Folic asit kullanımı

Hergün 500 gr ıspanak yerim diyorsan extradan folikasit almama gerek yok tabiki de ama yemem dersen mutlaka takviye al derim canım.

Bende oyleydim burda başkalarının hamileliklerine mutluluktan çok agladigim olmuştur Allah işte ben onu çok seviyorum biliyor musun temmuz ayında Allah im Bebeğimi 6 aylıkken karnımdan geri almak istedi ona canım feda gulumsedim sen daha iyi bilirsin dedim aradan tam bir yıl geçti yine Aylardan temmuz Rabbim bu sefer yeni bir bebek müjdesi verdi bana alan da O veren de O . Her zaman sükretmek lazim fazla sorgulamamak lazım vardır bir bildiği demek lazım

Tabi bu her hamile bayanda olabilecek anlamına gelmiyor tabiki değilmi beklenmeyen gebeliklerde folic asit kullanılmadı diyede her bebekte omurilik kapanmaz diyemeyiz

Allah şükürlerinin hediyesini vermiş sana bundan sonrada herşeyi olumlu düşün bebişin sağlıkla dünyaya gelcek sen sağlık içinde doğum yapacaksın dualarım seninle allah birdaha evlat acıısyla sınamasın seni hiçbirimizi herşeyde bir hayır vardır

tamamdir canim ilgin ve alakan icin tskler :)
Estağfurullah ne demek bişey değil....
Netice de 3 gebelik yaşamış şu anda 3. Bebeğini bekleyen mesleği gereği jinekolojik çalışmalar da bulunmuş 40 yaşında tecrübe sahibi bie anneyi olarak size yazdım. Bir sorunuz olursa seve seve yardım ederim

amin canim

insallah saglikli ve saatli bebeginizi kucaginiza alirsiniz biran once :) bir sorum olacakti size normalde adetim cok duzenlidir ama bu sefer halen piyasada yok kac gun bekleyim test uygulamak icin 3 agustos olmam lazimdi ama olmadim hemen testlere sarilmak istemiyorum acikcasi bir kac gun daha bekleyimi ?

Tabi bu her hamile bayanda olabilecek anlamına gelmiyor tabiki değilmi beklenmeyen gebeliklerde folic asit kullanılmadı diyede her bebekte omurilik kapanmaz diyemeyiz
Elbette her anne adayı için bunu yazmadım.
Gebelikte karşılaşılan bir çok terslik ihtimaller doğrultusunda olabilir.
İstem dışı gebeliklerde gebe kalındığını anlar anlamaz folikasit kullanmaya başlanmalıdır.
Örneğin her 10 gebelikte minimun 4 gebelik düşükle sonuçlanır lakin kimse şanslı 6 kişiden mi yoksa şanssız 4 kişiden biri olup olmadığını asla bilmez.
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir

Evet sizi çok iyi anlıyorum bilginizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz :)

Şayet gebeliği kafaya çok taktıysanız psikolojik olarak vede iklim değişikliği gibi sebeplerden mütevvelit adetinizde gecikme olmuş olabilir.
Erken döllenme olduysa adet gecikmeden de teste pozitif çıkar.
Size tavsiyem bir idrar testi alıp yapın sonuç negatifse siz artık gebe olmadığınız kanaatine varıp bu ay için gebeliği umursamamaya başlayacaksınız.
İşte bu noktada bedeniniz ve hormonlarınız psikolojik olarak normale döneceği için adet olacaksınız.
Yada gerçekten gebeyseniz testte çıkmasa bile bir kaç gün sonra tekrar test yaparsınız.

evet cok haklisin biraz bu aralar stresli bir donem yasadim onlada alakali olabilir tekrardan tsk ederim ozaman bir test alayim yarin sabaha kadar olmasam bir test uygulayim..

saçma olmuş folik asitde bir b vitamıni türevidir.

Fazla mg kullanımı sadece böbrek yorar fazlası depolanmaz atılır. Günde ekstradan 400 mg almak kimseye zarar vermez. Günlük 500-600 mg alınması gerekir ama yediğimiz günlük yeşillik ve gıdadan 100 200 mg alırız zaten.

O yüzden hamilelik düşünüyorsanız tabi ki öncelikle doktora başvurun ay başvuramadım bekliyorum felan diye oyalanıyorsanız gidin eczaneden alın folik asidinizi 400 mg olanlardan .

Canim ben 20 haftaligim doktor hala kesmedi artık içmekten bıktım düşün yani hala 1 aylık daha var içinde doktor mutlaka bitir dedi ama bitmiyo
benimde kontrolüm haftaya salı bende o zaman ek takviyeler isteyecegim.çünkü dişetlerim kanamaya başladı kemiklerimde agrılar başladı.Benden yemeye başladı sanırım bebiş.

Bende kilo yaptı gebelikten önce 2 ay kullandım göbek bölgemden aldım .. İştah mı açıyor ne .. Gebelik boyunca 3 ay kullandım

Merhabalar ben yeni katıldım burda yanıtlamış olduğunuz eski mesajları gördüm yardımcı olabilir misiniz banada Pko luyum 3 aydır tedavi görüyorum bu ay 9 adet merional iğne ve letu kullandm bugün çatlatma iğnesi oldum bildiğiniz daha iyi bi tedavi yöntemi yda ek olarak yapabileceğim bişey varmı bende sizler gibi bi bebeğim olsun çok istiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…