Benim arkadaşım da mahallenin manavindan kovulmustu, adam 'bir daha gelme' demiş.
Benim yorumum, garson çalıştığı işten memnun değil. Belki üni bitirdi, belki daha iyisini hak ettiğine inaniyor. O yüzden - kendini oradan daha iyisini hakettigine inandirdigi için fazla alingan davranmış .
"Bir insan bir şeye aşırı tepki veriyorsa sorun o şeyin o kişiye hissettirdiklerindedir" derler ya, o hesap.
Adam bu işte olduğu için kucumsendigini düşünüyorsa , sizin davranışınız ona kucumsenmis hissettirmistir.
Uzun yıllar önce işten ayrılıp Seyehat etmiştim, dönünce de iş bulana kadar part-time işlerde calismistim . Kongrelerde falan görevli olurdum genelde, ben çook mutluydum çünkü hem cep harçlığı kazanirdim hem bir sürü boş vaktim olurdu. Öğrenciler de aynı sebeple çok mutlu olurdu. Ama seçim ile değil de meslek olarak bunu yapanlar, özellikle atanamayan arkadaşlar şu modda olurdu 'off nereye geldik. Şu gerizekali adam bana böyle dedi, kendini bir şey sanıyor. Sundaki havaya bak,bizi ezmeye çalışıyor'
Oysa kimsenin bizi küçük gördüğü, önemsediği ya da ezmeye çalıştığı yok. Biz onlarla takilacak kulvarda degiliz zaten, atıyorum yaka kartlarını veriyoruz , neden konferansa gelmiş,konuşma yapacak biri yaka karti-mikfafon veren kızlari küçük görsün ki

çok saçma
Ama işte o kompleks bu tarz insanların çoğunda vardı. çünkü yaptıkları işten utaniyorlardi.
Bence garsonun olayı bu
Biraz da kötü bir gün geçiriyor olabilir.
Ben yerinizde olsam bir süre gitmem ama sonra gitmeye devam ederim, adamla da sanki bunlar yaşanmamış gibi davranirim