- Konu Sahibi pamukannesi
-
hayırlı olsun kardeşim,öncelikle tavsiyem bakış açını değiştir ve tevekkül et,Allah sana bir tane daha aziz misafir gönderiyor,bir süreliğine yanında emanet olarak.. birkere daha ayaklarının altına cennet döşüyor,hamileyken melekler kuşatıyor anneyi,emzirirken günahları dökülüyor,iki yaşında olduğunda bebek ve ayrıldığında memeden bir melek nida ediyor "ne mutlu sana,tüm günahlarından pak oldun,artık şimdi yeniden doğmuş gibi başla hayatına" diye.. mubarek olsun kardeşim yeniden anne oluyorsun,içindeki tüm olumsuz dürtülerden kurtul ve ruhunu bedenini sekine sekine hazırla bebeğine,şimdi senin endişelendiğin," ama şimdi sende nerden çıktın" der gibi başkalarının ne diyeceğini önemsediğin anlarda inciniyor bebeğin,hayr hayr sahip çık tüm annelik fıtratınla çocuklarına,onlar Rabbimin en güzl hediyeleri ve derdine düş onları incitmeden bir süreliğine nasıl rehberlik yapabilirim diye.. ancak o annelik kıvamına ulaşınca başkalarını duymaz olursun.. bu annelik kıvamını yakalamak,hayata çocuklara ve çevreye,aileye bakış açını değiştirmek için burç fm de yayınlanan çocuk deyip geçmeyin adlı programı tavsiye ederim,.. ve son bir şey daha tüp bağlattırma gibi şeylere girişme ne olur,Allah dilediğine verir dilediğinden alır dilediğine hiç nasip etmez,bu kısırlaştırma yöntemi ancak Rabbe asilik olur.. tevekkül et ve gülümse Rabbin senin için ne güzellikler hazırlıyordur kimbilir..
kızlar haklısınız..ama işte özellikle kv ve kb.. kızıma hamile olduğumu sölediğim de, ikisinin de ilk tepkileri napacaksın şimdi,oğlun daha küçük, tüh tüh, vah vah, çok zor bakmak ikisine, çocuklar sefil olcaklar.. 9 ayım aynen böle geçti.. onlarda kalmak gibi bi hata yaptım, sıkıntıdan sütüm kesildi..düşünün yani o derece..
Çevreye istedim oldu, allah olmayanlara da versin dersin geçer gider.
Ama bence bunları düşünme, daha regline bir hafta var hamile olup olmadığını bile bilmiyorsun. Belirtilere kalınsaydı hiç kimsenin test yapmasına gerek kalmazdı değil mi ?
Rahat ol önce bir vaktin gelsin test yap, gerisi çözülür zaten.
Allah size de en kısa zamanda çocuk nasib etsin.. anne olmak çok farklı. üzgün değil de arkadaşın dediği gibi boşlukta yürüyor gibiyim.. nice kadınlar var, çok normal bişey gibi hazır olmadıklarını bahane edip gidip kürtaj oluolar.. öyle bi ihtimal olamaz zaten.. şu an ki kaygılarım, endişem sadece insanların neler konuşacakları değil, yapabilecek miyim, üç çocuğa yetebilecek miyim endişesi.. en yakınızda ki kayınbabanız kayınvalideniz bile, ilk çocuğunuz 9 aylıkken ikinciye hamile olduğunuzu öğrendiğiniz de doğduğunda sütümün kesilmesine sebep olacak kadar konuştukları,moral bozdukları için nelerle karşılacağımı az çok tahmin edebiliorum.. eşimde beni ve ailesini bildiği için, doğduktan sonra bi süre gitme dio...laflarıyla insanı hayattan soğuturlar.. lohusa falan demezler.. öle işte cnm.. Allah sana da asib etsin.. bol bol dua et.. hayırlısını iste..
brownim Allah sana da nasib etsin çocuk inş.. herşeyin bi vakti olduğunu düşünüorum.. hayırlısıyla versin rabbim.. kızıma hamile olduğumu sölediğim de bi allahın kulu tebrik etmedi beni, sevincime ortak olmadı.. kv dedi ki, akşam baban başımın etini yedi.. nie noldu dedim.. hani sen hamilesin ya ondan.bunlar kafayımı yedi, bu kadar erken çocuk mu doğurulurmuş, bilmiolarmı bunlar bişey demiş kaynanama.. ne kadar ayıp di mi bi erkeğin bunları sölemesi.. kv de gelip bana söylüyor onaylar gibi... öle işte cnm.. kb çocuklara ne giydirdiğime, saat kaçta oyun oynamaları için dışarı çıkardığıma bile karışır...hayırlısı...
Amin inşallah...
Sorun sende değil zaten sorun kayınvalide ve kayınpederinde
Tamam kayınvalidelerin tuhaf müdahalelerine alışkınız ama ben kayınpederlerin bu kadın gibi yorumlarına hadsizliklerine
tahammül edemiyorum..Ayıp yahu insaf yani.
Sanırım eşinin ailesine yakın oturuyorsun hep bir aradasınız?
yürüyerek 10 dk cnm.. 3 güne bi mutlaka görüşürüz.. hatta kb ile ilgili konu açmıştım.. yaptıklarını okuyunca arkadaşlar şok geçirmişlerdi.. bu konuda eşim de babasına tek kelime edemediği için ( sadece eşim değil hiç kimse) çok daha zor oluo... yakın olmak çok zormuş.. aslında yakın olmak iidir de huylarına bağlı işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?