- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.980
- 798
- Konu Sahibi tefekkurdenizi
-
herkes layığını yaşar.Ya millet huyunu hemen gösterirmi müstakbel kayınvalidelerine kız böyle gıcık ya şımarık hemde baya şımarık ben evin tek çocuğuyum bu kadar şımartılmadım.Birde kibirli ve kendini beğenmiş memur istiyor ya kendini
Ben 17 yaşındayım ama ben sanki hiç evlenemicekmişim gibi geliyor.Yaşıtlarımı görüyorum.Veya benden bikaç yaş büyükleri.Sanki evlenmeyi sadece onlar hakediyor güzel kızlar hakediyor.Şimdi diceksiniz ki güzelliğin evlilikle ne alakası var.Çok alakası var kimse ahlak güzelliğine bakmıyor.Herkes dış görünüşe göre kız oluyor.Şöyle komşulara teyzelere bakıyorum oğullarına alacakları kızın güzelliğine bakıyor.Ben eşit ağırlık hukuk istiyorum.Başarı derecesi yüksek bir anadolu lisesinde okuyorum.Lise 3.sınıftayım.Fakat ilerde evlenirsem o kişi beni param için alacak beni gerçekten sevdiğinden değil.Bir hakim veya savcı olsam benle sırf param için evlenecek biliyorum Sanki beni bir erkek sevmiyecek.Sanki evlenemeyeceğim gibi geliyor.O kadar güzel kız dururken bir adam neden benle evlenir ki?Annem diyor sen oku illaki biri çıkar karşına ama o çıkan biri beni param için sevecekse istemiyorum evlenmem o zaman..Zaten kendimi güzel hissetmiyorum.Ama yinede çok iyiyiz diğer insanlara göre şükredecek haldeyiz.Şu anlattıklarım dahilindemi işliyor bu hayat yoksa ben çok mu saçma düşünüyorum.Ablalarım bana şöyle güzel bir açıklama yapsanız.
Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır nereni beğenmiyorsun misal burnunu parasını verir yaptırırsın estetik dudak mı dolgu saç mı kaynak paradan haber ver sen çirkin kadın YÖK artık canım sen okumana bak biraz da kendine bak özen göster kendini sevmezsen kimse seni sevmez bu hayatta ki en önemli şey kendini sev !Ben 17 yaşındayım ama ben sanki hiç evlenemicekmişim gibi geliyor.Yaşıtlarımı görüyorum.Veya benden bikaç yaş büyükleri.Sanki evlenmeyi sadece onlar hakediyor güzel kızlar hakediyor.Şimdi diceksiniz ki güzelliğin evlilikle ne alakası var.Çok alakası var kimse ahlak güzelliğine bakmıyor.Herkes dış görünüşe göre kız oluyor.Şöyle komşulara teyzelere bakıyorum oğullarına alacakları kızın güzelliğine bakıyor.Ben eşit ağırlık hukuk istiyorum.Başarı derecesi yüksek bir anadolu lisesinde okuyorum.Lise 3.sınıftayım.Fakat ilerde evlenirsem o kişi beni param için alacak beni gerçekten sevdiğinden değil.Bir hakim veya savcı olsam benle sırf param için evlenecek biliyorum Sanki beni bir erkek sevmiyecek.Sanki evlenemeyeceğim gibi geliyor.O kadar güzel kız dururken bir adam neden benle evlenir ki?Annem diyor sen oku illaki biri çıkar karşına ama o çıkan biri beni param için sevecekse istemiyorum evlenmem o zaman..Zaten kendimi güzel hissetmiyorum.Ama yinede çok iyiyiz diğer insanlara göre şükredecek haldeyiz.Şu anlattıklarım dahilindemi işliyor bu hayat yoksa ben çok mu saçma düşünüyorum.Ablalarım bana şöyle güzel bir açıklama yapsanız.
Garantisini veremeyiz doğru ama ben çok çabalıyorum ailemin durumu ortada.Hep ailemin durumuna bakıyorum kendime bakıyorum mutlaka bir yerlere gelmem gerek Allahın izniyle inşAllah.3 yıl önce 8.sınıftayken Fen lisesi kazanmıştım.Fakat sırf hukuk istiyorum diye ondan biraz daha düşük anadolu lisesine gittim.Tercihimi yaptım oraya.Hep hakime hanım savcı hanım olmak istedim.İstiyorum.İsteyeceğim.Hakime cübbesini bile diktirip onu giyip öyle ders çalışıyorum hedefime tutkuluyum Olur olmaz Gerisi Allahın takdiri.Ben çabalıyorum.Diceksin ki bu saçma düşünce neden çünkü ben bir başarı elde ettiğimde bunların önemli olmadığını evliliğin daha iyi ciddi olduğunu vurgulayıp benim üstümü örtmeye çalışıyorlar.O okumayan ablalar beni kıskandırıyorlar.Ciddiyim.19 yaşındaki evlenecek gelin adayları.Birde memur bulmuşlar.Birde güzeller.Hani ben okusamda benim hayatta bi şansım olmayacakmış gibi konusuyorlar benle
Ben zaten şimdi evlenmek istemiyorum istemem de ilerisi için düşünüyorum çünkü çevremde bu algılar çok varLise üçte evlenmeyi kafaya takan bi kızla ben olsam ben de evlenmem. Güzellik mesele değil de bu derece evlilik meraklısı birinin çok sıkıcı kafasında gelenekten başka şey olmayan eğlenmeyi bilmeyen biri olduğunu düşünüp kaçarım yani. Çok da ciddi söylüyorum bunları
Hukuk fakültesini kazanmak için yazım yanlışları,noktalama işaretleri gibi konuları sular seller gibi bilmeniz gerekiyor ama sizin -de ,-da 'ların maşallahı var .
Yerinizde olsam bu yaşta evlilige kafa yormak yerine gidip edat,baglaç falan çalışırım.
Hayır ben kariyer istiyorum tam tersi fakat evlilik böyle işlerse ya hiç bi yuva kuramazsam diye de aklım takılıyor çevrem yüzündenSen hele bir oku. İsterse yine almasınlar. Ama aklın böyle 5 karış havalarda gezerse hukuk da yalan olur söyliyim. Derslerine ver kendini. Koca olsa ne olur olmasa ne olur.
Eskilerin bir lafı vardır. Koca iyi bir şey değil. Adı üstünde insanı kocattığı için koca demişler. Güzel bir şey olsa adı gonca olurdu diye. Evlilik fevkaladenin fevkinde bir şey olsa kimse boşanmazdı.
Bu ara evlilik modası var zaten. Tüm gençlerin amacı kariyerden önce evlilik oldu.
Yok bi de şimdi evlenmek isteseydin. Ya senin şu an hayatında evlilik diye bi kavram olmaması lazımBen zaten şimdi evlenmek istemiyorum istemem de ilerisi için düşünüyorum çünkü çevremde bu algılar çok var
Kurma yuva ne olacak? Mutlu olmak için birine mi ihtiyacın var?Hayır ben kariyer istiyorum tam tersi fakat evlilik böyle işlerse ya hiç bi yuva kuramazsam diye de aklım takılıyor çevrem yüzünden
Hayır ben kariyer istiyorum tam tersi fakat evlilik böyle işlerse ya hiç bi yuva kuramazsam diye de aklım takılıyor çevrem yüzünden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?