Benim ilka haftalarda hic bulantim falan yoktu, o yuzden her seyi rahatlikla yiyordum ama sonra bulanti ve yaninda tiksinme basladi. En sevdigim seylerin bile kokusunu duyunca yiyesim kalmiyor. Ceviz ve findiktan tiksindim mesela. Insallah en kisa zamanda gecer bu hassasiyet.
AmIn insallah tum anne adaylari saglikli bir gebelik gecirir ve ardindan saglikli bebeklerini kucaklarina alir. Allah yardimcimiz olsunumuyorum en kısa zamanda geçer .her hamilelik farklı zorluklar içeriyor .ama sonunda kucağındaki mucize herşey e değer.mide bulantınız geçene kadar canınız ne istiyorsa onu yiyin .hiç zorlamayın kendinizi.bende en başlarda tek başına tuzlu peynir, ekmek yiyebildim .Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..
ikiside hamilelikte çok gerekli vazgeçilmez gıdalar .balık yiyemiyorsanız doktorunuz gerekli ilacı önerecektir .mutlaka ona danışın .Kizlar ceviz ve balik.yiyemiyirum tiksiniyorum.ne yapmam gerekir?
Balik yagi verdi doktorum.solgar ama cok da faydali oldugunu dusunmuyorum dedi.biraz ben usteledigim icin verdi.ikiside hamilelikte çok gerekli vazgeçilmez gıdalar .balık yiyemiyorsanız doktorunuz gerekli ilacı önerecektir .mutlaka ona danışın .
Allah yardımcın olsun canım .benimde düşüklerim oldu .ne kadar zor olduğunu bilirim. inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın .mutlaka bol bol dinlen Allahümme ya mubdiü c.c. (99 defa) diye tesbih çek canım .düşük olmasın diye bu.merak etme Allah izin verirse sağlıkla alırsın kucağına .kilo almak önemli değil .sen şu zor zamanı atlat yersin içersin sonra bol bol.Allah kolaylık versin
amin canım .nasıl oldun .dinleniyormusun .inşallah iyidir bebiğinde.doktor ilaç vermiş miydi sana ?Çok sağol canım. Gerçekten zor bir süreç. Allah sanada hayırlısıyla bir bebek nasip etsin. bu süreci ancak dua ile sağlıklı geçirebiliriz.
Bulantılar haricinde iyiyim şuan. doktor bol vitaminle beslen dedi. birde protein içeren besinler önerdi. yalnız kilo vermem gerektiğini ve bir diyetisyene görünmem gerektiğini de söyledi.amin canım .nasıl oldun .dinleniyormusun .inşallah iyidir bebiğinde.doktor ilaç vermiş miydi sana ?
Allah şifa versin ..dikkat etmek lazım .. :)Bulantılar haricinde iyiyim şuan. doktor bol vitaminle beslen dedi. birde protein içeren besinler önerdi. yalnız kilo vermem gerektiğini ve bir diyetisyene görünmem gerektiğini de söyledi.
folik asit alıyorsanız ve hayatta kalacak kadar besleniyorsanız bebeğiniz için korkmayın.bebeğiniz ilk trimesette sizin depolardan besleniyor,folik asit dışında .siz kendinizi çok zorlamayın.doktorunuz size belki ilaç önerebilir..Benim 6.haftamdan itibaren bulantim basladi sabahlari oglen 2ye kadar filan hic bisey yiyemiyorum bulantidan. Aksamlari da herseyi yiyemiyorum Bulantim resmen butun gun suruyor. En onemli aylarda beslenemiyorum bakalim nolcak
SAKATATLARDAN NEDEN UZAK DURUYORSUN ZARARLI MI ACABA ? YENMEMESI MI GEREKIYOR GEBELIKTE ?Ben 20.haftamdayın son özellikle 1 aydır, süt, yumurta,peynir, ceviz ,meyve,brokoli sık tüketiyorum.Yoğurt uzun zamandır zaten tüketiyorum.Et yiyorum,sakatatlardan uzak duruyorum.
Asitli içecekler içmiyorum, hazır meyve suları, kahve (bazen haftada 1 kez nescafe) içmiyorum, en azından 3-4 bardak günde su içiyorum.
Civcivim bunlarla enerjisini alıp annesine hareketleriyle teşekkür ediyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?