Merhaba tekrar, belki hatırlanırım daha önce de yazmıştım Fsh ile ilgili tahlil sonuçlarımı testlerimi teyid ettirmem gerekmişti hani yanlışlık çıkmıştı, bunun üzerine dr.'a bayağı çok gidip geldim doktorumda o dönem psikolojim çok bozulduğundan Nisan'a kadar bekle olmazsa yumurta takibi yaparız demişti. O zaman bu işlem yumurtalık takibi denilen şey oluyor galiba. Eşim için proxeed aldık değerler sayı olarak iyi ama ileri hız biraz düşük çıktı.Merhaba, dr kontrolünde olması şunun için usg ile bakıp ilişki günlerine karar veriyorlar ve hatta tabiki çatlatma iğnesini ne zaman vuracağına karar veriyor. sende kullanıp gidebilirsin istersen ama mutlaka kullandığını ve kaçıncı günde olduğunu söylemen gerekir.birde eşiniz için bazı vitaminler var neofertil v.b. hepsi aynı.kullanmasını tavsiye ederim.
Canim arkadaslar da soylemis zaten , doktor gozetiminde yaptirmanda fayda var cunku diger turlu yumurta catlamazsa kist falan oluyor.Bence oncelikle bir ay yumurta takibine gir doktor baksin yumurtan kendiliginden buyuyor mu catliyor mu , gerek gorurse istersen klomen de verir.Canini sıkma , yumurta yetmezligi gibi cok esasli bir problemden kurtulmus birisin sen geri kalanina bir sekilde care bulunuyor.Nisana cok bir sey kalmamis zaten doktorunu dinlemen de fayda var.Merhaba Klomen kendim kullanabilir miyim? Bende bir sorun görünmüyor eşimin sperm değerleri (ileri hız ve morfoloji)düşük ama dr.lar değerlerle olmaz demiyor 1 yıl dolmadan destekleyici tedavi vermemekte ısrarcılar beklemek ise çok üzücü geliyor. Ben acaba bu süreçte benim yumurtam çatlamıyor yada kalitesiz oluyor olabilir mi diye düşünmeye başladım çünkü ultrason ve hormon testlerinde rezerv sağlıklı görülüyor.Klomen + Çatlatma iğnesi sonras ilişki dr.lar tarafından mı verilmeli mutlaka?
Teşekkür ederim :) Ben regl sonrası bir yumurta takibi yaptırayım bu ay nasip olursa o halde. Erkekte sperm hızı düşüklüğü ile ilgili forumlarda da erkek infertilitesinin başa gelebilecek en zor ve tüp bebek şansı en düşük durum olduğu konuşuluyo mesela.Yani aslında herkes kendi yaşadığını felaket görüyor arkadaşlar, ama ben bu süreçte şunu anladım ki umut ve tevekkül çok mühim, her konuda hem de, derler ya "insan kendisinin cehennemidir" diye...Mesela burada bir arkadaşın 19 Fsh çıktığı ay hamile kaldığını okudum az önce negatif tüp bebek denemesinden sonra doğal yolla hem de :) Elimizden geleni üstümüze düşeni yapacağız ve nasibimizi bekleyeceğiz.Sevgiler.Canim arkadaslar da soylemis zaten , doktor gozetiminde yaptirmanda fayda var cunku diger turlu yumurta catlamazsa kist falan oluyor.Bence oncelikle bir ay yumurta takibine gir doktor baksin yumurtan kendiliginden buyuyor mu catliyor mu , gerek gorurse istersen klomen de verir.Canini sıkma , yumurta yetmezligi gibi cok esasli bir problemden kurtulmus birisin sen geri kalanina bir sekilde care bulunuyor.Nisana cok bir sey kalmamis zaten doktorunu dinlemen de fayda var.
Canim bence bu konudaki en ileri boyuttaki hastaliklar erken menopoz ve mikrotesede de hic sperm cikmayan azospermi.Yoksa her erkek infertilitesi de en kotu durum degil tesede spermi cikan cok insan oluyor , tamamen menopoza girdigin zaman amerikaya da gitsen dunyanin bi ucuna da gitsen care yok ama haklisin herkese gore kendi derdi en buyuk bu hayatin kurali.Bence de umitli olmak lazim ben 22 fshla kaliteli embriyolarim oldu , normalde doktorlar yuzumuze bakmaz o degerle belki onlardan biri bebek olacak bana kimbilir , sabirla beklemek ve cabalamak lazim.Biz elimizden geleni yapalim takdir Allahin.Evet canim sen hicbir ilac kullanmadan bir yumurta takibine gir doktorun seni yonlendirir zaten biraz kafani dagitmaya calis fazla ustune dustukce de olmuyor.Teşekkür ederim :) Ben regl sonrası bir yumurta takibi yaptırayım bu ay nasip olursa o halde. Erkekte sperm hızı düşüklüğü ile ilgili forumlarda da erkek infertilitesinin başa gelebilecek en zor ve tüp bebek şansı en düşük durum olduğu konuşuluyo mesela.Yani aslında herkes kendi yaşadığını felaket görüyor arkadaşlar, ama ben bu süreçte şunu anladım ki umut ve tevekkül çok mühim, her konuda hem de, derler ya "insan kendisinin cehennemidir" diye...Mesela burada bir arkadaşın 19 Fsh çıktığı ay hamile kaldığını okudum az önce negatif tüp bebek denemesinden sonra doğal yolla hem de :) Elimizden geleni üstümüze düşeni yapacağız ve nasibimizi bekleyeceğiz.Sevgiler.
Gulnevacim yeni tedavin hayirli olsun canim.Yine klomen mi kullanacaksin tatlim? Guzelce buyur dollenir insallah.slm canlar uzun zamandan beri işlerin yoğunluğunda gelemedim fırsat bulabilirsem geçmişi okuycam inş bende adet oldum tedavime start verdik yine.. bir yumoşum varr risk alarak yine tedavimize başladık Rabim kan can versin minişime inş..hepsinizi kocaman öpüyorum..sevgililer gününz kutlu olsun canlar..
Canim basin sagolsun mekani cennet olsun...
Kuzuya da sana da gecmis olsun.umarim bu ay hersey yolunda gider de tedaviye baslarsin saglikla kal cnm..
Allah razı olsun Farrah , Emel teşekkür ederim. Emel'cim doğru zaman gelecektir canım.Rabbim çok büyük takdirinden sual olunmaz.Farrah bugün adet oldum günü gününe. Sanırım kist gitmiş eski döngüme geri döndüm. Pazartesi tahlil ve folikül için doktora gideceğim. Eğer varsa ve iyi durumdaysa fakülteye giderim.Çünkü ordaki prof çok iyi ama çok çok yoğun tahlillerim ve yumurtalarımla gidersem süreç hızlanır diye düşünüyorum :) İncir kürümün 2. periyoduna başlayamamıştım şimdi başlasam mı diyorum profa gidene kadar yumurtalar kaliteli olur belki. Hayırlısı artık cümlemiz için. Tekrar teşekkür ederim çok tatlısınız.Elannnn basın sagolsun canım benim çok üzüldüm inanki mekanı cennet olsun inşallah. .
sizede çok geçmiş olsun. Inşallah önümüzdeki ayda tedavine baslarsin tatlım.
Beni soracak olursan ekimden beri kısmet olmadı tüp bebek. .ya kist oluyor yada fsh yuksek çıkıyor yada yumurta yok her ay erteleniyor sürekli sinirlerim bozuldu çok sıkıldım bu durumdan hayırlısı ALLAHIM BÜYÜK☺
kendi ne dikkat et tatlı arkadaşım.
Merhaba yumurta takibi için ilk olarak adetin kaçıncı günü dr.'a gitmek gerekiyor onu sorsam son olarak da :) Teşekkürler.Canim bence bu konudaki en ileri boyuttaki hastaliklar erken menopoz ve mikrotesede de hic sperm cikmayan azospermi.Yoksa her erkek infertilitesi de en kotu durum degil tesede spermi cikan cok insan oluyor , tamamen menopoza girdigin zaman amerikaya da gitsen dunyanin bi ucuna da gitsen care yok ama haklisin herkese gore kendi derdi en buyuk bu hayatin kurali.Bence de umitli olmak lazim ben 22 fshla kaliteli embriyolarim oldu , normalde doktorlar yuzumuze bakmaz o degerle belki onlardan biri bebek olacak bana kimbilir , sabirla beklemek ve cabalamak lazim.Biz elimizden geleni yapalim takdir Allahin.Evet canim sen hicbir ilac kullanmadan bir yumurta takibine gir doktorun seni yonlendirir zaten biraz kafani dagitmaya calis fazla ustune dustukce de olmuyor.
Adetin 2. ya da 3. günü gidip yumurta takibine başlayabilirsin. usg de kaç yumurtan olduğuna bakılır hem.belki ona göre klomen vs başlarlar belli olmaz ...Merhaba yumurta takibi için ilk olarak adetin kaçıncı günü dr.'a gitmek gerekiyor onu sorsam son olarak da :) Teşekkürler.
sen de cok tatlisin cankizAllah razı olsun Farrah , Emel teşekkür ederim. Emel'cim doğru zaman gelecektir canım.Rabbim çok büyük takdirinden sual olunmaz.Farrah bugün adet oldum günü gününe. Sanırım kist gitmiş eski döngüme geri döndüm. Pazartesi tahlil ve folikül için doktora gideceğim. Eğer varsa ve iyi durumdaysa fakülteye giderim.Çünkü ordaki prof çok iyi ama çok çok yoğun tahlillerim ve yumurtalarımla gidersem süreç hızlanır diye düşünüyorum :) İncir kürümün 2. periyoduna başlayamamıştım şimdi başlasam mı diyorum profa gidene kadar yumurtalar kaliteli olur belki. Hayırlısı artık cümlemiz için. Tekrar teşekkür ederim çok tatlısınız.
canım başınız sağolsun,Allah geride kalanlara uzun sağlıklı ömürler versin.Nurlar içinde uyusun.sende benim gibi bugün dr.dasın sanırım,inşallah iyi haberlerini bekliyoruz.bol foliküllü düşük fsh lı...Allah razı olsun Farrah , Emel teşekkür ederim. Emel'cim doğru zaman gelecektir canım.Rabbim çok büyük takdirinden sual olunmaz.Farrah bugün adet oldum günü gününe. Sanırım kist gitmiş eski döngüme geri döndüm. Pazartesi tahlil ve folikül için doktora gideceğim. Eğer varsa ve iyi durumdaysa fakülteye giderim.Çünkü ordaki prof çok iyi ama çok çok yoğun tahlillerim ve yumurtalarımla gidersem süreç hızlanır diye düşünüyorum :) İncir kürümün 2. periyoduna başlayamamıştım şimdi başlasam mı diyorum profa gidene kadar yumurtalar kaliteli olur belki. Hayırlısı artık cümlemiz için. Tekrar teşekkür ederim çok tatlısınız.
sen de cok tatlisin cankiz)Ne oldu gittin mi doktora kan degerlerin iyi ciksin bol bol folikulun gorunsun bakem.
canım başınız sağolsun,Allah geride kalanlara uzun sağlıklı ömürler versin.Nurlar içinde uyusun.sende benim gibi bugün dr.dasın sanırım,inşallah iyi haberlerini bekliyoruz.bol foliküllü düşük fsh lı...
evet hikmetinden sual olmaz, Rabbim hayırlısını versinn....
canım fsh iyi ama e2 yüksek zten kiste işaret, kisti eritmek için birşey vemedimi?Teşekkür ederim canım Allah razı olsun. Amin cümlemize hayırlısı olsun canim. Bakalım şu kanama artarsa tekrar giderim 14 mm lik yumurtayı degerlendirsem mi bilemedim. Hayırlısı artık, çok sağ ol canım.
canım fsh iyi ama e2 yüksek zten kiste işaret, kisti eritmek için birşey vemedimi?
Ya Bismillah diyip başlamışsın,şu ara kanamayı bir atlat tekrar görün belki bir sonraki reglinde daha fazla yumurta olur...
hayırlı olsun tedavin..
canım benim kisti adetle atasın umarım.dr.da öyle tahmin ettiğinden ilaç vermemiştir.Sağ ol canım. Tam başladık diyemiyorum tam bir kanama olsun o zaman gel dedi. Zaten tüpü orda yaptirmayacagim fakültedeki doktora gideceğim. Ya diyorum bu 14 mmlik yumurtayla gitsem mi doktora. Kisti çok önemsemedi üzerinde çok durmadı. İlaç da vermedi adet ol öyle bakacağız dedi. Hayırlısı artık canım sen ilk tedavi sürecini anlatır mısın canım kendimi ona göre ayarlayayim opuye kadar neler yapmalıyım doktora ne sıklıkla hangi aşamalarda gidiliyor eşim bu işin neresinde dahil oluyor. Anlat aklına gelenleri canım. Çok teşekkür ederim şimdiden :)
canım benim kisti adetle atasın umarım.dr.da öyle tahmin ettiğinden ilaç vermemiştir.
kasımda reglin 2. günü gittim. usg ile baktı sanırım 6-7 folikül vardı. o gün iğneya başladım.puregon.daha sonra sanırım 2 yada 3 günde bir ultrason ile yumurtaların durumuna baktılar. sağ tarafım iğneye hiç cevap vermedi. opudan önce sanırım 3-4 gün önce çatlatmama iğnesine başladım.gelişen yumurtam 3 yada 4 tü bu arada. eşim zaten uzakta olduğundan kontrollere gelmedi. gelmesinede gerek yok. yumurta toplanmasından 36 saat önce çatlatma iğnesi vurdum. opu günü anestezili oluyor zaten. 2 yumurta toplandı. 1 tanede çikolata kistim olduğu anlaşıldı. yumurtanın toplandığı gün eşinde gelip sperm veriyor.lab.da dölleme işlemine geçiliyor. daha sonra her gün yada gün aşırı arayıp embriyolar hakkında bilgi veriyorlar. hiç unutmam pazar günü aradılar beni sabahtı.2 yumurtanında döllenmediğini ancak her ihtimale karşı 1 gün daha bekleticeklerini geç döllenme olabileceğini söylediler, ancak ben ihtimal vermedim ve pazartesi sabah işe gittim. pazartesi aradılar bir embriyom geliştiğini 4 hücreli olduğunu ve hemen transfer edeceklerini söylediler.öğlen gittim 2. gün embriyosu transfer edildi.10 gün sonrada negatifti ne yazıkki.transferde de yoktu eşim bu arada.
şimdide klomen ile denedim ancak faydasını tam göremedim,kontralde çatlamıştı.
bugün kontrolüm var tekrar, uzun protokol uygulanacak sanırım bu sefer.dr.umla akşam konuşacağım.gene iğne yolu göründü bana galiba.
uzun oldu farkındayım.gene merak ettiğin bişey olursa sor. ha bu arada rapor kullandım. ancak sanırım bu seferki özel bir lab.da olacağından rapor kullanamayacağım.sen üniversite hastanesinde olursan rapor hakkını kullan.ilaçların %20 sini devlet karşılıyor.
ha bu arada dhea, koenzim q10 ve melatoninde kullandım.
ancak bu ara sadece polen ve kestane balı tüketiyorum faydalı olduğuna inanıyorum.çünkü reglin 3. günü ilke defa fsh 5,46 çıktı.
bende durumlar budur.bakalım kısmetimizde neler var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?