Benim bir arkadaşım var garsonla laubali olup öyle şakalar yapıyor ki ben bile rahatsız oluyorum. Çoğunlukla kaldırıyorlar. Bu eşimin yaptığı ise masum kalır bazılarının yaptığı yanında. Yine de tanımadığımız insan dediğiniz gibi.Bence garsonun tepkisi tam yerinde olmuş. Yersiz olan sizin tanimadiginiz insanlara şaka yapıp gülüyor olmanız. Tanıdığınız insanlar niyetinizi bilir sorun olmaz ama karşıdaki sizi bilmiyor ki.
Nerde okudun vallahi merak ettimAa altın bile yapıp koymuştum kenara, günde 70 lira alıyordum, optimuma koşup 100 liralık Alışveriş yapıyordum döfmgkg bi defa barmaid olarak 5 saat çalışıyordum akşamları. Yanılmıyorsam 30 liraydı, gece 12’de çıkıp hamburger yiyordum, 1 paket sigara alıyordum bana 10 lira kalıyordu emfmfmbööb
Yok gerçekten keyif için yapılacaksa okey ama mecburiyet için çok çok çok kötü. İlk çalıştığım kafede sabah 8’de iş başlıyordu, sokaktaki tüm kafeler kahvaltı veriyordu personele bizimki hariç. Bi sabah kahvaltıda gözlemeye hiç dokunmamışlardı (gördüm.) o gözleme olduğu gibi dönünce biz öğrenci hali açlıktan yemiştik. Müdür çok kızmıştı, 100 lira alacağım vardı içeride, “patronla beraber gözleme yersiniz” diyip paramı almadan çıkmıştım. Zor valla, espri yapmasın kimse garsonlara, şafak sayar gibi dakika sayıyorlar yazık
Ay ben de öyle düşünüyorum. Yan masalarında otursam ben de garsonlar dalga geçiyorlar sanırdım muhtemelen.Kolayı silerken dalgınlıkla yeniden kola istedikten sonra garson elinizde oldugunu söylemiş ya, orada "ya kusura bakmayin dalgınlıkla oldu" diyebilirdiniz kendi aranızda gülmek yerine.
Bunu yapmayıp ikinci olarak şakşuka şakası yaparsanız dalga geçiyor gibi görünürsünüz.
eşim et balık yemediği için bir anda "ne yiyeceğim" diye bozuldu ne yiyeceğini bilemedi. eşimin et balık yemediğini bildikleri için daha önce eşime pide yapıyorlardı gönüllü. Dün gece cumartesi idi ben garson bu akşam veremem deyince ben hak verdim. eşim de bir şey demedi düşünelim dedi. (başka şey seçmek için) hatta eşime başka yere gidelim dedim sonra meze yiyelim dedi. Yani olay bir tavır yapma değildi kola olayı şaka da değildi gerçekten dalgınlıktı. şaksuka olayı espiriydi ama garson da yanlış anladı. yani garson bizi tanımıyor da değil ama biz tanımıyormuşuz harbiden güler zannettik; gerçekten tanımadığımız insanlara şaka yapmamak gerek.Eşiniz neye bozuldu tam olarak? Garson yanlış bir şey söylememiş ki. Çok pide yemek istiyorsa pideciye gitsin. Birkaç kere size nezaket gösterdiler normalin dışına çıktılar diye görevleri mi oldu? Garsonlar sizin arkadaşınız değil. Orada çalışan insanlar. Şaka bir kere yapılır. Tanıdığınız şaka kaldıracağına emin olduğunuz insanlar dışındakilere şaka yapmayın bence.
Bazı iş yerleri çalışanının arkasında durmuyor. Müşteri her zaman haklıdır diyor da ondan. O insanlar da mecburen çekiyorlar arkadaşınız gibi insanları. Yoksa komik bulduklarından vs. değil.Benim bir arkadaşım var garsonla laubali olup öyle şakalar yapıyor ki ben bile rahatsız oluyorum. Çoğunlukla kaldırıyorlar. Bu eşimin yaptığı ise masum kalır bazılarının yaptığı yanında. Yine de tanımadığımız insan dediğiniz gibi.
Masuz dememiştirBu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).
Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşula alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü
Niye herkes garsona şaka yapıyor? Gittiğiniz doktora çocuğunuzun öğretmenine falan da yapıyor musunuz mesela yoksa bu garsonlara özel mi? Ne bileyim banka da gişe memuruna parayı vermedin tekrar ver falan da diyor musunuz?Benim bir arkadaşım var garsonla laubali olup öyle şakalar yapıyor ki ben bile rahatsız oluyorum. Çoğunlukla kaldırıyorlar. Bu eşimin yaptığı ise masum kalır bazılarının yaptığı yanında. Yine de tanımadığımız insan dediğiniz gibi.
eşim et balık yemediği için bir anda "ne yiyeceğim" diye bozuldu ne yiyeceğini bilemedi. eşimin et balık yemediğini bildikleri için daha önce eşime pide yapıyorlardı gönüllü. Dün gece cumartesi idi ben garson bu akşam veremem deyince ben hak verdim. eşim de bir şey demedi düşünelim dedi. (başka şey seçmek için) hatta eşime başka yere gidelim dedim sonra meze yiyelim dedi. Yani olay bir tavır yapma değildi kola olayı şaka da değildi gerçekten dalgınlıktı. şaksuka olayı espiriydi ama garson da yanlış anladı. yani garson bizi tanımıyor da değil ama biz tanımıyormuşuz harbiden güler zannettik; gerçekten tanımadığımız insanlara şaka yapmamak gerek.
eşim et balık yemediği için bir anda "ne yiyeceğim" diye bozuldu ne yiyeceğini bilemedi. eşimin et balık yemediğini bildikleri için daha önce eşime pide yapıyorlardı gönüllü. Dün gece cumartesi idi ben garson bu akşam veremem deyince ben hak verdim. eşim de bir şey demedi düşünelim dedi. (başka şey seçmek için) hatta eşime başka yere gidelim dedim sonra meze yiyelim dedi. Yani olay bir tavır yapma değildi kola olayı şaka da değildi gerçekten dalgınlıktı. şaksuka olayı espiriydi ama garson da yanlış anladı. yani garson bizi tanımıyor da değil ama biz tanımıyormuşuz harbiden güler zannettik; gerçekten tanımadığımız insanlara şaka yapmamak gerek.
Adamı bezdirmişsiniz belli ki vıcık vıcık şakalarlagarson anladı zannettim dalgınlıkla olduğunu. Sorun şu, yanlış anlaşıldı dedik, kendimizi ifade etmeye çalıştık ve özür diledik buna rağmen garson inatla masuz yaptınız deyip sinirleniyor.
Hanımefendi devlet dairesine gitmiyoruz yemek yemeye giderken niye aklımızda belirleyip gidelim . Ben de vejeteryanım gittiğim yerlerde ya menüye bakarak ya da oturduktan sonra karar veriyorum. Yeme içme sektörü hizmet sektörü anlamına gelir. Lüks bir hizmettir. Bir zahmet garsondan da azar işitmeyelimOraya giderken ne restoranı olduğunu bilmiyor musunuz da ilk kez görmüş gibi bir anda ne yiyeceğim telaşı yaptı eşiniz? Daha önce gönüllü yapmış olmaları hep yapacakları, yapmaları gerektiği anlamına gelmez. Eşinizin garsonun veremem demesine bozulduğunu yazan sizsiniz. Kutu kola olayında garson da sizinle birlikte gülse neyse ama o bunun dalgınlık olduğunu anlamadı muhtemelen. Devam ettirince de dalga geçiyor gibi oldunuz. Daha önce de benzer bir durum yaşadığınıza göre yaptığınız bir yanlışlık var gibi. Ben sizi haklı bulamadım maalesef.
Hanımefendi devlet dairesine gitmiyoruz yemek yemeye giderken niye aklımızda belirleyip gidelim . Ben de vejeteryanım gittiğim yerlerde ya menüye bakarak ya da oturduktan sonra karar veriyorum. Yeme içme sektörü hizmet sektörü anlamına gelir. Lüks bir hizmettir. Bir zahmet garsondan da azar işitmeyelim
vejeteryan olan ya da özel diyeti olanların işi zor gerçekten. Yani niye tavır yapalım yoksa yok. Daha önce pide yaptıkları için bu sefer de istedik. Yok deyince peki dedik. Ama eşim ne yiyeceğini bilemedi gerçekten o yüzden düşünelim dedi. tavır falan yok.Hanımefendi devlet dairesine gitmiyoruz yemek yemeye giderken niye aklımızda belirleyip gidelim . Ben de vejeteryanım gittiğim yerlerde ya menüye bakarak ya da oturduktan sonra karar veriyorum. Yeme içme sektörü hizmet sektörü anlamına gelir. Lüks bir hizmettir. Bir zahmet garsondan da azar işitmeyelim
Burada garsona kötü davranma yok. Kimse kimsenin karısı kocası değil tribini çeksin yanlış anladı diye. Orası bir iş yeriKeske insanlarda garsonlara da öyle davransa ama. Türkiyede bir kac kez onlara nasil davranildigina sahit oldum. Kendini bi b* zanneden patronlar bir taraftan, ayni sekilde kendini birsey zanneden müsteriler. Herkes kendine bir ceki düzen verse ortada sorun kalmayacak.
ikram da biraz fazla yani. Tamam şaka yapmamız hata oldu bunun için özür diledik daha ne yapalım? Kötü bir niyet yok, anlatıp özür diledikten sonra böyle bir tavra devam etmesi hoş değil yani birisi hatası için özür diliyorsa tamam dersin en fazla surat asarsın. Garson bu şakaya bozulduktan sonra devam edecek değiliz ya. Kola olayında da bozulmadı garson yani ya da en azından belli etmedi ama o da tamamen dalgınlıktı olabilir yani.Benim eşim de yeme içme sektöründe işveren. Tek bir garsonumuz bile müşteriye sesini yükseltemez inanamıyorum şu an . Oranın patronu şube müdürü vs yok mu ? Bizim her şube müdürüne tek tek söylediğimiz şey müşteri yemeği beğenmediği zaman veya bir eleştiri getirdiği zaman hesabı bile almayacaksınız ikramımız olsun efendim diyeceksiniz. Franchise verirken de sözleşmede bu madde var hiç bir şubemiz müşteriye bu şekilde davranamaz. Müşter memnuniyeti öyle önemli piyasada. Çok şaşırdım uzun süre tutunamaz bu işletme
Burada garsona kötü davranma yok. Kimse kimsenin karısı kocası değil tribini çeksin yanlış anladı diye. Orası bir iş yeri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?