- 31 Mayıs 2010
- 3.569
- 1.214
- 373
- Konu Sahibi lonelinessyk
-
Bu arada bildirim otomatik düşüyor siz özellikle bildirmiyorsunuz. Belki bu alanda çalışan arkadaşlar vardır buralarda. Daha detaylı bilgi verirler.Ben 2014 te hamileydim o zaman sağlık ocağına bildirilmesi gerektiğini bilmiyordum hic bildirmedim. Özel ve devlete gittim hamilelik sürecinde ama kimse aramadi beni gerci 5 sene geçmiş belki yeni biseydir. Ozel hastaneye gitse belki sorun olmaz
Mazur*maruz gorun
Bekar olup olmamanız sıkıntı değil. Ancak eğer aileniz öğrensin istemiyorsanız doktora gitmeyin. Direk sağlık bakanlığına kayıt düşüyor ve bağlı bulunduğunuz sağlık ocağından eviniz aranıyor.
Bence yine de konu sahibi riske atmasin15 gundur hamıleyım defalarca test yaptım neden kımse bızı aramıyor ınanmayın boyle seylere kayıt yaptırmadan saglıkocagı asla evı aramaz
Seni gruptanda biliyorum defalarca dediğin test evde kendi yaptığın test. Bahsettiğim şeyde test değil doktor kontrolü. Doktora gittiğin an gebeysen kayıt sağlık bakanlığına otomatik düşüyor. Hastane doktor kontrolüne henüz gitmedin bile. Randevun iptal edildi değilmi bugün. Önce doktora git sonra konuşuruz grupta bunu. Gidincede rica ediyorum özellikle sor doktoruna. Neden böyle ters konuştuğunu anlamadım. Yalan borcum mu var. Ben yaşadığım şeyi söylüyorum. Asıl bilip bilmeden böyle yazıp belkide bir aile faciasına neden olacaksınız.15 gundur hamıleyım defalarca test yaptım neden kımse bızı aramıyor ınanmayın boyle seylere kayıt yaptırmadan saglıkocagı asla evı aramaz
HamilesinKonuyu belki yanlis yere actim ettim maruz gorun lutfen ama dogru mu yanlis mi bi sonuca varmam lazim bugun 2 gebelik testi yaptim ikisi de farkli markalardan ikisinde de 2 cizgi cikti yanlislik yanilma etme varmidir dogru sonucmudur ne olur bi yardim edin
yok oyle karısmazlar evlıydı bekardıya da . sordugun sey ailenin ogrenmesı kısmındaysa e nabıza gırdıgımde tahlıl sonuclarım devlet sıtesınde kayıtlı. randevularım tedavılerım tahlıllerı rontgenlerım her sey orda ve gorebılıyorum . bunu soruyorsanız sızın sayfanızı acıp bakmazlar heralde dıye umuyorum .Ben suan evli degilim sevgilimden oldu zaten ciddi bi iliskimiz vardi ben suan mutsuzum istemiyordum ama sevgilim cok mutlu en yakin zamanda nikah kiyicaz ama suan bekar oldugumdan hastaneye gittiginde kan verdigimde sıkıntı olurmu
Yüzde yüz gebelik hayırlı olsunBakarmisiniz
ben ilk acilde baktirmistim 158 cikmisti degerim.5. haftada dusuk yaptim ozelde kurtaj oldum kimse aramadi bizi.sistemde hamile falan gorunmuyorumdur herhalde die dusunuorumSeni gruptanda biliyorum defalarca dediğin test evde kendi yaptığın test. Bahsettiğim şeyde test değil doktor kontrolü. Doktora gittiğin an gebeysen kayıt sağlık bakanlığına otomatik düşüyor. Hastane doktor kontrolüne henüz gitmedin bile. Randevun iptal edildi değilmi bugün. Önce doktora git sonra konuşuruz grupta bunu. Gidincede rica ediyorum özellikle sor doktoruna. Neden böyle ters konuştuğunu anlamadım. Yalan borcum mu var. Ben yaşadığım şeyi söylüyorum. Asıl bilip bilmeden böyle yazıp belkide bir aile faciasına neden olacaksınız.
ozelde bildigim kadariyla sigortanin karsilamadigi ekstra bi muayene aciolar fiyati normal muayenenin 2 kata yakin.o sekilde olunca hicbiyerde gorulmez muayeneniz demisti sekreterKonuyu belki yanlis yere actim ettim maruz gorun lutfen ama dogru mu yanlis mi bi sonuca varmam lazim bugun 2 gebelik testi yaptim ikisi de farkli markalardan ikisinde de 2 cizgi cikti yanlislik yanilma etme varmidir dogru sonucmudur ne olur bi yardim edin
Tabi boyle birşey varsa yapmasın ya ben suanda cok emin olamadim , acaba saglik ocağına kayıt yaptırmadık mi bisey olmus olabilir. Adanadaydik o zamam 6 -7 ay kaldik sanirim biz bir doktor seçmedik orada , suanda pek sağlıklı hatırlayamadım. Arkadaş benim yazdığımı dikkate almasınİlk hamileliğimde daha doktordan eve gelmemiştim eşim aranmıştı. Bismillah dedim. Ben yeni öğrendim ne çabuk onlar öğrendi diye şaşırmıştım. Şuan 3.hamileliğim doktor kontrolünden 3 gün sonra aradım. Ulaşamamışlar bugün tekrar aradım hatta. Ben evliyim eşim ve benim numaram kayıtlı sağlık ocağında. Bayan bekar muhtemelen ailesi aranacaktır. Ulaşamayınca eve kadar geliyorlar.
Mazur*
Alla alla geçen sene doğum yaptım. Aranmadım. Sadece evli olduğum sisteme düşmüş eve arayıp doğum kontrol hapı ya da kondom istersen gel ya da gebelik olursa haber ver demişti.İlk hamileliğimde daha doktordan eve gelmemiştim eşim aranmıştı. Bismillah dedim. Ben yeni öğrendim ne çabuk onlar öğrendi diye şaşırmıştım. Şuan 3.hamileliğim doktor kontrolünden 3 gün sonra aradım. Ulaşamamışlar bugün tekrar aradım hatta. Ben evliyim eşim ve benim numaram kayıtlı sağlık ocağında. Bayan bekar muhtemelen ailesi aranacaktır. Ulaşamayınca eve kadar geliyorlar.
Seni gruptanda biliyorum defalarca dediğin test evde kendi yaptığın test. Bahsettiğim şeyde test değil doktor kontrolü. Doktora gittiğin an gebeysen kayıt sağlık bakanlığına otomatik düşüyor. Hastane doktor kontrolüne henüz gitmedin bile. Randevun iptal edildi değilmi bugün. Önce doktora git sonra konuşuruz grupta bunu. Gidincede rica ediyorum özellikle sor doktoruna. Neden böyle ters konuştuğunu anlamadım. Yalan borcum mu var. Ben yaşadığım şeyi söylüyorum. Asıl bilip bilmeden böyle yazıp belkide bir aile faciasına neden olacaksınız.
Hayırlı olsun kardeş umarım istediğin bir durumdurBakarmisiniz
Ben suan evli degilim sevgilimden oldu zaten ciddi bi iliskimiz vardi ben suan mutsuzum istemiyordum ama sevgilim cok mutlu en yakin zamanda nikah kiyicaz ama suan bekar oldugumdan hastaneye gittiginde kan verdigimde sıkıntı olurmu
Bunlari niye seks yapmadan önce düsünmedin? Yani niye korunmadin?
Hani madem etrafin bu kadar muhafazakar, kendi kararlarini almakta bu kadar zorlanacaksin.
Burda kimse demez ama bence en iyisi aldirman olur. Bu sekilde hayatin tepetaklak olur. Simdi sevinen sevgilin, birden hem evlilik sorumlulugu, hem baba sorumlulugu aldiginda error verir. O aksamlari arkadaslarina kaçarken, sen küçük bir bebek ile uykusuz evde kalirsin. Ailende pek yardimci olmaz"kendin ettin, kendin buldun" diye.
Olmayan seyler degil, burda kaç konu okuyoruz sorumsuz babalar üzerinde.
Ayni sorun senin içinde olur. Hem birden bir evlilige, hem bir bebege adapte olmak hiç kolay degil.
Ki en iyi ihtimal adapte sorunlari. Aile sorunlari var daha, maddi sorunlari var daha. Hangi evde, nasil geçineceksiniz? Bebek demek para demek.
Yani halen erken bir zamandasin aldirmak için. Bebegin romantikligine kapilma derim. Bundan 1-2 yil sonra pisman olmakta var, dogurdun diye. Genelikle kadinlar sorumluluk aliyor. Erkeklerin çoçuklar oldugunda, ilerde bosansalar dahi kendine yepyeni bir hayat kurabiliyorlar. Kadinlar için öyle degil ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?