gaziantepte ramazan

Yaa ne kadar cahilsiniz.
Açın okuyun biraz.
Cahiliye devri ve bütün bu kadını ezme donemleri arap toplumuna ait. Turklere ait bir yaşam biçimi.degil bu.
Antepten araplara nasil geldin acaba.cahiloye donemi yasanmis durm dan bahsediyorsun.
Kadinalrin diri diri gomulmesi kurban olayi ile kalkmistir.islam tariho okuyun biraz.
Her neyse siz provakasyonunuuz yaptiniz antepe gidin mumkun sede oradan papua yenigineye filan gidin donmeyin:)

Bi de sizin gibi okuyan sayısı çok az. Ben hiç okuyan.görmüyorum

Var cnimcmmm okuyanda var ezberleyende var misal ben
O okudum dediğin kitap'ta islamın arap dini olduğu falan yazmıyor bu bir. Ikincisi kız cocuklarini diri diri gömenler müslüman değillerdi. Ve üçüncüsü sen kimsin de konuyu buralara getirip milleti kışkırtıyorsun? Git nereyi gezersen gez kimse seni taşlamaz.
Ha bu arada tv.de izlediğin her habere de inanma olur mu kim bilir belkide bazı yobazlar haberi yanlış lanse etti? Yada bazıları algı terörü uyguluyor? Ayık ol azıcık.

Kendisini görmüyorum. Aynı ortama girmemek için maksimum gayret sarfediyorum.

Gaziantep'e hic gitmedim ama tanidigim tum antepli kadinlar cok basarili , cok akilli , cok kulturlu ve cok modern kadinlardi , onlar sayesinde cok severim Gaziantep'i yani hic uzulmeyin disardan bakan biri olarak ben anteplileri harika buluyorum

Pe
Peygamberiniz arap. Türk degil. Ve araplar hala adam olamadi

Ya arkadaşlar demissiniz nerede yaşıyorsunuz oruç tutmayanlara bir şey yapilmiyor diye ramazanda
Bu ramazan dayağı diye bir kavram oluştu değil Anadolu kentleri İstanbul da Izmir de insanlar dayak yiyor ramazan da oruç tutmadığı icin daha yeni bir lokantanin camını aşağı indirdiler oruçta açık olduğu için

Islamiyeti kastetmedim, araplarin cahiliye devrini kuran bile bitiremedi demek istedim.

Arkadaşım ne demek istediğin belli yobaz derken oruç tutmayanlara saldıran kafir gibi gösteren tiplerden sakınıyorsun haklısın da ama şu zamanda en ummadık şehirde bile yaşayabilirsin bunu
ben tutmuyorum tutana saygımdan da kuytu köşede yemeğe içmeye çalışıyorum ki ayıp olmasın ama aynı saygı bazen olmayabiliyor
Antep güzel ama ben yerinde olsam ertelerim ramazan sonrası rahat gezerim belki kapalı yerler karşına cıkacak istediğin zevki almayacaksın
Antepte japon mu çinli bir turist grubun ramazan olmayan zamanda kovulduğunu hatırlıyorum net olarak haberlere cıkmıştı

Yaa ne kadar cahilsiniz.
Açın okuyun biraz.
Cahiliye devri ve bütün bu kadını ezme donemleri arap toplumuna ait. Turklere ait bir yaşam biçimi degil bu.
Ben açar okurum da sen once yazilani bi iyi oku, ben ne diyorum sen ne diyosun..
Islamiyet, bahsettigin cahiliye adetlerini ve yanlışlıklarını ortadan kaldırmıştır, hangi toplum yapiyosa artik.. Sadece Araplara gelen bi din degil ayrica..
Neyin pesindesin, Turk Arap vurgusu yaparak..
Gerci gayet belli de ne haltin pesinde olduğun..
Yazik

bende kimsenin oruç tutup tutmamasıyla ilgilenmiyorum. dinimizde zorlama yoktur dinimiz hoşgörü dinidir. bir kaç kendini bilmez yüzünden genelleme yapılmasını yanlış buluyorum oruç tutmayan insanlara saldırılmasını da yanlış buluyorum.
su içme konusuna gelince de bazı şeyleri illaki söylemeye gerek yoktur vücut diliyle anlatırsın. su içmesi o insanları delirtmiyor saygı duydukları kutsal saydıkları bişeye saygısızlık olarak algıladıkları için tepki gösterebiliyorlar benimde oruç tutmayan arkadaşlarım var farklı dinden arkadaşlarım var ama kimse ben oruçken yanımda bir şey yiyip içmiyor yiyip içseler de ben sorun yapmıyorum ama en azından saygı duyuyorlar bunu bildiğim için beni rahatsız etmiyor.

Olmaz mı arkadaşım ..buradan bir zaten yazmış su içen birini görsem ters ters bakarım diye,tutma nefsine hakim olamıyorsan değil mi ..

Peki sen çeviri ile okumadin mi?
Madem ceviri ile anlasilamaz, anlamadigin kitaba nasıl inaniyorsun?

Çelişkiler icindesin. Haha.

40 sayfa ne yazildigi belli burada okumaya gerek bile yok
aferin konu sahibi amacina ulasmak çok dogru bi konu açmissin ,10 ustunden 10 puan sana çalkala çalakal vur duvara

ilk mesajdan o kdr belliki ne niyetle açtigin ..

antep hakkinda fikrim yok, enisteyide al git o seni korur

Yaa sen ciddi misin
Ahahaha
Türkiye Cumhuriyeti vardi dedim mi ben.
Türkler diyorum. Türkler. Kıt seni.
Konustukca batiyorsun.
Az once ortadoguya saydiriyordun sonra islamiyete bizim inanaimiza simdi kivir esas kit sensin bisey bilmiyosun zirvaliyosun ac kitap oku biraz kulturun gelissin
Ilim olmadan fikir sahibi olmaya calisiyorsun.
Ortadogu diyorsun dogru turkiye de guney amelrika ulkesi zaten hey alahim ua sana daha da yazmauacagim cahille tartismamak lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…