- 7 Ocak 2016
- 59
- 57
- 8
- 44
Senin FSH kac peki? Tup denedin mi sende? Benim FSH yarin bir daha olculecek tirsiyorum!!Fsh ın süper bence senin fsh bende olsaydı :) yaş kaçtı? amh baktırmış mıydın daha önce yazdıysan da ben kaçırmışım
Ben 15 altındaki fsh a yüksek demem :) :) Benim mayıs sonunda adetin 3. günü fsh 18, e2 26 idi, ultrasonda her iki tarafta 2-3 folikül, endometrium 5mm idi. HSG iyi çıkmıştı. Tedavi düşünmüyorduk, çaylar + kişisel bakım (15 gün sürdü), ovülasyon testleri aldık, aralık sonunda 6 ay oldu bir kontrol olayım dedim bir de 38 gün sürdü adet olmam korktum menapoza mı giriyorum diye, adetin 3. günü gittim ultrason bakmak istemedi devlet hast. uzm. hekim, fsh 16, e2 36. amh 0,16 çıkınca direk tüp bebek dedi... Bu ay en iyilerinden biri dedikleri dr recai pabuçcuya randevu aldım, bakalım o neler diyecek....Senin FSH kac peki? Tup denedin mi sende? Benim FSH yarin bir daha olculecek tirsiyorum!!
Insallah hayirlisiyla Allah muradini verir. Cok takma ayni durumda cocuk sahibi olanlar var bu durumda. Insallah tup bebekle olur. Benim de turkiyede baktiklarinda her iki tarafta 2-3 tane vardi. Ben de beklememek icin once turkiyede sonra ingilterede deneyecegim gibi duruyor tup bebegi. Bakalim, kismet. Insallah hepimizin istedigi olur.Ben 15 altındaki fsh a yüksek demem :) :) Benim mayıs sonunda adetin 3. günü fsh 18, e2 26 idi, ultrasonda her iki tarafta 2-3 folikül, endometrium 5mm idi. HSG iyi çıkmıştı. Tedavi düşünmüyorduk, çaylar + kişisel bakım (15 gün sürdü), ovülasyon testleri aldık, aralık sonunda 6 ay oldu bir kontrol olayım dedim bir de 38 gün sürdü adet olmam korktum menapoza mı giriyorum diye, adetin 3. günü gittim ultrason bakmak istemedi devlet hast. uzm. hekim, fsh 16, e2 36. amh 0,16 çıkınca direk tüp bebek dedi... Bu ay en iyilerinden biri dedikleri dr recai pabuçcuya randevu aldım, bakalım o neler diyecek....
Insallah hayirlisiyla Allah muradini verir. Cok takma ayni durumda cocuk sahibi olanlar var bu durumda. Insallah tup bebekle olur. Benim de turkiyede baktiklarinda her iki tarafta 2-3 tane vardi. Ben de beklememek icin once turkiyede sonra ingilterede deneyecegim gibi duruyor tup bebegi. Bakalim, kismet. Insallah hepimizin istedigi olur.
Merhaba
roadrunnermipmip İngiltereden bahsediyorsun ordaki hastanelerde bağlantı kurabilir
Insallah hayirlisiyla Allah muradini verir. Cok takma ayni durumda cocuk sahibi olanlar var bu durumda. Insallah tup bebekle olur. Benim de turkiyede baktiklarinda her iki tarafta 2-3 tane vardi. Ben de beklememek icin once turkiyede sonra ingilterede deneyecegim gibi duruyor tup bebegi. Bakalim, kismet. Insallah hepimizin istedigi olur.
Ne icin kok hucre tedavisi? Benim esim Londranin iyi universitelerinden birinde genetik arastirma yapiyor, ona sorabilirim yalniz benim bildigim kadariyla kok hucre sadece kan kanseri icin kullanildi simdiye kadar. Baska bir seyde onaylanmis uygulamasi olmamasi lazim85, post: 44795056, member: 501172"]
Merhaba roadrunnermipmip, İngiltereden bahsediyorsun ordaki hastanelerle iletişim kurabilir durumdasin yani mumkunse kök hücre tedavisinin ne durumda olduğunu yapılıp yapılmadığını öğrenebilir misin ?
Esim diyor ki eger infertilite icin soruluyorsa henuz yapilan arastirmalar kullanilan yontemlerin cok iyi olmadigini gosteriyormus. Yani gazetelerde yazanlara cok takilmamak lazim diyor. Sanirim Kanada'da bir sirket kok hucre ile kadinlarin yumurtalarini "genclestirme" gibi bir islem yapip hamile kalmalarini saglamis. Ancak kocam bu yontemlere guvenilmeyecegini, dogan cocukta sorun olabilecegini soyluyorNe icin kok hucre tedavisi? Benim esim Londranin iyi universitelerinden birinde genetik arastirma yapiyor, ona sorabilirim yalniz benim bildigim kadariyla kok hucre sadece kan kanseri icin kullanildi simdiye kadar. Baska bir seyde onaylanmis uygulamasi olmamasi lazim
Esim diyor ki eger infertilite icin soruluyorsa henuz yapilan arastirmalar kullanilan yontemlerin cok iyi olmadigini gosteriyormus. Yani gazetelerde yazanlara cok takilmamak lazim diyor. Sanirim Kanada'da bir sirket kok hucre ile kadinlarin yumurtalarini "genclestirme" gibi bir islem yapip hamile kalmalarini saglamis. Ancak kocam bu yontemlere guvenilmeyecegini, dogan cocukta sorun olabilecegini soyluyor
Esim diyor ki eger infertilite icin soruluyorsa henuz yapilan arastirmalar kullanilan yontemlerin cok iyi olmadigini gosteriyormus. Yani gazetelerde yazanlara cok takilmamak lazim diyor. Sanirim Kanada'da bir sirket kok hucre ile kadinlarin yumurtalarini "genclestirme" gibi bir islem yapip hamile kalmalarini saglamis. Ancak kocam bu yontemlere guvenilmeyecegini, dogan cocukta sorun olabilecegini soyluyor
Canim benim, cok uzuldum. Gercekten Allah ol derse olur. Insallah sana da ol der. Ben Oktay beyin calismalarina baktim. Kendisi o benim kanadada dedigim sirketin danismaniymis. Dogrudur kok hucrelerden yumurta yapmislar ama bunlarin dollenme orani normal tup bebege gore cok cok dusuk. Ayrica sana dedigim gibi kanitlanmis birsey yok ortada. Benim esim bu koyunu kopyalamak gibi birsey diyor. Nasil kopyalanan koyun cok yasamadiysa boyle dogacak cocuklarin cok yasamama ihtimali var diyor. Allah korusun olup da kaybetmek daha da zor. O yuzden bu isin calistigina dair bilimsel deliller cogalmadan bu ise girmek sonucta daha cok uzulmemize neden olabilir. Umudunu kesinlikle kirmak istemem, anliyorum buna cok umut baglamissin ama yalan da soyleyemem. Bundan sonra bu konuda yapilan calismalari izleyecegiz. Sana muhakkak haber veririm. ve insallah Allah'im sana yardim etsin ve tez zamanda bir cocugun olsun, cok icten diliyorumEvet canim infertilite için soruyorum. Yumurtası tükenmiş hiç yumurtası olmayan ilaçla adet olan bir kadın olarak soruyorum. Dr. Oktay kutluk adındaki doktor yurt dışında bununla ilgili araştırmalar icerisindeymis. Istanbul da gittiğim özel bir hastanedeki doktor da 2016 yılının 2. Yarısında bu konuyla alakali bir gelisme olacak demişti sizi Eşinizin bu konu hakkında daha detaylı bilgisi varsa mahrum etmeyin bizi. Kök hücre dışında bir çarem yok çünkü benim tabi takdir Allah ın o istesin yoktan var eder. Şimdiden çok teşekkürler
Canim benim, cok uzuldum. Gercekten Allah ol derse olur. Insallah sana da ol der. Ben Oktay beyin calismalarina baktim. Kendisi o benim kanadada dedigim sirketin danismaniymis. Dogrudur kok hucrelerden yumurta yapmislar ama bunlarin dollenme orani normal tup bebege gore cok cok dusuk. Ayrica sana dedigim gibi kanitlanmis birsey yok ortada. Benim esim bu koyunu kopyalamak gibi birsey diyor. Nasil kopyalanan koyun cok yasamadiysa boyle dogacak cocuklarin cok yasamama ihtimali var diyor. Allah korusun olup da kaybetmek daha da zor. O yuzden bu isin calistigina dair bilimsel deliller cogalmadan bu ise girmek sonucta daha cok uzulmemize neden olabilir. Umudunu kesinlikle kirmak istemem, anliyorum buna cok umut baglamissin ama yalan da soyleyemem. Bundan sonra bu konuda yapilan calismalari izleyecegiz. Sana muhakkak haber veririm. ve insallah Allah'im sana yardim etsin ve tez zamanda bir cocugun olsun, cok icten diliyorum
Bu kopyalanan koyundaki sorunu da anlatayim da hersey daha acik olsun. Simdiye kadar kopyalanan hayvanlarin hepsi normalden daha az yasamis. Bunun nedenini yasli bir hayvandan hucre alinip baska bir hayvan yapilinca o hayvan bebek de olsa yaslilikla ilgili sorunlarinon olmasi olarak gosteriyorlar. Ornegin Dolly cok erken romatizma olmus ve genelde yasli koyunlarin yakalandigi bir akciger hastaligina yakalanmis.
Bu Oktay beyin danismanligini yaptigi Kanadali firma da kadindan buyumemis yumruta hucresini aliyor, bunun icine yine ayni kadinin kok hucrelerinden mitokondria alip yerlestiriyor ki yumurtanin kalitesi artsin. Bu yontemi 36 kadin denemis, 8i hamile kalmis. Biri de yakinda dogurmus ve fakat bu dogan cocugun ilerki gunlerde sagligi ne durumda olacak belirsiz. Kopyalama islemi gibi kotu sonuclar olmaz insallah ama beklemeden de bilemeyiz.
Ben hep dua ediyorum, Allah'im verecekse saglikli cocuk versin. Hem kaybetmeye dayanilmaz, hem de Allah korusun hasta olursa onun cektigi aciya dayanilmaz. Insallah hepimize tez zamanda cok saglikli cocuklar verir Allah'im
Canim hayirli dogumlar sahlikla alirsin insallah bebegini.normal yollami kaldin.Merhaba arkadaslar buraya cok yazdim.cok gel gitler yasadik arkadaslarla birlikte cok guzel paylasmlarmz da oldu.burasi cok iyi bir arsiv oldugu icin yazmak istedim.bir de okuyan olursa umit olsun
Benim yarin dogumum var.uyku tutmadi tabi.heyecan korku endise bir arada
Bende 90 fsh la dogal hamile kaldim yazmistim onceden.
Hepinize kolaylıklar diliyorum.en yakin zamanda bebeklernzi kucaginza almaniz dilegyle...
Ay masallah canim ne mutlu sana. Allah bi cirpida kolay dogum nasip etsin. Benim fsh 7 civari ama amh berbat. Tup bebekle bile yuzde 5 falan sansim var. bizlerede dua et canim dogururken. Aklina geliriz ins.Merhaba arkadaslar buraya cok yazdim.cok gel gitler yasadik arkadaslarla birlikte cok guzel paylasmlarmz da oldu.burasi cok iyi bir arsiv oldugu icin yazmak istedim.bir de okuyan olursa umit olsun
Hepinize kolaylıklar diliyorum.en yakin zamanda bebeklernzi kucaginza almaniz dilegyle...
Allah sağ sağlim sizi birbirinize kavuştursun. Benimde amh düşüktü kendiliğinden hamile kaldım Allah isteyen herkese nasip etsin Hayırlı doğumlar.Merhaba arkadaslar buraya cok yazdim.cok gel gitler yasadik arkadaslarla birlikte cok guzel paylasmlarmz da oldu.burasi cok iyi bir arsiv oldugu icin yazmak istedim.bir de okuyan olursa umit olsun
Merhaba arkadaslar buraya cok yazdim.cok gel gitler yasadik arkadaslarla birlikte cok guzel paylasmlarmz da oldu.burasi cok iyi bir arsiv oldugu icin yazmak istedim.bir de okuyan olursa umit olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?