benimde ilk hamileliğimde şeker değerlerim yüksekti,hemde seninkindende yüksek :) karpuz,kavun,üzüm vs hayal oldu ölçümden sonra.yazın hamile olup bunları yemiyen yoktur dedim doktora,sende en olmıycak şeyleri yiyosun diye fırçaladı beni doktor :) diyete başlaman lazım arkadaşım,hamurişleri,tatlılar ve yüksek şeker
içeren tüm meyveler yasak artık sana :) boğazımı tuttum ama işin kötüsü doğumdan sonra bu şeker yapıştı kaldıikinci hamileliğimde ise şeker yüklemesi yapmadı bile doktor.zaten yüksek seni delik deşik etmeye gerek yok dedi tahlil için.dikkatli ol suyun artar.benim her iki doğumumda erken oldu.şekerinde illaki payı var bunda.ilkini 35.haftada ikincisini 36.haftada doğuruverdim :) korkmana gerek yok ama çok dikkatli ol,hamileyken diyet yapmak ve en çok aşerilen şeyleri yiyememek zor tabi ama herşey bebiş için canım sıkıcan dişini.beyaz ekmekle,güzel tatlı ve meyvelerle vedalaş :)
Canım üzülme.Gebelik şekeri öcü değil.Önlemini al yeter.Nihal herşeyi gayet net açıklamış zaten.Durumu önemsememezlik etme sakın.Diyetine uyarsan hiçbirşey olmaz.Ama dikkat etmezsen kendini ve BEBEĞİNİ tehlikeye sokarsan.Sağlıklı günler dilerim....
Kızlar şu şeker belasından kurtudum. Değerlerim normal çıkmış. Hoca diete gerek yok ama dikkat et yinede dedi. Darısı sizin güzel haberlerinize işallah :))
Canım sen yinede tedbiri elden bırakma.Doktorunu dinle bence.tam cevap yazacaktim son yazdigini okudum ..cok guzel.. cok sevindim adina.bizde guzel haberler alalim ama simdi hebame den geldik esimle. Ebe yani burda sigorta nin kolayligi var eve ebe gonderiyorlar hamilelikte lazim olan bilgiler spor vs bi suru sey dogumdan sonra toparlanma , pilates yoga falan ne ararsan ..neyse onunla randevum vardi hemen sonucu gösterdim bir kulagindan girsin digerinden ciksin dedi bunlar her hamilelikte olan seyler dedi degerlerin cok yuksek degil zaten sakin endise etme dedi. simdi seker doktorunuda tanuyorum sana sunu yeme bunu cime falan diyecek dedi. keyfine bak mutlu ve huzurlu ol duzenli beslen dedi, spor yap hareketsiz kalma bana guven dedi ..bende rahatladim walla:)
"gebelik ve diyabet" diye bir google araması yapın, tercihiniz bebenizse diyet hiç koymayacaktır o okuyacaklarınız karşısında. açlık şekeriniz tam da alt sınırda, biraz daha düşse, hipoglisemiye girersiniz. tokluk şekeri de yüksek sonuçta. lütfen diyabet uzmanına gidin. asla bir kulağınızdan girip diğerinden çıkmasın. ben aylardır insülin vuruyorum günde 4 kez, diyet de yapıyorum. kolay mı, değil elbet.değil ama söz konusu içimizdeki cansa her şeye katlanılır. ebe, doğurtmada uzmandır,şeker konusunda onu dinleme,şeker doktorunu dinle. şeker dr.un boşver onu, gel ben doğurtayım dese güvenecek misin ki bu konuda ebeye güveniyorsun?
canım değerlerin çok yüksek değil belki ama sonuçta sınırların üstünde.benim iki doğumumda erken oldu ve bebeklerim küveze girdi.şeker olan annenin bebeğinin akciğer gelişimi geç olur çünkü.bişey olmaz diye bi durum söz konusu bile değil.çünkü ben biraz fazla kaçırınca yemeyi hooopp şeker yükseliyo ve sularım artıyodu ki bu erken doğumun kaçınılmaz olduğu bi durum.doktordan fırçayı yiyip oturuyodum aşağı :))) sen endrokronoloğa veya dahiliyeye mutlaka görün.şekeri yüksek seyreden bi annenin bebeğini nelerin beklediğini inan ilmek istemezsin.amacım gözünü korkutmak değil sadece ebeyi dinleyip genişten almanı istemem bu durumu.küvez günleri çok zor çooookkkk((
sadece gebeliğin boyu dikkat edeceksin diyelim. hasta değilsinizhamilesin ve benim gibi sen de bir şeker bebek doğuracaksın. o yüzden dikkat edeceğiz.beyaz ekmek yeme, meyveyi azalt,meyve ye ama küçük porsiyonlar. mutlaka 3 ara 3 ana öğünün olsun.dr seni yönlendirir, korkma. ben gebelik şekerim sayesinde sağlıklı yemeyi öğrendim.
50 gr seker yukleme sonuclarim ac :84
1 saat:172
2.saat:83 doktor yarin 100 gr seker yukleme testi istedi 9 haftalik hamileyim sizce deger cok mu yuksek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?