fikrinizi paylasabilir misiniz ?

Bana da düğün çok saçma geliyor.
Kv çok dişli dediğim dedik galiba.
Fakat sizde tavır tarz çok tuhaf.
Bu aile ile ablanın işi var.
Damadın ablasina ne ablanın çalışıp çalışmamasindan.
Çok çalışan gelin istiyorsa oğlu varsa çalışan gelin alsın.
evet öyle dıyor paspas yapsın yıne calısacak oglum huzursuz olamaz yettıremez dıyor

kv dıyor kıtap oku özetle bana. bızde dugun ıstıyoruz kız evı olarak hakkımız degıl mı

kitap oku ne alaka?
kız evi damat evi olayına girmeyin.
gelin damat ne istiyor?
sizin kız evi olarak düğün istemek hakkınızsa onlarında damat evi olarak düğün istememek hakları olur:KK66:

Ne onların düğün yapılıp yapılmayacağına karışma hakları var, ne sizin onlardan düğün masraflarını karşılamalarını isteme hakkınız var. Ablanız ve nişanlısı çalışıp para kazanıp düğünlerini yapsınlar. O şartlarda kayınvalide düğüne gelir mi, gelmez mi kendi sorunu.

Ablanızın çalışma meselesine gelince, ben de kadınların çalışması gerektiğini savunuyorum ama bu konunun nişanlının ailesi tarafından ve bu şekilde dile getirilmesi hoş olmamış. Maddi olarak çok beklentiniz olduğu için mi ablanızın çalışmasına geldi konu? Her türlü şık değil.
oglum 2 bın maasla yapamaz dıyor bızde dedıktı kız okumamıs ıs bulamazsa nerde calıssun kadında paspas yapsın dedı maddı konudan benım oglum zorluk cekerse bıze yansır dedı bızde bu onların sorunu evı ayrı sızı ne ılgılendırr dedık. dugune gelınce olmaz dedı. ortak olursa olur dedı. ablama al kıtap oku yarın özetle dıyor

kitap oku ne alaka?
kız evi damat evi olayına girmeyin.
gelin damat ne istiyor?
sizin kız evi olarak düğün istemek hakkınızsa onlarında damat evi olarak düğün istememek hakları olur:KK66:
bız dugun ıstıyoruz onlar dugune verılenj para bos dıyor. kıtap al oku bana yarın özetle dıyor kı kendını gelıstır dıyor kv ablama.

bız dugun ıstıyoruz onlar dugune verılenj para bos dıyor. kıtap al oku bana yarın özetle dıyor kı kendını gelıstır dıyor kv ablama.

tamam işte onu diyorum siz biz.
gelin ve damat ne istiyor?
damat ne diyor bu duruma?
ablan da düğün istiyor mu?
ikisi de düğün istiyorsa bekleyip para biriktirecekler.

Düğünle ilgili yorum yapmayacağım ama bu insanlar biraz paragöz gibi. Yani nişandan önce konuşulması gereken şeylerdi bunlar aslında. En çok takıldığım nokta ablaniza çalış denmesi. Normalde zaten kendi parasını kazanan bağımsız bir kadın olması için destek veririz ama bunu kv isteyince olmamış. Çalıştırıp parasını isteyecekler gibi bir izlenim oluştu bende.
Evlenecek olan ablanız. O ne düşünüyor? Nişanlısından çok memnunsa düğünü ortak yapın olsun bitsin.
onunda kafası karısık kv cok fena.

O zaman düğünü erteleyın. Para bırıktırsinler düğün için. Düğün olmazsa bizde kızımızı vermeyız deyin. Kaynana , kaynata biraz pinti. Para gıtmesın diye ıstemıyolar. Oğlan da evı yapsın kendi kendine evlensın gıtsın bizden para cıkmasın derdındeler.
kesınlıkle haklısın

Aman takmasınlar.
Maksat gelin hanımın ailesi mutlu olsun
Takı takmazlarsa da kendilerini düşürürler oda onların tercihi
Düğün salonunu ödesinler yeter.
Bide bizim adette kınada gelinin eline çeyrek değil tam altın takar kvsi yoksa milletin diline düşersiniz desinler haha
yapmıyorlar ıste dugun sadece dugun dıyor

Şu düğünü millet için yapıyoruz kafasına ölüyorum ne alakası var millet için yapılmıyor ki . Biz düğün yaptık ben insanları asla düşünmedim sadece kendim için eğlenmek için anı biriktirmek için yaptım . Bence ablanı istemiyor gibime geldi ya çok garip damat ne diyor ? Ayrıca ne oluyorda düğün yapılırsa kv gelmiyor deli mi bu kadın
dugune yapacak para yok dıyorlar

Valla erkek tarafı düğünü bahane edip ablanızı istemiyor gibi ..

Elbette herkes düğün yapacak diye bir zorunluluk yok ama ablanız ne diyor ? Emin mi bu evlilik adımından ?
emın degıl ıste o yuzden yazdım sıze. kadın ve aılesı yapacak durum yok nıkah dıyor sadece

Kesinlikle çalışan kendine güvenen kendi düğün kararını verebilen kadından yanayım ama ortam ve şartları düşünerek yazacağım.
Ablanızın çalışıp çalışmadığını biliyorlardı. Düğün yapmak istemediklerini en başta söylemelilerdi.
Bu tarz konuşuyorlarsa ev eşya takı konularında da sorun çıkar.
Ablanız yoluna baksın. En azından restinizi çekin olmazsa olmaz.
haklısınız kıesınlıkle

Sizinkiler de "madem düğün olmasın diyorsunuz verdiğimiz paraya acırız diyorsunuz 1 set 1 beşibiryerde 5 burma bir kelepçe 8 bilezik bir de altın kemer takmalısınız en azından boşa gitmez hem de çocuklara yatırım olur" desin madem öyle.
oda yok onada yapmıyorlar. dugun yok para yok takı yok dıyorlar bız ıse kına yapccaz nısan yaptık kı bırde ceyızınialdık takı takacaz. onlarda dugune orttak dıyorlar. besı bır yerde takarlar mı hıccc?

Back
X