Fotoğraflarda daha güzel olmak

Justalittlebityourheart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2020
1.912
3.046
83
Herkese merhaba,

Beni çok rahatsız eden ama belki size göre amaan bu da dert mi diyeceğiniz bir konu aslında.

Bugün iş arkadaşım bana dedi ki, sen fotoğraflarda “daha güzel” çıkıyorsun. Bu bana yıllardır ara ara söylenir. Ve bugün artık inanılmaz canımı sıktı bu mevzu. İnanın anlamıyorum, geçen sene de birisi söylemişti. Ben genel hatları itibariyle zayıf bir insanım fotoğraflarda da bir tık kilolu çıkıyorum, o mu etkiliyor nedir bilmiyorum ama fotoğraflarda daha güzel olmak özgüvenimi inanılmaz derecede sarsıyor. Kimseye fotoğraf gönderemiyorum ki ilk tanıştığımda flörtleştiğimde geldiğimde bu ne ya demesin diye. Kendimi olduğumdan daha çirkin hissediyorum nasıl anlatsam gerçekten bilmiyorum ama bugün inanılmaz üzüldüm, yüzüm düştü modum değişti. Kendime güvenim de sarsılıyor. Biraz da kalabalık ortamda çalışıyorum göz önündeyim bunu duyunca maalesef etkiliyor beni ister istemez. Çocuk gibi modum düştü ya bugün inanamıyorum kendime ama elimde değil. Aştım bunu sanıyordum ana aşmamışım. Asla shop filtre de kullanmıyorum. Neden oluyor bilmiyorum anlamıyorum neden yani.. Yani nasıl anlatsam bilmiyorum fotoğraflarda çirkin olup gerçek hayatta görünce aaa demelerini yeğlerdim…bir de son zamanlarda tam kendime özgüvenim geldi, hayatımda çok uzun bir dönemden sonra kendimi tekrar güzel hissetmeye başladığım bir dönemde bunu duymak beni üzdü yalan söyleyemeyeceğim. çözebileceğim bir şey değil paylaşmak istedim sadece

vala fotoğraflarda daha güzel çıkıyor olmak ozguveninizi zedeliyor ise bayağı bir sıkıntı vardır ...
güzel olma normu olan bu çağda kadınların kendini bu kadar meta haline getirmesi beni bayağı üzüyor
konu sahibi güzel olmak zorunda değilsiniz, güzel olmak hayatınıza düşündüğünüz kadar büyük artılar katmayacak.
konunun en dibi buraya varıyor görünüş kaygısı.

oysa ayaklarinin üzerinde maddi ve manevi olarak dik durabilmek her şeyden daha çok artı katıyor hayata.

Var böyle insanlar fotojenik deniyor.Ben de öyleyim. Ama bu kadar dert etmiyorum. Siz de etmeyin sizi güzel bulan her türlü bulur bulmayan da ne fotoda nede reelde bulmaz
Sinir oluyorum ya fotoğraflarda daha farklısın vs bişey duyunca inanın modum tamamen düşüyor. Ben dış görünüşüme çok güvenen bir insan değilim zaten bunu işitmek de üstüne tuz biber ekiyor

Bende güzel olmak,güzel görünmek,güzel kabul edilmek zorunda değilsiniz yazacaktım unutmuşum.

Evet zaten biraz önce de söyledim ben görünüşüme çok güvenmiyorum, biliyorum herkes güzel olmak zorunda değil ben kimseyi de buna göre yargılamıyorum ama görünüşümle ilgili bir kaygım var bu doğru, zayıf olmam vs beni etkiliyor mesela bir de bu sıralar göz problemim nedeniyle lens kullanamıyorum gözlüğe geçtim ya güzeldin de bu karizmanı çok etkiledi, gözlük seni çirkinleştiriyor bu gibi söylemler, dışarıya yansıtmasam da beni etkiliyor

Bende güzel olmak,güzel görünmek,güzel kabul edilmek zorunda değilsiniz yazacaktım unutmuşum.
işler öyle bir noktaya geldi ki
sürekli güzel olmazsan , zayıf olmazsan , bakımlı olmazsan hiçsin mesajları pompalaniyor
kadınların sürekli güzel olup zengin sevgili bulması pompalaniyor.
istiyorlar ki kadınların tek derdi kendi gorunusleri olsun , dünyadan el etek çeksinler
kendileri zengin olmak için cabalamasin baskasinin parasıyla gecinsinler vs vs
kadın gücünden korkuyorlar , kadını bir aynaya sıkıştırmaya çalışıyorlar

Zaten dış görünüşe değil içten gelen özgüven lazım,dünya standartlarında ortalamanın altında bile olsanız içten gelen özgüveniniz varsa ışıl ışıl olursunuz ve etrafa bunu yayarsınız.
Dış görünüş dediğiniz şey ilk sırada olmamalı,genler,bakım,prosedürler,masraf hallolan şeyler.
Zeka mesela öyle mi.Karşıdakiyi zekanızla gıdıklayamazsanız zaten kart vizitiniz güzel yüzünüz olsa dahi yetersiz

Kesinlikle buna inanıyorum bir arkadaşım var fotoğraflarda öyle bir çıkıyor ki uuuuf der gören ne güzel kız heee diye yanına git normal sıradan senin benim gibi bir güzellik ama bu sorun edilecek bir şey değil ki sizi beğenen olduğunuz halinizle beğensin

Bizim ofis ortamında güzellik algısı maalesef çok var, geçen sene de yurt dışındaydım buna benzer bi durumla orada da uğraştım yine o da kadındı. Sürekli yorum yapar eleştirirdi belki bir doyum noktası oldu bilmiyorum bunlar ama eğer üzülmüyorum dersem çok yalan olur maalesef. Bu da problemim olmuş oluyor…

tamam ben de etkilenmeyi kendiniz seçiyorsunuz diyorum

çünkü bende seçtim onlarca yıl.
sonra güzellik kavramını tamamen zihnimden kaldirmaya karar verdim
kendimi entelektüel olarak geliştirmeye başladım çok daha derin insanlarla derin ilişkiler kurmayı tercih ettim.
kadın gücü hakkında okumalar yaptım çokça.
ve siz güzellik kavramına bu değeri vermezseniz sizin üzerinizde hiçbir etkisi olmayacak bunu göreceksiniz.
ama öncelikle bedeli ne olursa olsun bunu seçmeniz gerekiyor

Benim fotoğraflarda da ufff denilecek bir halim yok, ve her halimi de paylaşıyorum sosyal medyada, makyajlı makyajsız dibi gelmiş, bakımlı bakımsız.. kendimi olduğumdan farklı lanse etmemem ama hala bunları duymam canımı sıkıyor. Shop yapan bir insana bu denilse belki rahatsız etmez ama ben gerçekten anlamlandıramıyorum

Evet haklısınız, ben de entellektüel gelişime çok önem veririrm ama bununla beraber maalesef güzellik algısını yok saymayı başaramadım. Öyle bir devrim yapamadım kendi içimde henüz

Evet haklısınız, ben de entellektüel gelişime çok önem veririrm ama bununla beraber maalesef güzellik algısını yok saymayı başaramadım. Öyle bir devrim yapamadım kendi içimde henüz
çünkü secmiyorsunuz
yapamadiniz çünkü her ne kadar reddetseniz de cidden istendiği ölçüde güzel olunursa muhteşem bir hayatınız olacağına inanıyorsunuz.
ama bunun bir sonu yok , dünyada ciddi bir estetik ameliyat bağımlılığı kavramı oluşmuş durumda
daha güzel olmanın bir sonu bir dibi yok , bu sadece kaybetmemiz üzerine kurulu bir savaş.

Bilemedim, böyle yüzeysel, saçma sapan şeylere kafa yoran insanlar bana boş geliyor. Böyle insanların muhabbeti zaten beni bayıyor. Bende de bir tane var, habire estetik ameliyattan bahsediyor, yaptırmış arkadaşlarının fotolarını atıyor üzülüyorum kendisi için içten ie kompleks yaptığını düşünüyorum bazen. Eski arkadaşım o yüzden bir şey diyemiyorum. İş yerindeyse fazla muhattap olup kafamı ütületmezdim bile.

Aslında dediğim gibi belki bir doyum oldu. Ohooo ooo geçen sene neler duydum bir bilseniz. Bıyığım çıkar biraz ay bıyığın çıktı, yok kollarımdaki tüyler uzar kolundaki tüy uzamış, makyaj yaparım ooo bi ton laf anlat anlat bitmez… şimdi burada üffff yine aynı muhabbet üstüne bir de bunu duymaktan sıkıldım gerçekten ya. Bir insan fotoğraflarda nasıl daha güzel olur ne biliyim filtre shop bişe yapar ya. Bi de böyle dan ortalık yerde söylenince düştü yani modum valla ne diyim. Siz ne derseniz artık çocukluk mu özgüvensizlik mi orayı kaşıdı yani

Güzellikle kafayi bozmamak lazim aslinda. Çok güzel olsaniz bile bu seferde yaşlanma korkusu baş gösterecek. O guzel yüzü, ilgiyi kaybetmek istemeyeceksiniz bu seferde. Kabullenmek cook zor.

Ama güzellik, gençlik kimsenin elinde durabilen bir şey değil.
Estetikte cozum olmuyor. Genclikleri efsane guzel olan ünlü kadinlarin yaş almiş hallerine bakiyorum da evet estetikle kirisik vs gidermişler ama genclikteki gibi gorunmuyorlar asla.

Boşverin, çokta takilmayin.

Aslında size katılıyorum ancak bebim demek istediğim daha çok fotoğraflarda farklı çıktığımın söylenmesi. Sanki fotoğraflarda dünya güzeliyim gerçekte çok çirkinim gibi hissetmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…