayı bitti olmasın ama karşı tarafı zorlayıp caydıralım onlar vazgeçsin mantığıyla hareket ediyorlar bariz belli. Baslarda da böyle isteksizler miydi severek mi nişanlandı ablan ailesi istemedi de çocuk mu zorla ikna etti acaba
Beş yıldır görüşüyorlar. Ama düğün yapmayız nikah sadece dediler. Düğün istiyorsanız ortak dediler.

Düğüne verilen parayı acıyoruz dedi.

aynen böyle düşünüyorum. ama bunu kız tarafına dile getirip hele ki kız istiyorsa çok ayıp.
çalışsın olayı da aynı şekilde. karı koca kendileri oturup karar verirler buna.
ablanızın işi çok zor bu aileyle.

Sizinkiler de "madem düğün olmasın diyorsunuz verdiğimiz paraya acırız diyorsunuz 1 set 1 beşibiryerde 5 burma bir kelepçe 8 bilezik bir de altın kemer takmalısınız en azından boşa gitmez hem de çocuklara yatırım olur" desin madem öyle.

Ahahahhaha ya çok sevimli geldi bu yorum, özellikle altın kemer :KK50:

Ben de düğüne karşıyım ya aynı şekilde düşünüyorum.
Karşı taraf hayat müşterek demek istemiş ama böyle dan dan dan söyledilerse kabalık etmişler.

Ne onların düğün yapılıp yapılmayacağına karışma hakları var, ne sizin onlardan düğün masraflarını karşılamalarını isteme hakkınız var. Ablanız ve nişanlısı çalışıp para kazanıp düğünlerini yapsınlar. O şartlarda kayınvalide düğüne gelir mi, gelmez mi kendi sorunu.

Ablanızın çalışma meselesine gelince, ben de kadınların çalışması gerektiğini savunuyorum ama bu konunun nişanlının ailesi tarafından ve bu şekilde dile getirilmesi hoş olmamış. Maddi olarak çok beklentiniz olduğu için mi ablanızın çalışmasına geldi konu? Her türlü şık değil.

Son düzenleme:
Bana da düğün çok saçma geliyor.
Kv çok dişli dediğim dedik galiba.
Fakat sizde tavır tarz çok tuhaf.
Bu aile ile ablanın işi var.
Damadın ablasina ne ablanın çalışıp çalışmamasindan.
Çok çalışan gelin istiyorsa oğlu varsa çalışan gelin alsın.

.valla ablan yol yakınken dönsün..yoksa bu kaynanacıkla çokkk işi var...

Tamam kadınlar çalışsın da diyaloglar çok garip. Sanki kızı siz alacaksınız gibi olmuş :D

aynen böyle düşünüyorum. ama bunu kız tarafına dile getirip hele ki kız istiyorsa çok ayıp.
çalışsın olayı da aynı şekilde. karı koca kendileri oturup karar verirler buna.
ablanızın işi çok zor bu aileyle.
kv dıyor kıtap oku özetle bana. bızde dugun ıstıyoruz kız evı olarak hakkımız degıl mı

Tamam kadınlar çalışsın da diyaloglar çok garip. Sanki kızı siz alacaksınız gibi olmuş :KK70:
bızede garıp geldı calısmayan gelın olmaz kıtap oku bana ozetle dıyor dugun yapamayız dıyorlar. bızde ıstıyoruz sonucta kız verıldı.

Back
X