- 19 Mart 2016
- 6.677
- 9.325
- 198
- 37
- Konu Sahibi lou salome
-
Antepten araplara nasil geldin acaba.cahiloye donemi yasanmis durm dan bahsediyorsun.Yaa ne kadar cahilsiniz.
Açın okuyun biraz.
Cahiliye devri ve bütün bu kadını ezme donemleri arap toplumuna ait. Turklere ait bir yaşam biçimi.degil bu.
Bi de sizin gibi okuyan sayısı çok az. Ben hiç okuyan.görmüyorum
Kendisini görmüyorum. Aynı ortama girmemek için maksimum gayret sarfediyorum.Bence o senin müthiş ötesi seksapalitenden kaynaklı canım yaaa, oruç Ramazan hikaye , her daim tacize uğrama durumunda yaşıyorsun. Ramazan'da oruç tutmadığın için tacize uğrayacağını düşünmen de bundan. Bir insan önüne çıkan her adam tarafından taciz edilince böyle paranoyaya bağlıyor demeko değilde enişte ile naptın çözdün mü asılma durumunu?
Gaziantep'e hic gitmedim ama tanidigim tum antepli kadinlar cok basarili , cok akilli , cok kulturlu ve cok modern kadinlardi , onlar sayesinde cok severim Gaziantep'i yani hic uzulmeyin disardan bakan biri olarak ben anteplileri harika buluyorumabarttıgımızı dusunuyorlar
ustelık etek bıle gıyınmesı zor memleket olarak goruyorlar
buradakı samımıyete okadar uzaklar okadar gormemısler kı
yardımlasmayı hos goruyu
guleryuzu
saygıyı
anlattıgımda abarttıgımı dusunuyorlar :)
belkıde herkesın antebı bılmemesı kesfetmemesı ıyı bırsey guzellıgını koruyor ...
Peygamberiniz arap. Türk degil. Ve araplar hala adam olamadiAntepten araplara nasil geldin acaba.cahiloye donemi yasanmis durm dan bahsediyorsun.
Kadinalrin diri diri gomulmesi kurban olayi ile kalmistir.islam tariho okuyun biraz.
Peygamberimiz hangi kizini oldurmus?
Her neyse siz provakasyonunuuz yaptiniz antepe gidin mumkun sede oradan papua yenigineye filan gidin donmeyin:)
Canim senin konularini anlamak icin uber zekaya gerek yok ki.Ay ne zekice ve yaratıcı bir yorum..
Büyük resmi gören über zeki üye..
Islamiyeti kastetmedim, araplarin cahiliye devrini kuran bile bitiremedi demek istedim.Iyi de bunu Islamiyet mi emrediyor? Insanlarin yanlis yasiyor olmasi Islamiyet i mi yanlis yapıyor? Kusursuz olan Islamdir; insanlar değil.. Elbette herkesin kendi fikri, ister inanir ister inanmaz.. Ama yapılan cirkinlikleri kalkip milyonlarca insanin tabi oldugu kutsal bi dine baglamak cok yanlış..
Pe
Peygamberiniz arap. Türk degil. Ve araplar hala adam olamadi
Yaa sen ciddi misinGenel Turk tarihin sifir otur:)
O dedigin cahiliyye donemi ve o donem Turkiye cumhuriyeti yoktu:)
Ben açar okurum da sen once yazilani bi iyi oku, ben ne diyorum sen ne diyosun..Yaa ne kadar cahilsiniz.
Açın okuyun biraz.
Cahiliye devri ve bütün bu kadını ezme donemleri arap toplumuna ait. Turklere ait bir yaşam biçimi degil bu.
benim anlamadığım herkes tutmak zorunda değil. herkes müslüman değil. olsa bile hastası var, hamilesi var ne bileyim hassasiyetleri olmayanlar var. e tutan tutmayana saygı gösteriyor mu da tutmayan tutana göstermek için sokakta su bile içemesin.
valla çalıştığım halde oruç tutuyorum bi kere bile şu kafada olmadım. banane yahu su içmiş içmemiş. bu benim nefsimle alakalı. karşınızdaki su içiyo diye deliriyosanız zaten orucun anlamından uzaklaşmışsınız demektir.
Olmaz mı arkadaşım ..buradan bir zaten yazmış su içen birini görsem ters ters bakarım diye,tutma nefsine hakim olamıyorsan değil mi ..Ya arkadaşlar demissiniz nerede yaşıyorsunuz oruç tutmayanlara bir şey yapilmiyor diye ramazanda
Bu ramazan dayağı diye bir kavram oluştu değil Anadolu kentleri İstanbul da Izmir de insanlar dayak yiyor ramazan da oruç tutmadığı icin daha yeni bir lokantanin camını aşağı indirdiler oruçta açık olduğu için
Peki sen çeviri ile okumadin mi?Hayır bir de dinden İslamiyetten zerre haberi olmayan , hiçbir farzı yerine getirmeyen hiçbir haramdan uzak durmaya çalışmayan adamlar İslamiyet hakkında vaaz veriyor ya , deliriyorum cidden!!!! Neymiş Kuran'ın türkçesini okumuş. Kuran'ı Kerim bir mucize kitap , anlamını 200-300 sayfalık çeviri (!) ile anlayabileceğini sanıyorsan o senin hatan. Kalkıp da okuduğun iki satırla islamiyeti anladım çözdüm diye ortalıkta gezmen de senin saflığın (iyi niyetin)
Ama maalesef o işler o kadar kolay olmuyor. Arapçayı bilenler bile kuranı Kerim'in anlamını tam olarak çözemiyor alimlerin açıklamalarına bakıyorlarken , çeviri dediğiniz şey bize sadece fikir verebilir
Konustukca batiyorsun.Yaa sen ciddi misin
Ahahaha
Türkiye Cumhuriyeti vardi dedim mi ben.
Türkler diyorum. Türkler. Kıt seni.
Bu o insanlarla alakali bi durum.. Uysalardi, yasasalardi biterdi.. Ama yasamadiktan sonra elbette cahiliyye halinde kalmalari normal.. Ayrica yine de genelleme yapmak cok yanlış..Islamiyeti kastetmedim, araplarin cahiliye devrini kuran bile bitiremedi demek istedim.
Peki sen çeviri ile okumadin mi?
Madem ceviri ile anlasilamaz, anlamadigin kitaba nasıl inaniyorsun?
Çelişkiler icindesin. Haha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?