Galiba Evlenemeyeceğim

Derslerini çalış, bir an önce üniversiteni kazan. Hem çalış hem oku. Bak hayatını mahvedersin, burada okumuyor musun neler yaşıyor kadınlar? O çevrendeki çapsız, hadsiz teyzelerin de mutsuz, hayatları kocalarının etrafında dönen parazitler. Aptallık etme. Önce bir birey, bir kadın ol, ondan sonra eş ve anne olursun. Yoksa kocan seni dövdüğünde, param yok , aldattığında gidecek yerim yok, kaynanadan psikolojik şiddet gördüğünde ailem geri almıyor diye buralara konular açarsın. YAPMA!

Işte sırf bu sığ çevreden kurtulmak için üniversiteyi kazan ve koşarak uzaklaş.
O evlenmek güzel okuyup da napacaksın diyen ablalar var ya,onlar 2-3 sene sonra gelip kk'da kocam beni aldatıyor,maddi imkânlarım yok,çocuğum 1 yaşında napmaliyim diye konu açıyorlar.
Unut o ise yaramaz kocis delilerini.

Tatilde canın çok sıkılmış belli ki.

Derslerine yoğunlaş. Hakim veya savcı olmanı geçtim, hukuk kazanacağının bile garantisi yokken düşündüğüne bak.

Henüz çok erken. Senin tek düşünmen gereken şey derslerin. Evlilik değil,

sen o binadaki amacı olmayan evliligi kurtuluş gibi gören kafalara bakma.
insanın amacı evlilik degildir huzurlu saglıklı yuva kurmaktır.yoksa eşini döven sahip çıkmayan aldatan evlilikleri görmüyor duymuyormusun?
once oku sonra karşına çıkan kişiler ile amacına uygun bir hayat kurarsın acele etmene gerek yok.
benim de kızım var 17 yaşında okuyun 82 milyon insan git gide çogalıyor içlerinde sizin terciginize göre biri vardır

konu başlığını görünce 35 yaş üzerisin sandım
daha 17 yaşındasın bunları düşünkmek için erken değil mi?

Garantisini veremeyiz doğru ama ben çok çabalıyorum ailemin durumu ortada.Hep ailemin durumuna bakıyorum kendime bakıyorum mutlaka bir yerlere gelmem gerek Allahın izniyle inşAllah.3 yıl önce 8.sınıftayken Fen lisesi kazanmıştım.Fakat sırf hukuk istiyorum diye ondan biraz daha düşük anadolu lisesine gittim.Tercihimi yaptım oraya.Hep hakime hanım savcı hanım olmak istedim.İstiyorum.İsteyeceğim.Hakime cübbesini bile diktirip onu giyip öyle ders çalışıyorum hedefime tutkuluyum Olur olmaz Gerisi Allahın takdiri.Ben çabalıyorum.Diceksin ki bu saçma düşünce neden çünkü ben bir başarı elde ettiğimde bunların önemli olmadığını evliliğin daha iyi ciddi olduğunu vurgulayıp benim üstümü örtmeye çalışıyorlar.O okumayan ablalar beni kıskandırıyorlar.Ciddiyim.19 yaşındaki evlenecek gelin adayları.Birde memur bulmuşlar.Birde güzeller.Hani ben okusamda benim hayatta bi şansım olmayacakmış gibi konusuyorlar benle

olmazzzz
ya erkeksiz kalırsakkk

.Şimdi diceksiniz ki güzelliğin evlilikle ne alakası var.
Yok biz öyle demicez de kardeşim yaşın daha küçük bunları düşünmen üzülmen için çok erken. Merak etme hakimler savcılar trilyonlar kazanmıyo mutlaka okuduğun okulda yeni edineceğin çevrende kendi dengine göre birini bulursun. Nedir bu telaş bu yaşta ?

bu insanların kıskançlıkla hareket ettiklerinin farkındasın be güzelim
sen de inadına çoook ders çalış ve yüzlerine bakma
onlara en güzel cevap senin iyi tahsilin olacak

Ohoo kimler kimler evleniyor şaşarsın

Evlilik bu kadar kafa yorulacak bir şey değil. Sen eğitimine odaklan. Bana o yaşta evlilikten bahsetsedenleri tersliyordum hakaret etmişler gibi..

Yaşın daha küçük gözlemlerini eğitim alanında yap

bu insanların kıskançlıkla hareket ettiklerinin farkındasın be güzelim
sen de inadına çoook ders çalış ve yüzlerine bakma
onlara en güzel cevap senin iyi tahsilin olacak
ama hayat onların düşündüğü gibi değil değil mi yani evlilik onların ki gibi dışardan göründüğü gibi değil

Çok haklısınız doğru Annem de öyle diyor kızım sen bizim burdaki evlilik meselelerine bakma.Felan filan diye.Komşular teyzeler geliyor bizim üst katta oturan 19 yaşında bir kız var.Benim yanımda ceylan gibi gözlerin var maşAllah.Seni alan yaşadı.O diyor bana ver o diyor bana ver.Bende okumak önemli diyorum .Üstellik bu teyzelerin çocuklarıda okumuşlar.Okumayan kızı sadece güzelliği için istiyorlar bu oldukça saçma değilmi.Bi komşumuz var oğlu inşaat mühendisi anneminde akrabasının bir kızı var sınıf öğretmeni komşumuz sırf kız güzel değil diye istemedi yazık değil mi bu kadına

daha 17 yaşındasın

hayat sandığın akışta ilerlemiyor.

hele okulunu oku, mesleğini eline al, yaşın büyüdükçe edindiğin tecrübeler doğru insanla evlenmen konusunda yardımcı olacaktır.

Özgüven eksikliği var sanırım . Sen guzel bir hukuk Fakültesine gir sonra okula gidince zaten ister istemez Bakım güzellik vs değişeceksin Üniversite'de ben hiç çirkin ve Bakımsız kız görmedim . O zaman arkadas çevren artacak kısmetlerinde olacak . Bu düşündüklerin için güleceksin .

o kadınların ve istedikleri kızın huyları, davranışları nasıl?
dünya güzeli olsa da huyu kötüyse mutsuz olmaya mahkum.
ya hem güzel hem iyi olup kv den kocadan yana şanssız olabilir.

ya da her anlamda bahtı iyi olabilir.

bu insanların kaderi senin kaderini bağlamaz.

Rabbim hayırlı kapılar açsın de geç.

Ya millet huyunu hemen gösterirmi müstakbel kayınvalidelerine kız böyle gıcık ya şımarık hemde baya şımarık ben evin tek çocuğuyum bu kadar şımartılmadım.Birde kibirli ve kendini beğenmiş memur istiyor ya kendini

yanlarında oturma sen. hizmet ediyosan da hizmetini et odadan çık.
ya kadınların ne olduğu ortada, mantık arıyosun
arama mantık. çoğusu okumuş istemez çünkü istediği gibi köle edemez kendine

şimdi sen böyle diyince aklıma geldi bişi anlatcam
hafız ve evde eğitim görmüş bir arkadaşımın kınasına gitmiştim,
akrabalarının hep onun gibi evde eğitim aldığını biliyorum.
neyse kınada oynuyoz moynuyoz falan
teyzenin biri koluma giriverdi durduk yere.
teyze "kızım pek güzelmişsin, ben X'lerin çok yakın akrabasıyım su içtiğimiz ayrı gitmez. bir oğlum var" diye başlarken
ben araya girdim "şey teyze yalnız ben üni okudum" dedim.
kadın bir anda kolumu bırakıp kayıplara karışmıştı.

niyeti iyiydi kötüydü bilemem ama oluyo bunlar. alışcan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…