gdo da gdo

derya_yildirim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
16
0
1
İstanbul
slm kızlar!! sitenin takipcisiydim ama daha yeni üye oldum.6 yıllık evliyim acısıyla talısıyla 7.senemize gireceğiz..eşim yediğine içtiğine çok dikkat eder sağlıklı beslenir diyim. son zamanlarda 2 kitap okudu ''can boğazdan çıkar diğeride deccalin tabağı'' diye bu gdo larla ilgili... yaklaşık 2 aydır oturuyo gdo kalkıyo gdo onu yemeyin gdo bunu içmeyin gdo o yicek şöyle bu yiyecek böyle...bunaldım yeminlen bu ve buna benzer şeylerle beni hayttan soğuttu

bu sağlıklı yaşam takıntısı bi süre sonra obsesifleştiriyor insanı. zaten güvenilcek hiç bi yiyecek kalmadı. eşinizle konuştunuz mu bunaltma beni diye

tamam doğru belki ama bu kadarıda bayıyo yaneee

aynı şeyi sen de ona yap işe yarıyorr..ben eşime basit bişey sorduğumda işte bilimsel geniş geniş açıklamalar yapar..atıyorum bi aletin çalışma sistemini sorsam fizikten girer hesaplamalar vs....anla yani....uzun olunca insan bunalıyor tabi..bikerede ben aynısını yaptım..yemekle ilgili bişi sordu basınçtan girdim arşimente kadar uzandım gözlerinden gayet belli sıkıldı..kimi taklit ettim diye şakaya vurdum....bi düşündü ben dedi bastık kahkayayı...sende ara ara yap...

konuştum tabiki kaç sefer... hatta dün akşam çıldırdımm üüfffff beee yeter sıktı artık bu ve buna benzer muhabbetlerin hayattan soğuttun beni diye çıkıştım..ne dese iyi ya ''ne konuşayım'' demezmi Ya sabır dedim..

Benim dayım böyle
Tuzu bile yasaklamış evdekilere
Onlarda ot gibi yemekler yemek zorunda kalıyorum tuz getirsem mutfaktan bana da kızıyo

iyi fikir canım deniyeceğim

Benim de var böyle bir arkadaşım. Sürekli şu saatte şu yenir, sabah kalk bunu iç. ama başka muhabbet yok. Birlikte yemek yerken keyfimce sipariş veremiyorum. Başlıyor glisemik endeksten vücudun o yemeği yediğimde vereceği reaksiyonlara kadar. Bi gün çığlık attım sinirimden!
Evet bunlara dikkat etmek gerekiyor ama şu an yediğimiz hemen her şey gdo lu. Çok takıntılıysa gidip uçak rotası olmayan bir yerde sebzesini meyvesini yetiştirecek.
Yakın zamanda böyle sağlık takıntılı (ama öyle böyle değil bildiğin takıntılı) iki kişi beni şok etti...
Biri asla alkol almayan, sigara içmeyen, dışarıda yemek yemeyen, organik pazarlardan alışveriş yapan, her gün sporunu yapan etrafı da bu takıntılarıyla bunaltan biriydi... Maalesef pankreas kanserinden kaybettik...
Diğeri de aynı takıntılara sahip biriydi bir anda kalp krizinden kaybettik...

Anladım ki evet.. sağlıklı beslenmek spor yapmak güzel şeyler, olması gereken şeyler ama STRES varsa bunlara dikkat etsen de vücut normal işleyişini gerçekleştirmiyor.

evet eşiminde bu kadar dikkat etmesine rağmen 3 senedir vucudunda alerji gibi bişey oldu kızarıklı ve kaşıntı dr gidiyo alerji ilacı kullanıyo ama halen devam ediyo

Hem sağlıklı yaşam konusunda okuyan ve aynı zamanda zayıflamaya çalışan biri olarak hem de bir gıdacı olarak şunu diyebilirim ki, bu bir obsesyon! Mesela bana da insanlar gelip şu yiyecekte GDO var mı nasıl anlarız gibi sorular yöneltiyorlar. Onlara yiyeceklerdeki GDOları gözle seçemeyeceğimizi, ancak laboratuvar analizleriyle anlaşılabileceğini söylediğimde de aldığım cevap "sen ne biçim gıdacısın boşa okumuşsun"
Ona mutfk konusunda yeterince hassasiyet gösterdiğini, elinden geldiği kadarıyla sağlıklı şeyler yedirmeye çalıştığını söyle bence.
Bu arada "Can boğazdan çıkar" kitabını bana biri hediye etti henüz okumadım (işime yarayacak diyet kitaplarını daha ön plana aldım da) ama onu okuyan adam da kafayı GDO ile kan grubuyla bozmuştu "benim kan grubuma bu yiyecek uymuyor" "yersem dokunur" vs gibi... ondan çok benim kafam bozulmuştu sanki birşey bilmiyormuşum gibi

Benim kayınvalidem de böyle ama gdo falan değil de.
Konserve bir şey alma, yoğurt alma, çikolata yemeyin, şeker yemeyin,
Akşam hafif yiyin.
Pilav yapma, makarna yapma, dışardan yemeyin.
Sütçüden süt aldım, yumurtacıdan köy yumurtası aldım tarla domatesi buldum doğal yoğurt buldum vs
Ama aldıkları da çok tatsız tuzsuz ki babaannem kendi yetiştirir tadından yenmez yani öyle diyim
İnsanlara iyi olmayanları kakalıyorlar herhalde doğal diye satalım anlamazlar diye
Sebze yiyin, eti yemeyin, salata yiyin, spor yapsın oğlum biraz kilo almış
Spora başladım bak ne kadar kilo verdim (3 senedir aynı zayıflıkta, incelikte , )
Bazen içimden imdat diyorummmm
Sebze yiyin diyorsun da ben egeliyim sebzeyi severim zaten oğlunu şimdiye kadar sadece etle beslemişsin
Alışmadığı için şimdiye kadar, nasıl sebzeyi sevdireyim en azından ıspanaktır brokolidir enginardır benimle başladı yemeye demek istiyorum.
Kendin yedirseydin madem demek istiyorum

Velhasıl o kadar organiktir vs dir, şudur budur artık içtiğimiz su bile sağlıklı mı şüpheli.
O yüzden dikkat ediceksin ama abartmayacaksın.
Yoksa valla ömür geçmez o sakıncalı bu şöyle bu böyle..

Son düzenleme:
Merhabalar;

Yediğine içtiğine çok dikkat eden bir doktor vardı mehmet ÖZ kanser hücresini aldırmıştı.Yani çok dikkat etsek de başımıza gelebilir.Takıntılı olmaya gerek yok.

GDO, paket yiyecekler paraben,kanserojen maddeler, vb şeylere ben de çok takığım. Ama anne olduktan ve bebeğim ameliyat geçirdikten sonra oldum böyle. Hazır bişe almamaya çalışıyorum. Bişe alırken 2 saat içerik okumama, doğal tedavilere,doğallıkla ilgili araştırmalarıma annem kardeşim sinir olur,gereksiz bulur. Eşim de bazen gereksiz görür. ama yaşadığımız çevre okadar zehirli kimyasallarla doluki dokunduğumuza yediklerimize engel olmamız imkansız gibi bişe. En azından elimizden geleni yapalım bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…