Galiba boşanıyoruz..

yapma güzel kardeşim bunu kendine, bir yuva kolay kurulmuyor kimse de boşanmak için evlenmiyor fakat senin evliliğinde tek evli olan sensin gibi duruyor burdan bakınca. yazdıklarını dışarıdan bir göz gibi okumaya çalış dediğime geleceksin. boşan bu adamdan biraz ağlarsın sonra zamanla kuş gibi özgür olursun. Allah yolunuzu hayra çıkarsın.

Evet haklısınız keşke sevmesem. Ama çok çaba gösterdim çok emek verdim. Çok üzülüyorum günlerdir ağlıyorum
Harcadığınız zaman ömrünüzün geri kalanından daha uzun olamaz, kendinize acı vermeye kararlıysanız bunu ondan ayrıldığınız için çekeceğiniz acıyla yapın. Birilerinin size yaptığı işkenceye katlanmak için değil.

Hic sesini cikarmasa idin, onun her dedigini yapip gec gelmesine birsey demeseydin de bu evlilik bitecekti. O bitirmeye bahane ariyormus. Cunku adamin gecinmeye gonlu yok. Eve bile gec geliyormus, gelmek istemiuormus aslinda. Is bahane. Ancak suc sende degil. Bu tipler kimseyi sevemez kendinden baska. Bu tipler sadece flort edebilir ancak evlenmez, evlense de bosanmak icin caba sarfeder.
Evlilik iki tarafin cabasi ile yurur. Tek tarafin cabasi ile olmaz.
Bosanmak hayatin sonu degil. Ben de bosandim. Bosanmak yeni bir baslangic. Ben de bosandigimda isim yoktu. Su an isim de var, kendime ait bir duzenim de. Ve cok huzurluyum. O zamanlar dunyanin sonu gibi goruyordum. Kendimi yarım hissetmistim. Yurutebilirdik aslinda diye kendimi kandiriyordum. Ama yurumezdi cunku sadece benim cabam vardi. Su an dunyanin sonu imis givi gelse de sana, bir kapi kapanirsa hayat hep baska bir kapiyi acar.
Her ayrilik bir travma yasatir. Su yasadiklarin normal. Tavsiyem bir uzmandan yardim al bu sureci daha rahat atlatman icin. Ve haklarini korumak icin bir avukat bul. Onun sartlarinda bosanma. Eger o dava acarsa sen de karsi dava ac ki haklarin kaybolmasin.

Su yasadiginiz evlilik degil. Siz kagit uzerinde evli imissiniz. Adam evlilik sorumluluklarini yerine getirmemis ki. Bekar hayatini aynen devam ettirmis. Yatmadan yatmaya eve gelmis. Evi otel olarak kullanmis. Sana psikolojik siddet uygulamis. Hakaret var, kufur asagilama var. Senin kisiligini hice saymis. Seni yok saymis. Seninle vakit gecirmemek icin eve hep gec gelmis isini bahane ederek. Bunun evlilik neresinde? Bir paylasim da yok. Derdine ortak olmamis. Manevi yonden destegi olmamis. Hic yaninda olmamis. Sokaktaki herhangi bir insan bile daha saygili davranirdi sana.
Bosanmak o kadar da kotu birsey degil. Bosanmak bir baslangic. Sen kendini sevmeyi unutmussun. Ozguvenini yitirmissin. Senin varligin bu adama ya da bu adamin sevgisine bagli degil. Sevgi girmemissin. Sevgi kirintilariyla avunmaya razi olmussun. Iki kurusluk sevgi kirintisini bile cok gormus. Gunlerin onu bekleyerek gecmis. Bir guleryuz bile gostermemis. Sevgi bu degil. Gercek sevgiyi umarim bir gun tadarsin. O zanan su yasadigin seyin stockholm sendromundan baska birsey olmadigini anlayacaksin.

Bu arada kendini suclama. Seni bu duruma o getirmis. Sana hic guven vermemis. Evlilik guven uzerine kurulur. Olmuyorsa zorlama. Gitmek isteyeni urganla bagkasan yine gider. Sen kalmasini istedikce o daha cok gitmek ister. Birak o pislik hayatinda bogulsun. Sen kendine yeni hayat kur. Bunun icin once ya is ara ya da egitimine devam et. Ve yerinde olsam onun dava acmasini beklemez, ben dava acardim. Evi de bosaltmak zorunda degilsin. Dava bitene kadar o evde yasama hakkin var. Cok istiyorsa esyalarini o alsin. Kirayi oder mi onu bilmem ama. Bu arada ebi terk etmek evlilik birlikteligini temelinden sarsmak anlaminda oldugu icin kusurdur. Ancak evi terk etti diye dava acman icin 6 ay eve donmesini beklemen gerekir. Onun yasal bir suresi var. Avukatin yonlendirir. Siddetli gecimsizlikten ac ve dilekcene evi terk ettigini de soyle. En kusurlu taraf daha az kusurlu taraftan tazminat alir eger talebi varsa. O su an kusurlu evi terk ederek. Yerinde olsam tazminat isterim. Yaptigi saygisizligin bedelini odesin. Sana kufur etmemesi gerektigini ogrensin.

Ama neden ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…