• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Garson bizi kovmaktan beter etti.

Geçen yaz eşim çalışanlarının hepsine sırayla tatil harçlığı gönderdi 5000 tl ki o dönem 80 civarı çalışanı vardı. Onunla ilgili bir yazışmamız. Yani insanların kafasında çalışan gariban algısı var o yıkılalı çok oldu haberiniz yok. Ama yorumların geneline baktığımda halkımızın böyle şeylerle çok derdi yok sanırım biz niye ketçap heinz olacak, cheaddar peynir ithal olacak diye uğraşıyormuşuz ki 😃 garson dayak atsa vardır bi bildiği denirmiş neredeyse.

Para aliyorlarsa calisdiklari icin aliyorlar..Milleti bosuna para ile tutmaya calismiyorsunuz. Tecrübeli eleman tutmak icin herkes ekstralar ödüyor bunun esinizin yüce gönüllülügü ile alakasi yok. Ama siz esinizin isiyle sanki kendi isiniz gibi övünmeye devam edin.

ızgara ustamızın maaşı 48 bin. Şube müdürlerinin maaşı 27 bin. Salon ekibinin yani garsonların maaşı 11bin + satılan menü başına 3 tl prim. Ki ay sonunda bu takribi + 2,3 bin ekliyor.Ben şimdi bu kadar gönüllerini yaparken bir zahmet müşterime de trip atmasınlar. Atıyorlarsa da güle güle başka iş bulmaya.
size çalışanlarınızın ne kadar maaş aldığını soran olmamış ki ve dahi konu sizin işletmeniz değil. Burada söz konusu başka bir işletme oradaki çalışanların ne kadar maaş aldığını prim aldığını biz bilemeyiz, bi tarafından ter akan çalışana koskoca iki insan şaka üstüne şaka yapmış adamın da hoşuna gitmemiş. Tamam şakadan hoşlanmadığını daha doğru ifade edebilirdi ama maaş+prim alıyor diye şakacı müşterilerin sulu tavırlarına maruz kalmak zorunda değil.

Benim arkadaşım da mahallenin manavindan kovulmustu, adam 'bir daha gelme' demiş.
Benim yorumum, garson çalıştığı işten memnun değil. Belki üni bitirdi, belki daha iyisini hak ettiğine inaniyor. O yüzden - kendini oradan daha iyisini hakettigine inandirdigi için fazla alingan davranmış .
"Bir insan bir şeye aşırı tepki veriyorsa sorun o şeyin o kişiye hissettirdiklerindedir" derler ya, o hesap.
Adam bu işte olduğu için kucumsendigini düşünüyorsa , sizin davranışınız ona kucumsenmis hissettirmistir.
Uzun yıllar önce işten ayrılıp Seyehat etmiştim, dönünce de iş bulana kadar part-time işlerde calismistim . Kongrelerde falan görevli olurdum genelde, ben çook mutluydum çünkü hem cep harçlığı kazanirdim hem bir sürü boş vaktim olurdu. Öğrenciler de aynı sebeple çok mutlu olurdu. Ama seçim ile değil de meslek olarak bunu yapanlar, özellikle atanamayan arkadaşlar şu modda olurdu 'off nereye geldik. Şu gerizekali adam bana böyle dedi, kendini bir şey sanıyor. Sundaki havaya bak,bizi ezmeye çalışıyor'
Oysa kimsenin bizi küçük gördüğü, önemsediği ya da ezmeye çalıştığı yok. Biz onlarla takilacak kulvarda degiliz zaten, atıyorum yaka kartlarını veriyoruz , neden konferansa gelmiş,konuşma yapacak biri yaka karti-mikfafon veren kızlari küçük görsün ki 😂 çok saçma
Ama işte o kompleks bu tarz insanların çoğunda vardı. çünkü yaptıkları işten utaniyorlardi.
Bence garsonun olayı bu
Biraz da kötü bir gün geçiriyor olabilir.
Ben yerinizde olsam bir süre gitmem ama sonra gitmeye devam ederim, adamla da sanki bunlar yaşanmamış gibi davranirim

içinde kaç kişiyle muhatap oluyor ama işte efendi olanın üstüne binerler ya malum ülkemizde :) baktı naif insanlar hadi coşayım dedi.

Yurtiçi, yurtdisi gerek pahalı gerek ucuz bazen de sokak ustu bir çok yerde yemek yedim. Gayette efendi, kibar davranırım herkese ve hayatimda böyle bir olay başıma gelmedi. Sadece yemek değil hizmet sektöründe kimseyle en ufak sorun yaşamadım. Konu sahibi ve eşi bunu daha öncede yaşamışlar başka yerlerde.
Sorunun efendilik olduğunu sanmıyorum.

"Fırını kapattık, size yaparsak başka müşteriler de ister" demişler orayı kaçırmışsınız sanırım. Yersiz şakalar yapılmış işte, garson da çocuk değil ya babam ben çocukken yapardı bu tür şakaları hiç hoş olmamış.
Bize pide yapmak zorunda değiller. Eşim et balık yemediğiniz söylediğinde kendileri yaptılar daha önce gönüllü olarak yaptılar biz ısrar etmedik. Daha önce de meze yer geçerdik onlar pide yaptılar. Bu sefer yapamayacağını söyleyip bu açıklamayı yapınca ben de baktım cumartesi akşamı ortam da kalabalık garsona hak verdim. Olay pide değil yani. Garson herhalde o kalabalık ortamda gerildi, şaka yaptık yanlış anlayıp sinirlendi. Bunun üzerine özür diledik anlatmaya çalıştık o kadar uzatmaması gerekir yani. Herkes hata yapabilir, ortada kötü niyet yokken hatasını anlayıp özür dileyen insana da bu yapılmaz. özellikle hizmet sektöründe. Ortada hakaret yok kötü niyet yok özür dilenmiş, hala uzatıyorsa ben orada kötü niyet ararım yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi.

Böyle yerlerin de fiyatları çok güzel oluyor ama. :KK53: Menü dışı ekstra bir şey de isteyemiyorsun.
Bu insanlar o anda menü dışı olan bir ürün isteyebilecekleri bir yere gidiyorlarmış. Sizin o muhteşem restoranınızda da alakasız saatlerde alakasız ürünler isteniyor mu? Restoranda balık yok diyelim, bir müşteri balık istedi diye memnuniyet olsun diye servis ediyor musunuz?
size çalışanlarınızın ne kadar maaş aldığını soran olmamış ki ve dahi konu sizin işletmeniz değil. Burada söz konusu başka bir işletme oradaki çalışanların ne kadar maaş aldığını prim aldığını biz bilemeyiz, bi tarafından ter akan çalışana koskoca iki insan şaka üstüne şaka yapmış adamın da hoşuna gitmemiş. Tamam şakadan hoşlanmadığını daha doğru ifade edebilirdi ama maaş+prim alıyor diye şakacı müşterilerin sulu tavırlarına maruz kalmak zorunda değil.
Hanımefendi hemen komplekse girmenize gerek yok. Burası bir forum soru cevap sitesi değil size güncel hizmet sektörü çalışanlarının maaşlarından haber veriyorum ve neden bu kadar fedakarlık yapan işletmenin imajını kötü gün geçiriyor bahanesiyle yıkamayacağını anlatıyorum. Beni burada tek bir kişi tanımadığı gibi ne işletmemizi ne şehrimizi bilirler hatta inanır mısınız 10 senelik üyeyim ilk kez burada bahsettim. Biraz ufkunuz genişlesin benim bağlı çalışan avukat arkadaşlarım 11 bin tlye çalışıyor müvekkil nazı da çekiyor patron nazı da. Tek bir kişi de müvekkilini azarlayamıyor çünkü yapamaz. Profesyonel hayatta kimse kimseyi azarlayamaz. Ben özel hastaneye gittiğimde doktor beni azarlarsa nasıl şikayet edeceksem yeme içme de bunun gibi özel bir sektördür. Kaldı ki karşısında özür dilemiş bir insan var.

Ya sadece bir tane şaka yaptık sürekli şaka üzerine şaka yapmadık ki. Adam da yanlış anladı diye özür diledik.

Böyle yerlerin de fiyatları çok güzel oluyor ama. :KK53: Menü dışı ekstra bir şey de isteyemiyorsun.
Bu insanlar o anda menü dışı olan bir ürün isteyebilecekleri bir yere gidiyorlarmış. Sizin o muhteşem restoranınızda da alakasız saatlerde alakasız ürünler isteniyor mu? Restoranda balık yok diyelim, bir müşteri balık istedi diye memnuniyet olsun diye servis ediyor musunuz?
Hanımefendi daha önceki seferlerde kendileri teklif etmiş pideyi. Et yemiyorsunuz madem pide yaptıralım diye

Hanımefendi hemen komplekse girmenize gerek yok. Burası bir forum soru cevap sitesi değil size güncel hizmet sektörü çalışanlarının maaşlarından haber veriyorum ve neden bu kadar fedakarlık yapan işletmenin imajını kötü gün geçiriyor bahanesiyle yıkamayacağını anlatıyorum. Beni burada tek bir kişi tanımadığı gibi ne işletmemizi ne şehrimizi bilirler hatta inanır mısınız 10 senelik üyeyim ilk kez burada bahsettim. Biraz ufkunuz genişlesin benim bağlı çalışan avukat arkadaşlarım 11 bin tlye çalışıyor müvekkil nazı da çekiyor patron nazı da. Tek bir kişi de müvekkilini azarlayamıyor çünkü yapamaz. Profesyonel hayatta kimse kimseyi azarlayamaz. Ben özel hastaneye gittiğimde doktor beni azarlarsa nasıl şikayet edeceksem yeme içme de bunun gibi özel bir sektördür. Kaldı ki karşısında özür dilemiş bir insan var.
Kompleks? Ufuk genişlemesi? Buna çok güldüm 😂 sabahtan beri "vejeteryan" yazıp duruyorsunuz o kelimenin doğru yazılımı "vejetaryen" dir. Ufkunuz genişlesin biraz. İyi forumlar🌸

Zaten su "servis sektörüyüz" isinin suyunu cikarttiklari icin artik bu sektörlerde iyi elaman bulmak iyice zorlasti. Simdi gidip baska is yerlerin calisanlarini para teklif edip calmaya calisiyorlar. Madem para süper hersey süper insanlar neden calismak istemiyor acaba? Insanlar servisi "para aliyoruz memnun etmek zorundayiz" diye milleti tepesine cikartti simdide indiremiyor. Halbuki herkes haddini bilse bir cok sorun kendiliginden biter.

Kompleks? Ufuk genişlemesi? Buna çok güldüm 😂 sabahtan beri "vejeteryan" yazıp duruyorsunuz o kelimenin doğru yazılımı "vejetaryen" dir. Ufkunuz genişlesin biraz. İyi forumlar🌸
Sizi severdim ben baya yav aslında çok doğru yorumlarınız olurdu daha doğrusu bana öyle gelen bu konuda fikir ayrılığı yaşadık. Teşekkür ederim doğrusunu öğrettiğiniz için 🥰 iyi forumlar

Para aliyorlarsa calisdiklari icin aliyorlar..Milleti bosuna para ile tutmaya calismiyorsunuz. Tecrübeli eleman tutmak icin herkes ekstralar ödüyor bunun esinizin yüce gönüllülügü ile alakasi yok. Ama siz esinizin isiyle sanki kendi isiniz gibi övünmeye devam edin.
👏👏 Bence bu hanımın kendisi ayrı bir konu acsaydi daha iyi olurdu eşinin işiyle ilgili. Gözlerim kanadı artık yeter. Kendi lüks yeriyle bu gidilen yeri nasıl bir tutabiliyor anlayamadım. Tabiki eleman baglamak için biseyler yapıyor olabilirler ama bunu heryer yapıyor zaten bir onların restorant zincileri yapmıyorki.

Sizi severdim ben baya yav aslında çok doğru yorumlarınız olurdu daha doğrusu bana öyle gelen bu konuda fikir ayrılığı yaşadık. Teşekkür ederim doğrusunu öğrettiğiniz için 🥰 iyi forumlar
Aynen, bu defa ters düştük ama ne yapalım. Herkes her konuda aynı fikirde olamıyor 😇🌸

Hanımefendi daha önceki seferlerde kendileri teklif etmiş pideyi. Et yemiyorsunuz madem pide yaptıralım diye
Tamam işte zaten yoğun bir saatmiş. Ve fırını kapatmışlar. Garson açıklama yapmış. Ama üst üste iki kere kola nerede aaa buradaymış, meze nerede aaa buradaymış şakasını yapınca garson da tavır yapılıp dalga geçtiklerini düşünmüş. Dışarıdan aynen böyle görünüyor gerçekten de.
Bankada, hastanede ya da başka kurumlarda hizmet alırken çalışanlara şaka yapıyor musunuz ya? Her şaka her yerde her insana yapılmaz işte.
Garsonla özel tanışıklık yokmuş. Hani biraz dostvari bir ilişkileri olsa neyse. Benim evin karşısında küçük butik bir pastane var mesela. Birden fazla çalışanı var, bir çalışanla biraz arkadaş gibi olduk. Bana yaptığı yeni ürünleri vs. denetir, biraz samimiyet oluştu. Mesela ben ona şaka yapsam ya da o bana yapsa böyle olmaz. Çünkü karşılıklı olarak aramızdaki müşteri çalışan ilişkisini esnettik. İki taraf da gönüllü. Bana şaka yapsa hoopp ben müşteriyim haddini bil demem. O da bana böyle tepki vermez. Ama bu gidilen yerdeki garsonla böyle bir ilişki yok. Garson kendisine bu şekilde davranılmasını istememiş işte.

👏👏 Bence bu hanımın kendisi ayrı bir konu acsaydi daha iyi olurdu eşinin işiyle ilgili. Gözlerim kanadı artık yeter. Kendi lüks yeriyle bu gidilen yeri nasıl bir tutabiliyor anlayamadım. Tabiki eleman baglamak için biseyler yapıyor olabilirler ama bunu heryer yapıyor zaten bir onların restorant zincileri yapmıyorki.

Bakis acisi farki. Ben garsona "para veriyorum, bana hizmet etmek zorunda" diye bakmiyorum. "Sagolsun, bize servis veriyor" diye bakiyorum. Davranislarim da ona göre. Her servis sektöründe cünkü ayni tavırlar sergilenip ayni sorunlar degisiyor. Almanyada saglik sektöründe de mesela bu sorun cok büyük. Orda maaslar da ama iyi sayilmaz

Ünideyken bir bankada staj yapiyordum, firma bilancosunu sisteme giriyorum, dosyalama vs yapiyorum fln. Parali bir musteri geldi kendi temsilcisinin onune oturdu bana laf atti ordan “çay içer misin?” Hayir icmem dedim. “Ama ben icerim” diyip gevsek gevsek gulmustu gerzek comar sanki kendi kisisel caycisi var. Aklima o geldi. İşini gucunu yapmaya calisan samimiyetinizin olmadigi insanlara şaka yapmayin.

Zaten su "servis sektörüyüz" isinin suyunu cikarttiklari icin artik bu sektörlerde iyi elaman bulmak iyice zorlasti. Simdi gidip baska is yerlerin calisanlarini para teklif edip calmaya calisiyorlar. Madem para süper hersey süper insanlar neden calismak istemiyor acaba? Insanlar servisi "para aliyoruz memnun etmek zorundayiz" diye milleti tepesine cikartti simdide indiremiyor. Halbuki herkes haddini bilse bir cok sorun kendiliginden biter.
Ben evime gelen temizlik görevlisine de, restoranda kafede hizmet eden görevliye de sınırımı aşmam, hizmetimi alır teşekkür ederim. Böyle davranmak zor olmamalı.

Benim eşimle ilgili 10 farklı konum ve 100lerce yorumun vardır hepsi de ne kadar kötü olduğuyla ilgili gsgsgsgsgsgsg bu forumun en az kocacı kadını olabilirim. Siz neden böylesiniz yav birisi bir kavramı açıklamaya çalıştığında örneğin bahsi geçen miktar fazla mı geldi hemen hmmmm parasıyla övünüyor. Adam eşim ne diyim kuzenim mi diyim. Konu açıldı ve sektörün içinden birisi olarak bilgi verdim. Yani neden bu kadar bilgi almaya kapalısınız ? Neden hep birisi bildiği bir şeyden bahsediyorsa amacının bilgi vermek değil de böbürlenmek olduğunu düşünüyorsunuz ? Yukarıda da yazdığım gibi 10 senelik üyeyim ilk defa konu açıldı diye bahsettim. Başka bir konuda da ekonomiden konu açılır ne kadar az para kazandığımızı belirtirim. Her gün her şeye zam geliyor işletme ürünü sattığı fiyattan alamıyor piyasa da belirsiz olduğu için kredi çekip yağ, patates vs stoklamak zorunda. Ancak krediler kesildiği için şu an onlar da yapılamıyor. Bizim ay sonuna 500 bin tllik çekimiz var mecbur arabayı satacağız çünkü seçimden sonra satışlar çok düştü ve artmıyor. Mesela bakın bundan da bahsettim.
Size garson dediğiniz çalışanların aslında çok düşük maaşlar almadığını eleman bulmanın zorlaştığını belirttim buradan nasıl eşimle övündüğüm sonucuna vardınız inanın bilmiyorum ?

Ya sadece bir tane şaka yaptık sürekli şaka üzerine şaka yapmadık ki. Adam da yanlış anladı diye özür diledik.

Olayın en sonunda kendinizi anlatma ve özür dileme vs vs yerine yapmanız gereken ilk olay olduğu an kendi aranızda gülmeniz değil durumu garsona açıklamanız

Dalgınlıktan kola elimdeyken kola istedim pardon vs vs deyip gülümsemek

Böyle bir açıklama yok

Sonra üstüne tekrar aynı şaka (!) Var. Garson bilmiyor ki ilkinin saka olduğunu siz ikiniz biliyorsunuz

Garsonu haklı buldum ben. Kendini ifade etme bicimni şu an bilemem ama "kusura bakmayın 2 sefer oldu dalga geçiyorsunuz ve bunun kaynağının size pide getirmemem olduğunu dusunuyorum vs vs demişse" alkışı bile hal ediyor

Hizmet sektörü = herkese gül asla ağzını açma her zaman müşteri haklidir değil bence

Back
X