Flört 10da 10 ama???

Sevgiliniz parasıyla üzerinizde hakimiyet kurmaya çalışan biri gibi geldi bana.
İncelikler, hediyeler güzeldir ama 1 yıllık ilişkide bunlar dışında para akışının olması beni rahatsız ederdi. Ciddi anlamda zor durumda kalınması gibi şeyler es geçiyorum tabi.
Sevgiliniz yapsa da onu da rahatsız ediyor aslında ve sizde buna rağmen kabul ediyorsunuz. Zorla kısmı cok akla yatmıyor zaten.
Evlenirseniz her kavgada ben sana şu kadar para harcadım laflarına hazırsanız devam edin tabi.

Bir de aynı eve girene kadar hiç bir erkekten para kabul etmeyin, en iyisinden bile. Şahsım adına kendimi kötü hissederdim. Hediye çok başka, maddi yardım çok başka.

Biz ilk tartışmamızı böyle bir sebepten yapmıştık. Benim tutacağım evin depozitosunu ödemişti ve sanırım teşekkür bekledi ama "Sen hangi sıfatla bunu yapıyorsun? " gibi lafa girip burnundan getirmiştim. Bir de hani şu an bile öyle alev püskürmem ama çok kızmıştım.

Bana "çok masraf yaptın ve jest yaptım" dedi ben de "Maaşım var, olmadı anam ve babam var" demiştim. Sonra güldü ve "işte evleneceğim kadın" demişti ve geri iade etmiştim parasını.

Şu an evliyim asla iade etmem

Yani parayı kabul etmek demek, minnet duymak ve kabul etmeyeceğin, alttan almayacağını şeyleri alttan almak demektir. İşte sonra değiştin oluyor çünkü bir kavganın varsa sevgiliyken yap ve gerçek seni görsün.

Erkek arkadaşınız ve siz kaç yaşındasınız ?

Erkeklere bakıyorum, o kayık tipleriyle kadınların ayağından a*ının rengine kadar kriter koyuyorlar. Bir de kadınlara bakıyorum, adam biraz ilgi gösteriyorsa hemen 10/10 oluyor. Sevgiliniz 10/10 falan değil.
Şu anda 1 yıllık sevgilisiniz, bu kadar para hesabı yapan bir adam size evlenince aynı şekilde davranmayacak. Örneklerini de bu sitede bolca görebilirsiniz.
Ayrıca ben sizde de hata gördüm. Şahsen ben 1 yıldır tanıdığım birinden büyük maddi yardımlar almam, büyük hediyeler kabul etmem, bence doğru değil. Zorla diye bir şey de yok, kimse kimseye zorla para veremez yani. Hele ki lafını ediyorsa bir daha hiçbir şeyini kabul etmem zaten.
Siz neden size sürekli şaka adı altında size çok para harcadığından bahseden, aldığı hediyeleri ve fiyatını not tutup bir de bunu size ezbere söyleyen bir adamdan para, hediye kabul ediyorsunuz ki? Hele ki 2. Yapışında alıp o hediyelerini suratına çarpardım ben.
Yanlış anlamayın ama bana kötü hissetmek uğruna da olsa gayet de bilerek isteyerek para harcatıyorsunuz, para harcaması hoşunuza gidiyor gibi geldi. Gerçekten bunu dert eden biri bu kadar hediye para kabul etmezdi diye düşünüyorum.

Kendinize şu 3 soruyu sorun ve samimiyetle cevap verin;
1) Sizi eşinize benzetseler ve para harcama konusunda aynı ona benziyorsun deseler mutlu olur musunuz?
2) Çok ciddi bir kavganız oldu ve ayrıldınız size aldığı şeyleri ister mi?
3) Evlendiniz diyelim ayrılırken mal mülk kavgası nasıl olur?

Adamda ayrıldıkları an içtikleri kahveye kadar faturaları atıp parasını isteyecek tip var zaten. Küsüratına kadar not tuttuğuna göre bir amacı vardır

Ya aslında para kısmı olmasa gerçekten mükemmeliz hayatımda bu kadar anlayışlı bir insan tanımadım daha önce ama konu paraya gelince şok oluyorum
Şu cümleniz beni onun açısından düşünmeye itti

Cimri insandan hiç haz etmem o ayrı

Ama görüyorum ki son zamanlarda bir “erkeklere para harcatın” modası var
Evet erkek para harcamalı
Ama sizin karşıdan asalak gibi görünmemeniz şartıyla

Ben şöyle hissettim; sevgiliniz size para harcamaya hazır, ilişkiniz mükemmel fakat siz o kadar “yapacaksın tabi, bu senin görevin” modunda takılmışsınız ki bıkmış
Bu duyguyu veren sizsiniz
Adam mecbur değil
İşsizseniz de aileniz var, size para versinler bi zahmet. Elin çocuğuna aç gibi, ailede hiçbir şey görmemiş gibi sürekli bir şeyler ödetirseniz asalak gibi görünürsünüz

Şunun gibi, bir arkadaşınızla buluştuğunuzda bile bir denge vardır, hediyeleşmede bile bir denge vardır

Mesela ben sürekli arabanla beni al, beni bırak diyen biri olduğunda sinir oluyorum. Bu insan ben yokken nasıl bir yerden bir yere gidiyor diye düşünüyorum.

Bütün ilişkilerde, aşkta, arkadaşlıkta denge önemlidir

Kendi hareketlerinizi bi sorgulayın

Şuan işsiz olduğum için maddi olarak bazen destek oluyor bana, (genelde bunu zorla yapıyor)
yapmak zorunda değil ama size destek olmus bu iyi bir sey.

Aslında bana her şeyin en iyisini yapmak istiyor ama bir yandan üzülüyor mu parasına diye düşünüyorum.
Mesela dısarı cıktınız yemek yediniz kahve falan ictiniz. Davranısı nasıl ? Burası da cok pahalı diyor mu yani ya da su kadar tutmus ne kadar pahalıymıs vs ?

Hiç bir yıl süren bir flört duymamıştım.

Flörtten bu kadar hediye kabul etmek de doğru değil. Zorla nasıl verebilir ki? Sizin gerçekten rahatsız olduğunuzu düşünse teklif dahi etmez.

Sevgiliniz ise, karşılıklı hediyeleşilen, ısmarlaşılan normal bir ilişki ise ve sonradan harcadığının lafını ediyorsa o zaman da sorun var demektir.

Ay kaç yaşında bu adam, siz kaç yaşındasınız?
Adam iyi biri değil, iyilik yaparak sizi elinde tutmaya çalışıyor?

Son düzenleme:
Öyk mide bulandırıcı.

Bazı insanlar böyledir. Parası olan ben senin için bunu harcadım, bunu harcadım der. Parayla ilgili olmayan durumlarda da ben senin için bundan vazgeçtim, bunu yaptım, onu göze aldım der. Bir nevi ağız ishali.
Bu tip şeyler benimok zoruma gittiği için kimseden yardım, destek vs kabul etmemeye başladım ki bu da çok kötü bir şey benim için.
Bence açıkça konuşun, bu konuyla alakalı çekincelerinizi ve bu sözlerin sizi rencide ettiğini iyi hissetmediğinizi söyleyin. Bakalım ne diyecek.

Ya aslında para kısmı olmasa gerçekten mükemmeliz hayatımda bu kadar anlayışlı bir insan tanımadım daha önce ama konu paraya gelince şok oluyorum
Konustunuz mu bu konuyu? Acikca soyleyin bu halinden hoslanmadiginizi. Devam ederse cekilecek biri degil malesef. Ayrilmayi dusunenilirsiniz.

Zorla kısmını şöyle açıklayayım ben, misal ceket. Beğendin ben sana bunu alacağım, lütfen kabul et zaten ben sana hediye bakıyordum, iyi oldu böyle gibi cümlelerle kabul ettiriyor. Yoksa aldım giy değil

Konustunuz mu bu konuyu? Acikca soyleyin bu halinden hoslanmadiginizi. Devam ederse cekilecek biri degil malesef. Ayrilmayi dusunenilirsiniz.
Para konusundan önce zaten aklıma yatmayan şeyler vardı, ben malıma düşkünüm arabanın en lüksüne binmem lazım, ben 2 ev değil daha fazlasını hak ediyorum gibi şeyler söylemesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…