Bende kullandım malesef sonra danışınca doktorlara yanlış yaptığımı anladım malesefÇok güzel paylaşım olmuş mesela ben almıştım kullanıyordum doktorum gerek yok şu an ihtiyacın yok gebe kaldığını öğrendiğimizde başla dedi vitaminin bile fazlası zarar
10 kilo aldım 5 ayda sayesinde ve karnım şişti hamile gibi bıraktım doktorum bırak dedi
Ben o zaman test negatif çıkarsa bırakayım ya valla zaten kilo takıntısı ve problemi olan bi insanım hiç gerek yok. Hamile kalırsam ne ala artık
folic asiti uzun zamanlar kullandığınızda kilo akmaya yardımcı olur kendisi kilo aldırmaz şişlik yapmaz iştah açması sebebiyle kilo almaya yardımcı olur nasıl ki folic asit içeriğindeki gıdaların fazlası kilo alımına sebebiyet veriyorsa destek ilaçlarındada aynı şey düşünülebilirFolic asitin iştah açma şişkinlik yapma gibi br etkisi var mı acaba? Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum bende gebelik düşündüğüm için.
bende kullandim ama kilo almadim herkeste ve her vucutta farkli kaliba hatta kilo bile verdim ama tabiki diyet yapiyordum :) saglikli beslenirsen hic bisey olmaz herhalde
Doktora danış canım doktor kontrölünde daha sağlıklı alımına başlayabilirsin dozlarını ayarlareeeh ama burda cogunlukla folikasit kullanin diyorlar yani hamileligi dusunuyorsaniz bebek istiyorsaniz bir ara kullandim ama cok kullanmadim kac ay kullanman lazim bebek dusunuyorsan ??
Gebe kalmadan 3 ay önce folikasit almak ve gebe kaldıktan sonra da 3 ay kullanmak şart.eeeh ama burda cogunlukla folikasit kullanin diyorlar yani hamileligi dusunuyorsaniz bebek istiyorsaniz bir ara kullandim ama cok kullanmadim kac ay kullanman lazim bebek dusunuyorsan ??
Herşeyin fazlası zararlı aslında miktarınca aldığımız süre zarfında zaten sorunlarla karşılaşmayız doğru söylüyorsun tatlımGebe kalmadan 3 ay önce folikasit almak ve gebe kaldıktan sonra da 3 ay kullanmak şart.
Lakin kafanıza göre folikasit almamak için önce gidip bir kan testi yaptırıp kansıslık varmı yokmu baktırmanız gerek.
Örneğin kansızlık varsa Folibol kullanırsınız kansızlık yoksa Folidoce kullanırsınız ayrıca Yeşilliği boş olan Ispanak Brokoli kıvırcık marul tase soğan vs gibi sebzeler tüketerek doğal yoldan folik asit almalısınız.
Gebe bir annenin günlük folik asit ihtiyacını karşılamak için her gün minimum 500 gram ıspanak yemesi gerekir ancak bunu yapamayacağımız için tablet olarak folik asit kullanmalıyız.
Doğru Folik asit takviyesi kesinlikle iştah açmaz kilo da yapmaz.
Hergün 1 tane kahvaltıdan sonra alınmalıdır çünkü gece içilirse uyku bozukluğu yapabilir.
Herşeyin fazlası zararlı aslında miktarınca aldığımız süre zarfında zaten sorunlarla karşılaşmayız doğru söylüyorsun tatlım
Ben doğanın kollarına bıraktım artık kendimi bakalım soğan kürü uyguluyorumGüzel paylaşım
Şimdiii,ben kist sebebiyle 1 yıldan fazladır ilaç kullanıyorum.En son geçen hafta gittiğimde doktorum aşılama yapalım artık,bir yerden başlayalım dedi.Son kez doğum kontrol hapını kullanıp adetin ikinci günü gideceğim...
Benim eczacı olan en yakın arkadaşımda aşılama ile hamile kaldı.Görünürde bir sorunu yoktu aslında onun.Kendisi doktor tavsiye olmadan folic asit ve çeşitli vitaminler kullandı.Bana da söyledi bunları bunları kullan bak dedi.Doğum kontrol hapıyla kullansam ne olur kullanmasam ne olur dedim ve almadım.
Ancak geçen hafta kistin biraz daha küçülmüş ve artık aşılama yapalım deyince hemen arkadaşımı aradım.Aşılama öncesi kullan,yumurtalıklar hazır olsun dedi.
Folic asit
C vitamini
Balık yağı hapı (özellikle bir marka söyledi,yoksada eczanede onu getirt dedi)
Ve coraspin
Bunları kendide kullandı.
Burada bir topicte kist için kendiliğinden omega3,betaglukan kullananlarda vardı...
Bakalım,hayırlısı...
Gebe kalmadan 3 ay önce folikasit almak ve gebe kaldıktan sonra da 3 ay kullanmak şart.
Lakin kafanıza göre folikasit almamak için önce gidip bir kan testi yaptırıp kansıslık varmı yokmu baktırmanız gerek.
Örneğin kansızlık varsa Folibol kullanırsınız kansızlık yoksa Folidoce kullanırsınız ayrıca Yeşilliği boş olan Ispanak Brokoli kıvırcık marul tase soğan vs gibi sebzeler tüketerek doğal yoldan folik asit almalısınız.
Gebe bir annenin günlük folik asit ihtiyacını karşılamak için her gün minimum 500 gram ıspanak yemesi gerekir ancak bunu yapamayacağımız için tablet olarak folik asit kullanmalıyız.
Doğru Folik asit takviyesi kesinlikle iştah açmaz kilo da yapmaz.
Hergün 1 tane kahvaltıdan sonra alınmalıdır çünkü gece içilirse uyku bozukluğu yapabilir.
neden verdi sana o ilacı ne işe yarıyormuşBana doktor folden tablet yazdı 5 gündür kullanıyorum kullanan var mı
hayırlısı olsun sağlıkla kucakla bebişini :)Folik asit B12 içeriyor hamileyim diye verdi
3 gebeliğimde de folik asit kullandım.Herşeyin fazlası zararlı aslında miktarınca aldığımız süre zarfında zaten sorunlarla karşılaşmayız doğru söylüyorsun tatlım
dualarım seninle canım benim allah evlat acısı göstermesin sağlıkla kucakla yavrunu kendim hamile kalmışım gibi mutlu oluyorum hamilelik haberi aldığımdaInşallah dua edin 1. Yi kaybettim 4 yıllık evliyim bu doğal bir şekilde oldu mutluyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?