ben gittim erasmusa ünideyken italyaya, erasmusun eğitim kısmı geyiktir birkere, çok kolay geçirirler orda derslerden, ayrıca tr den daha hafiftir konular yüzde90. ben gittiğimde hergün parti hergün eğlence oluyordu, avrupada ülke ülke geziş serbest habire diğer ülkelere geçiyorduk yeni insanlarla tanışıp gezip tozuyorduk bu yani erasmus :lepi: arkadaşlarım da gittiler başka ülkelere, hepsi öyleydi. erasmus=eğitim değil =eğlence yani. o yüzden erkek arkadaşında gayet haklı. 6 ay ben olsam ben de beklemem ülke ülke gezsin eğlensin ben burda sevgilimi bekliyim demem açıkçası. gitme demiyorum, çok zevkli gerçekten bence herkesin de yaşaması lazım, mükemmel birşey kendini öyle özgür hissediyorsun ki, istediğin ülkeye gidebilirsin, yılbaşına paris te girebilirsin, birsürü yabancı arkadaş edinebilirsin, başında ne karışanın var ne birşey. ama erkek arkadaşın da sen bunları yaparken boynu bükük seni beklemek zorunda değil, bir tercih yapmalısın. vereliniortak
belkçikanin daha iyi olacağını söyledi hocalar filan CADIARZU sositososito eğitim fakültesi 2. sınıfım ben gidicem yerde sadece eğitim dersleri görcemden farketmiyo bölüm :teytey:
iyi de askerlik zorunlu, erasmus tamamen keyfi bence hiçbi alakası yok yani kıyaslanabilecek şeyler değil. askerlikte onların canı çıkcak, siz erasmusta eğleneceksiniz yerimseniben iş için olsa ya da çok klas 1 ünide master doktora için olsa da beklemeli derdim ama dediğim gibi erasmus çok eğlencesine çok keyfi bir olay. erkek arkadaşınızın siz gitmesine izin verir misiniz ki, öyle bir ortamda olcak çevresinde birsürü yeni insan eğlencek gezcek tozcak, 6ay görüşemiceksiniz, siz burda oturup dönmesini bekleyeceksiniz ve bu sırf keyfi bir nedenden olcak. kendi açımdan olaya bakıyorum da imkansız yani.
ccnn, eğer onsuz yaşayamam vs olaylarında olcak kadar aşık değilsen, sosyal, hemen kaynaşabilen 1 insansan, gezmeyi farklı kültürleri yeni insanlar tanımayı hmm bide alışverişi :lepi: seviyorsan emin ol hayatının en güzel en eğlenceli 6 ayını yaşayacaksın ve yıllar sonra bile hatırladığında ne güzel günler yaşamışım diceksin. ben keşke tekrar gidebilsem. evlendikten sonra gitmek vs çok farklı öğrenciyken gitmekten. o özgürlük hissi çok değişik bir his. tamamen yepyeni 1 ortam, hiç tanımadığınız sizi hiç tanımayan insanlar, karışan hiçkimseniz yok. yaşamak bu olmalı yani mükemmeldi. alkisalkisalkis
iyi de askerlik zorunlu, erasmus tamamen keyfi bence hiçbi alakası yok yani kıyaslanabilecek şeyler değil. askerlikte onların canı çıkcak, siz erasmusta eğleneceksiniz yerimseniben iş için olsa ya da çok klas 1 ünide master doktora için olsa da beklemeli derdim ama dediğim gibi erasmus çok eğlencesine çok keyfi bir olay. erkek arkadaşınızın siz gitmesine izin verir misiniz ki, öyle bir ortamda olcak çevresinde birsürü yeni insan eğlencek gezcek tozcak, 6ay görüşemiceksiniz, siz burda oturup dönmesini bekleyeceksiniz ve bu sırf keyfi bir nedenden olcak. kendi açımdan olaya bakıyorum da imkansız yani.
ccnn, eğer onsuz yaşayamam vs olaylarında olcak kadar aşık değilsen, sosyal, hemen kaynaşabilen 1 insansan, gezmeyi farklı kültürleri yeni insanlar tanımayı hmm bide alışverişi :lepi: seviyorsan emin ol hayatının en güzel en eğlenceli 6 ayını yaşayacaksın ve yıllar sonra bile hatırladığında ne güzel günler yaşamışım diceksin. ben keşke tekrar gidebilsem. evlendikten sonra gitmek vs çok farklı öğrenciyken gitmekten. o özgürlük hissi çok değişik bir his. tamamen yepyeni 1 ortam, hiç tanımadığınız sizi hiç tanımayan insanlar, karışan hiçkimseniz yok. yaşamak bu olmalı yani mükemmeldi. alkisalkisalkis
canım eğitimdeysen okul bitttiğinde hedefin ne? yani ben kpss ye girer memur olurum diyorsan erasmusun sana ne katkısı olacak ki? ben iiibf mezunuyum biçok arkadaşım gitti ama sadece eğlenip geldiler. onlara mesleki bi katkısı olmadı, tek kazandıkları şey yabancı kız arkadaşlardı :)
ilişkini ve boyutunu bilemem ama eğer meslek hayatında sana yarayacaksa hiç düşünme bile, git. ama eğer öylesine gidiyorsan da yine de git :) valla arkadaşın birisi doğru demiş erkekler askere gidince biz onları bekliyoruz onlar da bizi beklesin dimi ama? ayrıca gerçekten seviyorsa bekler. hem belki de seni vazgeçirmek için gidersen biter diyordur.
evet ailemleydim, ama karışma farklı boyutta burda. ailem asla kimle gidiyorsun nereye gidiyorsun tarzında karışmadılar bana, yine yurtlarda arkadaşlarımın yanında kaldığım dağıttığımız zamanlar oldu fazlasıyla. erasmusta karışan yok dediğim, mesala şurayı gezmek istiyorum şeklinde atlayıp başka bir şehre hatta başka 1 ülkeye geçebilirsin. şunu yaparsam bu bunu der mi diye düşünmezsin çünkü kimse seni zaten tanımıyor orda, istediğin gibi davranabilceğin istediğin gibi yaşayabileceğin 6ay. yaşadığın yerde mecburen kendini az ya da çok kısıtlamak zorunda oluyor insan, yabancı bir ülkede yok böyle birşey. opuyorumnanaktan
meslek hayatımda bana katkısı olmayacak. ama küçük bi şehirde yaşıyorum. ailemin yanında üniversite okuyorum. o beni bıraktı başka şehire gitti üniversite için. mafoldumben aileden kaçtı ama simdi benim açımdan göremiyo olayı. haklı buluyorum. kesinlikle o gitse gidersen biter derdim. ama o demesin mafoldumben mafoldumben mafoldumben
saçmalama canım ya..bu fırsat herkesin eline geçmez.üstelik uzun bir dönem değil,6 aylığına diyorsun..bunun için sevgilinin senin adına sevinmesi,seni desteklemesi gerek.. köstekleyip ayrılmakla tehdit etmesi değil.. neden istemiyor sence ??? neden seni böyle zor bir seçim yapmak zorunda bırakıyor??? benim başıma böyle bir durum gelse ,ben sevgilim için farklı şeyler düşünürüm.. kusura bakma ama seni gerçekten seven bir insan,seni sevindirecek olaylar karşısında en az senin kadar sevinip,sana destek çıkan insandır.sende ilişkinize zarar verecek bir seçim yapmayacağından ilişkniz kaldığı yerden devam eder.. ama böyle sert çıkması,gidişini ve yükselişini kaldıramadığından,ya da seni tek göndermek istemediğinden,tanışacağın kişilerden,ordan geldiğinde değişmiş olacağından korkuyo olabilir..bunları düşünmemesi gerektiğini açıkla ve konuş onunla..onu çok sevdiğini ve yanında olmasını dilediğini söyle. o zaman da hala böyle diretiyorsa diyecek bişi yok
ben de ailemleyim. beni de ailem su anda kısıtlamıyo. erasmus işi için de engel değiller önümde. oof offff :gitme:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?