- 8 Kasım 2016
- 1.304
- 866
- 43
- 28
- Konu Sahibi lou salome
-
Canım sen problem yaratmak için mı açtın bu konuyu canın falan mı sıkılıyorCevap veremeyince gulersin öyle. Hadi ama kaynatmak yok. Cevap yaz insan gibi.
Amacın anlamak değil ki pislik çıkarmak. Ben de din alimi değilim elbette cevap veremeyebilirim , okuyup farz olanları haram olanları öğrenmeye çalışıyorum. Niyetin öğrenmekse sana kitap tavsiye edeyim aç okumaya başla , da senin ne niyetlerle ne yapmaya çalıştığın çok aşikar zaten..Cevap veremediniz. Hahahayt
Şuna cevap ver sayin ahmak:Bizim dinimiz ahmakla polemige girme ne yapsada seni anlamaz ne yapsanda anlatamazsin diline agzina yazik olur diyoha birde istesede anlayamaz o kapasite yok diyo
Cevap veremeyince gulersin öyle. Hadi ama kaynatmak yok. Cevap yaz insan gibi.
Pe
Peygamberiniz arap. Türk degil. Ve araplar hala adam olamadi
Bu kadar basit bir sorunun cevabıni bilmeden nasıl inanmaya devam ediyorsun pekiAmacın anlamak değil ki pislik çıkarmak. Ben de din alimi değilim elbette cevap veremeyebilirim , okuyup farz olanları haram olanları öğrenmeye çalışıyorum. Niyetin öğrenmekse sana kitap tavsiye edeyim aç okumaya başla , da senin ne niyetlerle ne yapmaya çalıştığın çok aşikar zaten..
Şikayet ettim canım inşallah engellenirsinde bir daha canım sıkılınca burada konuş acmazsinMüslüman bilim kadinlarinizin sıralı tam listesini bekliyorum. Aa pardon sizde kadin evde oturur di mi. Sesi bile günahtır.
sizin yaptığınız değil ancak din karşıtı onca düşman sırf aşağılayıp insanları kışkırtmak için olan gücüyle çabalıyor. kimsenin alnında da yazmıyor ne olduğu. nasıl bazı Müslümanlar bu dini kötüye kullanıyor ve her Müslümana öcü gibi bakılıyorsa, oruç tutmayan bazı insanlara da din düşmanı diye bakılıyor ne yazık ki.oruçlunun yanında su içip içmemenin saygı ile alakasını hala anlamadım. ben de niyetliyim yanımda su içince bana saygısızlık mı oluyor? ya da geçen adetliyim, arkadaşımla iftara gittim. o niyetliydi. suyumu içtim aynı masada. napayım kalkp tuvalete mi gideyim? bunun neresi saygısızlık?
onların kutsal saydıklarını bişeye saygısızlığı asıl kendileri yapıyolar fakrında değiller.
Şuna cevap ver sayin ahmak:
Bana türkçe kuran okudugun için asla tam anlayamazsin diyorsunuz..sen.nasil anliyorsun? 1500 yil.oncesinin arapcasini mi biliyorsun? Anlamadigin şeye mal gibi inaniyorsun demek ki
Hmm arap ulkelerinde kadin çalışır okutulur erkekler gibi yani. Bilimle falan uğraşır ve erkekle esittir yani. Gidin yasayin o zaman. Hihi evet.Sakin ol şampiyon neler biriktirmişsin sen öyle içinde
O öyle değil cnimcm kadın evde oturur dışarı çıkmaz calismaz diye bişey yok yanlış öğretmişler sana
antep i gezmekle arabistanin ne ilgisi varHmm arap ulkelerinde kadin çalışır okutulur erkekler gibi yani. Bilimle falan uğraşır ve erkekle esittir yani. Gidin yasayin o zaman. Hihi evet.
Canım eline emeğine sağlık ama anlamaz ki bu kadin o yüzden boşver sen kendini yormaHz.muhammed Arap değildir. Hz.Muhammed ve kendi ailesi Arapların içerisinde kaldığı için, Arapça lisanını ve dilini o şekilde öğrenmiştir.
Hz.Muhammed’din soyu, Ibrahim peygambere dayanıyor. Ibrahim peygamberin Ismail soyundan gelmektedir. Bugünkü Yahudiler ise Ishak soyundan gelmektedirler.
Hz.Muhammed, Arapların içerisinde olmasına karşı, aslı ve meshebi Arap değildir. O bölgede bulunan Ismail ve çocukları Cürhüm’lu Kabilesi içerisinde bulunduklarından dolayı Arap dilini o şekilde öğrenmek zorunda kalmışlardır ve Hz.Muhammed’din Abdül Mütalib’e kadar yani çocuklarına kadar ve çocuklarından bir kaç tanesi hariç diğerleri Hz.Muhammed’din Hanif dinine mensupturlar.
Bugün birçok yalan, bir çok yalancının ifade ettiği bazı şeyler var. Hz.Muhammed’i Araplaştırmak için veya Arap kökenine dayandırmak için bir çok şey yazıyorlar. Düşününüz kökeniniz Ibrahime bağlı olacak yani Ibrani olacaksınız sonra getirip Hz.Muhammed’i Arap silsilesine bağlayacaksınız.
Hz.Muhammed’in hadisi şöyle: „Ben Arabın içindeyim im“. Arabın içindeyim neden? Arap topluluğunun içerisinde, Ismail soyu o bölgeye yerleştiği için Arapların içerisinde kalmıştır. Ama Hz.Muhammed’i götürüp Araplaştırmak gibi böyle tezlerle yada Arap ırkını yüceltmek gibi tezlerle bir çok çalışmalar var.
Yeryüzünde bütün ırklar, bütün insanlar eşitmi dir? Eşittir, hiçbir ırkın hiçbir ırktan üstünlüğü yoktur..
Hz.Muhammed ne diyor?
„Arabın Aceme, Acemin Araba üstünlüğü yoktur“ üstünlük nerde? Amelde, takvada.
Dikkat ederseniz; Bakara Suresi 124’ü okuduğumuz zaman Ibrahim peygamber diyor ki; „Soyuma da iman et“. Benim ahtım zalimlere olmaz.
Demek Allah’ın katında; Allah’ın güzelliklerini, yakınlığını ve sevgisini kazanmak için hangi soydan olmak lazım? Insan soyundan.
Biz ne diyoruz? Bizim soyumuz insanlık soyudur. Hepimiz Adem Baba’nın çocuklarıysak, o zaman, bu ayrımı yapmaya gerek yok.
Birde, hangi ırktan olursa olsun eğer o ırktan çıkmış; insana ve insanlığa hizmet noktasında güzellikler sergilemişse bizim için, o önemli.
Hangi ırktan olduğu değil, ne hizmet yaptığı, ne söylediği, insan ve insanlığa ne kattığı önemlidir.
Tefsir okumak 1500 yil öncesini tam olarak anlamaya yardimci olur yani...pekiyazdım ya tefsir oku. çeviri değil.
Kavimler göçü öncesi Avrupa da çalılıklar arasında yaşardı1500 yıldır aynı kitaptan sorumlular ama hâlâ anlayamadilar. Cahillilleri de bitmedi.
Gavur icadi teknoloji kullanıyorlar..aya gidemediler. Bilimde sifirlar.
Bir tane de örnek islam devletleri yok.
Varsa yoksa "gercek islam bu degil tağam mıiâa"
Geçen yıl otobanda tam ezan okunurken bir araç bize makas attı,acelesi vardı çünkü ezan okunmuştu,az daha bizi biçiyordu ki eşim bir reaksiyonla çevirdi direksiyonu..Canımızı tehlikeye atmaya ne hakkı vardı??Eee diyorum zorla etraf ne der diye oruc tutan cok fazla ben oruç tutarım kimsenin yediği ictigiyle ilgilenmem
Ayrica orucu sadece yemek yememek ve su icmemek olarak algılayan dunya kadar insan var
Ramazan da elinde sigara olduğu icin birini dovenin kalkip iftar da orucunun kabul olduğunu düşünüp suyla oruç acmasi fecaat
kendini çok akıllı sanıyorsun değil mi??Bu kadar basit bir sorunun cevabıni bilmeden nasıl inanmaya devam ediyorsun peki
Okuma. Konumu takip etme. Bu kadar basitŞikayet ettim canım inşallah engellenirsinde bir daha canım sıkılınca burada konuş acmazsin
Hic enerjini hRcama ilkokul cocugundaki kadar kultur yok.kulaktan dolma biseyler suymus arastirma sifir,kitap okuyup kendini gelistirme sifir,..eee demistim gecen konu da konu sahibi kulturel bir konu tartissak karsin da iki kelimeyi bir araya getiremeyecegin insanlar var kendini bu kadar abartma demistim.Hz.muhammed Arap değildir. Hz.Muhammed ve kendi ailesi Arapların içerisinde kaldığı için, Arapça lisanını ve dilini o şekilde öğrenmiştir.
Hz.Muhammed’din soyu, Ibrahim peygambere dayanıyor. Ibrahim peygamberin Ismail soyundan gelmektedir. Bugünkü Yahudiler ise Ishak soyundan gelmektedirler.
Hz.Muhammed, Arapların içerisinde olmasına karşı, aslı ve meshebi Arap değildir. O bölgede bulunan Ismail ve çocukları Cürhüm’lu Kabilesi içerisinde bulunduklarından dolayı Arap dilini o şekilde öğrenmek zorunda kalmışlardır ve Hz.Muhammed’din Abdül Mütalib’e kadar yani çocuklarına kadar ve çocuklarından bir kaç tanesi hariç diğerleri Hz.Muhammed’din Hanif dinine mensupturlar.
Bugün birçok yalan, bir çok yalancının ifade ettiği bazı şeyler var. Hz.Muhammed’i Araplaştırmak için veya Arap kökenine dayandırmak için bir çok şey yazıyorlar. Düşününüz kökeniniz Ibrahime bağlı olacak yani Ibrani olacaksınız sonra getirip Hz.Muhammed’i Arap silsilesine bağlayacaksınız.
Hz.Muhammed’in hadisi şöyle: „Ben Arabın içindeyim im“. Arabın içindeyim neden? Arap topluluğunun içerisinde, Ismail soyu o bölgeye yerleştiği için Arapların içerisinde kalmıştır. Ama Hz.Muhammed’i götürüp Araplaştırmak gibi böyle tezlerle yada Arap ırkını yüceltmek gibi tezlerle bir çok çalışmalar var.
Yeryüzünde bütün ırklar, bütün insanlar eşitmi dir? Eşittir, hiçbir ırkın hiçbir ırktan üstünlüğü yoktur..
Hz.Muhammed ne diyor?
„Arabın Aceme, Acemin Araba üstünlüğü yoktur“ üstünlük nerde? Amelde, takvada.
Dikkat ederseniz; Bakara Suresi 124’ü okuduğumuz zaman Ibrahim peygamber diyor ki; „Soyuma da iman et“. Benim ahtım zalimlere olmaz.
Demek Allah’ın katında; Allah’ın güzelliklerini, yakınlığını ve sevgisini kazanmak için hangi soydan olmak lazım? Insan soyundan.
Biz ne diyoruz? Bizim soyumuz insanlık soyudur. Hepimiz Adem Baba’nın çocuklarıysak, o zaman, bu ayrımı yapmaya gerek yok.
Birde, hangi ırktan olursa olsun eğer o ırktan çıkmış; insana ve insanlığa hizmet noktasında güzellikler sergilemişse bizim için, o önemli.
Hangi ırktan olduğu değil, ne hizmet yaptığı, ne söylediği, insan ve insanlığa ne kattığı önemlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?