- 21 Kasım 2013
- 2.603
- 1.856
- 178
Evet cnm adet cok gecti.en son 10 kasimda olmustum.ilaci biraktim olmadim iste.tekrar basladm bi haftadir.adet olunca fsh daha yuksek oluyormus cnm bu boyleyse adetliykenn ki halini dusunemiyorum.bakalm bir an once adet olayim da varsa folikul baslicaz.sen nasilsin neler yapiyosun.en son dondurmustun.bu ay ne yapicaksinz?canım adet sonrası fsh zaten yükseliyor bu yanıltıcı bir değer bence adet geçtimi yine canmcığım..
Merhaba degerlerin cok guzel bi sikinti goremedim.bazen hic sorun olmasa da olmuyor iste.belki de baska bir sorununuz vardr esinizde filan.tez zamanda kavusursun umarm melegineKizlar iyi geceler, adetin 3.gunu testlerim su sekilde
Fsh 4,40
Lh 1,98
E2 43
Tsh 1,02
Sizce degerler nasil kizlar? 1,5 senedir istiyorum ama malesef
Gercektenmi canim ama ben hep nette 50ustu E2 kotu yaziyor kafam karisti butun gun uzuldumMerhaba degerlerin cok guzel bi sikinti goremedim.bazen hic sorun olmasa da olmuyor iste.belki de baska bir sorununuz vardr esinizde filan.tez zamanda kavusursun umarm melegine
Merhaba degerlerin cok guzel bi sikinti goremedim.bazen hic sorun olmasa da olmuyor iste.belki de baska bir sorununuz vardr esinizde filan.tez zamanda kavusursun umarm melegine
Peki uzun protokol dediniz ya ilk toplama mı oldu yani 3 yumurta ne kadar sürede toplandı havuz sistemi mi oldu
Hangi ilaçları kullandınız mesala
Son adet tarihimden 15 gün sonra toplama işlemi yapıldı. Yumurtaların biri 21 mm, diğerleri 19 mm ve 17 mm ebatlarında iken. Toplama işleminden sonra 2 yumurta dollendi ve 3. Gün transfer yapildi. Gonal f ve lucrin kullandım. Yalnız benim gonal f dozaji son güne kadar hep artarak gitti o yüzden biraz fazla kullandım ancak ilaç dozaji diğer tedavi gören arkadaşlar da azalarak gidiyordu. Sanırım bu da yumurta gelişimine bağlı bir durum.
Sen nette yazilanlarla kafani kurcalama.e2 degeri adet donemi sonrasi degisen bi degerdir sabit degildir.adetin 2. 3.gunu olculen e2 degerinin 50 nin altinda olmasi gerekir.senin ki de oyle.lh ta fsh in yarisi degerde olmali lh in da guzel.fsh en onmlisi.bizim bas belamiz.rezervlerin azaldgini gosteren hormon..fsh in da gayet guzel..tabi en iyi degerlendrmeyi doktorun yapacaktr ama yillardr bu hormonlarla ugrasiyorz tecrubemiz var artik..Gercektenmi canim ama ben hep nette 50ustu E2 kotu yaziyor kafam karisti butun gun uzuldum
Doktorada daha sonucumu gosteremedim canim ama icimi cok rahatlattin... prolaktin yuksekti onuda ilacla 13 e dusmus.. ama simdi ilaci birakip kadinlarin bitkisi denilen testere disli aslan pencesine basladim :))
evet canım dogru diyosun nettekiler gercekten insanın basını agrıtıyo..Sen nette yazilanlarla kafani kurcalama.e2 degeri adet donemi sonrasi degisen bi degerdir sabit degildir.adetin 2. 3.gunu olculen e2 degerinin 50 nin altinda olmasi gerekir.senin ki de oyle.lh ta fsh in yarisi degerde olmali lh in da guzel.fsh en onmlisi.bizim bas belamiz.rezervlerin azaldgini gosteren hormon..fsh in da gayet guzel..tabi en iyi degerlendrmeyi doktorun yapacaktr ama yillardr bu hormonlarla ugrasiyorz tecrubemiz var artik..
Amin insallah.bu arada Diyarbakir li misin.21 i gorunce merak ettim :))evet canım dogru diyosun nettekiler gercekten insanın basını agrıtıyo..
inşallah seninde hepimizin ne sorunu ne hastalıgı varsa gecer Rabbim şifa verir... tesekkur ederim ilgin için hayırlı cumalar
Ee canim senin degerin 50 ustu mu ki neye uzuldun ben anlamadim? Degerlerin iyi gayet e2in de iyi.Gercektenmi canim ama ben hep nette 50ustu E2 kotu yaziyor kafam karisti butun gun uzuldum
Doktorada daha sonucumu gosteremedim canim ama icimi cok rahatlattin... prolaktin yuksekti onuda ilacla 13 e dusmus.. ama simdi ilaci birakip kadinlarin bitkisi denilen testere disli aslan pencesine basladim :))
Canim valla benim de kafam karisti , gulneva da ayni seyi yasadi yumurta catladi asilama yapalim dediler iki kiside de ayni olay kafami bulandirmadi degil benim de.Evet 36 saat sonra toplandi benim , 16 mm olunca da aksamina ignemi vurmustum.cnm nasip bilmiyorum yumurtam 16mm idi bakıldıktan 12 saat sonra falan iğneyi vurdum.olabiliyor böyle bazen dediler.rahim 9mm falandı opu iptal olunca spermler hazırlanıp yaklaşık 2 saat sonra falan aşılama yapıldı.inşallah tutar ne bileyim cnm vardır bunda da bir hayır diyorum.senin 36.saat sonra mı toplandı? ben işte 36 saat olmak üzereykn girdm opuya ama çatlamıştı.
Canim evet klomenle her yumurta buyumuyor ama buyumese de kalitesizdir zaten cunku buyuyecek yumurta buyuyor.Bizler igneleri vuruyoruz paralar dokuyoruz klomenle cok daha iyi sonuc elde ediyorken hic gerek yok.Uzuluyorum en iyi fsh degerimi ve 1400 lirami o gonal-flere harcadigim icin keske klomen kullansaydim onda da ama gecti artik napalim , cok sukur kaliteli 4 embriyom var umarim bebek olarak donerler.Senin adetin ne zaman canim?canım çook sevindim senin adına senin yaştan dolayı yumurta kaliten iyi canım..ben tüp bebekte her türlü doz ilaç yüklemesi yapıldı ama klomenle büyüyen yumoşlar daha kaliteli olabiliyor..bende klomenle bazen yumurtam büyümedi baze büyüdü bazen dölendi bazen dölenmedi nasip kısmet işleri bence canım..ama dediğin gibi çook paralar döküyoruz iğnelere ve klomenlede aynı sayıda yumoşlar büyüyüor mantıklı olarak klomenle büyütmek en doğrusu ama bazen klomenle büyümediği için artı iğnede vuruluyor mecburiyeten..elde 5 emriyon var ne güzel çook sevindim senin adına..yaş çook önemli bizden şansın kat kat daha yüksek canım..
50 ye yakın dıye öyle şeyler yazıyordu daEe canim senin degerin 50 ustu mu ki neye uzuldun ben anlamadim? Degerlerin iyi gayet e2in de iyi.
Amin insallah.bu arada Diyarbakir li misin.21 i gorunce merak ettim :))
arkadaşlar merhaba yardımınıza ihtiyacım var şimdi doktordan geldim sonuçlarım çıkmış sadece amh kaldı ama onun çıkması 1 haftayı bulacak o nedenle doktoru hemen arayamam bütün tahliller çıkınca arıcam
bugünkü sonuçlar adetin 3. günü
Serbest T4 1.08
TSH 0.70
FSH 4.73
LH 3.09
E2 55
Canim zaten 20nin de ustunde olmasi lazim sen 10 e2 ile gelsen bu dusuktur yani.50ye yakin da degil o kadar kaldi ki bu degerler degisir e2in 50 nin ustunde de olsa o aylik oyle olmus olabilir yani ostrojen iceren caylar icersin besinler yersin yukselir birakirsin duser falan degisken degerler bunlar.50 ye yakın dıye öyle şeyler yazıyordu da
Canim rezervinde dusus var evet normalde en az 8-10 antral folikul gorulmesi lazim.Fsh duser yukselir sabit degildir zaten aydan aya fark eder ben bu taniyi alali 1 yili gecti gecen sene aralikta 10du temmuzda 30 oldu bu sene kasim ayinda 8di yani , kasim ayindaki degerim bende yetmezlik olmadigini gostermez.Doktorun dogru demis amhi bekleyin bakalim ama zaten o da 0.77 cikmis o da ultrason goruntunle uyuyor doktorun neden tekrar amh istedi ben anlamadim.
Selam az önce doktorum aradı bu sonuçlanan fsh,lh,e2 ,tsh değerlerimin korkulacak cinsten olmadığını söyledi ama en önemlisi amh imiş onu bekleyip toplam değerlendirelim dedi..
dün yazmıştım yukarıdaki değerlerimi ama bahsetmiştim 3 ,5 ay önce amh 0,77 çıktı şimdi sonucu bekliyrum toplam değerlendirilecek
adetin 2. günü 5 tane antral folikül vardı sadece. sanırım bu da rezervimin düşük olduğunu gösteriyor ama yinede amh sonucumu beklicez
Canim rezervinde dusus var evet normalde en az 8-10 antral folikul gorulmesi lazim.Fsh duser yukselir sabit degildir zaten aydan aya fark eder ben bu taniyi alali 1 yili gecti gecen sene aralikta 10du temmuzda 30 oldu bu sene kasim ayinda 8di yani , kasim ayindaki degerim bende yetmezlik olmadigini gostermez.Doktorun dogru demis amhi bekleyin bakalim ama zaten o da 0.77 cikmis o da ultrason goruntunle uyuyor doktorun neden tekrar amh istedi ben anlamadim.
Doğum kontrol hapının Amh üzerinde etkisi var mı? ben de bunu merak ediyordum henüz amh yaptırmadım fsh üst sınıra yakın.Hap kullanıyorum bırakınca mı Amh yaptırsam?arkadaşım aslında benim hikayemde şöyle bir durum oldu ilk amh tahlilimi 2014 ağustosta yaptırdığımda doğum kontrol hapı kullanıyordum adet oldum o ay doktora gittim ve benden amh istedi çiko kistimi görünce o tahlil sonucum 0,15 gelmişti ..
tahlil sonrası hemen hapı bıraktım aradan 2,5 ay geçti tekrar amh yaptırdım üstelik iki farklı yerde 0,77 ve 0,90 çıktı o tahlillerim .. böyle fark olmasının nedeni bir laboratuvar amh da alt sınırı 1 kabul ediyor ve sonuç 0,77 diğer laboratuvar alt sınırı 1,5 kabul ediyor sonuç 0,90 o nedenle... özellikle arayıp sormuştum bir tahlilim medicana da diğer tahlilim bezmialem üniversitesinde yapılmıştı..
şimdi benim hapı bırakmamın üzerinden 7 ay geçti vücut tamamen etkisinden kurtulmuştur diyerek doktordan özellikle ben istedim amh tahlilimi .. sonuç gelmedi hala..
bence kötü sonuç alan arkadaşlar durum değerlendirmesi yaparak amh tahlilini tekrarlamaları kendi yararlarına olacaktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?