• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Garson bizi kovmaktan beter etti.

Ya sadece bir tane şaka yaptık sürekli şaka üzerine şaka yapmadık ki. Adam da yanlış anladı diye özür diledik.
Sadece şaka kısmına yorum yapayım, herkes şaka kaldırmıyor karşınızdaki kişiden aynı esprili yaklaşımı almıyorsanız devamını getirmemek lazım.

Ortam gergin fuatcığım yoksa şakalaşmak da, muhabbet kurmada sıkıntı yok. Herkes canı burnundan geziyur.

Bakis acisi farki. Ben garsona "para veriyorum, bana hizmet etmek zorunda" diye bakmiyorum. "Sagolsun, bize servis veriyor" diye bakiyorum. Davranislarim da ona göre. Her servis sektöründe cünkü ayni tavırlar sergilenip ayni sorunlar degisiyor. Almanyada saglik sektöründe de mesela bu sorun cok büyük. Orda maaslar da ama iyi sayilmaz
Ya zaten senin böyle baktığın her yorumundan belli. Valla iş siyasete varacak ama o kadar büyük ipuçları veriyor ki senin bu yorumun görüşün hakkında. Sen hakkın olan sana verilince minnet eden insansın. Sen Allah zeval vermesinci bir insansın. Rica ediyorum benim muhattap olmak istediğim bir kadın değilsin gözardı ediyorum seni. Kadına kimsenin onu azarlayamayacağını anlatamıyoruz yok diyor azarlayabilir.

Garsona niye espiri yapıyorsunuz k? Arkadaş grubundan değil. Siz biliyorsunuz dalgınlıkla söylediğini o yüzden gülünüz ama garson el yani o muhabbetin içinde değil ki. Bence daha ciddi olmaya çalışın. Demek ki insanları ciddiye almayıp kendi keyfinize göre hareket ediyorunuz ki sürekli aynı şeyler oluyor. Nasıl olsa garson alttan alacak tabi demişsiniz ama rezil etmiş sizi

Geçen yaz eşim çalışanlarının hepsine sırayla tatil harçlığı gönderdi 5000 tl ki o dönem 80 civarı çalışanı vardı. Onunla ilgili bir yazışmamız. Yani insanların kafasında çalışan gariban algısı var o yıkılalı çok oldu haberiniz yok. Ama yorumların geneline baktığımda halkımızın böyle şeylerle çok derdi yok sanırım biz niye ketçap heinz olacak, cheaddar peynir ithal olacak diye uğraşıyormuşuz ki 😃 garson dayak atsa vardır bi bildiği denirmiş neredeyse.
Tamam da konu sizin çalışanlarınıza verdiğniz maaş prim değil ki. Tabi ki maaş vereceksiniz bedavaya çalışacak halleri yok. Bu düşüncenizin doktora senin maaşını ben veriyorum demekten farkı yok. Doktora bu sözü söylemenin cezası var mesela. Garson daha vasıfsız görüldüğü için mi bu düşünceyi hakediyor. Yani bunu başka mesleğe yaptığınızı düşünün doktorun odasına tekrar girin beni tedavi etmedin Bi daha et diyin salak mısın sen senle mi uğraşacam der. Siz hakimdiniz sanırım size yapılsa sallandırırsınız adamı. Ama garson maaş alıyor, olur mu öyle şey. Sonuç olarak adam ilk seferde gülmemiş ikinci şakaya gerek yok. Karşıdaki bunu şaka olarak bile görmemiş pide getirmedim diye beni uğraştırıyorlar dalga geçiyorlar demiş demek ki.

Geçen yaz eşim çalışanlarının hepsine sırayla tatil harçlığı gönderdi 5000 tl ki o dönem 80 civarı çalışanı vardı. Onunla ilgili bir yazışmamız. Yani insanların kafasında çalışan gariban algısı var o yıkılalı çok oldu haberiniz yok. Ama yorumların geneline baktığımda halkımızın böyle şeylerle çok derdi yok sanırım biz niye ketçap heinz olacak, cheaddar peynir ithal olacak diye uğraşıyormuşuz ki 😃 garson dayak atsa vardır bi bildiği denirmiş neredeyse.
Ama sizin islettiginiz restaurantta verdiğiniz maaşla ,konu sahibinin yemek yediği yerde çalışanın aldığı maaş ,özlük hakları ayni değildir emin olun. Üç kuruş maaşa ,uzun çalışma saatlerine,bir de müşterinin yersiz şakaları eklenince komik gelmiyordur.

Tamam da konu sizin çalışanlarınıza verdiğniz maaş prim değil ki. Tabi ki maaş vereceksiniz bedavaya çalışacak halleri yok. Bu düşüncenizin doktora senin maaşını ben veriyorum demekten farkı yok. Doktora bu sözü söylemenin cezası var mesela. Garson daha vasıfsız görüldüğü için mi bu düşünceyi hakediyor. Yani bunu başka mesleğe yaptığınızı düşünün doktorun odasına tekrar girin beni tedavi etmedin Bi daha et diyin salak mısın sen senle mi uğraşacam der. Siz hakimdiniz sanırım size yapılsa sallandırırsınız adamı. Ama garson maaş alıyor, olur mu öyle şey. Sonuç olarak adam ilk seferde gülmemiş ikinci şakaya gerek yok. Karşıdaki bunu şaka olarak bile görmemiş pide getirmedim diye beni uğraştırıyorlar dalga geçiyorlar demiş demek ki.
Yoook, doktor bana kötü davrandı diye gelip buraya konu açarlar. Sonra buradan biri de Cimere şikayet et cnm der. :KK53: :KK53:

Yoook, doktor bana kötü davrandı diye gelip buraya konu açarlar. Sonra buradan biri de Cimere şikayet et cnm der. :KK53: :KK53:
Herkes de ona hak verir beraber doktor linçlerler ama ne gariptir ki konu garson olunca herkes kötü günündedir, seni çekmek zorunda değildir diye konu sahibini taşlar. Ne tezat değil mi 🥰

Herkes de ona hak verir beraber doktor linçlerler ama ne gariptir ki konu garson olunca herkes kötü günündedir, seni çekmek zorunda değildir diye konu sahibini taşlar. Ne tezat değil mi 🥰
Yooo ben doktor linçlemem bu durumda. Doktorun yapamayacağı bir şey istersen, laubali davranırsan doktor da tepki gösterebilir. Ha salak mısın denmesini onaylamam. Ama garson da salak mısın dememiş zaten.
Doktora gidip de elindeki reçeteyle reçetemi vermemişsin, aaa neredeymiş bak elimdeymiş diye şaka yapabilir misin demiş arkadaş. Ben de dedim ki bunu yapsalar bile kendilerini haklı görecek şahıslar var. Doktora da garsona da gereksiz yakınlık göstermeyiveriniz ya, çok mu zor? :KK53: İkisi de neticede babanızın oğlu değil, ikisinden de hizmet alıyorsunuz. Hizmetinizi alın, şakanızı da yapmayın.

Olayın en sonunda kendinizi anlatma ve özür dileme vs vs yerine yapmanız gereken ilk olay olduğu an kendi aranızda gülmeniz değil durumu garsona açıklamanız

Dalgınlıktan kola elimdeyken kola istedim pardon vs vs deyip gülümsemek

Böyle bir açıklama yok

Sonra üstüne tekrar aynı şaka (!) Var. Garson bilmiyor ki ilkinin saka olduğunu siz ikiniz biliyorsunuz

Garsonu haklı buldum ben. Kendini ifade etme bicimni şu an bilemem ama "kusura bakmayın 2 sefer oldu dalga geçiyorsunuz ve bunun kaynağının size pide getirmemem olduğunu dusunuyorum vs vs demişse" alkışı bile hal ediyor

Hizmet sektörü = herkese gül asla ağzını açma her zaman müşteri haklidir değil bence
İlk olayda dalgınlık olduğunu söyledik zaten. Uzata uzata yazmadım. Hayret bir şey. Şaka yaptık kaldıramadı anladık özür diledik şaka olduğunu ilk olayın da dalgınlık olduğunu bir daha belirttik. Burada garsonla dalga geçmek yok, kendi dalgınlığımızla dalga geçmek var; espiri buydu. Yanlış anladı özür diledik daha da uzatmaya ne gerek var, hakaret etmedik, o bizi suçladı biz onu suçlamadık. Biz alttan aldıkça biniyor kusura bakmayın.

Size ekstra pideyi kaç kere yaptılar? Yani 1-2 kere gittiyseniz, akşam pide yapılmadığını bilmediğiniz için müşteri kaybetmemek adına yapalım demişlerdir ama adamların formatında olmayan bi şeyi sürekli istemeniz de bana garip geldi. Pide istiyorsanız pideciye gidin, adamlar fırını kapatmışken oturup size özel bi şey hazırlamak zorunda değiller sürekli.

Şaka kısmını bilemiyorum herkes şaka kaldıramaz kaldırmak zorunda da değil. Bağırması vs hoş değil elbette ama 2 kere size hizmet etti diye kankisi moduna girmiş eşiniz de, şaka karşındakini güldürmek amacıyla yapılır gülmüyorsa şaka değildir, hala neyi sorguluyorsunuz peki

Bu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).

Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşula alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).
Evet dalga geçiyor gibi olmussunuz. Baya benmerkez insanlarsiniz esiniz de siz de. Millet sizin espri anlayişınıza uyacak diye bişey yok. Esinize ozel pide muhabbeti de daimi bişey gibi davranmıssiniz ama garson hakli diger masalardan da isterlerse ne diyecek. Garson da zaten tum gun oturup cani sıkıldı gelse espri yapsalar da gülsek dedi. Hey allahım

Yoo biri gelip buraya tedavi oldum sonra odaya tekrar girip ben tedavi olmak istiyorum diye şaka yaptım bunu hem de 2 kere yaptım dese hiç de haklısın demem. Doktor ne demişse haketmişsin derim.

İlk olayda dalgınlık olduğunu söyledik zaten. Uzata uzata yazmadım. Hayret bir şey. Şaka yaptık kaldıramadı anladık özür diledik şaka olduğunu ilk olayın da dalgınlık olduğunu bir daha belirttik. Burada garsonla dalga geçmek yok, kendi dalgınlığımızla dalga geçmek var; espiri buydu. Yanlış anladı özür diledik daha da uzatmaya ne gerek var, hakaret etmedik, o bizi suçladı biz onu suçlamadık. Biz alttan aldıkça biniyor kusura bakmayın.
Laçkasınız. Garson patrondana zar yememiştir inş

Ya zaten senin böyle baktığın her yorumundan belli. Valla iş siyasete varacak ama o kadar büyük ipuçları veriyor ki senin bu yorumun görüşün hakkında. Sen hakkın olan sana verilince minnet eden insansın. Sen Allah zeval vermesinci bir insansın. Rica ediyorum benim muhattap olmak istediğim bir kadın değilsin gözardı ediyorum seni. Kadına kimsenin onu azarlayamayacağını anlatamıyoruz yok diyor azarlayabilir.

Komiksiniz vallaha. Ben Türk vatandasi bile degilim. Beni basit siyaset düsüncelerinle vuramazsin bu bir. Ben senin gibi esimin arkasinda saklanip is biliyormus gibi yapmiyorum. Bu iki. Lütfen göz ardi etme aglarim sonra

Kovmaktan beter etmemiş, rahatsız olduğu bir durumu dile getirmiş. Bence siz hatalısınız. Daha öncede benzer durumları yaşadıysanız gerçekten bir sorun var demektir. Gülmek yerine yanlış anlaşıldığınızı güzelce anlatabilirdiniz ilk seferde. Nasıl ki çok dalgındık ve böyle davrandık diyerek size hak vermesini istiyorsanız da garsonunda ne yaşadığını bilmediğiniz için daha anlayışlı yaklaşabilirdiniz.

Ayrıca bozuldu eşim ama farklı bir sipariş verdik diye belirtmeniz çok anlamsız tabii ki öyle olacak ve bozulmanız da çok yersiz olmuş. Daimi müşteri olduğunuz için ekstra özen beklememelisiniz.

Olan olmuş, bundan sonrasında çok samimi olmadığınız insanlara espri yapmazsınız olur biter.

Valla bana kimse kötü davranmıyor ne doktoru ne garsonu ne başka Bi mesleği. İnsan biraz da dönüp kendine bakacak ben naptım acaba diye. Belki kötü niyetli değillerdi ama bunun benzeri daha önce de yaşandığına göre Bi yerde hata yapılıyor. Gerçi konu sahibinin de suçu yok eşi yapmış.

Valla herkes gergin. Sabahtan gece yarısına kadar çalışıyor o garsonlar. Zaten canları burnunda. Evet normal şartlarda yanlış anlaşılmayacak bir şey ama onların da çalışma koşullarını göz önünde bulundurursanız, şaka kaldıracak hali kalmamıştır.

Ben evime gelen temizlik görevlisine de, restoranda kafede hizmet eden görevliye de sınırımı aşmam, hizmetimi alır teşekkür ederim. Böyle davranmak zor olmamalı.

Vallaha nezaket diye birsey var. Park da temizlik görevin az önce temizledigi yere yine cöp atip "Işi ne" diyen zihniyete bunu anlatmak zor. Ondan sonra niye herkes stresli ve gergin is yerlerde diye soruyor herkes kendine.

Back
X