- 11 Mart 2010
- 3.807
- 1.161
- 173
- Konu Sahibi pamukannesi
-
Seni çok iyi anlıyorum, 11 aylık oğlum var ve 7 aylık hamileyim.
%90 kesim yandın, öldün, bittin diyor, en sonunda herkesin ağzının payını verip kapattırdım konuyu.
Herkese isteyerek oldu dedim, benim ufaklıkta condom bebeği bu arada, olmaması daha zor emin ol.
Rabbim yardımcımız olsun...
amin cnm.. iki tane olunca biraz büyüyünce gerçekten rahat ediosun.. birbirlerine arkadaş oluolar.. bende tam öle oldu derken sürpriz bebek gelio.. üçüncüyü düşünmüodum açıkçası çünkü hiç kendimi toparlayamamıştım.. daha yeni yeni rahat ediodum.. ama işte kısmet
Bende nasıl korunucam diye kara kara düşünmekteyim, milletin yargılamasıda sinirlerimi bozuyor, yok öyle yapsaydın, yok dikkat etseydin, condomdan yıllarca bebeği olmyanalar biliyorum ben, demekki olacağı varsa sur diksen yine oluyor. Önceden çok takar ve ağlardım, şimdi hiç takmıyorum, sanki milletmi bakacak çocuklarıma, Rabbim sağlık versinde büyürler bir arada, hem belkide yıllar sonra iftihar edeceğimiz evlatlarımız olacak, istenmeyen çocuklarımız bize sahip çıkacak belkide, bunları düşünüp rahatlıyorum ben, sende öyle düşün canım.
Tebrık ederım canım benımde 2 oglum var bırı 3bucuk dıgerı 2 yasındaamin cnm.. iki tane olunca biraz büyüyünce gerçekten rahat ediosun.. birbirlerine arkadaş oluolar.. bende tam öle oldu derken sürpriz bebek gelio.. üçüncüyü düşünmüodum açıkçası çünkü hiç kendimi toparlayamamıştım.. daha yeni yeni rahat ediodum.. ama işte kısmet
Tebrık ederım canım benımde 2 oglum var bırı 3bucuk dıgerı 2 yasında
Bende 3.hamıleyım galıba suan ıcın dusunmuyordum ama hayırlısı boyleymıs korunurken oldu benımde
27 yasındayım baska planlarım hayallerım vardı ıkıncı unv okumak yuksek lısans yapmak calısmak vs.
Sımdı suya dustu hersey
Uzgun degılım sadece boslukta yuruyor gıbıyım
Arkadaşlar dert değil aslında.. ama beklenmedik bir zaman da olduğu için şaşkınım.. daha kesin bişey yok ama ben eminim. belirtiler,önce ki hamileliklerimde yaşadıklarım bunu gösteriyor.. riskli bi zaman da oldu.. istenmedik bi şekilde condom yırtık çıktı... ve şimdi adetime bi hafta var ama gördüğüm belirtiler hamile olduğum yönünde... hissediyorum da... yaşım 25.. 4 ve 2,5 yaşında iki evladım daha var.. oğlum hap kullanırken kızım spiral varken oldu.. anlayacağınız doğum kontrol yöntemleri bende işe yaramadı.. aldırmayı kesinlikle düşünmem.. Allah verdi vardır bi bildiği derim.. ama çevremden çekiniyorum..zaten ikisi ard arda olduğu için üçüncü bi bebek beklediğimi söylediğim anda eşimin ailesinde ki insanlar yadırgayacaklar, konuşacaklar ve kınayacaklar.. buna adım gibi eminim..kardeşim bile millet ne der dio.... ve çevrenin ne söylediğini takan biriyim maalesef.. bu yüzden hasta olmuşluğum bile var... amaan boşver konuşsunlar diyemiorum... bu yüzden nelerle karşılacağımı bildiğim için çok tedirginim.. bunu nasıl yenebilirim? bir de ben tek başıma üç çocuğa bakabilir miyim yardım olmadan.. oğlum kreşe gidio bu arada... yoksa illa anne ve kv desteği gerekir mi? şimdiden düşünceleriniz için tşkler..
gerçekten mi.. yanlış anlamayın sevindim değil de ne bilim benimle aynı şeyleri yaşamış birini görmek insana ii gelio... çocuklarımızın yaşı bile aynı... galiba derken emin değilsin heralde hamile olduğundan.. şüphelerin mi var.. hislerime tercüman olmuşsun.. bende boşluktayım sanki.. açıköğretimden ünv okuodum, kursa gitcektim.. kaldı mesela...
Allah bağışlasın, sağlıklı uzun ömürler versin Rabbim yavrularınıza, siz çevreyi düşünmeyin, insanlar laf söylemeyi sever malesef.
Kim ne derse desin, siz anne baba olarak yavrularınıza yettikten sonra kimseyi ilgilendirmez, bakacak olan sizsiniz sonuçta, doğururum ama giyimini x, doktorunu y karşılasın demiyorsunuz ki
Oğlunuz zaten kreşe gidiyormuş, bebeğiniz doğana kadar kızınızda biraz daha büyür, belki başlarda zorlanırsınız ama sonraları düzelir herşey, doğum yaptıktan sonra en azından birkaç ay sizi laflarıyla üzmeyecek birinden yardım alın, anneniz, kardeşiniz, kayınvalideniz, artık hangisi daha uygun bir seçimse, ya da imkanınız varsa en azından haftada birkaç gün ev işlerine yardımcı olacak bir kadın bulun.
Arkadaşlar dert değil aslında.. ama beklenmedik bir zaman da olduğu için şaşkınım.. daha kesin bişey yok ama ben eminim. belirtiler,önce ki hamileliklerimde yaşadıklarım bunu gösteriyor.. riskli bi zaman da oldu.. istenmedik bi şekilde condom yırtık çıktı... ve şimdi adetime bi hafta var ama gördüğüm belirtiler hamile olduğum yönünde... hissediyorum da... yaşım 25.. 4 ve 2,5 yaşında iki evladım daha var.. oğlum hap kullanırken kızım spiral varken oldu.. anlayacağınız doğum kontrol yöntemleri bende işe yaramadı.. aldırmayı kesinlikle düşünmem.. Allah verdi vardır bi bildiği derim.. ama çevremden çekiniyorum..zaten ikisi ard arda olduğu için üçüncü bi bebek beklediğimi söylediğim anda eşimin ailesinde ki insanlar yadırgayacaklar, konuşacaklar ve kınayacaklar.. buna adım gibi eminim..kardeşim bile millet ne der dio.... ve çevrenin ne söylediğini takan biriyim maalesef.. bu yüzden hasta olmuşluğum bile var... amaan boşver konuşsunlar diyemiorum... bu yüzden nelerle karşılacağımı bildiğim için çok tedirginim.. bunu nasıl yenebilirim? bir de ben tek başıma üç çocuğa bakabilir miyim yardım olmadan.. oğlum kreşe gidio bu arada... yoksa illa anne ve kv desteği gerekir mi? şimdiden düşünceleriniz için tşkler..
Yok canım neden yanlısanlayayım emın degılım elım test yapmaya gıtmedı yarın yaparım dıye erteledım hep adetım 8gun gectı belırtılerde var tek hazır olmayan benım psıkolojım
Bırsuru kaygım endısem dusuncelrım uykusuz gecelerım var
Bırsure devam edersın kursa doguma kadar olmaz mı
bu arada tüpleri mi bağlatsam acaba? öyle bişey varmış.. bi daha olmuomuş heralde.. kızlar spiral,hap ve condom hepsini denedim olmadı hamile kaldım.. en iisi bağlatmak gibi.. siz ne düşünüosunuz bu konuda...
Hayırlısı olsun.Allah kucağına almayı nasip etsin.
Benim de en korktuğum şey :)
Etraftakileri takmamaya çalış.
Tüp bağlatma konusuna gelince sanırım iki yöntem varmış.
Biri tamamen geri dönüşü olmayan, diğeri de kısmi.
Ablam yaptırdı ondan biliyorum o geri dönüşü olandan yaptırdı.
Tabi aslı nedir ne değildir ben de bilemiyorum.,
Benim de 7 ve 2,5 yaşında iki çocuğum var ,
ben de sırf bu sebeplerden bağlatmadım.
bencede kımseyı dınlemeyın sız ılgılenıp siz büyüteceksınız onları...allah bağışlasın cocuklarınızı sıze ne guzel hepsi beraber buyuyecek..eskıler 7 8 çocuk yapardı buyuyorduk düşe kalka :) şükret sen benımde ıkı cocuğum var kısa zamanda bıtane daha ıstıyorum allahın ıznıyle...:)
bu arada tüpleri mi bağlatsam acaba? öyle bişey varmış.. bi daha olmuomuş heralde.. kızlar spiral,hap ve condom hepsini denedim olmadı hamile kaldım.. en iisi bağlatmak gibi.. siz ne düşünüosunuz bu konuda...
Belki psikolojik olarak hissediyorsundur test yaptırsaydınuz benimde hep hayalimde peş peşe 3 çocuk inşallah hayırlı evlat olsun yavrularınız bu bağlatma konusuna gelince arkadaşımda sizin gibi kaza ile 3 bebeği oldu sonra tüplerini bağlattı kestirip dönüşü olmayan yani ama öylede hamile kaldı 4. De doğurdu 3 oğlu 1 kızı var olacağı varsa dünyaya geleceği varsa bi şekilde oluyo
sene 2002 falandı annem hamile kaldı 4. kardeşimize arkadaşlarım filan hep benle dalga geçtiler babanem hiç istemedi sonra dünyaya doyamadan öldü kardeşim keşke yaşasaydı da isterse 10. olsaydı elalem kınasaydı. o ne der bu kınar diye sakın yavruna pişmanlık duyma hayat bu ölümlü dünya. insanlar hep kötüler mutlaka bir şey bulurlar kimseyi memnun edemezsin. daha doğmadığı halde bir şey olacak korkusu ilk anneyi yaralar. benim halam 3üzlere tek başına baktı büyüttü seninkiler büyük bir de. Allah bereketiyle yollar sevin, şükret anne olabiliyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?