gdo da gdo

herseyde var gdo..ne yıyor pekı eşiniz..ozel organık pazarlardan mı alısverıs yapıyor?

bı sure sonra ekip bıcmeye baslar..tabıkı doğrusunu yapıyor ama ınsan nasıl onune geçer bunun..

Ben de biraz takıyorum.
Annem de baskı yapıyorum. Süt al yoğurt yap vs.
Tavuk pek yemem. ( zaten sevmem de )
Kola içmem. (sevmem)
Çikolata, şekerleme, dondurma ıvır zıvır, ketçap, mayonez (binde bir yerim. sevmem aramam)
Cips yiyorum bazen ama o mu beni yiyor ben mi onu belli değil. Vicdan azabım arşa yükseliyor.
Ama işte ne yapacaksın? Her şey zararlı.
Çok takınca işin içinden çıkamıyorum.

tatlım ben biraz bu konularla uğrastuığımdan yemin ederim biri bana sorunca gdo mdo ne diceğimi bilemiyorum aç mı kalcaz diyor insanlar ya en güzeli sağlıklısı ama gdo suz besin çok az
Ben annemin bulyon kullanmasına kızıyordum. Geçen siz yazınca evdeki bulyonu çöpe attım. Daha da alma, dedim.
Baksanıza dışarıdan severek yediğimiz çiğ köfteler bile zararlıymış. Ölelim mi ya? Ne yiyeceğiz?

İmza: Sağlıklı yaşamla beynini yemiş bir Prenses

Son düzenleme:
Bende elimden geldiğince dikkat ederim .

Bir yerde okumuştum günümüz yaşam koşulları üreme organlarına da ciddi zarar veriyormuş , 20 sene sonra doğal yolla hamile kalan sayısı yok denecek kadar az olabilirmiş :26:

Fakat gıdalar konusunda beni bunalımlara sürükleyen , unun içerisindeki lesitin denen katkı maddesinin ne olduğunu öğrenmem oldu .

Nasılsın Nurlum?

Evet ya, bunu bizde konuşuyoruz hep, önceden insanlar evlenirdi patır patır doğururdu. Şimdi kimse hamile kalamıyor.

Unun içindeki madde neymiş. Bir de bu çıktı.

Nasılsın Nurlum?

Evet ya, bunu bizde konuşuyoruz hep, önceden insanlar evlenirdi patır patır doğururdu. Şimdi kimse hamile kalamıyor.

İyiyim prenses sen nasılsın

İğrenç ama yakın zamana kadar insan ve hayvan kılından elde edilen sistein maddesi kullanılıyormuş . Sanırım 2012 senesinde ( yılı karıştırıyor olabilirim ) ülkemizde yasaklanmış . Hatta nette Almanya da bu konu ile ilgili çekilen bir belgesel dahi var .
Sadece bitkisel kullanılabiliyor ama maalesef daha ucuz olduğu için hala tercih ediliyormuş ve yeterli denetleme var mı emin değilim . Netten biraz bak istersen , özellikle paketli gıdalardan uzak durmakta fayda var .
Aksi birşey öğrenirsen paylaş lütfen canım .

Nasılsın Nurlum?

Ben bu Lesitin konusunu araştırdım. İngilizce Lecithin yazılıyor, bu katkı maddesi kıldan yapılmıyor.
Ama kıldan yapılan bir katkı maddesi de var L-sistein, İngilizce yazılışı L-Cystein.
Bu katkı maddesi E920-921 kodu ile biliniyor, ve cidden insan kılından da üretilebiliyormuş.
Herhalde bu iki madde arasında bir karışıklık olmuş.
Lesitini temize çıkarttık ama E920 hakkında araştırma yaptıkça insan şüpheye düşüyor doğrusu. Fırınlardan alınan taze ekmeğin içinde kullanılmaz, Mc Donalds gibi yerlerde, poşetli ekmekte falan kullanılır diye okudum ve buna inanmak istiyorum.

alıntıdır

Böyle bir yazıya rastladım, umarım doğrudur

Umarım doğrudur ama bu madde hamurun kolay şekil alıp dağılmasını engellediği için , normal ekmekte dahi kullanılıyor olabilir . Aslında sıkıntı un da , eğer firma ununa kattıysa haliyle o undan yapılan her türlü unlu gıdada olma olasılığı var gibi .

Ben artık delireceğim. Ne yapacağız ya? Ne yeyip ne içeceğiz?

Bilgi için sağ olun arkadaşlar, fazlasını araştırmayacağım.
Cehalet mutluluktur, derler ya bu konuda da ne kadar az bilirsek o kadar iyi. Zira bilince de bir şeyi değiştiremiyoruz ki!

Aslında bir yanlışa parmak basmak istiyorum. Tuz öcü değildir.
Belli bir yaşın üstü için gereksiz ama çocuklar için hayati önem taşır.
Çünkü iyotu en çok tuzdan alırlar.
Ben de bir ara %50 iyotu azaltılmış alıyordum. Sonra bıraktım kızım için.
Yalnız Himalaya tuzu diye bir şey gördüm geçen Metro’da ona bir bakacağım. Neyin neyi diye.. bir yerde bir şey okumuştum da oradan dikkatimi çekmişti baya övüyordu yazı..
100-150 gr 16 tl mi neydi.

Bende nasıl oldu da öğrendim , bu derece kurcaladım anlamadım ve pişmanım . Bilmeseydim daha iyi olurdu .

Aslında forumda bir arkadaşımız var, gıda mühendisi, Eylül, bir uğrasa içimize su serpecek bilgiler verebilir dedim kendi kendime amaa bende daha fazla bakmayacağım, deli gibi un arayıp ekmeği de evde yapamam, tüm boş zamanlarım mutfakta geçiyor ya =((((

Son düzenleme:

canım bende duydugumu soyleyeyım bı ara cok medhurdu hımalaya tuzu sonra da herkes yasadıgın ulkenın tuzunu tuketmek vucut onanuyum sagladıgı ıcın daha faydalıymıs yanı hımalaya tuzunu oralarda yasayan ınsanlara faydası oldugu kadar bızlere faydası olmuyomus:26:

Ben gıda teknikeriyim yani mühendis değilim ama biz de onların işlerini yapıyoruz tek farkı 4 yıl yerine 2 yıl okuyup daha çok pratiğe dayalı eğitim almamız. Açıkçası burada yazılanları görünce şok oldum ne çok bilgi kirliliği var arkadaşlar kusura bakmayın ama GDO başka birşey organik başka. Her meyve-sebzede GDO var demek yanlış olur. Bunu ancak analizlerle anlayabiliriz. Bir de bir gıdanın organik olmaması onun doğal olmadığı anlamına gelmez mesela bahçemizde yetiştirdiğimiz domatese gübre vermiyor muyuz, zararlı böceklere karşı ilaçlama yapmıyor muyuz? O ilaçları doğru miktarda kullandığınızda kalıntı bırakmadan uçar. Yani naturel ürün organik değildir ama sağlıklıdır.
Bir de katkı maddelerine değinmişsiniz, gıda katkı maddeleriyle ilgili yasal sınır vardır ve zaten gıda işletmelerinin denetimlerinde numuneler alınıp laboratuvarda incelenir ona göre üretim izni verilir. Ben her katkı maddesi zararlıdır diyemem zaten insan vücudunun tolere edebileceğinin bilmem kaçta biri kullanılır yani bir gofret yedik diye kanser olmayız ama her gün hazır gıdalarla beslenip hiç meyve sebze yemezsek olabiliriz çünkü vücudumuzun ihtiyacı olan besin maddelerini alamıyoruzdur.
Etiket okuma alışkanlığı iyidir, hazır gıdaları mümkün olduğunca tüketmemek sağlık açısından daha tercih edilebilir bir şey - bu konularda emin olun sadece mesleğim gereği değil sağlık sorunlarımdan dolayı da çocukluktan beri bilinçli olmak zorundaydım. O yüzden bizde bulyon kullanılmaz tuz açısından yoğun olduğu için, onun yerine haşlanmış et suyu daha sağlıklıdır; mayonez-ketçap kullanmayız onun yerine salçayı tercih ederiz, hazır ve işlenmiş gıdaları ailecek tüketmeyiz. Ama tüketenlere de "aman kanser olursun" demek yanlış olur bence. Her insanın bedeninde zayıf olduğu hücreler vardır mesela yıllarca sigara içene birşey olmaz ama hiç sigara içmeyen akciğer kanserine yakalanabilir. Bunun gibi bir şey bu gıda konusu da...

Lesitin de yanlış hatırlamıyorsam yumurtada bulunan bir maddedir. Yani gıda katkı maddesi olarak kullanılsa bile hammaddesi yumurta
Bir de gıda içine eklenen her madde yazılmak zorundadır etikette. Analizler sonucu istenmeyen şeyler çıkıyorsa bu da zaten deşifre ediliyor, "şu firma şu ürünününde şu maddeyi kullanmış " diye...

Buyur buradan yak.
Ee neden getirip bir de normal tuzun tam 16 kat fazla fiyatıyla satıyorlar?
Neye inanacağımızı şaşırdık resmen.

Soya lesitini unlu gıdalarda kullanılıyor, insanları korkutan kıldan yapılabilen olanı
Una karıştırıldığı düşünüldüğünde evde ekmek yapmak bile faydasız
Gıda konusunda bilgi kirliliği olduğu çok doğru
Ama işte bir şekilde tedirgin oluyor insanlar, az önce yazmıştım bir doktorun konuşmasına denk geldim, beyaz yumurta olmaz yumurtalar klorla yıkanıyor diye anlatıyordu. Doğada hiç bir besin beyaz değildir, beyaz olan hiç bir şeyi yemeyin diyordu. Hadi beyazı ayırdık, hazır ürünler nasıl olacak. İnsanları ürkütüyorlar, o günden beri buzdolabımda duran yumurtalara şüphe ile bakıyorum. Çok şey okuyoruz, çok şey dinliyoruz anlatan herkesin bir ünvanı var, çoğu doktor, haliyle tedirginiz.
Deşifre edilme olayına inanmıyorum ben, gıda sektöründe büyük rantlar dönüyor, bu konuda gerçekten yeterli çalışma ve dürüstlük olduğuna inanasım yok hiç =((

Kıldan yapılabilen lesitin olacağını zannetmiyorum ama ben bunu araştıracağım arkadaşlar. Eksik kaldığım yerde bu konuda bilgi ve tecrübesine güvendiğim insanlara da danışırım zira ben de merak ettim.
Şu altını çizdiğim cümleyi görünce açıkçası üzüldüm zaten mesleğimi icra etme şansı bulamazken bir de insanların böyle düşünüyor olması beni daha da yaralıyor.
Şunu diyebilirim ki herkes birşey söylüyor keşke herkes kendi alanı dahilinde konuşsa da başkalarının mesleğine el atmasa. En doğru bilgi bu konuda başta gıda mühendisleri olmak üzere gıda sektörünün içinde olan ehil insanlar tarafından verilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…