• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Garson bizi kovmaktan beter etti.

Size ekstra pideyi kaç kere yaptılar? Yani 1-2 kere gittiyseniz, akşam pide yapılmadığını bilmediğiniz için müşteri kaybetmemek adına yapalım demişlerdir ama adamların formatında olmayan bi şeyi sürekli istemeniz de bana garip geldi. Pide istiyorsanız pideciye gidin, adamlar fırını kapatmışken oturup size özel bi şey hazırlamak zorunda değiller sürekli.

Şaka kısmını bilemiyorum herkes şaka kaldıramaz kaldırmak zorunda da değil. Bağırması vs hoş değil elbette ama 2 kere size hizmet etti diye kankisi moduna girmiş eşiniz de, şaka karşındakini güldürmek amacıyla yapılır gülmüyorsa şaka değildir, hala neyi sorguluyorsunuz peki
1. Bize pide yapmak zorunda değiller.
2. herkes şaka kaldıramaz kısmı doğru ama onu güldürmek amacıyla yaptık zaten hani kendi dalgınlığımızla dalga geçtik. Ortada bir tek şaka var. Yanlış anlaşıldı özür diledik. Benim sorguladığım kısım ise ortada hakaret yok kötü niyet yok, yanlış anlama var, bunun için özür dilenmiş. Özür dilendikten sonra da uzatılması bana yanlış gelen kısmı.

Adamlar akşama kadar üç kuruş uğruna koşturup duruyorlar bir yandan patronun bir yandan müşterinin afrasini tafrasini cekiyorlar espiri çekecek hal kalmıyordur eminim. Neden gerekli gereksiz herkese espri yapma ihtiyacı duyuyorsunuzki insanlarin huyunu suyunu bilmeden.

Valla bana kimse kötü davranmıyor ne doktoru ne garsonu ne başka Bi mesleği. İnsan biraz da dönüp kendine bakacak ben naptım acaba diye. Belki kötü niyetli değillerdi ama bunun benzeri daha önce de yaşandığına göre Bi yerde hata yapılıyor. Gerçi konu sahibinin de suçu yok eşi yapmış.
İşte ben de onu dedim. Doktoruma da bana hizmet eden garsona da işinin başından aşkın olduğu bir vakitte ya da serbest olduğu vakitte kısacası hiçbir zaman gereksiz şakalar yapmam.
Yani ilişkilerin kuralları vardır. Mesela öğrencisi olduğun hocana, hocanın sana karşı uygulayacağı kurallar olur. Aynı şekilde hasta doktor, müşteri çalışan gibi. Tek taraflı bunu esnetmemeniz gerekir.

şakayla dalga geçmek arasında çok ince bir çizgi var, hele ki tanımadığınız birine yaparken.
ayrıca şaka yapmış olduğunuzu kabul edip özür dileseniz ne olacak mecbur mu insanlar sizin şakalarınızı anlayışla karşılamaya?

bence siz şakalarınızı sadece birbirinize yapın bundan sonra.

Mutlaka şikayet et bu iş sözleşmesinin haklı nedenle işveren tarafından feshi sebebidir aynı zamanda.
ay abartın. sokaklarda sürüklesinler garsonu hatta fotoğraflarını tüm işverenlere atsınlar kimse işe almasın.
komik bulmayabilir adam şakayı, mizahına uymayabilir, alay edildiğini hissedebilir. asıl insanı başarılı işveren yapan şey hem müşteriyi memnun edip hem de çalışanını korumak kollamaktır.
ay sen sinirlendin kovuldun, ay şu şöyle böyle ile patron olunmaz.

2. herkes şaka kaldıramaz kısmı doğru ama onu güldürmek amacıyla yaptık zaten hani kendi dalgınlığımızla dalga geçtik. Ortada bir tek şaka var. Yanlış anlaşıldı özür diledik. Benim sorguladığım kısım ise ortada hakaret yok kötü niyet yok, yanlış anlama var, bunun için özür dilenmiş. Özür dilendikten sonra da uzatılması bana yanlış gelen kısmı.
Sizin tek hatanız var; o da özür dilemek. Özür dilemenizi gerektirecek bişey yaşanmamış.

Evet dalga geçiyor gibi olmussunuz. Baya benmerkez insanlarsiniz esiniz de siz de. Millet sizin espri anlayişınıza uyacak diye bişey yok. Esinize ozel pide muhabbeti de daimi bişey gibi davranmıssiniz ama garson hakli diger masalardan da isterlerse ne diyecek. Garson da zaten tum gun oturup cani sıkıldı gelse espri yapsalar da gülsek dedi. Hey allahım
Bize pide yapmak zorunda değiller, kendileri yaptılar daha önce bu sefer yapamayacağını söyleyince hak verdim, istemedim pide falan, kalkıp gitmedik de meze söyledik. Ortada sadece bir şaka var. İlki dalgınlıktı ikincisi o dalgınlıkla ilgili bir şaka idi. Tamam beğenmedi şakayı, yanlış anladı özür diledik daha hala uzatıyor. İyi tamam zaten hepimizin canı burnunda şaka da yapmayalım somurtuk somurtuk oturup gidelim. Hizmet veren sonurtsun, hizmet alan da somurtsun. Herkes birbirine sinirlensin özür dileyeni de bin beter edelim.

Bu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).

Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşula alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).
Çok ayıp etmişsiniz bence. Adam orda sabahtan akşama kadar köpek gibi çalışıyordur siz de hala esori yapıp kahkaha falan atıyosunuz. Neyse ricanız sipariş edin de adamla dalga geçmişsiniz resmen, bence davranışlarınıza çeki düzen verin emekçi insanlarla düzgün konusun. Artı garson arkadası da sizi içten savunmuş falan değil, sorun çıkmasın arkadası ugrasmasın diye öyle demiş.

Konu sahibi mutlaka şikayet et. Bir işletme kolay kurulmuyor. Bir şubeyi yapmak en aşağı 5 milyona maloluyor. Bunun dışında her ay sosyal medya reklamı var, bilbord, toplu taşıma giydirmesi, araba kokusu bastırması onlarca maliyeti var çok büyük paralar ve emekler. Sonra çalışanın birisi gelsin tüm imajını yerle bir etsin bu ne büyük hadsizlik. Bir şey söylemiş olsanız neyse diyeceğim söylediğiniz hiçbir şey yok adam işyerine ihanet ediyor resmen. Yeme içme sektörü zordur aç insanla uğraşmak yorucudur. Bunun bilincinde olmayan işini iyi yapmıyordur ve hoşgörülemez. Bir restorana gelen müşteri aç ve sabırsızdır. Bizim halk alışkın böyle azarlanmaya sen bakma onlara. Bir restorana giderken neden karar verip gidelim ne yiyeceğimize canım ne isterse ona o zaman karar veririm çünkü maliyetinin bilmem kaç katı para veriyorum ya hani ? Bir zahmet bu hakkım da olsun. veya ben vejeteryanım eşim değil biz ailece beraber yemek yiyemez miyiz ? O et yer ben yanında meze yerim. Mutlaka şikayet et bu iş sözleşmesinin haklı nedenle işveren tarafından feshi sebebidir aynı zamanda.
Bizim işletmelerden birinde olsa asla kabul etmezdik.
Espirilerine gulunmedi diye Adami zincire vurup aslanlara yem etsinler mi peki?

Bu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).

Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşula alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).
Iki tarafin da kötü gunune denk gelmis. Ortada bir sorun oldugunu dusunmuyorum.

Tekrar tekrar söylüyorum sektörün adı hizmet sektörü ve burada garsona yapılmış bir saygısızlık yok. Garson muhtemelen bu çift kibar buldu ondan böyle tepelerine bindi.
nasıl saygısızlık yok? siz adamın kafasının içinde misiniz de yorumluyorsunuz böyle? gayet ben de garsonluk yaparken abuk sabuk kendi arasında şaka yaparken gülerken bana da şaka yaptıklarında hoşlanmıyordum, bazı şakaları saygısızlık olarak alıyordum ve benim patronum bu noktalarda beni destekliyordu. çünkü nasıl hissettiğimize karar vermek kimsenin haddi değil, saygısızlık gibi hissettiysem saygısızlıktır.
garsonun sürekli arkadan bağırmaya devam etmesi de ayıp, onu da o konuda uyarmak lazım fakat müşteriler de günahsız zavallıcıklar değil. herkes sınırını korursa hizmet sektörü sorunsuz devam eder

Öğrenciliğimde uzun bir süre garsonluk yaptım. Okulum ağır bir okul, iş ayrıca yorucu. Haftasonu günlük 16 saat mesai yapardım. Böyle bir tempoda çalışırken kendini komik sanıp gereksiz espri yapan insanlara sinir olmuşluğum çoktur. Duruma göre tepki de göstermişimdir.

Ancak burada konu çok farklı. Konusahibinin eşi dalgınlıkla elinde kola varken yine kola istemiş. Sonrasında da bu durumun oluşturduğu mahcubiyetle ortam yumuşasın diye espri yapmışlar. Yani espri durduk yere hadi şaka olsun diye değil, diğer durumun devamı gibi yapılmış. Garson kendi yapısından dolayı bozulabilir tamam ama kesinlikle böyle tepki göstermemeliydi. Ki sonrasında gayet de niyetinizi mantıklı ve tutarlı bir şekilde açıklamışsınız.

Yani bence siz burda bir çok üyenin iddia ettiği gibi bencil, kibirli, düşüncesiz vs değil aksine sempatik ve anlayışlı geldiniz. Zira garson böyle bir tepki verdiğinde bırak açıklamayı olay çıkaracak insanlar var.

Bu tarz şakaları uygun bulmuyorum dalgınlıkla yapılan neyse özür dilenir ama garsonların işini çok değerli buluyorum. Aldıkları paraya göre inanılmaz hizmetleri var benim için garsonlar ve motorlu kuryeler en çok saygı duyduğum meslek gruplarındandır işleri çok yorucu şaka maka yapılmaz

Bu tarz şakaları uygun bulmuyorum dalgınlıkla yapılan neyse özür dilenir ama garsonların işini çok değerli buluyorum. Aldıkları paraya göre inanılmaz hizmetleri var benim için garsonlar ve motorlu kuryeler en çok saygı duyduğum meslek gruplarındandır işleri çok yorucu şaka maka yapılmaz
ben de eşim de çok değer veririz. Ancak eşimin çok dışa dönük bir kişiliği var, herkese samimi ve sıcak davranır. Garsonları da küçük görmez asla. Kendi de gençliğinde bir dönem garsonluk yapmış, turizm okumuş biri. Eşim ayrıca espiri yapmayı ve şakaytı sever. Bazen yanlış anlaşılıyor. Bizim bir kaç gün bir yere gitmemiz gerekmişti bir arkadaş bizim kedimize baktı evimizin anahtarını verdik. Ancak bu kişi kendi hiç evinde hayvan bakmamış biri; sağolsun hatırımız için baktı . Eşim de hala şakasını yapar "kedi sizi özlemiş size verelim bu kediyi" diye. İlk şaka yaptığında kişi yanlış anladı ciddiye aldı "yok ben evime alamam ama sizin evinizde bakarım" dedi, sonra şaka olduğunu anladı ama eşim hala yapar bu espriyi. Böyle şeyler yaşadık yani.

Eşiniz elindeki kolayı unutup tekrar istediğinde dalgınlığı yüzünden gülüşmelerinizi üzerine alınmış garson, siz espri yapınca da dalga geçtiğinizi düşünüp kırılmış, bazı insanlar esprili bir yapıya sahip değildir, ciddiye alır şaka yaptığınızı anlatsanız da alınır, özür dilemenize rağmen alınganlık yapması bu nedenledir.

Daha önce başkalarına da espri yapmışsınız küsmüşler, olabiliyor bazı insanlar şaka yapmak bir kenara dursun kurduğunuz cümlelerden bile sonuç çıkarıp kırılabiliyor, o yüzden şakalar çok iyi tanıdığınız kişilere veya size şakayla yaklaşanlara yapılmalı ve bence dozu da iyi ayarlanmalı, sizin için demiyorum yanlış anlamayın 😌 genel olarak şakanın da bir sınırı çizgisi olmalı, kimi insan şaka yapıyorum diye sululuk yapıyor😬

Hanımefendi devlet dairesine gitmiyoruz yemek yemeye giderken niye aklımızda belirleyip gidelim . Ben de vejeteryanım gittiğim yerlerde ya menüye bakarak ya da oturduktan sonra karar veriyorum. Yeme içme sektörü hizmet sektörü anlamına gelir. Lüks bir hizmettir. Bir zahmet garsondan da azar işitmeyelim

Hanımefendi teknoloji çağındayız. Hemen hemen mekanın menüsü internette var artık. Böyle bir hassasiyetiniz varsa bakıp gitmek zor olmasa gerek. Ayrıca benim yazdığımda sizin yazdığınız ne alaka? Bana kendinizi anlatmayın hiç merak etmiyorum, konuya yorum yapın. Et, balık yemeyen birinin sürekli gittiği yerde önüne gündüz gelen pideyi akşam koymadılar diye bozulmasının nesi normal? Alkollü meze ağırlıklı bir restoranın menüsünde ne olacağı üç aşağı beş yukarı zaten bellidir. Bozulmalık bir durum olması saçma. Garsona doğru düzgün davranılırsa kimse azar da işitmez. Siz aklınızı kendinize saklayın bence

İki tarafında haksız yanları var düşünceme göre.
Bir insanın şakadan hoşlanıp hoşlanmadığı ilk tepkisinden, mimiklerinden bile belli olur. İlk gülüşmeden sonra baktınız ki garson gülmüyor, ikincisini yapmasaydınız keşke. Alay ettiğinizi düşünmüş olabilir. Siz yine kendi aranızda gülüşün, şakalaşın ama garsonu dahil etmeden veya bir başkasını.

Garsonun ise bu kadar yükselmesi yanlış. Araya başka garson arkadaşı girdikten sonra hala daha bağırıp çağırması da hoş bir davranış değil. Ve profesyonel olduğunu da düşünmüyorum. Derdini bağırıp çağırarak anlatan insanlardan hiç hoşlanmıyorum ya. Ne kadar sinir bozucu şartlar altında çalıştıklarını biliyorum ama tepkisi çok abartılı. Kaldı ki özür dilemişsiniz. Evet, ilk anda özür dilerseniz daha iyi olabilirdi ama sonuçta özür dilenmiş. Hiç özür dilemeyip yükseldikçe yükselen müşteriler var bu ülkede. Garsonu ağlatan, başından aşağı yemek-içecek döken, kaba saba müşteriler var.

Gereksiz şakalar ve abartılı tepki.

Back
X