- 12 Aralık 2015
- 1.269
- 1.876
- 53
Hergün 500 gr ıspanak yerim diyorsan extradan folikasit almama gerek yok tabiki de ama yemem dersen mutlaka takviye al derim canım.o gercektenmi tsk ederim valla o yazdigin seyleri ben zaten tukketiyorum cogunlukla vazgecilmezlerim diye bilirim demmeki benim kullanmama gerek yok ama yinede bir kan aldirmak lazim burda kan felan almadan hemen direk folikasite basla diyorlar doktorlar burasi dedigim yer hollanda bilgilendirmen icin tsk ederim
Hergün 500 gr ıspanak yerim diyorsan extradan folikasit almama gerek yok tabiki de ama yemem dersen mutlaka takviye al derim canım.
Tabi bu her hamile bayanda olabilecek anlamına gelmiyor tabiki değilmi beklenmeyen gebeliklerde folic asit kullanılmadı diyede her bebekte omurilik kapanmaz diyemeyiz3 gebeliğimde de folik asit kullandım.
Folik asit anne karnında oluşan bebeğin omuriliğinin gelişimi için çok önemli şayet folik asit almamış olsak karın da gelişen bebeğin omiriliği kapanmaz Spina bifida isimli omurilik ve gelişim bozukluğu olur yani bebek omur iliği dışarı da doğar. İlerleyen tıpta bu gelişim bozukluğuna müdehale ediliyor fakat bebekte yürüme engeli yada ameliyat sonrası kalıcı izler olabiliyor.
Bu ve bunun gibi durumlara mahal vermemek için folik asit takviyesini düzenli almalıyız ve gebelik önce 3 ay gebelik sonrası ilk 3 ay hiç bırakmamalıyız.
Allah şükürlerinin hediyesini vermiş sana bundan sonrada herşeyi olumlu düşün bebişin sağlıkla dünyaya gelcek sen sağlık içinde doğum yapacaksın dualarım seninle allah birdaha evlat acıısyla sınamasın seni hiçbirimizi herşeyde bir hayır vardırBende oyleydim burda başkalarının hamileliklerine mutluluktan çok agladigim olmuştur Allah işte ben onu çok seviyorum biliyor musun temmuz ayında Bebeğimi 6 aylıkken karnımdan geri almak istedi ona canım feda gulumsedim sen daha iyi bilirsin dedim aradan tam bir yıl geçti yine Aylardan temmuz Rabbim bu sefer yeni bir bebek müjdesi verdi bana alan da O veren de O . Her zaman sükretmek lazim fazla sorgulamak lazım vardır bir bildiği demek lazım
Estağfurullah ne demek bişey değil....tamamdir canim ilgin ve alakan icin tskler :)
amin canimAllah şükürlerinin hediyesini vermiş sana bundan sonrada herşeyi olumlu düşün bebişin sağlıkla dünyaya gelcek sen sağlık içinde doğum yapacaksın dualarım seninle allah birdaha evlat acıısyla sınamasın seni hiçbirimizi herşeyde bir hayır vardır
Estağfurullah ne demek bişey değil....
Netice de 3 gebelik yaşamış şu anda 3. Bebeğini bekleyen mesleği gereği jinekolojik çalışmalar da bulunmuş 40 yaşında tecrübe sahibi bie anneyi olarak size yazdım. Bir sorunuz olursa seve seve yardım ederim
Elbette her anne adayı için bunu yazmadım.Tabi bu her hamile bayanda olabilecek anlamına gelmiyor tabiki değilmi beklenmeyen gebeliklerde folic asit kullanılmadı diyede her bebekte omurilik kapanmaz diyemeyiz
Evet sizi çok iyi anlıyorum bilginizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz :)Elbette her anne adayı için bunu yazmadım.
Gebelikte karşılaşılan bir çok terslik ihtimaller doğrultusunda olabilir.
İstem dışı gebeliklerde gebe kalındığını anlar anlamaz folikasit kullanmaya başlanmalıdır.
Örneğin her 10 gebelikte minimun 4 gebelik düşükle sonuçlanır lakin kimse şanslı 6 kişiden mi yoksa şanssız 4 kişiden biri olup olmadığını asla bilmez.
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir
Şayet gebeliği kafaya çok taktıysanız psikolojik olarak vede iklim değişikliği gibi sebeplerden mütevvelit adetinizde gecikme olmuş olabilir.insallah saglikli ve saatli bebeginizi kucaginiza alirsiniz biran once :) bir sorum olacakti size normalde adetim cok duzenlidir ama bu sefer halen piyasada yok kac gun bekleyim test uygulamak icin 3 agustos olmam lazimdi ama olmadim hemen testlere sarilmak istemiyorum acikcasi bir kac gun daha bekleyimi ?
Şayet gebeliği kafaya çok taktıysanız psikolojik olarak vede iklim değişikliği gibi sebeplerden mütevvelit adetinizde gecikme olmuş olabilir.
Erken döllenme olduysa adet gecikmeden de teste pozitif çıkar.
Size tavsiyem bir idrar testi alıp yapın sonuç negatifse siz artık gebe olmadığınız kanaatine varıp bu ay için gebeliği umursamamaya başlayacaksınız.
İşte bu noktada bedeniniz ve hormonlarınız psikolojik olarak normale döneceği için adet olacaksınız.
Yada gerçekten gebeyseniz testte çıkmasa bile bir kaç gün sonra tekrar test yaparsınız.
Canim ben 20 haftaligim doktor hala kesmedi artık içmekten bıktım düşün yani hala 1 aylık daha var içinde doktor mutlaka bitir dedi ama bitmiyotam 12 haftalık suanda kullanmaya devam etmek gerekli mi?
benimde kontrolüm haftaya salı bende o zaman ek takviyeler isteyecegim.çünkü dişetlerim kanamaya başladı kemiklerimde agrılar başladı.Benden yemeye başladı sanırım bebiş.Canim ben 20 haftaligim doktor hala kesmedi artık içmekten bıktım düşün yani hala 1 aylık daha var içinde doktor mutlaka bitir dedi ama bitmiyo
Merhabalar ben yeni katıldım burda yanıtlamış olduğunuz eski mesajları gördüm yardımcı olabilir misiniz banadaEstağfurullah ne demek bişey değil....
Netice de 3 gebelik yaşamış şu anda 3. Bebeğini bekleyen mesleği gereği jinekolojik çalışmalar da bulunmuş 40 yaşında tecrübe sahibi bie anneyi olarak size yazdım. Bir sorunuz olursa seve seve yardım ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?