Galiba Evlenemeyeceğim

herkes layığını yaşar.
boşver başkalarını.
sen kendin için iyi olanları gerçekleştirmeye çalış.

Lise üçte evlenmeyi kafaya takan bi kızla ben olsam ben de evlenmem. Güzellik mesele değil de bu derece evlilik meraklısı birinin çok sıkıcı kafasında gelenekten başka şey olmayan eğlenmeyi bilmeyen biri olduğunu düşünüp kaçarım yani. Çok da ciddi söylüyorum bunları

kız evlenip napçan :) boşu boşuna dert sahibi mi olmak istiyorsun bunun kaynanası var görümcesi var eltisi var sadece sevilmeyi değil bi de bu faktörleri düşün hem daha 17 yaşındasın şimdiden bunları düşünme derslerine çalış boşver

Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır nereni beğenmiyorsun misal burnunu parasını verir yaptırırsın estetik dudak mı dolgu saç mı kaynak paradan haber ver sen çirkin kadın YÖK artık canım sen okumana bak biraz da kendine bak özen göster kendini sevmezsen kimse seni sevmez bu hayatta ki en önemli şey kendini sev !

Hukuk fakültesini kazanmak için yazım yanlışları,noktalama işaretleri gibi konuları sular seller gibi bilmeniz gerekiyor ama sizin -de ,-da 'ların maşallahı var .

Yerinizde olsam bu yaşta evlilige kafa yormak yerine gidip edat,baglaç falan çalışırım.

Yani insan ergenlikte dış güzelliğini sorgular anlatım da bunu evlilik bazında takıntı yapmak nedir. Sonra erkekler Türk kızı evlilikten başka şey düşünmez deyince kızıyoruz. Gençsin diye olabilir cahillik bile diyemiyorum. Yazık yav vallahi yazık

Ben zaten şimdi evlenmek istemiyorum istemem de ilerisi için düşünüyorum çünkü çevremde bu algılar çok var

Daha bu yaşta düşüncelerin bana çok garip geldi. Şu yazdıklarından anadolu lisesi okuyan üniversite hayali biri olduğunu tahmin edemezdim.
Evde koca bekliyor gibi düşüncelerin.
Sen bi meslek sahibi ol para kazan paranın güzelleştiremeyeceği kadın yok bence.
Benimde tanıdığım bi sürü kadın var liseden üniversiteden estetikle bakımla bambaşka insanlar olmuşlar.
Hiç bir şey yapmasan bile ben çirkin kadınların yanında yakışıklı adamda çok gördüm.
Çirkinler sevilmez diye bi durum yok.

Bi erkek seninle evlenmezse bu güzel olmadığın için değil, karamsar,özgüvensiz,peşin hükümlü ve çok programcı olduğun için evlenmez. Hukuk istiyorum diyosun ne güzel git ders çalış. 17 yaşında aklına evliliği getirmek ne demek ya

Sen hele bir oku. İsterse yine almasınlar. Ama aklın böyle 5 karış havalarda gezerse hukuk da yalan olur söyliyim. Derslerine ver kendini. Koca olsa ne olur olmasa ne olur.
Eskilerin bir lafı vardır. Koca iyi bir şey değil. Adı üstünde insanı kocattığı için koca demişler. Güzel bir şey olsa adı gonca olurdu diye. Evlilik fevkaladenin fevkinde bir şey olsa kimse boşanmazdı.

Bu ara evlilik modası var zaten. Tüm gençlerin amacı kariyerden önce evlilik oldu.

Hayır ben kariyer istiyorum tam tersi fakat evlilik böyle işlerse ya hiç bi yuva kuramazsam diye de aklım takılıyor çevrem yüzünden

Sen güzel bir kariyer yapıp para kazanmaya başla kendine de bakmaya başlayabilirsin o zaman. Paran olsun yeter ki kendini güzelleştirirsin fiziken o sorun değil. Bunları düşünmek yerine derslerine odaklan iyi bir mesleğin olsun gerisi gelir emin ol.

Hayır ben kariyer istiyorum tam tersi fakat evlilik böyle işlerse ya hiç bi yuva kuramazsam diye de aklım takılıyor çevrem yüzünden
Kurma yuva ne olacak? Mutlu olmak için birine mi ihtiyacın var?
Bunlar yerine kariyerine odaklan. Daha çok erken böyle şeyleri düşünmek için.

Daha kaç yaşındasın böyle şeyleri düşünmemen lazım. Ne alaka daha 17 yaşında evlenip aile kurma hakkında kafa yormak? Daha liseye gidiyosun düzgün bir sosyal ortamın yok. Burda birçok kişi dedi sana 'sen hele bir üniversiteye başla, yeni kişiler tanı, zamanla olur her şey diye' ne bu acele yani anlamıyorum. Savcı olucam diyosun da allah aşkına yani sen inanıyo musun buna? Neden biliyo musun? Çünkü kolay değil. Savcı olana kadar yine çok çalışman gerekecek ve bu süreç içerisinde evlilik imkansız. Savcı olduktan sonra tempon artacak herkes bu tempoya ayak uyduramaz. Aile kurmak savcı olduktan sonra daha da zorlaşacak. Ne diyim yani bilemiyorum ya daha 17 yaşında evlilik üzerine düşünüyosun

Dogmamis cocuga don bicmek bu olsa gerek. Hukuk kazandin, bitirdin, hakim oldun savci oldun evlenmeye karar verdin ve evlenecegin adam acaba parana mi bakacak. Pes. Biraz mantik guzel kardesim. Hayalini kurdugin meslegin olmazsa olmazi.

Yaşından daha küçük düşünüyorsun. Anadolu lisesinde okumak güzelde paran için evleneceklerini düşünecek kadar zengin olmayı beklemek ilginç. Bi koç soyadın falan olur amenna.

Evlilik bunalımına gelince de, arkadaşlarının çoğunun sevgilisi var, senin yok yada hoşlandığın çocuk pas vermiyor. Hayatının en saf dönemlerinde bu kaygıları yaşama. Çoğu geçici, yaşadığı anları heyecanlandırmaya çalışan flört tipleri. Derslerine odaklan. Arkadaşlarınla gez, gör, öğren. Kıymetini bil zamanının.

Biraz erken evlilik telaşına düşmüşsün hatta baya erken. Eğer hedefine ulaşır hukuk kazanır okursan,savcı avukat vs olursan insanları daha kolay tanırsın,paran İçin mi senin için mi birlikte olduğunu anlarsın. Şu an bunları düşünmen çok gereksiz. Daha lise 3 sün daha üniyi kazanmadın,okumadın,bitirmedin. Ne bu telaş?
Yaşıtlarının sevgilisi bilmem nesi olabilir senin olmayabilir. Bu da sorun değil. O sevgilileri ile yuva kuracak olan çok az kişi olacak zaten.
Hayatından zevk almaya bak tam yaşındasın ve kendini daha çok sevmeye çalış. Zaten kendini sevmeyeni kimse de sevmez. Kendine saygın olsun,güvenin olsun. Dik dur hayatta. Gerisi de gelir zaten. Takma bu kadar hele bu yaşta.

bu düşüncelerle hukuk okuyamazsın

insanların %90 ını çevresinden evlenir
sende adliyede çalışırken oradan biri ya da akrabası arkadaşı vesile olur
bunları düşünme
gerçekten okumaya niyetin varsa oku bu tür saçmalıkları bırak
ama kendine okumamak için bahane arıyorsanız bilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…