• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Garson bizi kovmaktan beter etti.

Müdavim müşteri tribi cidden çekilmiyor. Ben mesela size özel pide çıkarılmasına takıldım. Bunu çok hoşlarına gittiği için değil sürekli geliyorsunuz kırmayalım diye insiyatif alarak yapıyorlar siz de durumu öğrendikten sonra “akşamları pide çıkmıyormuş geçen kibarlık yapıp çıkarttılar” diyerek artık istememeniz gerekiyordu. İnsanlar kendilerini ona göre ayarlıyorlar ve garsonun dediği çok doğru başka masalar görür ister ne diyecekler onlara? Malzemeleri de ona göre alıyorlardır. Garsonluk yaptığım dönemlerde bezmiştim artık müdavim tribinden. Hal böyle olunca bir de espri üstüne gelince patlamış artık. Zaten arka planda sizin bilmediğiniz çok şey dönüyor patronlarla alakalı onun stresi bile yetiyor insana.

bence siz gidip yerli yersiz, pide çıkmadığı zamanlarda da sürekli pide siparişi verdiğiniz için size bir kıl olmuşlar. hadi geri çevirmeyelim diye daha önce sadece eşiniz için pide çıkarmışlar kibarlık olsun diye ama siz gene istemişsiniz. garsonun, hatta ordaki diğer çalışanların size önceden ayar olduğunu düşünüyorum. yoksa sadece son şaka yüzünden garsonun o kadar gerilmesi, ordaki kimsenin sizi haklı bulmaması pek mantıklı değil. insanlık hali, yersiz bir şaka yapmışsınız (hoş bir değil iki kere) adam gülmeden geçip gidebilirdi ama önceden size bilendiği için dayanamamış. bence mekanın tadı kaçmış. daha gitmeyin.

Uzun zamandır şakalaştığınız bir çalışan değilse hayır şaka yapamazsınız. İnsanlar sizin beyninizi okumuyor, o hengamede işini yapmaya çalışıp günü bitirmeye çalışıyor. Yaptığınız hareket de alay eder gibi gerçekten. Stres sadece size özgü değil. Garsonların stresi diğer iş kollarına göre daha fazla üstelik. Sürekli milleti memnun etmeye çalışıyor insanlar. Ben sizi haksız buldum.

Müdavim müşteri tribi cidden çekilmiyor. Ben mesela size özel pide çıkarılmasına takıldım. Bunu çok hoşlarına gittiği için değil sürekli geliyorsunuz kırmayalım diye insiyatif alarak yapıyorlar siz de durumu öğrendikten sonra “akşamları pide çıkmıyormuş geçen kibarlık yapıp çıkarttılar” diyerek artık istememeniz gerekiyordu. İnsanlar kendilerini ona göre ayarlıyorlar ve garsonun dediği çok doğru başka masalar görür ister ne diyecekler onlara? Malzemeleri de ona göre alıyorlardır. Garsonluk yaptığım dönemlerde bezmiştim artık müdavim tribinden. Hal böyle olunca bir de espri üstüne gelince patlamış artık. Zaten arka planda sizin bilmediğiniz çok şey dönüyor patronlarla alakalı onun stresi bile yetiyor insana.
Yaptılar yani sağolsunlar, bir kaç kere yaptılar ama her zaman yapacaklar diye bir kaide yok. Adam düzgünce açıkladı neden yapamayacağını biz de hak verdik tamam dedik. Eşim genelde dışarıda yemek yerken her şeyi yiyemediği için sorun yaşar o yüzden pide yerim diye düşünerek gittiği için ne yiyeceği konusunda bocaladığı için bozuldu "vay bana niye pide yapmıyorsunuz" diye bozulmadı.
Konuya yorum yapanlar sürekli şakalar yapmışız gibi yazıyorlar, biz sadece bir tek şaka yaptık o da önceki kola olayı dalgınlıkla oldu (onu da belirttik) onun mahcubiyeti ile ortam yumuşasın, garson da güler diye o şakşuka şakasını yaptı eşim. Garson yanlış anlayınca da özür diledik.
Şimdi bizim o restoranda olan tanıdıklar aradı eşimi "ne oldu akşam?" diye eşim de anlatmış. Garsona da sormuşlar aynısını garson da "ya ben çok gerilmiştim, üzerlerine fazla gittim" demiş. Yani ortada kötü niyet yok insanlar birbirlerini yanlış anlayabilirler, gergin olup, aşırı tepki de verebilirler. Sonra sakince düşününce insanlar hatada kendi paylarını da görebilirler, birbirlerini de hoş görebilirler; iyi niyet bunu gerektirir.

yani yazdıklarınızı üzerime alınsam müdavim müşteri tribi yaptım diyeceğim. Ya biz müdavim müşteriyiz akşam menüsünde olmayan pideyi bizim için yapacaksiniz demedik hiçbir zaman. Onlar eşim et balık yemediği için kendileri "ayarlarız abi" dediler hep. Eğer yapamayız deselerdi meze yer geçerdik, dün gece de öyle yaptık. Yani garson kendileri teklif ettiği halde pide yiyoruz diye kıl mı oldu bilemem yoksa pide servisi yapamadım diye kendi kendine mi gerildi. başka şeye mi gerildi neye gerildiyse artık bizim şaka olayını pideye yordu. Pide vermedim diye yapıyorsunuz gibisinden. Oysa alakası yok. İlki dalgınlıktı ikincisi de espri.

Niye herkes garsona şaka yapıyor? Gittiğiniz doktora çocuğunuzun öğretmenine falan da yapıyor musunuz mesela yoksa bu garsonlara özel mi? Ne bileyim banka da gişe memuruna parayı vermedin tekrar ver falan da diyor musunuz?
Olayın kilit noktası bence +1111111

Bu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).

Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşula alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).
Adam haklı gereksiz espiri yapıp b.kunu cikarmissinz.

Hangi sektör olursa olsun yersiz bir espri yaparsanız hoş olmaz en fazla lakayıt olursunuz. Ancak ne olursa olsun kimse kimseye bağırmamalı. Garsonun burada yaptığı kabul edilemez bu net.

Olayın şaşırdığım tarafı ise şaka yaptığınız için sizi suçlayan ve bu muameleyi hak gören yorumlar. Garson zaten şaka yaptığınızı anlamamış, anlasa sorun etmeyecek bu kadar. En fazla somurtur geçer. Garson ona inat böyle davrandığınızı düşünmüş bunun için tepki koymuş ama yine de bu tepki kabul edilemez.

Konu açıldı ve sektörün içinden birisi olarak bilgi verdim. Yani neden bu kadar bilgi almaya kapalısınız ?
Aslında konu bundan ziyade gariban algısı gereksiz demenizle ilgiliydi. Garsonluk gerçekten çok zor çünkü.

Ülkede üniversite mezunları okudukları mesleği yapamayıp garson oluyorlar. Bunun için bile canları sıkılıyor. Bin bir türlü insanın ağız kokusunu çekiyorlar bir yandan.

5000 TL harçlık verdik diyip tüm sorunları hallolmuş gibi davranmanız insanların sinirini bozdu diye düşünüyorum. Zira benimki o yüzden bozuldu. Sizin rastgele bir tane işletmede bir aylık verdiğiniz +5000 TL onların çalışma şartlarını daha iyi hale getirmiyor malum.

Tanımadığınız insanlarla gereksiz şakalar yapmayın. Daha dün kavga ettim eşimin kardeşiyle yaptigi sacma ŞAKADAN boş yere bütün ortam gerildi, üstüne evde misafir vardı rezillik oldu. Hatta olayla ilgisi olmayan kardeşinin karısına bile laf soyleyip kadının da kalbini kırdım.Kvde de üzüldü.
Hiç gerek yoktu böyle şeylere.

Herkesin şaka anlayışı aynı değil. Bana göre de sacma davranmissiniz.
Çok merak ettim şakayı 😲

Anlatiminizdan ben bile burda gıcık oldum işinizin stresli hayatınızın zor olması kimseyi ilgilendirmez hizmet sektörü nelerle uğraşıyordur birde sizde resmen dalga geçer gibi hareketler yapmışsınız ayrıcalık istemissiniz kibar davranmış gayet haklı herkes ister pide işin icinden çıkamazlar herkesin kültürü ortamı farklıdır size normal gelen onlara gelmeyebilir birdaha kimseyle gereksiz samimiyet kurmayin

Bu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).

Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşulaa alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).
Şakadan anlamıyorsa saka yapılmaz.Oda orada çalışan kendisine laf gelsin istemez.

Bence sizin şaka anlayışınızda bir sorun var. Daha önce de yaptığınız ŞAKAlarla insanları küstürdüğünüzü yazmışsınız zaten
Ya aslında sadece bir kişi küstü o da haklıydı. Eşim bir arkadaşı ile beraber bu kişiye şaka yaptılar; eşimin arkadaşı fazla ileriye götürdü eşim şaka olduğunu açıklamasaydı daha da sürdürecekti. Olayda eşimin arkadaşının hatası vardı ama kişi eşime de küstü ve haklıydı da. ondan başka eşimin gereksiz şaka olayları var, az bozulanlar oldu ama küsme olayı bir tane.
Anlatiminizdan ben bile burda gıcık oldum işinizin stresli hayatınızın zor olması kimseyi ilgilendirmez hizmet sektörü nelerle uğraşıyordur birde sizde resmen dalga geçer gibi hareketler yapmışsınız ayrıcalık istemissiniz kibar davranmış gayet haklı herkes ister pide işin icinden çıkamazlar herkesin kültürü ortamı farklıdır size normal gelen onlara gelmeyebilir birdaha kimseyle gereksiz samimiyet kurmayin
stresli olmamızı açıklamam eşimin elinde kola varken bunun farkında olmayışını izah etmek içindi. Bir de espri yapıyoruz evet, genelde kendi halimize gülmek için ve başkalarını da güldürmek için, kimse devamlı dert konuşmak istemez. başımızdan geçen olumsuz bir olayı anlatırken de esprili bir uslupla anlatıyoruz başkaları sıkılmasın diye. Bunu anlatmak için stresli işimiz dedim.
Pide için ayrıcalık istemedik. Kendileri teklif etmişlerdi. Bu sefer yapamayacaklarını söylediklerinde de peki dedik ayrıcalık istemedik.

Şakadan anlamıyorsa saka yapılmaz.Oda orada çalışan kendisine laf gelsin istemez.
Tersi de söz konusu. Şirin olduğunu zannedip müşteri ile laubali olup gereksiz ve saçma sapan espriler yapan garsonlar da var. Mesela yanlış sipariş gelince, "mutfakta şöyle şöyle oldu ben de kıvırdım" diyor. "ne yiycen" diyen oldu, "Sana patates kızartması vermeyim, çok göbek yapmışsın" diyen oldu. Masada fotograf çekerken "dur bir de ben çekeyim" deyip telefonu eline alıp komik suratla kendi selfisini çekip veren oldu mesela. Bu nevi şakaları da her müşteri kaldırmaz. Yani ben de bu kadar laubaliliği sevmem. Kimin şaka kaldırıp kaldırmayacağını bilemezsiniz. Şaka yapmak istiyorsanız da küçük bir şaka yapmadan karşı tarafın şaka kaldıran bir tip olup olmadığını da bilemezsiniz.

Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).

Siz şaka yapamıyorsunuz demek ki, yapmayın.

Hata yapıp ay şakaydı diyen insanlara ayrı bi kılım.

Bariz patavatsızlık yapıp ‘ay şaka’ diyerek kurtulamazsınız ( kamu spotu )

Back
X