Gebelik şekerinde yenilebilecek çikolata var mı?

orası öyle tabi çoçivoçicim
ben şeker başladı sende denilince bir buçuk sene tırlattım,ömrümde hep kiloluyken kötü beslenirken öyle bir savaş açtım öyle bir araştırmaya girdim ki ,eğer evraklarım olsa sağlıklı beslenme kampını kurabilirim veyahut diyetisyen olabilirim
bu arada evlendiğimden daha zayıfım sen hesap et

Valla süpersin,bende insülin direncini duyunca Karatay'a başladım. Neredeyse 6 aylık oldum 2 kilo aldım henüz sadece. Hala dengeleme modundayım ama bazen varya o olmadık ıvır zıvır'a acayip istek duyuyorum.
Tabi ki yememek lazım.
Sonuçta ben yersem kızıma kötü örneğim herşeyden önce.
Gizli saklı yedim bir iki hevesimi aldım yalan yok
Ama ona kendim yapıyorum

valla çocuğum benden daha çok hazır ve aburcuburla besleniyor ben şu an mevlana prensibindeyim hamdım piştim yanınca eşimi çocuğumu da daha sağlıklı besleyeceğim..bunun için internette şekersiz tarifler diye bir sayfa var her türlü tatlı alternatifi mevcut ,kadının tip1 diyabetle doğan kızı için... resmen bu alanda uzman olması taktire şayan göz gezdirebilirsiniz..

http://sekersizlezzetler.com/

siteyi yeniden düzenliyormuş instagramda da sayfası varmış.
Ben internet sayfasından bakıyordum.

meyvelerin üzerine kakao serp ye ama onu da az ye meyvelerden şekerli çünkü
gebelikte şeker riskli biliyorsun.
yani aşerme diye bir şey de yok. sık dişini

paketli gıdalarda yazılandan fazlası var bana güven gıda tarım ve hayvancılık personeli
Ya yeri değil ama, yine işin uzmanını bulmuşken, yağlı kağıtlarda domuz yağı var gibi bir muhabbet dönüyor. Bunun doğruluk payı olabilir mi?

Ya yeri değil ama, yine işin uzmanını bulmuşken, yağlı kağıtlarda domuz yağı var gibi bir muhabbet dönüyor. Bunun doğruluk payı olabilir mi?
Canan Teyze söylüyor öyle bir şey , ben hala kullanıyorum.Derin araştırmadım ama yüzeysel araştırmalarımın sonucu

17 farklı pişirme kâğıdına detaylı analizler yapılmış ve Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü laboratuvarlarında uluslararası standart normlarına göre yapılan Gaz Kromatografisi – Kütle Spektrometresi (GC-MS) analizleri sonucu yağlı kâğıdın içeriğinde domuz yağı veya trans yağlar gibi zararlı yağ veya madde bulunmadığı kanıtlanmıştır.

Çok teşekkürler! Ben de çok kullanıyorum, pek mantıklı gelmedi hani...kim böyle bir şey yaparak marka ismini karalamayı göze alabilir, di mi?

Önemli olan kan şekerinizin yukselmemesi ise stevia kullanarak kendiniz kakao ile çikolata veya çikolatalı tatlı yapabilirsiniz. Stevia hem doğal hem şeker içermiyor.. Tadellenin şekersiz ürünlerine baktığımda şeker alkolleri kullandıklarını görmüştüm onlar da kan şekerini yükseltiyor diye biliyorum. Çilek şeker oranı bayağı düşük bir meyve bu aralar da mevsimi. Bence bol bol çilek yiyin. Çilekli yogurt, çilekli tatlılar yapın. Badem unu, hindistan cevizi unu, fıstık unu, stevia vs kullanarak kan şekerinizi yukseltmeyecek kek kurabiye bile yapabilirsiniz. İnternette tarifleri var.

Size bir sey soracagim
Ben de o lindt markasinin %99 luk cikolatasini gordum, cok mu aci bitter acaba ? Ben bitterciyim ama %99 olunca bir durdum .Bi de pahali meret
Bitter seviyorsanız acı gelmez bence. Ama bitter sevmeyene acı tabi.

Pahalı ama zaten yoğun olduğu için 1 parça yiyip bırakıyor insan.

Ya peki seni bulmuşken sorayım neden bir düzenleme yapılmıyor bu glikoz şuruplarına vs.
Artık bebek mamalarına varana kadar herşeyin içinde var maalesef.
İnsanın markete gidesi gelmiyor. Gidince de deli gibi içerik okumaktan çıkamıyorum. Eşim uzun zamandır ilk kez markete geldi benimle,şok oldu halime. Elini birşeye atıyor dur icerigine bakayım diyorum,bu olmaz diyorum falan. Bana diyor ki aklını kaçırmış olmalısın. Bir daha seninle gelmem bu kadarı da fazla. Bakliyat bile pirinç bile ithal,yerlisini tırım tırım arıyoruz. Vallahi yıldım.
Haberlerde izledim,meyve sebze için bile neyle yıkarsanız yıkayın zehir yiyorsunuz deniyordu,durumun vehametini sen düşün artık.
Bu gidişle sağlıklı bir nesil olmayacak gibi.
Meyve sebze bile güvenilir değil,yediğimiz peynirler peynir değil. Kendimiz üretemeyeceğimize göre,mecburen alıp yiyoruz.
İyi yıkadım,mevsiminde aldım yedim cümlesi de züğürt tesellisi oluyor bir bakıma.
Ne yapacağız böyle bilemiyorum.

valla sirkeli sularla akladım pakladımları maalesef imkansız 1900 lerin başında ciddi genetik çalışmaları yapılmış bildiğim kadarıyla siyez dahil genetiği ile oynanmamış bulgur dahi yok..
dünya doğal ve organik beslenme konusunda yeni yeni bilinçlenmeye başladı,
Bir çok ülkede reklamlara kota konuldu,
Türkiye cumhuriyetinde de yakın zamanda bir kaç ayı geçmedi hatta yeni yürürlüğe girdi reklamlara kota geldi,
Artık rahat rahat cips çikolata reklamı göremeyeceğiz çok şükür..
bir dipnot daha bir ülkenin ekonomisini çökertmenin en önemli faktörü bir toplu iğneyi bile ithal hale getirmeye çalışmakla gerçekleşir ,Biz o topa gireli uzun uzun zaman oldu ,
Eğer ki arazili bahçeli bir evim olursa yerli tohum çalışmaları yapacağım söz..
bu arada bazı ürünlerde yerli tohum üretimleri mevcut ama o da senin dışarıda bir pazarda ya da markette aldığın ürünlerden kat ve kat fazla..
Ülkemizde organik gıdaya maalesef teşvik hareketi yok daha keşke başlatsalar ..
tam tersine organik etiketi basıp veyahut kavanozların üzerine bez koyup hazır seri üretim bir malı organik diye 4 katı fiyatına kakalamak var..Allah onları da ıslah etsin yazmışken diyeyim dedim

Kızlar tüm cevaplarınız için çok teşekkür ettim konu aöınca engellendiğim için giremedim bi süre burada yazan bi arkadaşın önerisiyle muz hurma kakao karışımı yaptım çok iyi geldi buzlukta bekletip dondurma niyetine de tükettim çok iyi geldi Allah hepinizden razı olsun diğer tavsiyleri de uygulayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…