gebelikte beslenme...(yeterli besleniyor muyum acaba ?)

Benim ilka haftalarda hic bulantim falan yoktu, o yuzden her seyi rahatlikla yiyordum ama sonra bulanti ve yaninda tiksinme basladi. En sevdigim seylerin bile kokusunu duyunca yiyesim kalmiyor. Ceviz ve findiktan tiksindim mesela. Insallah en kisa zamanda gecer bu hassasiyet.

umuyorum en kısa zamanda geçer .her hamilelik farklı zorluklar içeriyor .ama sonunda kucağındaki mucize herşey e değer.mide bulantınız geçene kadar canınız ne istiyorsa onu yiyin .hiç zorlamayın kendinizi.bende en başlarda tek başına tuzlu peynir, ekmek yiyebildim .Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..

AmIn insallah tum anne adaylari saglikli bir gebelik gecirir ve ardindan saglikli bebeklerini kucaklarina alir. Allah yardimcimiz olsun

ikiside hamilelikte çok gerekli vazgeçilmez gıdalar .balık yiyemiyorsanız doktorunuz gerekli ilacı önerecektir .mutlaka ona danışın .
Balik yagi verdi doktorum.solgar ama cok da faydali oldugunu dusunmuyorum dedi.biraz ben usteledigim icin verdi.

Çok sağol canım. Gerçekten zor bir süreç. Allah sanada hayırlısıyla bir bebek nasip etsin. bu süreci ancak dua ile sağlıklı geçirebiliriz.

Çok sağol canım. Gerçekten zor bir süreç. Allah sanada hayırlısıyla bir bebek nasip etsin. bu süreci ancak dua ile sağlıklı geçirebiliriz.
amin canım .nasıl oldun .dinleniyormusun .inşallah iyidir bebiğinde.doktor ilaç vermiş miydi sana ?

amin canım .nasıl oldun .dinleniyormusun .inşallah iyidir bebiğinde.doktor ilaç vermiş miydi sana ?
Bulantılar haricinde iyiyim şuan. doktor bol vitaminle beslen dedi. birde protein içeren besinler önerdi. yalnız kilo vermem gerektiğini ve bir diyetisyene görünmem gerektiğini de söyledi.

Bulantılar haricinde iyiyim şuan. doktor bol vitaminle beslen dedi. birde protein içeren besinler önerdi. yalnız kilo vermem gerektiğini ve bir diyetisyene görünmem gerektiğini de söyledi.
Allah şifa versin ..dikkat etmek lazım .. :)

Benim 6.haftamdan itibaren bulantim basladi sabahlari oglen 2ye kadar filan hic bisey yiyemiyorum bulantidan. Aksamlari da herseyi yiyemiyorum Bulantim resmen butun gun suruyor. En onemli aylarda beslenemiyorum bakalim nolcak

Benim 6.haftamdan itibaren bulantim basladi sabahlari oglen 2ye kadar filan hic bisey yiyemiyorum bulantidan. Aksamlari da herseyi yiyemiyorum Bulantim resmen butun gun suruyor. En onemli aylarda beslenemiyorum bakalim nolcak
folik asit alıyorsanız ve hayatta kalacak kadar besleniyorsanız bebeğiniz için korkmayın.bebeğiniz ilk trimesette sizin depolardan besleniyor,folik asit dışında .siz kendinizi çok zorlamayın.doktorunuz size belki ilaç önerebilir..

bir takım bitkiler hamilelikte kullanıldıklarında rahim kaılmalarını başlatabilmekteveya ishal bulantı kusma oluşturup ciddi tansiyon düşüklüğüne neden olabiliyor.bu yüzden bitkilerin kullanımına ve çaylarına çok dikkat edilmelidir.aloe vera,karanfil ve yağı ,fesleğen , safran ,yasemin ,melek otu ,sinameki ardıç ,adaçayı dikkat edilmesi gereken bazı bitkiler.lütfen doktorunuza danışın kullanmadan önce...

Ben 20.haftamdayın son özellikle 1 aydır, süt, yumurta,peynir, ceviz ,meyve,brokoli sık tüketiyorum.Yoğurt uzun zamandır zaten tüketiyorum.Et yiyorum,sakatatlardan uzak duruyorum.

Asitli içecekler içmiyorum, hazır meyve suları, kahve (bazen haftada 1 kez nescafe) içmiyorum, en azından 3-4 bardak günde su içiyorum.

Ben 20.haftamdayın son özellikle 1 aydır, süt, yumurta,peynir, ceviz ,meyve,brokoli sık tüketiyorum.Yoğurt uzun zamandır zaten tüketiyorum.Et yiyorum,sakatatlardan uzak duruyorum.

Asitli içecekler içmiyorum, hazır meyve suları, kahve (bazen haftada 1 kez nescafe) içmiyorum, en azından 3-4 bardak günde su içiyorum.

Civcivim bunlarla enerjisini alıp annesine hareketleriyle teşekkür ediyor :)

Arkadaşlar kekik ve suyu,yeşil çay, maydanoz, devamlı içilen diğer tüm bitki çayları hamilelikte riskli.Tükmetmemeye özen gösterin.

Kansızlık,demir gibi problemi olanlar varsa sabah aç karnına 1 kaşık üzüm pekmezi içsinler tavsiye ederim.Hem enerji veriyor,hem üşüme probleminiz varsa azaltıyor ve hem de tabiki kan yapıyor.

sabah kahvaltıda HER SABAH bır tane yumurta ceviz,badem,peynir ve zeytin yanında domates salatalık vs. yiyorum
kahvaltı saatim : sabah 8 :)
ögleye dogru saat 11 civarlarında siyah kuru üzüm (kan yapması için) ve mide bulantım için beyaz nohut veya leblebi tuketıyorum.
saat 12 bucukta ögle yemegımı yıyorum

ögleden sonra da genelde yemekten bi 2 saat geçmesine dikkat ediyorum bır kase yogurt
aksamüstü ise meyve yiyorum..

GÜN İÇERİSİNDE CAY TUKETMIYORUM HAFTADA 7 GUN DEGIL 2 GUN SABAH KAHVALTIDA CAY ICIYORUM DİĞER GUNLER EVDE YAPTIGIM VİŞNE SUYU VEYA SÜT İÇİYORUM..

SİZE TAVSYEM DOGAL SEYLER TUKETMEYE OZEN GÖSTERIN
YOGURTU MARKETTEN ALMAYIN KENDINIZ YAPIN EVDE MARKETTEKILERDE HIC BIR VITAMIN BESIN DEGERI YOK CUNKU..IVIR ZIVIR DAN UZAK DURUN AZ VE ÖZ BESLENIN HEM BEBEK ICIN HEMD EENDINIZ ICIN KILO ALIMI DA COK FAZLA OLMUYOR BU SEKILDE

RABBIM HEPIMIZE KUCAGINA ALMAYI NASIP ETSIN BEBISLERIMIZI INSALLAH ARKADASLAR..

SAKATATLARDAN NEDEN UZAK DURUYORSUN ZARARLI MI ACABA ? YENMEMESI MI GEREKIYOR GEBELIKTE ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…