- 9 Şubat 2018
- 750
- 294
- 53
- 34
- Konu Sahibi Melekmelegimm
-
Herşeyi kendim yaptım şimdide doğduğunda kundak yapalım yok tuza basalım gibi hayaller kuruyorlar kimse sen nasılsın demedi gel gidelim demedi doğduğunda herkez karışır ki benim düşüncem ne kundak yapmak nede tuza basmak istemiyorumYani canım normalde olması gereken öyle onların sana söylemesi lazım gel gidelim diye
Ayy ne sinir oldum ya benim kaynana ile ben görüşmüyorum en son insanların icinde dengesizce konuştu ne arıyorum ne soruyorum o ararsada açmıyorum eşime de söyledim zaten yaptığını bundan sonra benim için bitti dedim o da ikimizin arasında kaldı yazık ama ne ondan bana laf getirir ne benden ona götürür hele beni şikayet etsin yakarım onu yani arkamdan konuşamaz zaten kendi yapısıda öyle dedikodu yapmaz :) ama cidden kv dene sinir oldum esin de cocuk olunca değişir inşallahAyy ne guzel valla benim eşimden umudum pek yok ailemide cok sever allah var geldiklerinde el üstünde tutar.annesi baska isim koymamızı istiyordu dedimki kaç aydır isim kararımızı verdik annene tatlı dille soyle olmaz kalbini kıramam diyor ya diyorum tatlı dille soyle yok begefendi karşı gelemezmiş ben nasıl kendi tarafıma çekicem bilmiyorum cok abartı derecede bağlı evet tabiki yüz buluyor misafirlikteydik benden için ‘bu’diye hitap ediyor yanımda analı ogullu sigara dumanın altında kaldım demiyorlar ya hamiledir misafirlikteki abi dedi kızım sen buraya gel sonra kv dem bozuldu söndürdü gsliba beni sevmiyor onu hissediyorum seviyo gibi yapıyo
Yok artik ya niue anneye veriyolar senin doğumun yaklaşmış daha kaynananın toruna alması gerekAynı valla bizde sürekli kavga ederdik şimdi şükür daha mülayim tek sorun alışveriş ellerindeki tüm kazancı anneye veriyorlar e diyorum bu alınıcak köpürüyo bebek allahın izniyle 3 hafta sonra doğucak uzun kollu zıbını yok hastane çıkışı yok gelde bunu soyle vallahi hiç heves bırakmadılar
Ikisi de çok güzelmiş beyaz olan da anne yani olabiliyo mu on tarafı çıkıyor mu benim yatagim yüksek ama bunlar alçak gibiTabi canım mavili uyku setli olan resimde anne yanı olarak kullanılmış ayrıda koyabiliosun herşey set halinde içinde kurulumunuda kendim yaptım cok kolay
İnşallah canım benimkide senin eşinin tam tersi ne var ne yok ötüyo ve heleki görüşmiim annesiyle beni mahfeder oyle bağlı ve en iyisini yapıyorsun seni üzen canını sıkan kişileri hayatından çıkarıcaksın aynen benim kv dengesizAyy ne sinir oldum ya benim kaynana ile ben görüşmüyorum en son insanların icinde dengesizce konuştu ne arıyorum ne soruyorum o ararsada açmıyorum eşime de söyledim zaten yaptığını bundan sonra benim için bitti dedim o da ikimizin arasında kaldı yazık ama ne ondan bana laf getirir ne benden ona götürür hele beni şikayet etsin yakarım onu yani arkamdan konuşamaz zaten kendi yapısıda öyle dedikodu yapmaz :) ama cidden kv dene sinir oldum esin de cocuk olunca değişir inşallah
İşte ana kuzusu bunlar etrafa evlendik demek icin evlenmiş yani baktığında evlilik hayatı değil kimin ahını aldım bilmiyorum yok ya ne alıcak anca paraları toplayıp napıyor bilmiyorum bizim şaşkında bana yükleniyorYok artik ya niue anneye veriyolar senin doğumun yaklaşmış daha kaynananın toruna alması gerek
Canım ikiside aynı beşik uyku seti farklı sadece evet çıkıyor ister tak ister takma ön tarafı indirebiliosun yukarıya kaldırabiliosun ön tarafıIkisi de çok güzelmiş beyaz olan da anne yani olabiliyo mu on tarafı çıkıyor mu benim yatagim yüksek ama bunlar alçak gibi
Allah yardımcınız olsun valla ne diyimİnşallah canım benimkide senin eşinin tam tersi ne var ne yok ötüyo ve heleki görüşmiim annesiyle beni mahfeder oyle bağlı ve en iyisini yapıyorsun seni üzen canını sıkan kişileri hayatından çıkarıcaksın aynen benim kv dengesiz
Eşinizi çok tanımadan mi evlendiniz acaba evlenince mi değişti erkekler evlenmeden zaten göstermiyor yüzlerini kaynanalar da oyleymisİşte ana kuzusu bunlar etrafa evlendik demek icin evlenmiş yani baktığında evlilik hayatı değil kimin ahını aldım bilmiyorum yok ya ne alıcak anca paraları toplayıp napıyor bilmiyorum bizim şaşkında bana yükleniyor
Hiii simdi anladım böyle bisi olabilir ya beğendim:)Canım ikiside aynı beşik uyku seti farklı sadece evet çıkıyor ister tak ister takma ön tarafı indirebiliosun yukarıya kaldırabiliosun ön tarafı
3 buçuk sene tanışma nişanlı süreci geçirdik canım herşey iyiydi kv demde oyle anlatırdıki herşeyi soyle olucak bıyle olucak hiç aklıma gelmezdi boyle olacağıEşinizi çok tanımadan mi evlendiniz acaba evlenince mi değişti erkekler evlenmeden zaten göstermiyor yüzlerini kaynanalar da oyleymis
Öyle diyenden korkcan hevesli gibi durup fos sönüyor:)3 buçuk sene tanışma nişanlı süreci geçirdik canım herşey iyiydi kv demde oyle anlatırdıki herşeyi soyle olucak bıyle olucak hiç aklıma gelmezdi boyle olacağı
aynen öyle oldu valla :))Öyle diyenden korkcan hevesli gibi durup fos sönüyor:)
merhaba 5 aylık gebeyim aklımda travel sistem puset var geçenlerde eşim annesine 1500 tl değerinde olduğunu soyledi kaynanam ne gerek pusete biyere gideceğinde eşin goturur dedi zaten çıkmazsın bebekle dışarı dedi yatak odası dedim onada ne gerek al bi beşik zaten ilk aylar kendi odanızda olur bebek dedi giysilerini nereye koyucam dediğimde koy gardrobuna dedi ki hiç yerim yok gardropta geçenlerde teyzesi aradı sohbet ederken eşim şaka mayetinde dediki masrafları başladı falan anlattı diyo ne gerek fiyatı cok yüksek pusetin ben 300 tl lik pusetle 2 cocuk büyüttüm zaten binmiyorlar bile yatak odasınada gerek yok dedi aventin biberonunu aldım 40 tl olması lazım hiii günah falan dedi fazla giysi alma hemen büyüyo falan yaa benmi abartıyorum yoksa onlardamı bi gariplik var ben doldurim eşyayla demiyorum ama şimdiden bi baskı herkez bişey soyluyo almak istediklerim laf oluyo ki gereksiz şeyler değil ilk çocuğum olacak allahın izniyle heves ediyorum puseti odası olsun diye gereksizmi gercekten ?
Doğum yaptım şükürler olsun :)) ve şimdide bebeği sanki bana emanet etmiş gibi davranışlar akşamdan banyo yaptırıp üzerini sakın değiştirme diyor kv dem bağlafığı bezden gece idrarı kaçmış giysilerine değiltirdim onun hesabını soruyor 15 gün oldu doğum yapalı ilk defa banyosunu tek yaptırim dedim bugün arıyor beni kızıyo niye banyo yaptırıyosun tek başına diye resmen azarladı sanki bana emanet edilmiş kendi çocuğu kafayı yicemMerhabalar,
Eskilerin zihniyeti maalesef böyle. Onlar zannediyor ki hala onların büyüttüğü zaman ki gibi herşey. Önceden şuanki birçok şey belki yoktu ya da yeni yeni çıkıyordu. Bizim gibi düşünmelerini beklememek lazım ancak anlayış göstermek ve çağa ayak uydurmaları lazım. O kadar hoş şeyler var ki eminim o zamanlarda bu imkanlar olsaydı onlar da almak isterdi. Yine geçmiş zamanda kocaman çocukların bile ayrı odası olmazmış. Ama şuan hepimiz kendimizi ve ailemizi daha iyi şartlarda yaşatmak amacıyla çalışıyor da çalışıyoruz. Kısaca bence anlamalarını bekleme, eğer anlamazlarsa kendini üzeceksin. İmkanın varsa içinden geçen herşeyi yap. Elbette ki gereksiz şeyler alma. Ama onların bile gerekli olup olmadığını bazen yaşayarak görüyoruz. Eğer onlardan maddi bir beklentin yoksa sana bu tarz bir yaklaşım içine girdiklerinde "biz almak istiyoruz imkanımız yettiğince" der geçersin kendini sıkıntıya sokma. Düğün vs olsa diyeceğim onların cebinden çıkacak ama sizinkinden çıkana da kimse karışmasın. Bu arada epey zaman geçmiş durumlar şuan nasıl:)
İlk önce hayırlı olsun bebeğin canım, güle güle büyüt İnşAllah. Bu kaynanayla işin zor gerçekten. Allah sana güç sabır versin. Bari eşin seni destekleseydi, sinir oluyorum böyle Anneci erkeklere. Hele yurtdışından geldiğin için sana yardımcı olmaları gerekti, uyum sağlayabilmen için. Bende 7 senedir Türkiyedeyim, eşimle, ailesiyle öyle sıkıntılarım olmadı, ama empati kurabiliyorum. Yurtdışındaki rahatlıktan sonra bu denli kısıtlanmak çok zor olmalı. Allah seni bir an önce feraha çıkarsın bacım.Doğum yaptım şükürler olsun :)) ve şimdide bebeği sanki bana emanet etmiş gibi davranışlar akşamdan banyo yaptırıp üzerini sakın değiştirme diyor kv dem bağlafığı bezden gece idrarı kaçmış giysilerine değiltirdim onun hesabını soruyor 15 gün oldu doğum yapalı ilk defa banyosunu tek yaptırim dedim bugün arıyor beni kızıyo niye banyo yaptırıyosun tek başına diye resmen azarladı sanki bana emanet edilmiş kendi çocuğu kafayı yicem
Aminn Allah razı olsun..eşim nasıl desem birbirlerine öyle bağlılarki inanamıyorum piskopatlık derecesinde şaşkınlıkla onları izliyorum önceden hiçbirşey diyemezdim eşim o kdr bağlıki bebek konusunda daha sakin dinleyen ve anne yapma diyebiliyor oda bazen..yardımcı olmakmı inanın 14 aydır evliyim bu sürede öyle üzüldümki yıprandım ben kolay kolay ağlayan biri değilken simdi en küçük şeye ağlamaya başlıyorum evet ailemin evinde çok rahatmışım simdi düşünebiliyorum bunu tek isteğim artık bizim adımıza karar vermesinler arkadan eşime saçma sapan laflar soylemesinler cadı görümcenin yaptığı gibi yoksa gercekten birgün patlicam cok doluyumİlk önce hayırlı olsun bebeğin canım, güle güle büyüt İnşAllah. Bu kaynanayla işin zor gerçekten. Allah sana güç sabır versin. Bari eşin seni destekleseydi, sinir oluyorum böyle Anneci erkeklere. Hele yurtdışından geldiğin için sana yardımcı olmaları gerekti, uyum sağlayabilmen için. Bende 7 senedir Türkiyedeyim, eşimle, ailesiyle öyle sıkıntılarım olmadı, ama empati kurabiliyorum. Yurtdışındaki rahatlıktan sonra bu denli kısıtlanmak çok zor olmalı. Allah seni bir an önce feraha çıkarsın bacım.
Hayırlı olsun ya çok sevindim sağ salim kucağınıza almanıza benim de kayinvalidem le aram açıldı iyice elini vermedi geçenlerde ama detaylı usg e girdim bikac sorun cıktı ondan beri kaynanamla olan sorunumu unuttum emin olun herşeyin başı sağlıkmis çocuğunuz ve siz sağlıklı iseniz bırakın bidi bidi konussun siz yine bildiğinizi yapın geçin o sınır olsun suan siz logusasiniz sütünüz kesilir filan allah korusun sinirden uzuntuden bana kalırsa sinir olmak yerine yüzüne soyleyin bu cocuk benim vs diye ya da bugün varsın yarın yoksunkendi başıma yapmaliyim ogrenmeliyim bu duyguyu kendim yaşamak istiyorum filan diye ama değmez üzülmeye valla tadini çıkarın anneliğin hem o nerden biliyo banyo yaptirdiginiziDoğum yaptım şükürler olsun :)) ve şimdide bebeği sanki bana emanet etmiş gibi davranışlar akşamdan banyo yaptırıp üzerini sakın değiştirme diyor kv dem bağlafığı bezden gece idrarı kaçmış giysilerine değiltirdim onun hesabını soruyor 15 gün oldu doğum yapalı ilk defa banyosunu tek yaptırim dedim bugün arıyor beni kızıyo niye banyo yaptırıyosun tek başına diye resmen azarladı sanki bana emanet edilmiş kendi çocuğu kafayı yicem
Allah razı olsun canım sen kaç haftalıksın ? Umarım önemli bişey değildir usg de görülen ? 2 gün once gelmiş aksamın 11 inde banyo yaptıralımmı diyır yine dedim ben yarın aldırıcam benden video istedi nasıl yıkadıgıma bakıcakmış :)) tmm dedim atmadım tabi dün arıyo beni hani video dedimki ninni açtım banyo yaptırırken ondan video cekmedim :)) ilk aldırdıgımda eşime resim atmıştım babası banyo yaptık diye eşim atmış annesine ablasına banyo yaptı oglum diye oyle ogrenmişti..eşimlede dün aram açıldı arkadaslarıyla buluşucakmış gece 5 te girerim dedi onun tartışmasını yaşadık suan küsüz hatta anladımki kimseden hayır yok dün hem emziriyorum hem ağlıyorumHayırlı olsun ya çok sevindim sağ salim kucağınıza almanıza benim de kayinvalidem le aram açıldı iyice elini vermedi geçenlerde ama detaylı usg e girdim bikac sorun cıktı ondan beri kaynanamla olan sorunumu unuttum emin olun herşeyin başı sağlıkmis çocuğunuz ve siz sağlıklı iseniz bırakın bidi bidi konussun siz yine bildiğinizi yapın geçin o sınır olsun suan siz logusasiniz sütünüz kesilir filan allah korusun sinirden uzuntuden bana kalırsa sinir olmak yerine yüzüne soyleyin bu cocuk benim vs diye ya da bugün varsın yarın yoksunkendi başıma yapmaliyim ogrenmeliyim bu duyguyu kendim yaşamak istiyorum filan diye ama değmez üzülmeye valla tadini çıkarın anneliğin hem o nerden biliyo banyo yaptirdiginizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?