Evet ama saglikli cozulememe ihtimali de var.Uzun yillar beklersem saglikli cozulmezlerse tekrar deneme sansim kalmaz.Tabi bir de rahim durumu var zaman gectikce rahim de incelecek eski sagligi kalmayacak.Her acidan dusunuyorum bakalim umarim hayirli bir sonuc olur.Bence sağlıklı bir şekilde dondurulduktan sonra acelen yok. Doktorunla konuşursun kafanda soru işaretleri olursa. Kendini piskolojik olarak çok yorup, aceleci davranma. Sen en doğru zamanı eminim bileceksindir.
Doktorun öyle mi dedi? Zamanla alakalı olduğunu çok sanmıyorum. Benim arkadaşım sanırım 1.5 sene gibi bir süre sonra koydurdu rahme. İki seneye kadar dayanıyor diye biliyorum. Belki daha da fazladır ama doktor iyi bilir. Ben araştırmadım pek. Rahim niye sürekli inceliyor? Emin misin? Onu progestron ve östrojenle gerekirse takviye ederler merak etme sen.Evet ama saglikli cozulememe ihtimali de var.Uzun yillar beklersem saglikli cozulmezlerse tekrar deneme sansim kalmaz.Tabi bir de rahim durumu var zaman gectikce rahim de incelecek eski sagligi kalmayacak.Her acidan dusunuyorum bakalim umarim hayirli bir sonuc olur.
Teşekkür ederim. İnşallah, dediğim gibi zannetmiyorum.inşallah hayırlıysa gebişsindir
güzel haberler alalım inşallah, ilaçlar çok geciktirici etkisi yok aslında tabiki dr.un daha iyi bilir,yalnız korunmadığım ilk ay tam 5 gün gecikmişti,çok şaşırtmıştı beni :) hayırlısı olsun,güzel gelişmeleri bildir lütfen....rica ederim.hepimiz için güzel sonuçlar olsun inşallah..Selam şekerpancarı. Seni mesajlarından takip ediyorum. Umarım güzel haberlerini alırız. Benim adetimin 2. günü olması gerekiyordu. Hala gelmedi. Ben de biraz evvel kan testi için gittim. Akşam çıkar herhalde. Pek ümidim yok ama merak da ediyorum; adetimin gecikmesi ya da olmaması gibi bir durum hiç yaşamadım. İlaçlardan dolayıysa da biran önce doktora gitmem lazım. Biraz o yüzden aceleciyim. Güzel gelişme olursa haber vereceğim. Çok sağol sorduğun için... :)
Peki senin düzenli miydi? Bendeki hisler çok farklı. Hormon da aldığım için gebelik belirtilerinin bir kısmı var gibiydi bende. Bir de normalde aşağısı çok hassas olur ama bu sefer yoktu. Bakalım, iyi dileklerin için teşekkürler :)güzel haberler alalım inşallah, ilaçlar çok geciktirici etkisi yok aslında tabiki dr.un daha iyi bilir,yalnız korunmadığım ilk ay tam 5 gün gecikmişti,çok şaşırtmıştı beni :) hayırlısı olsun,güzel gelişmeleri bildir lütfen....rica ederim.hepimiz için güzel sonuçlar olsun inşallah..
Reglim hiç sekmez çok şükür benim o yüzden ben bir rahatsızlıktan hiç şüphe etmedim taki ovulasyon ile deneyip deneyip bebiş olmayıncaya kadar,martta başladık korunmamaya,eylülde yani 1 sene olmadan dr. a gittim,çünkü drilarda 6 ovu. ile deneyip olmazsa 1 seneyi beklemeyin diyorlar.Peki senin düzenli miydi? Bendeki hisler çok farklı. Hormon da aldığım için gebelik belirtilerinin bir kısmı var gibiydi bende. Bir de normalde aşağısı çok hassas olur ama bu sefer yoktu. Bakalım, iyi dileklerin için teşekkürler :)
inş canım inşallah tez zmanda kavuşuruz meleklerimize..nevam canım benim çok teşekkürler,valla inşallah iyi bakabiliyorumdur,aminnn inşallahhh beklemek heyecanlıymış,böyle olacağını tahmin etmiştim ama,inşallah iyi haberler duyarım ve iyi haberler verebilirim.
doğal denemeniz çok güzel,gün aşırı hormon salınımıda çok farklı olur çünkü.Allah yardımcınız olsun,sağlık sıhhat versin öncelikle...
aminnn inşallah nevacım,hayırlısıyla ve hayırlı vakitlerde....inş canım inşallah tez zmanda kavuşuruz meleklerimize..
güzel haberler ver inş canım ya hadi ikinci hamişimiz sen ol 3 hamişimizde şeker olcak inşTeşekkür ederim. İnşallah, dediğim gibi zannetmiyorum.
canım sen transferin kaçıncı günü test tarihin sanki 12 günü yanılıyormuyum..normali transfer 14 günüdür..aminnn inşallah nevacım,hayırlısıyla ve hayırlı vakitlerde....
pazartesi oldu transfer 12 aralık test günü,erkenmi? daha reglimede 2 gün oluyor çünkü...çıkmazmı?canım sen transferin kaçıncı günü test tarihin sanki 12 günü yanılıyormuyum..normali transfer 14 günüdür..
Tez zamanda hepimiz olalım da burada artık hamileliğimizle ilgili konuşur olabilelim :)güzel haberler ver inş canım ya hadi ikinci hamişimiz sen ol 3 hamişimizde şeker olcak inş
canım inş tutysa çıkar ama değer düşük çıkarsa endişelenmezsin en azından..pazartesi oldu transfer 12 aralık test günü,erkenmi? daha reglimede 2 gün oluyor çünkü...çıkmazmı?
Hayir dondurmada sure yok ama duzgun cozulmeme ihtimali her zaman var.Saglam kalamayabilir garantisi yok embriyonun dayanabilmesi lazim.Simdi diyelim dondurdugum embriyolar duzgun cozulmedi ya da tutunmadi benim tekrar tedaviye baslayip taze transfer yaptirabilecek asamaya gelebilecek durumda olmam lazim.1-2 sene sonra bu sansim olmayabilir.Arkadasin erken menopoz surecinde miydi? Rahim incelir cunku vucut artik menopoz surecine giriyor ister istemez yumurtalar tukendigi icin.Hucreler atrofi oluyorlar ostrojeni ve progesteronu da versen eski canliliklari ve islevsellikleri olmaz.Bu da embriyonun rahme tutunmasini zorlastirir.Ama dedigim gibi en onemli sey embriyolarin saglikli cozulememe cozulse bile tutunmama ihtimali.Dolayisiyla 2-3 sene beklersem sonrasinda bu sansi bulamayabilirim.Bu kadar riske atmak istemiyorum , sonrasinda pismanlik cok agir olur.Cok onemli bir mesele o yuzden surekli arastiriyorum , okuyorum vs kendim de tip okudugum icin anlamam daha kolaylasiyor.Sen ne yaptin testin sonucu cikti mi insallah hamilesindir bekletmeden gelir bebegin :)Doktorun öyle mi dedi? Zamanla alakalı olduğunu çok sanmıyorum. Benim arkadaşım sanırım 1.5 sene gibi bir süre sonra koydurdu rahme. İki seneye kadar dayanıyor diye biliyorum. Belki daha da fazladır ama doktor iyi bilir. Ben araştırmadım pek. Rahim niye sürekli inceliyor? Emin misin? Onu progestron ve östrojenle gerekirse takviye ederler merak etme sen.
Bir saat sonra test sonucum çıkar herhalde. Dı dı dı dı dı dıııı.....Hayir dondurmada sure yok ama duzgun cozulmeme ihtimali her zaman var.Saglam kalamayabilir garantisi yok embriyonun dayanabilmesi lazim.Simdi diyelim dondurdugum embriyolar duzgun cozulmedi ya da tutunmadi benim tekrar tedaviye baslayip taze transfer yaptirabilecek asamaya gelebilecek durumda olmam lazim.1-2 sene sonra bu sansim olmayabilir.Arkadasin erken menopoz surecinde miydi? Rahim incelir cunku vucur artik menopoz surecine giriyor ister istemez yumurtalar tukendigi icin.Hucreler atrofi oluyorlar eski canliliklari ve islevsellikleri olmaz.Bu da embriyonun rahme tutunmasini zorlastirir.Ama dedigim gibi en onemli sey embriyolarin saglikli cozulememe cozulse bile tutunmama ihtimali.Dolayisiyla 2-3 sene beklersem sonrasinda bu sansi bulamayabilirim.Sonrasinda pismanlik cok kotu olur.Cok onemli bir mesele o yuzden surekli arastiriyorum , okuyorum vs kendim de tip okudugum icin anlamam daha kolaylasiyor.Sen ne yaptin testin sonucu cikti mi insallah hamilesindir bekletmeden gelir bebegin :)
Doktorum hemen hamile kalmamdan yana.Cunku 3-5 tup bebek denemesi de gerekebilir pozitif almak icin yani zaman onemli.O da muhtemelen riske atilacak bir mesele olmadigini dusunuyor.Hatta bu ay bile rahmin iyi istersen birini yapalim transfer digerini donduralim dedi opudan sonra ben yok dedim.Aslinda is olacagina varacak fazla dusunmek anlamsiz , hicbir zaman pozitifi de goremeyebilirim ama ilerde keske soyle yapsaydim keske boyle yapsaydim diye pismanlik yasamak istemiyorum.Zaten evliligi de bu yuzden yaptim cocugum olmazsa da ben elimden geleni yaptim derim napiiim.Bir saat sonra test sonucum çıkar herhalde. Dı dı dı dı dı dıııı.....
En doğrusunu sen bilirsin dedim zaten. Doktorundan da bol bol bilgi al. Beraber tartışın. Benim arkadaşın yaşı ileriydi. Bir de eşinin yaşı büyüktü. menopoz sürecinde olmasa bile herhalde riske atmadılar. Çok araştırdığını biliyorum ama. Senin içine sinecek en doğru zaman neyse hissiyatın ne yöndeyse onu uygula. 50 yaşında bile hamilelik yaşayan var. Başkasının yumurtasını taşıyorlar. Doktorunla riskleri tartış. Göze alamıyorsan tamam. Risk varsa çok tamam. Ama risk yoksa embryo daha da dondurup bekleyebilirsin okulunu bitirmeyi. Dediğim gibi doktorunla tam diyolog çok önemli. Bir piskoloğa da danışmak fena olmayabilir bu süreçte.
doktorundan böyle bir teklif duycağını tahmin etmiştim..keşke emriyon tazeyken transfer olabilsen..neyse sen hazır hisetmiyorsan kendini tabiki transfer olma canım..Hakında hayırlısı olsun canım..bugünde gelişimleri devamı minişlerin..Doktorum hemen hamile kalmamdan yana.Cunku 3-5 tup bebek denemesi de gerekebilir pozitif almak icin yani zaman onemli.O da muhtemelen riske atilacak bir mesele olmadigini dusunuyor.Hatta bu ay bile rahmin iyi istersen birini yapalim transfer digerini donduralim dedi opudan sonra ben yok dedim.Aslinda is olacagina varacak fazla dusunmek anlamsiz , hicbir zaman pozitifi de goremeyebilirim ama ilerde keske soyle yapsaydim keske boyle yapsaydim diye pismanlik yasamak istemiyorum.Zaten evliligi de bu yuzden yaptim cocugum olmazsa da ben elimden geleni yaptim derim napiiim.
Hadi bakalim heyecanli bekleyis basladi senin pek gecikmiyordu o yuzden bebis olma ihtimali yuksek hemen yaz sonucunu olur mu :)
Bende bu ay hamilelik yokDoktorum hemen hamile kalmamdan yana.Cunku 3-5 tup bebek denemesi de gerekebilir pozitif almak icin yani zaman onemli.O da muhtemelen riske atilacak bir mesele olmadigini dusunuyor.Hatta bu ay bile rahmin iyi istersen birini yapalim transfer digerini donduralim dedi opudan sonra ben yok dedim.Aslinda is olacagina varacak fazla dusunmek anlamsiz , hicbir zaman pozitifi de goremeyebilirim ama ilerde keske soyle yapsaydim keske boyle yapsaydim diye pismanlik yasamak istemiyorum.Zaten evliligi de bu yuzden yaptim cocugum olmazsa da ben elimden geleni yaptim derim napiiim.
Hadi bakalim heyecanli bekleyis basladi senin pek gecikmiyordu o yuzden bebis olma ihtimali yuksek hemen yaz sonucunu olur mu :)
Şubatta neden bir daha tüp bebek tedavisine girip taze taze naklettirmiyorsun?? İki kere deneme hakkın var mı böyle sık?Doktorum hemen hamile kalmamdan yana.Cunku 3-5 tup bebek denemesi de gerekebilir pozitif almak icin yani zaman onemli.O da muhtemelen riske atilacak bir mesele olmadigini dusunuyor.Hatta bu ay bile rahmin iyi istersen birini yapalim transfer digerini donduralim dedi opudan sonra ben yok dedim.Aslinda is olacagina varacak fazla dusunmek anlamsiz , hicbir zaman pozitifi de goremeyebilirim ama ilerde keske soyle yapsaydim keske boyle yapsaydim diye pismanlik yasamak istemiyorum.Zaten evliligi de bu yuzden yaptim cocugum olmazsa da ben elimden geleni yaptim derim napiiim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?