filiz1982 Aktif Üye Kayıtlı Üye 1 Ekim 2012 515 56 68 26 Aralık 2014 Konu Sahibi Konu Sahibi filiz1982 #401 afatmas .!.: CANIM TATLI KRIZINE KEK TARİFİ VAR İSTERSEN BULUP YAZABILIRIM UNSUZ ŞEKERSIZ Genişletmek için tıkla... şekersizler çok tatsız oluyor lezzeti iyiyse yazar mısın?
afatmas .!.: CANIM TATLI KRIZINE KEK TARİFİ VAR İSTERSEN BULUP YAZABILIRIM UNSUZ ŞEKERSIZ Genişletmek için tıkla... şekersizler çok tatsız oluyor lezzeti iyiyse yazar mısın?
afatmas Nirvana Kayıtlı Üye 13 Ocak 2009 1.094 543 658 46 26 Aralık 2014 Konu Sahibi Konu Sahibi filiz1982 #402 canım tatlı olmz olur mu ben inciri artırıyorum bı de elmayı mıktar olarak çok koyuyorum tatlı krızıne bıre bır h
canım tatlı olmz olur mu ben inciri artırıyorum bı de elmayı mıktar olarak çok koyuyorum tatlı krızıne bıre bır h
afatmas Nirvana Kayıtlı Üye 13 Ocak 2009 1.094 543 658 46 26 Aralık 2014 Konu Sahibi Konu Sahibi filiz1982 #403 yumurta 2 su bardağı fındık 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 paket çiğ krema (200 ml) 1 çay kaşığı tuz (silme) Üzerini süslemek için fındık Hazırlanışı Öncelikle yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın, ayrı kaplara alın. Sarıların olduğu kaba toz şekeri ekleyin, rengi açılana kadar mikserle çırpın. Çok fazla çırpmaya dikkat edin. Yumurta adedi fazla olduğu için, iyi çırpılmazsa yumurta kokabilir. Fındığı blendırda çok ince bir hale gelene kadar çekin. Toz gibi de olmasın tabi. Fındığı küçük bir tavaya alın, rengi biraz değişene kadar kavurun. Böylelikle fındığın tadı daha da belirginleşmiş olacak. Yumurta sarılarının üzerine fındığı ekleyin, karıştırın. Bu esnada fırını yakmanızı öneririm, karışım hazırlanana kadar ısınsın. Beyazların üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve kar haline gelene kadar çırpın. Kar haline gelince bekletmeden fındıklı karışımın üzerine dökün, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Yumurta akları bekleyince alt kısma sıvı haldeki yumurta akları birikmeye başlıyor, dolayısıyla acele etmekte fayda var. Karışımı yağlanmış kek kalıbının içine dökün ve önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin. Pişen kek ılıyınca, kalıbından çıkarın ve iyice soğumaya bırakın. Bir kapta çiğ kremayı katılaşana kadar çırpın. Ancak güzel bir şekilde katılaşabilmesi için kremanın soğuk olması gerekiyor. Kremayı kekin üzerine sürün, üzerini de fındık parçalarıyla süsleyip servis edin. alıntı bunu buldum diğerini bulamadım
yumurta 2 su bardağı fındık 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 paket çiğ krema (200 ml) 1 çay kaşığı tuz (silme) Üzerini süslemek için fındık Hazırlanışı Öncelikle yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın, ayrı kaplara alın. Sarıların olduğu kaba toz şekeri ekleyin, rengi açılana kadar mikserle çırpın. Çok fazla çırpmaya dikkat edin. Yumurta adedi fazla olduğu için, iyi çırpılmazsa yumurta kokabilir. Fındığı blendırda çok ince bir hale gelene kadar çekin. Toz gibi de olmasın tabi. Fındığı küçük bir tavaya alın, rengi biraz değişene kadar kavurun. Böylelikle fındığın tadı daha da belirginleşmiş olacak. Yumurta sarılarının üzerine fındığı ekleyin, karıştırın. Bu esnada fırını yakmanızı öneririm, karışım hazırlanana kadar ısınsın. Beyazların üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve kar haline gelene kadar çırpın. Kar haline gelince bekletmeden fındıklı karışımın üzerine dökün, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Yumurta akları bekleyince alt kısma sıvı haldeki yumurta akları birikmeye başlıyor, dolayısıyla acele etmekte fayda var. Karışımı yağlanmış kek kalıbının içine dökün ve önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin. Pişen kek ılıyınca, kalıbından çıkarın ve iyice soğumaya bırakın. Bir kapta çiğ kremayı katılaşana kadar çırpın. Ancak güzel bir şekilde katılaşabilmesi için kremanın soğuk olması gerekiyor. Kremayı kekin üzerine sürün, üzerini de fındık parçalarıyla süsleyip servis edin. alıntı bunu buldum diğerini bulamadım
A alanis1978 Aktif Üye Kayıtlı Üye 6 Haziran 2012 91 27 98 Antalya 26 Aralık 2014 Konu Sahibi Konu Sahibi filiz1982 #404 afatmas .!.: HAYIR YASAK DİYE BİLİYORUM İRMİK AMA Genişletmek için tıkla... tesekkürler cevap için. evde fazla süt vardı da ona yaparım diye düşünmüştüm. içeyim bari sütleri :)
afatmas .!.: HAYIR YASAK DİYE BİLİYORUM İRMİK AMA Genişletmek için tıkla... tesekkürler cevap için. evde fazla süt vardı da ona yaparım diye düşünmüştüm. içeyim bari sütleri :)
afatmas Nirvana Kayıtlı Üye 13 Ocak 2009 1.094 543 658 46 28 Aralık 2014 Konu Sahibi Konu Sahibi filiz1982 #405 CANIM TATLI KRIZINE BIRE BIR BIR ŞEY VAR KREP UNSUZ VE ŞEKERSİZ HEMDE ÇOK KOLAY
afatmas Nirvana Kayıtlı Üye 13 Ocak 2009 1.094 543 658 46 30 Aralık 2014 Konu Sahibi Konu Sahibi filiz1982 #406 SABAH KAHVALTIM 1 MUZ VE 1 ELMA ÖĞLE YEMEĞİ BULGUR PİLAVI SALLATA VE KURU FASULYE AKŞAM BUYUK İHTİMALLE BULGURLU BİBER DOLMASI
SABAH KAHVALTIM 1 MUZ VE 1 ELMA ÖĞLE YEMEĞİ BULGUR PİLAVI SALLATA VE KURU FASULYE AKŞAM BUYUK İHTİMALLE BULGURLU BİBER DOLMASI
afatmas Nirvana Kayıtlı Üye 13 Ocak 2009 1.094 543 658 46 2 Ocak 2015 Konu Sahibi Konu Sahibi filiz1982 #407 CANLAR BEN ORUÇ TUTUYORUM DIYE NMI ABARTTIM YOKSA ADET OLDUM OLUCAM ONDAN MI BILMIYORUM +3 KILO GELDİM ÇILDIRCAM YAW
CANLAR BEN ORUÇ TUTUYORUM DIYE NMI ABARTTIM YOKSA ADET OLDUM OLUCAM ONDAN MI BILMIYORUM +3 KILO GELDİM ÇILDIRCAM YAW