canım tokluklarıan yüksek geliyor ama diyete ne zaman başladığında önemli tabi. bizler tokluk şekerini (gebelerde 1. saat) 120 nin üstüne çıkmasını pek istemeyiz. bir arkadaşında dediği gibi gıdaların glisemik indeksi önemli özellikle meyveleri yanında mutlaka protein kaynağı ile birlikte tüketmelisin (2-3 kaşık yoğurt, 1 çay bardağı süt veya ayran gibi). öğünlerde mutlaka bol salata veya çiğ sebze bulundurmalısınki şekeri dengelesin.
birde koyu renkli ekmekler tüketmelisin. bende gebeliğimde fırından aldığım çavdar ekmeğini tüketiyordum şekerlerim düşmüyordu fırına sordum meğer içine şeker atıyolarmış sonra araştırdım piyasadaki en az şeker içeren ekmek uno denge light. o günden sonra her ana öğünde 2 dilim uno denge light yedim şekerlerim normale döndü. aklında bulunsun.
şeker, tatlı, dondurma, günde 3 porsiyondan fazla meyve,bal, reçel, pekmez vb. uzak kalmalısın. çorba, pilav, makarnada kan şekerini hızlı yükselten yiyecekler arasında bunlarıda listenden çıkarmalısın canım. birde bunları dene bakalım düşecekmi şekerin.