Gebelik dışında kullanımı canım hamileliği düşünen ve hamile kalmadan kullanılan folic asit desteğinden bahsediyorum hiçbir kontrol yapılmadan vücudun neye nekadar desteği olduğunu bilmeden kullanılan.Folic asit bir tür ilaç değildir vücutta depolanmaz sağlık sektöründe çalışıyorum gördüm ki gebelik düşünen her kadın doktor yardımı almadan folic asite başlamış bende yardımcı olmak için açtım bu postu :)Iyide zaten bu takviye vitaminlerin
gebelikte verilme nedeni eksikligi olmasi
degil bebek annenin depolarini
kullandigi için bebegin aldigini yerine
koyabilmek amaçlı anneye takviye verilir...
Ha gebelik dişında bu vitaminlerin eksikligi olmadigi halde kullanimindan bahsediyorsa ona bisey diyemem..
Ya bence gebelikten 3 ay once başlayin deniliyoya bende kadindogumcularla calistim öyle diyolardi sebebi gebe kalir kalmaz ögrenemiyosun ya o bilmeden gecirdigin dönemdede kullanlmis olmasi sanirimGebelik dışında kullanımı canım hamileliği düşünen ve hamile kalmadan kullanılan folic asit desteğinden bahsediyorum hiçbir kontrol yapılmadan vücudun neye nekadar desteği olduğunu bilmeden kullanılan.Folic asit bir tür ilaç değildir vücutta depolanmaz sağlık sektöründe çalışıyorum gördüm ki gebelik düşünen her kadın doktor yardımı almadan folic asite başlamış bende yardımcı olmak için açtım bu postu :)
Evet doğru söylüyosun ama miktarınıda aynı zamanda kadın doğum uzmanları belirliyor doğrumudur . 3Aylık kullanım deniliyor üzerlerinde bir kadın 1sene doktor yardımsız kendi başına hamile kalmaya çalışıyorsa ve 1sene boyunca folik asit kullanımına gene kendi kararıyla başlamış sayarsak ve o kişi risk grubundaysa doktorumuz yapılan tetkikler sonucu folic asit günlük alım dozunuzu ayarlayabilir ben folic asitin zararlarını söylemiyorum sadece alım dozunuzun doktor kontolünde alınması gerektiğini söylüyorumYa bence gebelikten 3 ay once başlayin deniliyoya bende kadindogumcularla calistim öyle diyolardi sebebi gebe kalir kalmaz ögrenemiyosun ya o bilmeden gecirdigin dönemdede kullanlmis olmasi sanirim
Hepimizde öyle allah sağlıklı çocuklar versin sağlıklı doğumlar versin hamilelikte çok titiz olabiliyosun sağlık açısından valla işimiz zor :)bize de öyle önerdiler bende öyle başlamıştım valla.Yani duyumlarla hareket etmeyeyim deyip eczaneye yetkilisine sordum o da aynı şeyi söylemişti. Ama düşününce de mantıklı bi yandan, eksiklik var mı yok mu bilmiyoruz. Öte yandan hamile kaldığımızda ilk 4 hafta öğrenme şansımız olmuyor bu açıdan zaten folic asidi kullanıyor olmak güzel bir şey. kafamda deli sorular yine :)
Siz eczacimisiniz omega 3 alakali bisey sorayimHepimizde öyle allah sağlıklı çocuklar versin sağlıklı doğumlar versin hamilelikte çok titiz olabiliyosun sağlık açısından valla işimiz zor :)
hayır değilim :) ameliyat teknisyeniyim doktorlarla sürekli içli dışlı olunca böyle oluyor sağlıkla ilgili her konuda mutlaka bir takım bilgi kalıyor :)Siz eczacimisiniz omega 3 alakali bisey sorayim
aynen öyle kendini düşünmeyi bırakıyor çocuk için en iyi şeyi istiyorsun. Şahsen alakası var mı bilmiyorum hamilelik öncesi 2-2,5 ay kullandım folic asit inanılmaz kilo aldım.Hamilelik sürecimde doktorumda iyi olmuş kullandığın bi 3 ay daha kullanalım demişti.Haa iyiymiş deyip o şişkinlik, aldığım kilo fln umurumda olmamıştı, normalde gram hesabı yapan biri olarak bile :)Hepimizde öyle allah sağlıklı çocuklar versin sağlıklı doğumlar versin hamilelikte çok titiz olabiliyosun sağlık açısından valla işimiz zor :)
Ok o zaman bilmezsin o3 markalarin içerigi hakkinda sorcaktim eczaciya sorarmhayır değilim :) ameliyat teknisyeniyim doktorlarla sürekli içli dışlı olunca böyle oluyor sağlıkla ilgili her konuda mutlaka bir takım bilgi kalıyor :)
evet aynı durumdayım hamilelik düşünüyorum bende birtakım rahatsızlıklar geçirdim soğan kürüne başladım içmem tadı iğrenç derdim şimdi lıkır lıkır içiyorum 15 günlük bir kür 10 günü tamamladım geri kalan günler bitmek bilmiyoraynen öyle kendini düşünmeyi bırakıyor çocuk için en iyi şeyi istiyorsun. Şahsen alakası var mı bilmiyorum hamilelik öncesi 2-2,5 ay kullandım folic asit inanılmaz kilo aldım.Hamilelik sürecimde doktorumda iyi olmuş kullandığın bi 3 ay daha kullanalım demişti.Haa iyiymiş deyip o şişkinlik, aldığım kilo fln umurumda olmamıştı, normalde gram hesabı yapan biri olarak bile :)
kadın doğumcunun yanında çalışıyorum demiştin onlardan bilgi alsaydın keşke ben olsam şimdiye elli defa sormuştumOk o zaman bilmezsin o3 markalarin içerigi hakkinda sorcaktim eczaciya sorarm
Kadin dogumla alakali degil bisürü omega 3 markasi var solgar epa dha içeriyo ve agir metallerden arındırılmış olması gereken özelliklere sahip ama fiyat olarak fazla piyasadaki diger o3 lerden eşdeger daha uygun markalar var mı diye kadin dogumcuya soramam nerden bilsin ilaçta degilki vitamin eczaciya sorarim no prblmkadın doğumcunun yanında çalışıyorum demiştin onlardan bilgi alsaydın keşke ben olsam şimdiye elli defa sormuştum
Hastane ortamı değilmi sonuçta gelen giden mümessiller dış firma medikalciler vardır tanıdığınız diye düşünerek dedim neyse tamam tatlım :)Kadin dogumla alakali degil bisürü omega 3 markasi var solgar epa dha içeriyo ve agir metallerden arındırılmış olması gereken özelliklere sahip ama fiyat olarak fazla piyasadaki diger o3 lerden eşdeger daha uygun markalar var mı diye kadin dogumcuya soramam nerden bilsin ilaçta degilki vitamin eczaciya sorarim no prblm
Çok güzel paylaşım olmuş mesela ben almıştım kullanıyordum doktorum gerek yok şu an ihtiyacın yok gebe kaldığını öğrendiğimizde başla dedi vitaminin bile fazlası zararGebelik dışında kullanımı canım hamileliği düşünen ve hamile kalmadan kullanılan folic asit desteğinden bahsediyorum hiçbir kontrol yapılmadan vücudun neye nekadar desteği olduğunu bilmeden kullanılan.Folic asit bir tür ilaç değildir vücutta depolanmaz sağlık sektöründe çalışıyorum gördüm ki gebelik düşünen her kadın doktor yardımı almadan folic asite başlamış bende yardımcı olmak için açtım bu postu :)
10 kilo aldım 5 ayda sayesinde ve karnım şişti hamile gibi bıraktım doktorum bırak dediFolic asitin iştah açma şişkinlik yapma gibi br etkisi var mı acaba? Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum bende gebelik düşündüğüm için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?