gebelik sekeri ölcümüm bugundu...

anne ve babada şeker hastalığı olduğu için doktor erkenden önlem almak istedi Bugun 100 gr lık sonuclar biraz sınıra yakın çıktı dr şekere biraz kısıtlama getirdi Çok tatlı gıdaları az tüketmemi beyaz şekeri tamamen kaldırmamı istedi

Herkeze merhaba;
Bende test sonuçları kötü çıkanlardayım,
50 grm yükleme sonucu 216 çıktı..
açlık şeker: 107

27. haftadayım... canım kızım 1.088 grm .. doktorumuz kilosu çok iyi dedi..

tabi doktor sonuçları görünce inanmadı ve en acilinden, diyetisyene başvurup diyete başlanman lazım ve 15 gün sonra mutlaka gelmen lazım dedi...
bizde hemen bulunduğumuz hastanenin diyetsyenine girdik.. bi kitapçık verdi... küçük bi liste yaptı .. ama cal. falan yazmıyor.. burda okuduklarımda 1800 - 2000 cal. falan bahsediliyor... zaten yoğun bir iş temposunda çalışıyorum nasıl gidecek bilmiyorum...

herkezden öneri bekliyorum önümde 13. hafta var..

oofff nasıl geçecek ...

benim aclik 71 di ilk saat 166 ikinci saat 180 cikti.ikinci saat yuksek dendi bu yuzden diyetisyene gönderdi.diyetisyen bana 5 gunluk diyet verdi. aslinda diyet degil coks eker olan seyleri solyedi bunlardan uzak dur dedi. 5 gün boyunca ac karna tok karna iki saat sonra seker ölcüp yazdim. doktor sonuclara bakinca sadece ögle yemegi sonrasi yüksek dedi. oda en fazla 150 cikmisti. hemen insülin vermek istedi. biz istemedik. tekrar diyet ölcelim dedik. cok israr ettik tamam dedi 3 günlük yine diyet yapip ac karna tok karna seker ölcüp yazdim. bunun sonucunu götürdük mükemmel dedi. ama hala tekrar gel arada ölc yüksek cikarsa haber ver falan simdi 3 hafta sonra tekrar gidecegim.cok sinir bozucu..tamam desek hemen insulin yapacaktik. benim moralim bozulmustu.
sizin aclik cok yuksek cikmis usteli..tokluk zaten 200 cok fazla.yani normal insan icin 200 fazla..diyet mtlaka takip edin ama zor tabi. üstelik calisiyorsunuz ben ev hanimiyim. Allah kolaylik versin ..

Hamilelik Şekeri kesinlikle korkulacak bir konu değil. Endişe etmeyin, lakin şekeriniz yükselir. Stress ve yorgunluk en önemli faktörlerden. Benimde hamileliğimde şekerin çıkmıştı, hatta oldukça yüksekti, diyetisten kontrolünde hamileliğimi sürdürdüm. HAmileydim ve bir çok şeyi yiyemiyordum. Patataes, havuç, pirinç, portakal, beyaz ekmek ve makarna, unlu gıdalar, her türlü tatlı kesinlikle yasaktı. 3 ana öğün, 3 ara öğün yapıyordum. Ara öğünlerde bazen 1 porsiyon meyve ya da 1 galeta yiyordum. Tükettiğiniz her porsiyon meyvede 1 çay bardağı süt içiyordum, böylece meyvedeki şeker kan şekerimi yükseltemiyordu. Ancak şekerim diyetlede düşmedi! Bir endokrine yönlendirdi doktorum beni ve insülin iğnesine başladık. Sabahları şekerim çok yükseliyordu o yüzden sabahları kahvaltıdan 1 saat sonra insülin yapıyordum. Bebeğe zararı olurmu diye çok araştırdım. Zararı yokmuş. İnsülin bebeğe geçmezmiş. Çok şükürki bebeğim çok sağlıklı doğdu. 37. haftada doğum oldu, sezeryan ile. Doğum öncesinde son zamanlarda her gün doktora gitmeye başlamıştım. Sık ziyaretlerin sebebi plesentayı gözlemlemekti. Plesenta bozulmaya başladığı anda sezeryan oldum. Doktor seçiminiz çok önemli, mutlaka diyetisyene görününüz. İnternetten bulduğunuz hamilelik rejimlerini uygulamak yerine diyetisyeninizin verdiği diyeti takip ediniz. Çünkü eğer yetersiz beslenirseniz bebeğiniz düşük doğum ağırlıklı oluyor. Hamilelik şekeri sizi korkutmasın, çünkü daha bilinçli ve sağlıklı besleniyor oluyorsunuz!!Geçmiş olsun...

Ayrıca aşağıdaki yazıyı okumanızıda öneririm...

www.annesesi.com muzik egitimi

Geçmiş olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…