Galiba hamileyim...

hayırlı olsun kardeşim,öncelikle tavsiyem bakış açını değiştir ve tevekkül et,Allah sana bir tane daha aziz misafir gönderiyor,bir süreliğine yanında emanet olarak.. birkere daha ayaklarının altına cennet döşüyor,hamileyken melekler kuşatıyor anneyi,emzirirken günahları dökülüyor,iki yaşında olduğunda bebek ve ayrıldığında memeden bir melek nida ediyor "ne mutlu sana,tüm günahlarından pak oldun,artık şimdi yeniden doğmuş gibi başla hayatına" diye.. mubarek olsun kardeşim yeniden anne oluyorsun,içindeki tüm olumsuz dürtülerden kurtul ve ruhunu bedenini sekine sekine hazırla bebeğine,şimdi senin endişelendiğin," ama şimdi sende nerden çıktın" der gibi başkalarının ne diyeceğini önemsediğin anlarda inciniyor bebeğin,hayr hayr sahip çık tüm annelik fıtratınla çocuklarına,onlar Rabbimin en güzl hediyeleri ve derdine düş onları incitmeden bir süreliğine nasıl rehberlik yapabilirim diye.. ancak o annelik kıvamına ulaşınca başkalarını duymaz olursun.. bu annelik kıvamını yakalamak,hayata çocuklara ve çevreye,aileye bakış açını değiştirmek için burç fm de yayınlanan çocuk deyip geçmeyin adlı programı tavsiye ederim,.. ve son bir şey daha tüp bağlattırma gibi şeylere girişme ne olur,Allah dilediğine verir dilediğinden alır dilediğine hiç nasip etmez,bu kısırlaştırma yöntemi ancak Rabbe asilik olur.. tevekkül et ve gülümse Rabbin senin için ne güzellikler hazırlıyordur kimbilir..

cnm valla gözlerim doldu okurken, ne güzel yazmışsın haklısın.. yanlızca hiç beklenmedik bi zamanda olduğu için şaşkınım.. üzgün değilim asla.. çok karışık duygular işte.. sağlıklı olsun yeter.. en önemlisi bu

ne olacak ki maddi durumun iyi ise buyur gider. ortada illegal bir durum mu var. nikahli kocanizdan cocugunuz iste. niye konusacaklar ki onu anlamadim ben... Allah keske bana da verse. Allahim bilerek buyuk konusuyorum 4 tane olsa boyle arka arkaya hayir demem,acaba demem...keske versen...

Amannn canim taktigin seye bak Allah askina, sen sanki gidip baska bi adamdan o cocugu yapmadin ya.. Nerde gorulmus evli birinin hamile kalmasina laf etmek, insanlarada aklim ermiyor artik.
Canim valla ben 1 senedir deniyom bir tek yumurtlama gunu filan atlamadim ama olmuyor, rabbim sana verdiyse bunu hayirlisiyla rizkiyla gondermistir. Millet en fazla 'aaaa yine hamile kalmis?' diyecek. ee onlara ne istersen 10 tane cocuk yaparsin

oncelikle hayirli olsun bebegin kizlar bende sizin gibiydim 3.bebegim yola cikdiginda turizm bitirdim esime dedim ingilizcem gelissin diye turizm okudum ben ogretmenlik istiyorum esimle plan yaptik turkiyeye gidip 4 ay kalip geldigimde direk okula gidecem ama minik melegim yola cikmis anne baba ne plani demis bile bizim haberimiz yok kv hanim ayyy ne cocugu 1 kizin 1 oglun var rezilmi edecen bizi millete daha dikili bir agacin yokken dedi. cok uzuldum bir Allahin kulunada soylemedi millet ayy ne cok kilo aldin bu ara dedikce yeme diyom yiyor genc iste dedi bebegim dogdu milletin oyle haberi oldu yalniz dr kontrolune gidecegiz esimle nereye Sabah Sabah dedi bende bebegi aldirmaya dedim Allah var sacmalama dursun deli olmayin dedi etekleri tutusdu ama yapacagindan geri kalmadi kp cok kalabalik ailede yetismis hep sevinir hamile kalinca kizlari gelini kizlar turkiyeden geldim cok kotu gecti hamileligim tansiyon kansizlik vitamin d eksikligi hastanelerde gecirti nerdeyse ama nur topum dogdu oyle guzeldiki dr bile ingilizlere benziyor bebegin dedi.neyse sonucda herseyde varmis bir hayir kisaca hayatim tamamen degisdi oturdugum semtte cok cahil vardi o cevreden tamamen kurtulduk cok sakin kimsenin kimseyi takip dedikodu yapmadigi bir semtte gecdik kafam rahat okulama gidiyorum cocuklari koleje verdik onlarda sakinlesdi bu bebek bana cok ugurlu geldi onceden olsaydi hayatta okulda basarili olamazdim cunku cevrenin vermis oldugu stress olacakdi buda okula ve hayatima yansiyacakdibebegim kurtulusum oldu cok yazdim heeee seninde bebegindede vardir bir hayir hayirli saglikli evlat olsun

destekleriniz hepinize tşk ederim kızlar.. insanların konuşacağı durum şu, diğer çocuklarım küçük ya, peşpeşe oldular, dicekleri bunlar korunma yöntemi falan bilmiolar,hiç akıl yok bunlarda falan filan.. eminim yani böyle söyleyecekler.. daha ortada bebek yokken bile kızım doğdu aman dikkatli ol üçüncü olmasın, bi tane olduğunu düşünsene falan demeye başladılar zaten.. takmamaya çalışcam..

Çevreye istedim oldu, allah olmayanlara da versin dersin geçer gider.

Ama bence bunları düşünme, daha regline bir hafta var hamile olup olmadığını bile bilmiyorsun. Belirtilere kalınsaydı hiç kimsenin test yapmasına gerek kalmazdı değil mi ?

Rahat ol önce bir vaktin gelsin test yap, gerisi çözülür zaten.

Son düzenleme:
canım sana bir şey söyleyeceğim ama bana darılma. Hamileysen Allah bağışlasın. Ben bu güne kadar onun bunun lafını hep taktım, çocuk meselesinde de ailemi taktım, sonra tedavi olmamız gerektiğini öğrendim. Hem şimdi sen iki çocuk annesi olmuşsun. Ne bileyim yaşamadığım için galiba bana çok farklı çok kutsal geliyor annelik. ANA olmuşsun, evladını kucağına alıp koklamışsın. O duygu bir insanın bütün psikolojisini düzeltir. Takacağın varsa da hiçbir şeyi takmazsın.

Tamam, üçüncü diye biraz sarsılmışsın ama hiç de öyle düşünme. Milletin ne dedğine de bir tarafınla gül bence. Onlara da bakacak olan benim cevabını da verme bile. Biz istiyoruz hatta 4. yü de istiyoruz biz eşimle de geç... İStediklerini desinler. Onlarda bilinç olsa, çoluğa çocuğa böyle dolduruş vermezler. Yapın ahlaklı nesiller yetiştirin derler.

Benim çocuğum olmuyor ve ben bir ara sıyırdım iyice daralmıştım. Bu ay da hatta bir umut olacak zannettim, ve rüyalarımda hep bebeklere sarılıyordum...En son bir sürü kız bebeğim olmuştu hangisini kucağıma alıcağımı şaşırıyordum...

Ya olmadığı için mi bilmiyorum. Elalemin küçük çocuklarını bebeklerini bile bağrıma bastığım zaman hayat umurumda olmuyor, kadınlığımın, anaçlığımın farkına varıyorum. Eşimle daha da bütünleşiyoruz...İkimiz de çocuk istiyoruz ama takdir işte...

Eğer kalbinde tereddüt olmasaydı onun bunun dediklerini de takmazdın canım. İçten içe mutlu olsaydın takmazdn inan bana...

Ayrıca derslerini en iyi şekilde yine yaparsın. Bir kadın evinin şartlarını hazırlayabilir. Her şeyi düzenli yapınca, çocukları da düzene bindirince çalışmana fırsat da olur.

Rabbim hayırlısını nasip eylesin. İstemiyorsan bana gönder ben bağrıma basarım :))))

Allah size de en kısa zamanda çocuk nasib etsin.. anne olmak çok farklı. üzgün değil de arkadaşın dediği gibi boşlukta yürüyor gibiyim.. nice kadınlar var, çok normal bişey gibi hazır olmadıklarını bahane edip gidip kürtaj oluolar.. öyle bi ihtimal olamaz zaten.. şu an ki kaygılarım, endişem sadece insanların neler konuşacakları değil, yapabilecek miyim, üç çocuğa yetebilecek miyim endişesi.. en yakınızda ki kayınbabanız kayınvalideniz bile, ilk çocuğunuz 9 aylıkken ikinciye hamile olduğunuzu öğrendiğiniz de doğduğunda sütümün kesilmesine sebep olacak kadar konuştukları,moral bozdukları için nelerle karşılacağımı az çok tahmin edebiliorum.. eşimde beni ve ailesini bildiği için, doğduktan sonra bi süre gitme dio...laflarıyla insanı hayattan soğuturlar.. lohusa falan demezler.. öle işte cnm.. Allah sana da asib etsin.. bol bol dua et.. hayırlısını iste..

Merhaba pamukannesi;

öncelikle kendi hayatına dışardan birilerinin müdahele etmesine izin verir dahil edersen

herkes senin özel hayatın ve kararlarınla ilgili konuşma hakkını kendinde bulur..

Bunun için önce sen kararlı olacaksın,bu hayat ve sahip oldukların olacakların mutlulugun,

üzüntün hepsi senin...Bir bebeğin oluşumuna doğumuna anne baba karar verip söz sahibi olabilir.

Elalem ne der diye yaşamaya devam edersen,başkalarına kulak vermekten kendi sesini duymaz kaybolursun.

Eğer hamileysen;

Lütfen kendini dünyanın en şanslı en mutlu insanı olarak hisset ve kabul et buna inan.

İçinde büyüttüğün-büyüteceğin CANA haksızlık etme..

İnsanlar beni kınarlar diye seni doğurmak istememiştim aslında yavrum diyebilir misin bebeğine...

Şuan bende dahil yerinde olmak isteyen milyonlarca insan var.

Keşke olsaydıda 3 tane bebeğim peş peşe olsaydı ve keşke insanlar beni kınasaydı inan umurumda olmazdı.

25 yaşındayım bende oldukça gencim ama bu düşüncedeyım..

Hayat benim karar benim,eşim dışında kimsenin düşünceleri önemli olmaz.

Hakkında herşeyin hayırlısı olsun,

Rabbim bizlerede nasip etsin inşallah amin.

tşkler cnm desteğin için.. bi de hissedilio ya.. yani bi şekilde anlıyosun onu.. önce ki hamileliklerim de yaşadıklarım,içime doğması falan..

Bak pamukannesi arkadaşım, bu dediklerinde sonuna kadar haklısın. Böyle cahiller adamı soğuturlar. Ama zor da olsa şöyle düşün, onların inadına bebeğime yeticem de, Allah de, sütüm daha da artıcak de, istediğiniz kadar konuşun kudurun bana zarar veremezsiniz kocam arkamda, biz bir aileyiz de ama İÇİNDEN heee:)))

Moralini yüksek tut. Her türlü bakış açısını içeren çocuk gelişimi kitapları var. Ben çok okuyan bir insanım. Hakkaten okuma işini abartmış bir insanım. Öyle güzel kitaplar al ki hem kafan dağılır kimseyi düşünmezsin, hemde çocuklarına neler yapabileceğin mevzularına dair epey kendine güvenin gelir. İnançlı biriysen ona göre kitaplar var değilsen ona göre...Yani ikisine de saygı duyarım.

Kitap hakkaten insanı en derin kuyulardan çekip ruhunu iyileştiriyor. Hem de en büyük kitap Kuran olursa iş daha da değişir:))

Yine de herkesin tercihi ayrı. Hayattan zevk almaya bak. Benim bir evladım olsa evimi anaokuluna çevirirdim herhalde. Ona bildiğim bütün dilleri öğretirdim canım. Neler neler...

Niye sütün kesildi bak olan yavruna olmuş...Bu sefer öyle olmasın. Kendine güven. Sen çok iyi bir annesindir eminim, bu gelen minnoşa da iyi üstün bir anne olacaksın...

Allah yardımcın olsun. Kafanı milletten boşalt artık. Kendileri hayattan soğumuş zaten öyle düşün. Güzellikleri gözleri görmüyor vah vah yazıkk...

brownim Allah sana da nasib etsin çocuk inş.. herşeyin bi vakti olduğunu düşünüorum.. hayırlısıyla versin rabbim.. kızıma hamile olduğumu sölediğim de bi allahın kulu tebrik etmedi beni, sevincime ortak olmadı.. kv dedi ki, akşam baban başımın etini yedi.. nie noldu dedim.. hani sen hamilesin ya ondan.bunlar kafayımı yedi, bu kadar erken çocuk mu doğurulurmuş, bilmiolarmı bunlar bişey demiş kaynanama.. ne kadar ayıp di mi bi erkeğin bunları sölemesi.. kv de gelip bana söylüyor onaylar gibi... öle işte cnm.. kb çocuklara ne giydirdiğime, saat kaçta oyun oynamaları için dışarı çıkardığıma bile karışır...hayırlısı...

aeroplain bende tam bi kitap kurduyum :) çocukları uyutur, saat kaç olursa olsun, yorgunum falan demem mutlaka okurum kitabımı.. küçüklükten geldiği için bu alışkanlık, kompozisyon, şiir,mektup derecelerim var.. ben bunu kitap okuma alışkanlığına bağlıorum.. bu yüzden çocuklarımında okumasını istiorum.. kitapsız olmaz.. desteğin için tşk ederim.. söylediklerinde haklısın.. bi yerden sonra duymamak gerek insanları.. inş sizin gibi o yapıya sahip biri olabilirim...

Amin inşallah...

Sorun sende değil zaten sorun kayınvalide ve kayınpederinde

Tamam kayınvalidelerin tuhaf müdahalelerine alışkınız ama ben kayınpederlerin bu kadın gibi yorumlarına hadsizliklerine

tahammül edemiyorum..Ayıp yahu insaf yani.

Sanırım eşinin ailesine yakın oturuyorsun hep bir aradasınız?

Son düzenleme:

yürüyerek 10 dk cnm.. 3 güne bi mutlaka görüşürüz.. hatta kb ile ilgili konu açmıştım.. yaptıklarını okuyunca arkadaşlar şok geçirmişlerdi.. bu konuda eşim de babasına tek kelime edemediği için ( sadece eşim değil hiç kimse) çok daha zor oluo... yakın olmak çok zormuş.. aslında yakın olmak iidir de huylarına bağlı işte..

Son düzenleme:
Aranız nasıl bilmiyorum ama bak aklıma ne geldi, madem tebrik etmediler o zaman belli bir müddet söyleme sonra da bir şekilde karnın belli olunca geçen böyle böyle olmuştu o yüzden açıkcası içimden gelmedi dersin.

Okumadım konunu ama belliki kayınpederin insanı hayrete düşüren bir karaktere sahip.

eşinin babasına karşı konuşamaması kötü mecburen bu şekilde devam ediceksin yoluna.

Onları değiştiremezsin belki ama sen değişebilirsin...

Mesela ilk olarak İnsanların söyleyecekleri şeyleri umursamayarak değişime başlayabilirsin :)

Bakan, büyüten, uykusuz kalan, mutlu olan, ağlayan, sevinen sizken onlara ne oluyomuş?

Gencecik yasta 3 tane canavara bakabilecek güc sizde, kimseye de ihtiyacınız yok. Evinizin en güzel müziği 3 yavrunuzun sesleri olur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…