- 9 Şubat 2018
- 750
- 294
- 53
- 34
- Konu Sahibi Melekmelegimm
-
Evet cnm yatak odası tkmı almicam sadece beşik yeterli olur pusetini ailem aldı zaten aynen bende ona karşıyım eşimden başkası demesin bana alma ne gerek var diye ama sagolsun eşimin ağzında bakla ıslanmıyo hemen söylüyo ki masrafcı olsam anlicam ama hic oyle değilim az olsun öz olsun ama eksiğide olmasın diyorum ama boyle hiçbisey alınmazsada olmaz 1 ay kalmış doğuma demiyorlar lohusa pijama alalım benim icin bebeğin ihtiyaçlarını alalım daha neler beler eksikMelekmelegimm ilk önce allah kucağına sağ sâlim almayı nasip etsin. Ancak bir anne neye heves edip alıyorsa, bu onun kararıdır, eşi dışında kimse karışmamalıdır. Ha eşin derse ki; hanım bu kadar masrafa gerek yok, bütçemiz de belli, o zaman tekrar düşünülür. Travel sistem düşündüğün kadar kullanışlı değil. Para tuzağı resmen. Biz mesela bebek arabasını ikinci el olarak aldık, temiz ve 5 yaşına kadar kullanabilir. Bir güzelce yıkadık, demirlerini boyadık tertemiz oldu, 1nci el gibi. Beşiğini sıfır aldık,o da 2 yaşına kadar kullanabilir. Oyun park çeşidinden. Bebeğin belki senin istediğin yaşa kadar beşiğinde yatmayacak bilemezsin ki, aklı erince genç odası alırsın kendi değişiklik isteyene kadar kullanır. Biz öyle yapmayı düşünüyoruz. Biberona gelince, aldığın biberon çok kullanışlı ben de arıyorum ancak bulamadım. Valla insanın çocuğuna herşey değer üçüncü bir kişiyi duymamak umursamamak gerekir kimi zaman :)
Tabiki eşimde ona normal geliyor bu durum herşey eş te bitiyor ben mesela eşimden istiim derki yetişemiyorumm ne istiyosunnn e diyorum o zaman çalısim onada gönlü yok yani bilerek boyle diyor ki istemim diye cunku anneden isticek anne kızıcak o yüzden yetişemiyo beyefendi yoksa yemin ederim hic masrafım yok sadece aksamdan aksama ekmegini alır gelirO zaman problem senin esinde, o ne demek oyle ya...ben calisiyorum.ona ragmen harcligimi da esimden aliyrum hic demez Allah var neden diye...neyse insallah duzelir biraz esinin gozu acilirda Allah yardimcin olsun
Peki esin hep mi boyleydi ne bileyim cok zor ya, hele de bebek alis verisi konu olunca insan kisamiyor ki fazlaTabiki eşimde ona normal geliyor bu durum herşey eş te bitiyor ben mesela eşimden istiim derki yetişemiyorumm ne istiyosunnn e diyorum o zaman çalısim onada gönlü yok yani bilerek boyle diyor ki istemim diye cunku anneden isticek anne kızıcak o yüzden yetişemiyo beyefendi yoksa yemin ederim hic masrafım yok sadece aksamdan aksama ekmegini alır gelir
Allah var gitsek biyere demezki alma alır ama demiyorki yaa anne ben çalışıyorum cocugum olucak bu zamana kdr elimi cebime atmadım eksiklerini tamamlicam demiyor 1 kere dedi oda annesi kızmış son ay yapılır diye bana patladı eşim cok zor canım bu zamanın erkekleri artık kız tarafı gibi nazlanıyor evliliktede oyle boyle durumlardada kız tarafından bekliyorlarBu zihmiyette ki kv çok zordur eminim Allah yardımcın olsun. Benim de eşim biraz öyledir ona ne gerek var buna ne gerek var fazla alma az az al zaten büyüyecek zamanla alırsın falan filan.. ilk doğumumda elini cebine atmadı buralarda adetmis kızın annesi alırmış herşeyi çok şükür annem herşeyi almıştı hiç eksiksiz magnetine kadar. Bu sefer ben acısını çıkartıyorum evet gereksiz bişey almadım ama herşeyin en iyisini aldım ihtiyacım olduğu kadar. Bı bebek arabası kaldı ki onu da şuan lüzumlu görmüyorum çünkü kıs ayına giricez ve park bahçe olayı havalar ısınacak kadar olmayacak bahara doğru almak daha mantıklı geliyor.
Tam 1 senedir evliyiz 1 senedir boyle başlarda bana diyorduki ortak çalışıcaz ama giderlerden haric kalan bölünücek ama yok herşey annede birikiyor harçlık istesem kızıyor annemler geldi yanıma demediki harçlık verim çarşıya çıkarlar falan yanında bulunsun cocuk içinde lafa gelince cok hevesli şunu alcam bunu alıcam cok guzel tarzı olucak cocugumun diyo e ben dediğinde eksiğini tamamlamıyorsun nasıl alıcam diyodun bi eksiklerini alalım dediğimdede bozuluyo bu saat olmuş hala çalısıyor ilte benim 1 senem boyle geçtiPeki esin hep mi boyleydi ne bileyim cok zor ya, hele de bebek alis verisi konu olunca insan kisamiyor ki fazla
Yok canım kendiside memnun bu durumdan yakınmıyor hiç geçen tartışma yaşadık dedimki hiç harçlık vermiyorsun birikim yapamıyoruz bişey istesem alamıyorum dedim ve ailemin önünde sen kimsinki sana para verim biriktiresin annem biriktiriyor sen kimsin dedi çıkıştı o an benim icin herşey koptu demekki benle olan evliligini önemseniyor bizi aile görmüyor karakter meselesi
Amin cok tskr ederim inşallahAllah size sabır, eşinize cesaret ve anlayış kayınvalidenize ise insaf versin. İşiniz zor. Sağlıklı doğum dilerim. Bebeğinizi analı babalı huzurla büyütün inşallah
Evet ben başlarda diyordum herşeyi olsun simdi olsun dogumdan sonraya kalmasın bana cok tepki gosterdiler eşim ve annesi yatak odasından geçtim artık tek beşik aldırsam bile şükür edicem ya tabiki alır oyle bırakmaz ama işte..puseti annemler aldı zaten e gerekli olan kıyafetleri var alırız diye geçiştiriyo veya banyo küveti hastane çıkışı varmış birde e bana da birkaç bişey lazım hani tamamlayalım istiyorum ama bakalım ne zaman gönlü olursa..süt sağma makinası bende istedim ne gerek emziriceksinya dedi anlatıyorum hani işlevini yanaşmıyo ama dedigin gibi cnm lazım oldugunda tıpış tıpış gider almayaAile ile ortak iş yapmanın zararları oste. Çoğumuz yasamisizdir bu tarz sıkıntılar. Çok klasik olacak ama inan ki çocuk doğunca düzelecek. Tamam haklısın insan eksiksiz olmak istiyor beşinci doğumunu bile yapsan herşey kusursuz olsun istersin ama şuan sana acil lazım olan bebek kıyafetleri küçük bı beşik vs.illa odası olsun bebek arabası olsun puseti olsun deme bunlar için eşimle aran bozma benc. Zaten doğduktan sonra eksikliğini hissederse eşin dayanamaz koşa koşa gider alır. Ben doğuma giderken süt sağma makinası alalım demiştim gereksiz bişey alamam demişti eşim doğumdan iki saat sonra lazım olunca koşa koşa gitti hemde hangisini alacağını bilmediğinden uc tane alıp gelmişti. Bence herşeye rağmen bugünlerin tadını çıkar acısını sonra fitil fitil getir kocanın burnundan
Bence abartıyolar canım imkanın el verdikçe istediklerini al içinde kalmasın ilk çocuk sonuçta insan özeniyor benim annemler arabasını aldılar travel sistem kayınvalidemler beşiklerini aldılar Doğum çantamı bile hazırladılar sağolsunlar benden çok hevesliler kendiniz alıcaksanız kimseye hesap vermek zorunda değilsin canın ne istiyorsa onu yapmerhaba 5 aylık gebeyim aklımda travel sistem puset var geçenlerde eşim annesine 1500 tl değerinde olduğunu soyledi kaynanam ne gerek pusete biyere gideceğinde eşin goturur dedi zaten çıkmazsın bebekle dışarı dedi yatak odası dedim onada ne gerek al bi beşik zaten ilk aylar kendi odanızda olur bebek dedi giysilerini nereye koyucam dediğimde koy gardrobuna dedi ki hiç yerim yok gardropta geçenlerde teyzesi aradı sohbet ederken eşim şaka mayetinde dediki masrafları başladı falan anlattı diyo ne gerek fiyatı cok yüksek pusetin ben 300 tl lik pusetle 2 cocuk büyüttüm zaten binmiyorlar bile yatak odasınada gerek yok dedi aventin biberonunu aldım 40 tl olması lazım hiii günah falan dedi fazla giysi alma hemen büyüyo falan yaa benmi abartıyorum yoksa onlardamı bi gariplik var ben doldurim eşyayla demiyorum ama şimdiden bi baskı herkez bişey soyluyo almak istediklerim laf oluyo ki gereksiz şeyler değil ilk çocuğum olacak allahın izniyle heves ediyorum puseti odası olsun diye gereksizmi gercekten ?
Kesinlikle siz haklısınız çekemiyorlar resmen bende sinir oluyorum kendi oğullarını kıskanıyorlar sanirim gelini ile yarışır mi bi kaynana deli oluyorum bende kocan aldıktan sonra hiç ses etme onlara sorma bile bakcaz de geç görünce de çok beğendik aldik der geçersin bende de o dert va r evim.cok küçük zamanında siz iki kişisiniz diye 3+1 i tutturmadi kendimiz zor sığdık eşyalarımız iki kişilik degil çünkü simdi bebek geliyo kara kara onu düşünüyorum ne dolabımda yer var ne büyük bi beşik alabilirim koycak yerim yok hala dil papuç ona sorarsanmerhaba 5 aylık gebeyim aklımda travel sistem puset var geçenlerde eşim annesine 1500 tl değerinde olduğunu soyledi kaynanam ne gerek pusete biyere gideceğinde eşin goturur dedi zaten çıkmazsın bebekle dışarı dedi yatak odası dedim onada ne gerek al bi beşik zaten ilk aylar kendi odanızda olur bebek dedi giysilerini nereye koyucam dediğimde koy gardrobuna dedi ki hiç yerim yok gardropta geçenlerde teyzesi aradı sohbet ederken eşim şaka mayetinde dediki masrafları başladı falan anlattı diyo ne gerek fiyatı cok yüksek pusetin ben 300 tl lik pusetle 2 cocuk büyüttüm zaten binmiyorlar bile yatak odasınada gerek yok dedi aventin biberonunu aldım 40 tl olması lazım hiii günah falan dedi fazla giysi alma hemen büyüyo falan yaa benmi abartıyorum yoksa onlardamı bi gariplik var ben doldurim eşyayla demiyorum ama şimdiden bi baskı herkez bişey soyluyo almak istediklerim laf oluyo ki gereksiz şeyler değil ilk çocuğum olacak allahın izniyle heves ediyorum puseti odası olsun diye gereksizmi gercekten ?
Eger almadiysaniz hic tavsiye etmem ben oğlumda kullandım cokyer kapliyor ve gicirdiyor sallanmiyo boşuna paraEki Görüntüle 2148633 bu tarz besik bakiyorum e bebekte bikac model daha avr fikir olsun sanada canim
Buda uzun ömürlü kullanılmıyor 1 yaşına kadar anca yeriniz kaç oda eviniz kucukmu odalarınizBu tarz beşikler nasıl peki evim dar olduğu için düşündüm bi de çok kibar güzel duruyor Eki Görüntüle 2190779
Bu beşikler bir yaşa kadar bile kullanilmiyor.bebek tutunup kalkmaya başlarsa çok tehlikeli hatta 6 ay anca kullanilir bu beşikBu tarz beşikler nasıl peki evim dar olduğu için düşündüm bi de çok kibar güzel duruyor Eki Görüntüle 2190779
Şoyle beşik almayı cok isterdim ben :)Bu tarz beşikler nasıl peki evim dar olduğu için düşündüm bi de çok kibar güzel duruyor Eki Görüntüle 2190779
E bebekte baby&plus in lux park yatagini aldim sallanma aparati var. Sallaniyo gicirdamayi kullanmadan bilemicem. Boyutuda ekstra kocaman gelmedi gozume.Eger almadiysaniz hic tavsiye etmem ben oğlumda kullandım cokyer kapliyor ve gicirdiyor sallanmiyo boşuna para
2+1 ama küçük 85 m2 eşyam da çok mobilyalarım da yatak odası nin büyük bi yaşına kadar yatamaz bile yaBuda uzun ömürlü kullanılmıyor 1 yaşına kadar anca yeriniz kaç oda eviniz kucukmu odalarıniz
Evet sık ama kullanissizBu beşikler bir yaşa kadar bile kullanilmiyor.bebek tutunup kalkmaya başlarsa çok tehlikeli hatta 6 ay anca kullanilir bu beşik
Ben öyle bi tane daha güzelini gördüm gösteriyim sizeŞoyle beşik almayı cok isterdim ben :) Eki Görüntüle 2190797
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?