- 12 Ağustos 2014
- 5.223
- 9.015
- 248
- 43
Canım dinlenme sürecindeyim evet çok şükür adet oldum :) iyiyim aklıma geldikçe gözlerim dolsada...bende bahar ve senin gibi hiç olmazsa bir kez klomen denemek istiyorum. sanırım şubat ya da mart ayında klomen deneyip kontrole gidicem ondan sonra artık duruma göre aynı dr. ile farklı bir yol çizicem inşallah. dr.dan memnunum ama ben dahil çoğu kişi lab.ı değiştirmek düşüncesindeyim. bakalım biraz daha var vakit.inşallah o vakitte yumoşlarıda bulabiliriz.sizleri bırakırmıyım hiç canım buraya girmeyince bir tarafım eksik kalıyor sanki..sen nasılsın canım inş biraz daha iyiysindir adet oldunmu canım..nerde devam edicen tedavine..
Tatlim nereyi dusunuyorsun?onceki yazilarda yazmistim arkadas 24fsh ile bahcecide havuz yon hamis kalmis.cok dusuk dozlarda igne kullanmis.ama riskleri de var.cozuludken falan.fsh bakmiyorlarmis basliyorlarmis.bilemiyorm mdmorial de iyi o forumu takil ediyorm 15alti olmadan baslMiyorlar..buarada bende adet olmayi bekliyorm..bu cylo kullanirken hamile kalabilirmiyiz? Calistik gene insallah bakalim.adet olunca fsh baktiralim bakalim.ama gene yuksek cikacak diye gidesim gelmiyo..alttan bakmadi ultrasonla.karindan bakti yumis yok dedi gecen ay.bende bi daha gitmedim.acaba alltan bakinca gorulurmuydu?bir de cylo kullanirken yumis olusmuyo mu oyle diyenler olmus? Akupuntura da gidesim var...ayy ne doluyum genebenim rahimde iyi değil canım klomen rahmi inceltiyor ve buda transfer sonrası bebeğin tutunması için büyük bir engel..havuz sistemini bu yüzden çok istiyorum iki emriyo tutnması daha kolay olurmuş..hem rahim kalınlaştırıcı ilaçlar kullanabilirim yumurta büyütme aşamasında rahim kalınlaştırıcı ilaçlar kullandırmıyor doktor genelde..senin kontrolün nasıl geçti canım yazmamışsın buraya merak ettim..inş herşey yolundadır..
Canim rahim incelmis gibi geldi bana uc cizgiydi ama 7 mm neyse klomen e2 dusurdugu icin sanirim cok anormal degil incelmesi yine yeterli kalinlikta.Bu sabah gittim yumos buyumus gulneva 20 mm olmus doktor hemen catlatmama ignesi yapti gun icinde catlamasin diye az once de catlatma ignemi vurdum carsamba sabah opum var.Insallah dollenir kaliteli olur canim ya simdi de dollenmeme korkusu sardi beni hic bitmiyor korku.canımcığım klomenin mallesef öyle bir etkisi var ama herkezde olmaz senin yaş genç sende rahme etkisi olmaz diye düşünüyorum..bu ay klomenle kaliteli emriyon olucak inş..
Canm ya inan ben de öyleyim. Sizi o kadar cok sevip benimsedm ki yillardr taniyormusum gibiyim.yasadgmz zorluklar bizi cekti birbirimize..canm daha yenisin alisrsin pes etme.kafan dagilicak en azindan oyle dusun.iş olmadgnda bu konuyla yatip kalkiyo insan.bu da olumsz etki ediyor.inaniyorm ki en yakin zamanda en dogalindan gelicek bebisin. .ihmal etmeyelim burayı canım ya çook merak ediyorum hepsinizi..burda sohbet edince çok rahatlıyorum moral oluyorsunuz bana..kardeşten daha ötesiniz sanki canımcığım bizi bizden başkası anlayamaz..işime alışamadım canım ya bakalım bir ay sabredicem..
ben 6-7 kere klomen kullandım üst üste acaba diyorum fsh bundan mı böyle yükseldi. e2 çok düştü ve adetlerim bozuldu işte sonrası fsh yükseldi.ve rahmin incelmiş dedi doktor bana...ama hazirandan beri kullanmadım klomen ve 2 aydır cylo kullanıyorum.cylo da rahmi inceltmez di mi cnm? bir şey diyim cylodan önce sanki rahmime şğneler batıyor gibi oluyordu ara sıra ama cylodan sonra bu durum çok şükür geçti gibi.. ama ben kendi kendime adet olmak istiyorum bırakınca gene bozulur düzenim gene yükselir diye de korkuyorum..Canim rahim incelmis gibi geldi bana uc cizgiydi ama 7 mm neyse klomen e2 dusurdugu icin sanirim cok anormal degil incelmesi yine yeterli kalinlikta.Bu sabah gittim yumos buyumus gulneva 20 mm olmus doktor hemen catlatmama ignesi yapti gun icinde catlamasin diye az once de catlatma ignemi vurdum carsamba sabah opum var.Insallah dollenir kaliteli olur canim ya simdi de dollenmeme korkusu sardi beni hic bitmiyor korku.
Canim sen 2. ya da 3. Gunu git doktorun fshina , e2 ne ve folikullerine bakar ona gore baslar.Cyloyu doktor verdiyse kullan canim yan etkisini hissetmiyorsan.Igneleri genelde 3. Gun aksami vurmaya basliyorsun ama bence igneden ziyade bizde klomen daha iyi.Ben ilk tedavide 225 gonal-f + menopur vuruldum , 3 yumurta gelisti biri bos diger ikisi de kalitesiz embriyo oldu.Bu ay doktor e2 110 diye baslatmadi ben de klomen kullandim 5 gun ve 11. Gun 20 mm yumurtam oldu yarin sabah opu ile alinacak.Muhtemelen bu daha kalitelidir digerlerinden oyle umit ediyorum.Yani ignelere milyarlar dokuyoruz iki gune bir kontrole gidiyoruz ama cogumuz sonuc alamiyoruz pek bence onun yerine klomen kullan 11. Gun git buyuyen yumurta varsa aldir doktor.Mantik tamamen 1 olsun bizim olsun kaliteli olsun.Ezgi de boyle hamile kaldi bence bu yolu mutlaka degerlendir.kızlar slmlar..adet oldum ben.az da olsa umut vardı içimde ama nasip sonuçta...acaba bu cylo kullanırken yumurtlayamıyor muyuz? adet zamanında oluyorum cylo ile çok şükür. ne kadar zaman kullandınız cylo yu kızlar? doktora perşembe mi cuma mı gitsem sizce? daha yeni başladı az az geliyor..bzaen diyorum kullanmasam mı bu ilacı sonra da fsh daha artarsa diye korkuyorum... tüp bebkte iğnelere kaçıncı gün başlanıyor..
E peki klomenleri kullandiktan sonra doktora gitmedin mi yumurta icin? Ne zaman kullandin ki klomeni.Ben fshin onla baglantili oldugunu dusunmuyorum canim e2ni dusursun istedigi kadar kalici bir sey yapamaz sonucta , her ayki dongude vucut kendini sifirliyor bu tamamen bizim kendi rezerv azligimiz.Ust uste kullanimlarda incelmis olabilir evet ara vermen iyi olmus.ben 6-7 kere klomen kullandım üst üste acaba diyorum fsh bundan mı böyle yükseldi. e2 çok düştü ve adetlerim bozuldu işte sonrası fsh yükseldi.ve rahmin incelmiş dedi doktor bana...ama hazirandan beri kullanmadım klomen ve 2 aydır cylo kullanıyorum.cylo da rahmi inceltmez di mi cnm? bir şey diyim cylodan önce sanki rahmime şğneler batıyor gibi oluyordu ara sıra ama cylodan sonra bu durum çok şükür geçti gibi.. ama ben kendi kendime adet olmak istiyorum bırakınca gene bozulur düzenim gene yükselir diye de korkuyorum..
gittim doktora ama oz amanlar normal denettirdi ve aşılama yaptı.2 kere hamilelik oluştu ama sadece kanda gördük ve düştü yani.sonra pıhtılaşma olduğu anlaşıldı amh bakıldı o da düşük olunca artık tüp deneyelim dedik ve zaten eylülden beri fsh yüksek çıkıyor o yüzden tüpe başlayamadım.memoriale gittim onlar da cylo verdi.adet düzenler fsh dengelenir diye..açıkçası klomenin çok yan etkisi oldu bende ben hissediyorum.ve doktor da rahim incelmesi yapar dedi.artık klomen kullanma dedi.öyle yani bilseydik durumu tüpe giderdik ama kaderde bunları yaşamak varmış.klomenle de en fazla 2 yumurtam oldu veya 1 tane onu da nrmal yolla değerlendiremedik işte..şimdi ne alemdeyim bilmiyorum...cylo yumurtlamayı etkiler mi acaba yani yumurtlamıyor muyuz bunu kullanırken?E peki klomenleri kullandiktan sonra doktora gitmedin mi yumurta icin? Ne zaman kullandin ki klomeni.Ben fshin onla baglantili oldugunu dusunmuyorum canim e2ni dusursun istedigi kadar kalici bir sey yapamaz sonucta , her ayki dongude vucut kendini sifirliyor bu tamamen bizim kendi rezerv azligimiz.Ust uste kullanimlarda incelmis olabilir evet ara vermen iyi olmus.
Cnm kan versim bugun yarin cikar dediler evde cubuk test yaptim cikmadicanımcığım yaptınmı gebelik testi inş hamişsindir haftaya güzel haberle başlasak ne iyi olur..
Cnm cyclo prognova yumutlamayi baskiliyor yani gebelik sansi yuzde bes gibi dusun. Zaten o ilac gebelik onleyici bi ilac yan etki olarak adet duzenliyor ve hormonlari dengeliyor. Onun yerine hayit tohumu ic derim ama tabikisen bilirsin bu arda rahim inccelmesine gelirsek nar suyu rahim icinbirebir. Bu rahim incelmesi kanda bakilan lh dan kaynaklanirmis. Yani bazen kalin bazen ince olabiliyor. Amh kac cikti cnm bu arada gecmis olsun ins bebegimizz olur hepimizingittim doktora ama oz amanlar normal denettirdi ve aşılama yaptı.2 kere hamilelik oluştu ama sadece kanda gördük ve düştü yani.sonra pıhtılaşma olduğu anlaşıldı amh bakıldı o da düşük olunca artık tüp deneyelim dedik ve zaten eylülden beri fsh yüksek çıkıyor o yüzden tüpe başlayamadım.memoriale gittim onlar da cylo verdi.adet düzenler fsh dengelenir diye..açıkçası klomenin çok yan etkisi oldu bende ben hissediyorum.ve doktor da rahim incelmesi yapar dedi.artık klomen kullanma dedi.öyle yani bilseydik durumu tüpe giderdik ama kaderde bunları yaşamak varmış.klomenle de en fazla 2 yumurtam oldu veya 1 tane onu da nrmal yolla değerlendiremedik işte..şimdi ne alemdeyim bilmiyorum...cylo yumurtlamayı etkiler mi acaba yani yumurtlamıyor muyuz bunu kullanırken?
Anladim canim senin durumunu.Bilsen onlari direk tup yaptirirdin ama nerden bileceksin iste insan yasayinca ogreniyor.Canim ben bu ay kafama gore kullandim sadece.Fsh 8 e2 110 du doktor degerler uygun degil tup olmaz bu ay dedi ben de gittim klomen ictim 11. Gun 20 mm oldu bir yumurtam bu sabah opu oldum alindi.Doktorum 13 mmken gordu igne verdi hemen bunu destekleyelim dedi ama ben yapmadim klomeni tamamladim buyudu yine de.Dogalligini bozmak istemedim yumurtanin.Gelecek ay da yine fsh 20 yi asmazsa klomen denerim doktor da klomen kullanalim dedi.Bu ayki yumurtam da toplandi bugun bakalim insallah dollenir ve kaliteli olur.Cok yuksek vurulmadim aslinda canim bazilari 450 falan vuruluyor ama kaliteli yumurta cikmadi demek ki gonal-f e falan gerek yok dogal siklusu denemek daha mantikli dedik bir olsun kaliteli olsun bari.Klomeni gelecek ay da kullanirim doktor dedi sonra zaten transfer ayim geliyor 2 ay kullanmak da kotu etkilemez diye dusunuyorum.Bir daha karindan baktirma canim ya ordan yumurta mi gorunur ki sanmiyorum normal baksin.Cylo yu ben hic bilmiyorum canim ya kullanmadim.Bir de adet kanaman tam baslasin oyle git rahim 4 mm altina dusmeden baslamiyorlar cunku lekelenmede gittim ben bi kere doktor bakti rahim daha incelmemis tam adet olunca gel dedi bana o yuzden.geçen ay karından bakmıştı doktor yumurta yoktu.ben de fsh yüksek diye gitmedim bir daha.ama yine çalıştık.bugün de lekenlenmeye başladım.o zaman perşembe mi cuma mı oluyor?ne zaman gitsem? adetliyken dhea içtin mi? ha bir de sen bu klomeni kafana göre kullanma cnm o kadar masum bi laç değil...sana iğnelerde yüksek doz mu verdiler..ondan mı öyle oldu acaba? peki bu ay kaçtı fsh klomen aldın başladın? hayırlsı olur inşallah..olmazsa bu ay akupunturu da düşünüyorum.
Canim keske klomenle olan yumurtalarini tup yaptirsaydim ingneler bizim yumurtalarimizi kalitesiz yapiyor.klomen oyle hemen rahim inceltmez 6 ay filan kullanmak lazim araliksiz sebebi klomenin ostrojeni baskilamasi.cylo dogum kontrol ilaci degil sadece ostrojen icerikli ve adeti duzenler cylo ile hamile kalan cok var.rahimi de kalinlastirir tam tersi cunku ostrojen ilacikızlar slmlar..adet oldum ben.az da olsa umut vardı içimde ama nasip sonuçta...acaba bu cylo kullanırken yumurtlayamıyor muyuz? adet zamanında oluyorum cylo ile çok şükür. ne kadar zaman kullandınız cylo yu kızlar? doktora perşembe mi cuma mı gitsem sizce? daha yeni başladı az az geliyor..bzaen diyorum kullanmasam mı bu ilacı sonra da fsh daha artarsa diye korkuyorum... tüp bebkte iğnelere kaçıncı gün başlanıyor..
Benim kullandığım ilk ay maalesef inceldi. Bünyeye göre değişiyor. Bir de ilaca nasıl cevap verdiğine bağlı. Östrojen salgısını baskılıyor çünkü. Belki rahim zaten bayağı kalınsa etkilemiyordur. Ya da yaşla da alakalı olabilir. Doktoruma söyledim, evet inceltir dedi.Canim keske klomenle olan yumurtalarini tup yaptirsaydim ingneler bizim yumurtalarimizi kalitesiz yapiyor.klomen oyle hemen rahim inceltmez 6 ay filan kullanmak lazim araliksiz sebebi klomenin ostrojeni baskilamasi.cylo dogum kontrol ilaci degil sadece ostrojen icerikli ve adeti duzenler cylo ile hamile kalan cok var.rahimi de kalinlastirir tam tersi cunku ostrojen ilaci
Ben cok kullanmadim zaten tup tedavimde kullandim onunla da hamile kaldim yani bana kotu bi etkisi olmadi ama uzun vadede olabilir evet.Benim kullandığım ilk ay maalesef inceldi. Bünyeye göre değişiyor. Bir de ilaca nasıl cevap verdiğine bağlı. Östrojen salgısını baskılıyor çünkü. Belki rahim zaten bayağı kalınsa etkilemiyordur. Ya da yaşla da alakalı olabilir. Doktoruma söyledim, evet inceltir dedi.
Canim mrbBenim kullandığım ilk ay maalesef inceldi. Bünyeye göre değişiyor. Bir de ilaca nasıl cevap verdiğine bağlı. Östrojen salgısını baskılıyor çünkü. Belki rahim zaten bayağı kalınsa etkilemiyordur. Ya da yaşla da alakalı olabilir. Doktoruma söyledim, evet inceltir dedi.
Ben şu an adetimi bekliyorum. Umarım güzel bir yeni yıl hediyesi olur adet yerine :)Canim mrb
Nasilsin klomene devam mi yoksa tup bebek mi yaptiracaksin???
Aa evet ne guzel olur.hemde dogalindan gelmis olur bebegin tuple filan hic ugrasmazsin canim.guzel haberlerini bekliyoruzBen şu an adetimi bekliyorum. Umarım güzel bir yeni yıl hediyesi olur adet yerine :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?