fsh yüksek olanlar

Merhaba tekrar, belki hatırlanırım daha önce de yazmıştım Fsh ile ilgili tahlil sonuçlarımı testlerimi teyid ettirmem gerekmişti hani yanlışlık çıkmıştı, bunun üzerine dr.'a bayağı çok gidip geldim doktorumda o dönem psikolojim çok bozulduğundan Nisan'a kadar bekle olmazsa yumurta takibi yaparız demişti. O zaman bu işlem yumurtalık takibi denilen şey oluyor galiba. Eşim için proxeed aldık değerler sayı olarak iyi ama ileri hız biraz düşük çıktı.

Canim arkadaslar da soylemis zaten , doktor gozetiminde yaptirmanda fayda var cunku diger turlu yumurta catlamazsa kist falan oluyor.Bence oncelikle bir ay yumurta takibine gir doktor baksin yumurtan kendiliginden buyuyor mu catliyor mu , gerek gorurse istersen klomen de verir.Canini sıkma , yumurta yetmezligi gibi cok esasli bir problemden kurtulmus birisin sen geri kalanina bir sekilde care bulunuyor.Nisana cok bir sey kalmamis zaten doktorunu dinlemen de fayda var.

Teşekkür ederim :) Ben regl sonrası bir yumurta takibi yaptırayım bu ay nasip olursa o halde. Erkekte sperm hızı düşüklüğü ile ilgili forumlarda da erkek infertilitesinin başa gelebilecek en zor ve tüp bebek şansı en düşük durum olduğu konuşuluyo mesela.Yani aslında herkes kendi yaşadığını felaket görüyor arkadaşlar, ama ben bu süreçte şunu anladım ki umut ve tevekkül çok mühim, her konuda hem de, derler ya "insan kendisinin cehennemidir" diye...Mesela burada bir arkadaşın 19 Fsh çıktığı ay hamile kaldığını okudum az önce negatif tüp bebek denemesinden sonra doğal yolla hem de :) Elimizden geleni üstümüze düşeni yapacağız ve nasibimizi bekleyeceğiz.Sevgiler.

Canım Tüpdaşlarım;-))moral kaynaklarım;-)şu arısütü,bal,polen karışımını deniyim diyorum bende ,yumurta kalitesinimi artırıyor ,sayıyı mı?benim 1 tane inşallah yarın 2.gün oluyo dondurulcak ,ilk adetimde tekrar gitçem yine tedavi görcem(havuz yöntemi diyor doktorum rezerv az ya bende)diyorum hazır şu anda adete kadar ilaç-iğne almıcakken şu karışımı denesem bir sonraki opuya yarasa diyorum ama bilgim yok işte,alerji filan diyorlar ,nasıl anlıcam bunu?bşrde bu üçü karışım olacakmış ,ayrı ayrı mı alınıyor?kullananlar hangi marka ve nerden temin etti,yoksa çörek otu,bal,tarçınmı yapsam,boş oturmayayım o zamana kadar dedim.

slm canlar uzun zamandan beri işlerin yoğunluğunda gelemedim fırsat bulabilirsem geçmişi okuycam inş bende adet oldum tedavime start verdik yine.. bir yumoşum varr risk alarak yine tedavimize başladık Rabim kan can versin minişime inş..hepsinizi kocaman öpüyorum..sevgililer gününz kutlu olsun canlar..

Canim bence bu konudaki en ileri boyuttaki hastaliklar erken menopoz ve mikrotesede de hic sperm cikmayan azospermi.Yoksa her erkek infertilitesi de en kotu durum degil tesede spermi cikan cok insan oluyor , tamamen menopoza girdigin zaman amerikaya da gitsen dunyanin bi ucuna da gitsen care yok ama haklisin herkese gore kendi derdi en buyuk bu hayatin kurali.Bence de umitli olmak lazim ben 22 fshla kaliteli embriyolarim oldu , normalde doktorlar yuzumuze bakmaz o degerle belki onlardan biri bebek olacak bana kimbilir , sabirla beklemek ve cabalamak lazim.Biz elimizden geleni yapalim takdir Allahin.Evet canim sen hicbir ilac kullanmadan bir yumurta takibine gir doktorun seni yonlendirir zaten biraz kafani dagitmaya calis fazla ustune dustukce de olmuyor.

Gulnevacim yeni tedavin hayirli olsun canim.Yine klomen mi kullanacaksin tatlim? Guzelce buyur dollenir insallah.

Canim basin sagolsun mekani cennet olsun...
Kuzuya da sana da gecmis olsun.umarim bu ay hersey yolunda gider de tedaviye baslarsin saglikla kal cnm..

Allah razı olsun Farrah , Emel teşekkür ederim. Emel'cim doğru zaman gelecektir canım.Rabbim çok büyük takdirinden sual olunmaz.Farrah bugün adet oldum günü gününe. Sanırım kist gitmiş eski döngüme geri döndüm. Pazartesi tahlil ve folikül için doktora gideceğim. Eğer varsa ve iyi durumdaysa fakülteye giderim.Çünkü ordaki prof çok iyi ama çok çok yoğun tahlillerim ve yumurtalarımla gidersem süreç hızlanır diye düşünüyorum :) İncir kürümün 2. periyoduna başlayamamıştım şimdi başlasam mı diyorum profa gidene kadar yumurtalar kaliteli olur belki. Hayırlısı artık cümlemiz için. Tekrar teşekkür ederim çok tatlısınız.

Merhaba yumurta takibi için ilk olarak adetin kaçıncı günü dr.'a gitmek gerekiyor onu sorsam son olarak da :) Teşekkürler.

Merhaba yumurta takibi için ilk olarak adetin kaçıncı günü dr.'a gitmek gerekiyor onu sorsam son olarak da :) Teşekkürler.
Adetin 2. ya da 3. günü gidip yumurta takibine başlayabilirsin. usg de kaç yumurtan olduğuna bakılır hem.belki ona göre klomen vs başlarlar belli olmaz ...

sen de cok tatlisin cankiz )Ne oldu gittin mi doktora kan degerlerin iyi ciksin bol bol folikulun gorunsun bakem.

merhaba kızlar benim yumurtalar aceleci çıktı, klomenle büyümüşlerdi ancak erkenden çatlamışlar,bugün sadece sıvısını görebildik.dr. aşılama yapalım dedi ama klomen zaten rahmi inceltmişti ve tutma ihtimalide yoktu,hem olsa bile eşim uzakta.
mart ayının başında bana gene iğne yolu göründü sanırım.patch protokol varmış,onu uygulayacağız sanırım.kısmet hayırlısı neyse o olsun.dr.uma mail onu bekliyorum tedaviyle ilgili...
sanırım klomen o herkeste yaptığı etkiyi bende gösteremedi (( ya da gösterdi ama kaçırdım.bugün daha 11. gün oysaki...

canım başınız sağolsun,Allah geride kalanlara uzun sağlıklı ömürler versin.Nurlar içinde uyusun.sende benim gibi bugün dr.dasın sanırım,inşallah iyi haberlerini bekliyoruz.bol foliküllü düşük fsh lı...
evet hikmetinden sual olmaz, Rabbim hayırlısını versinn....

[E="farrahdiba, post: 39459211, member: 532036"]sen de cok tatlisin cankiz )Ne oldu gittin mi doktora kan degerlerin iyi ciksin bol bol folikulun gorunsun bakem.[/QUOTE]
Gittim doktora. Fsh 8, E2 287, lh 22 diğerlerini hatırlamıyorum şu an ama iyilerdi. Doktor çok güler yüzlü dinliyor onun da ikizleri tüp bebekle olmuş
sen de cok tatlisin cankiz )Ne oldu gittin mi doktora kan degerlerin iyi ciksin bol bol folikulun gorunsun bakem.

Gittim canım. Çok tatlı bir doktor ama sonuç çok tatlı değil. Sen adet değilsin ara kanama gibi bir şey dedi. Sağda bir yumurtam 14 mm. Kistte varmış . Durum iyi değil dedi. Yumurta rezervin az dedi bakarak anlaşılıyor heralde :) tüp yapalım mı dedim bu yumurtayı hazır değil dedi rahim. tam iyice sökülsün öyle gel ona göre başlarız dedu :) fsh 8 , E2 287 ,lh 22 diğerlerini hatırlamıyorum ama iyiydi. Adet olunca gel dedi. Şimdi neysem artık damlaya damlaya göl olur :)) hayırlısı artık.

Teşekkür ederim canım Allah razı olsun. Amin cümlemize hayırlısı olsun canim. Bakalım şu kanama artarsa tekrar giderim 14 mm lik yumurtayı degerlendirsem mi bilemedim. Hayırlısı artık, çok sağ ol canım.

canım fsh iyi ama e2 yüksek zten kiste işaret, kisti eritmek için birşey vemedimi?
Ya Bismillah diyip başlamışsın,şu ara kanamayı bir atlat tekrar görün belki bir sonraki reglinde daha fazla yumurta olur...
hayırlı olsun tedavin..

Sağ ol canım. Tam başladık diyemiyorum tam bir kanama olsun o zaman gel dedi. Zaten tüpü orda yaptirmayacagim fakültedeki doktora gideceğim. Ya diyorum bu 14 mmlik yumurtayla gitsem mi doktora. Kisti çok önemsemedi üzerinde çok durmadı. İlaç da vermedi adet ol öyle bakacağız dedi. Hayırlısı artık canım sen ilk tedavi sürecini anlatır mısın canım kendimi ona göre ayarlayayim opuye kadar neler yapmalıyım doktora ne sıklıkla hangi aşamalarda gidiliyor eşim bu işin neresinde dahil oluyor. Anlat aklına gelenleri canım. Çok teşekkür ederim şimdiden :)

canım benim kisti adetle atasın umarım.dr.da öyle tahmin ettiğinden ilaç vermemiştir.
kasımda reglin 2. günü gittim. usg ile baktı sanırım 6-7 folikül vardı. o gün iğneya başladım.puregon.daha sonra sanırım 2 yada 3 günde bir ultrason ile yumurtaların durumuna baktılar. sağ tarafım iğneye hiç cevap vermedi. opudan önce sanırım 3-4 gün önce çatlatmama iğnesine başladım.gelişen yumurtam 3 yada 4 tü bu arada. eşim zaten uzakta olduğundan kontrollere gelmedi. gelmesinede gerek yok. yumurta toplanmasından 36 saat önce çatlatma iğnesi vurdum. opu günü anestezili oluyor zaten. 2 yumurta toplandı. 1 tanede çikolata kistim olduğu anlaşıldı. yumurtanın toplandığı gün eşinde gelip sperm veriyor.lab.da dölleme işlemine geçiliyor. daha sonra her gün yada gün aşırı arayıp embriyolar hakkında bilgi veriyorlar. hiç unutmam pazar günü aradılar beni sabahtı.2 yumurtanında döllenmediğini ancak her ihtimale karşı 1 gün daha bekleticeklerini geç döllenme olabileceğini söylediler, ancak ben ihtimal vermedim ve pazartesi sabah işe gittim. pazartesi aradılar bir embriyom geliştiğini 4 hücreli olduğunu ve hemen transfer edeceklerini söylediler.öğlen gittim 2. gün embriyosu transfer edildi.10 gün sonrada negatifti ne yazıkki.transferde de yoktu eşim bu arada.
şimdide klomen ile denedim ancak faydasını tam göremedim,kontralde çatlamıştı.
bugün kontrolüm var tekrar, uzun protokol uygulanacak sanırım bu sefer.dr.umla akşam konuşacağım.gene iğne yolu göründü bana galiba.
uzun oldu farkındayım.gene merak ettiğin bişey olursa sor. ha bu arada rapor kullandım. ancak sanırım bu seferki özel bir lab.da olacağından rapor kullanamayacağım.sen üniversite hastanesinde olursan rapor hakkını kullan.ilaçların %20 sini devlet karşılıyor.
ha bu arada dhea, koenzim q10 ve melatoninde kullandım.
ancak bu ara sadece polen ve kestane balı tüketiyorum faydalı olduğuna inanıyorum.çünkü reglin 3. günü ilke defa fsh 5,46 çıktı.
bende durumlar budur.bakalım kısmetimizde neler var...

Çok teşekkür ederim canım, hakkını helâl et . Uzun uzun yazmışsın çok sağ ol. İnşallah her şeyin hayırlısı olsun hakkımızda. Peki canım şimdi gitmem gerekiyor mu yoksa adet olunca mı gideyim. Önceden görüşmek gerekiyor mu yani ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…