Garip bir intikam ateşi mi desem ne desem...

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.550
598
Herkese iyi akşamlar. Biraz içimi dökmek istiyorum. Diyelim ki bir dostumla ya da herhangi biriyle aram bozuldu hatta kavga ettim, tatsızlık vs yaşadım. Ben o kişinin canını sıkacak şeyler yapmak istiyorum yani içimden öyle geliyor. Bu son iki senedir ortaya çıkan, sık sık yaşadığım bir durum. Yani birine kızdıysam, özellikle de hayatımdan falan çıkaracak boyutta bişey yaşadıysam sonrasında ufak da olsa intikam alma niyetine giriyorum. Bunu bugüne dek sadece içimde yaşadım ama artık uygulamaya da koyacak gibiyim.

Mesela bugün sevdiğim, her zor anında yanında olduğum bir dostum tarafından kötü bir şeyle suçlandım ve çok rahatsız oldum. İyi niyetime karşılık olarak hep kötü niyet almışım demek ki. Sildik birbirimizi hayatımızdan hem de çok kolay bir şekilde. Benim dostluğum bunu hak etmemişti. Şimdi ben zamanında bu insana borç vermiştim düşük bir miktar ama para kolay kazanılan bir şey değil sonuçta. Verirken de ödemene gerek yok dedim ve hiç geri istemedim. O da hiç geri ödemeyi teklif etmedi. Ama bugün beni o kadar sinirlendirdi ki, o parayı en kısa zamanda geri ödesin istiyorum. Aslında amaç sadece can sıkmak, derdim para değil. Ödeyebilecek güçte mi umrumda da değil. Hemen ödeyemez ama o belli. Bana yaptığı saçmalığa karşılık olarak bu parayı geri isteyesim var. Benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Ben de hep böyle yapmak istiyorum yani yapabilen bir insan olsam diyorum ama sanirim çok üşengecim.
Keşke yapabilsem.
Belki içim soğurdu bazı iğrenç insanlara karşı.

Ben de hep böyle yapmak istiyorum yani yapabilen bir insan olsam diyorum ama sanirim çok üşengecim.
Keşke yapabilsem.
Belki içim soğurdu bazı iğrenç insanlara karşı.
Şu an öyle bir durumdayım ki mesajıma vereceği cevabı bekliyorum. Ters bir laf ettiği an o parayı isteyecekmişim gibi geliyor

valla ben artık en çok kendiğimi sevdiğim için, karşı tarafı üzecek fırsatları kaçırmazdım

Şu an öyle bir durumdayım ki mesajıma vereceği cevabı bekliyorum. Ters bir laf ettiği an o parayı isteyecekmişim gibi geliyor

Şöyle düşünüyorum,belki çok pragmatist bir düşüncedir bilemem tabi:
Bu insana işim düser mi ? Bu insanla paylaştığım bir sirrim var mi ? Çamura taş atıyorum ama üzerime sıçrarsa bu beni üzer mi ?

Eger sorulara cevabınız hayirsa isteyin paranızı ama birine bile evet diyorsanız bırakın Allahindan bulsun.
Ben genelde 3.soruya hep evet dediğim için intikam falan alamiyorum :mad:

İsteyerek sadece onun vicdanının rahatlamasını,kendine hak vermesini sağlarsınız çünkü istemeyeceğinizi söylemişsiniz.İçten değilmişsiniz gibi düşünebilir. Üste çıkıp sizi suçlar belki. Eğer yaptığı şey affedilmeyecek kadar ağırsa , bu vesileyle sizi haketmediği için hayatınızdan çıkarabileceğiniz bir fırsat doğmuş. Atın hayatınızdan gitsin,intikamını dahi yük etmeyin kendinize.

Herkese iyi akşamlar. Biraz içimi dökmek istiyorum. Diyelim ki bir dostumla ya da herhangi biriyle aram bozuldu hatta kavga ettim, tatsızlık vs yaşadım. Ben o kişinin canını sıkacak şeyler yapmak istiyorum yani içimden öyle geliyor. Bu son iki senedir ortaya çıkan, sık sık yaşadığım bir durum. Yani birine kızdıysam, özellikle de hayatımdan falan çıkaracak boyutta bişey yaşadıysam sonrasında ufak da olsa intikam alma niyetine giriyorum. Bunu bugüne dek sadece içimde yaşadım ama artık uygulamaya da koyacak gibiyim.

Mesela bugün sevdiğim, her zor anında yanında olduğum bir dostum tarafından kötü bir şeyle suçlandım ve çok rahatsız oldum. İyi niyetime karşılık olarak hep kötü niyet almışım demek ki. Sildik birbirimizi hayatımızdan hem de çok kolay bir şekilde. Benim dostluğum bunu hak etmemişti. Şimdi ben zamanında bu insana borç vermiştim düşük bir miktar ama para kolay kazanılan bir şey değil sonuçta. Verirken de ödemene gerek yok dedim ve hiç geri istemedim. O da hiç geri ödemeyi teklif etmedi. Ama bugün beni o kadar sinirlendirdi ki, o parayı en kısa zamanda geri ödesin istiyorum. Aslında amaç sadece can sıkmak, derdim para değil. Ödeyebilecek güçte mi umrumda da değil. Hemen ödeyemez ama o belli. Bana yaptığı saçmalığa karşılık olarak bu parayı geri isteyesim var. Benim yerimde olsanız ne yapardınız?
İstemeyin, anlık bir sinirle isteyip sonra bu hareket bana yakışmadı deyip üzülebilirsiniz. Iyilik sizde kalsın..

Ben olsam başımın gözümün sadakası olsun der geçerdim. Sen şimdi dediğin şeyi yaparsan senin hakkında dedikodu falan çıkartabilir “zaten döneğin tekiydi. iyi oldu onunla dostluğumun bitmesi. Verdiği sözde durmayan birisi zaten parayı geri istemediğini söyledikten sonra istedi vs.”

Oğlak burcu musunuz bende acayip kin ve intikam doluyum normalde kötü bir insan değilim çok merhametiyim ama biri kuyruguma basınca canavara donusuyorum

Vermene gerek yok dedigin icin Istemezdim yakismaz cunku.. ama kavga ederek ayrildiysam lafi koyardim oyle bitirirdim.

Bence para işini karıştırmayın. Başka bir şey olsa tamam ama par işin içine girince siz suçlu olursunuz. Boş yere haksız çıkarsınız.

• Beğen
Reactions: KV_
Back
X