- 10 Şubat 2015
- 5.202
- 11.871
- 248
Ben sizin gibi dusunmuyirum cunku konudmalar intihari goze alacak kadar karisini seven bir adamin konusmalari degil. Kaldi ki seven karisina siddet uygulamaz. Bu sanki senaryolari yazilmis vr bu senaryonun icine konu sahibi kandirilarak cekilmis gibi bir hikaye. Bosanma sirasinda cogu kadin bu tip seyleri yasiyor. O asamaya kadar aslan kesilen erkek dava acilinca birden seviyorumlar, sensiz yapamiyorumlara basliyor. Herseye duygusal bakan biz kadinlar da cocuk da olunca evlilige tekrar bir sans vermek icin donuyoruz. O sirada davada konu edilen tum mallar bir sekilde baskasinin izerine falan geciriliyor. Kadin da esine dondugu icin affetti diye eski olaylardan sikayetci olamiyor. Ve dimdizlak ortada birakiliyor. Bu ilk yasanmis bir olay degil.Her şeyin üstüne sünger çekip dönmüşsün. Mutlu bir aile olmYa odaklanacağına telefonda eski konuşmaları karıştırmak neyin nesi. Yüzüne vurma . Kv oğlu iftira deyince öyle demiş. Bu kinini ve geçmişini küllendirmezsen siz mutlu olamayacaksınız. Geçmişi kapa herkesi affet mutlu olmaya odaklan. Geçmişe kulağınızdaki gözünü kalbini kapa. Kaşıdıkça kanarsın.
Şu an İçin ayrılmayı düşünmüyorsanız, eşinizin telefonundaki konuşma kaydını kendi telefonunuza gönderin. Terapi seansında psikolog aile ilişkilerinizi konuşmaya başlayınca kaydı açıp eşinizin gözünün içine bakın ama o zamana kadar kesinlikle dinlediğinizi belli etmeyin. Duruma göre kararınızı verirsiniz.
Kaydı kendime aldım. Dediğiniz doğru ama psikolog sinirle söylemişlerdir siz affedin falan demez değil mi? Fikir hiç fena değil bu arada :)Şu an İçin ayrılmayı düşünmüyorsanız, eşinizin telefonundaki konuşma kaydını kendi telefonunuza gönderin. Terapi seansında psikolog aile ilişkilerinizi konuşmaya başlayınca kaydı açıp eşinizin gözünün içine bakın ama o zamana kadar kesinlikle dinlediğinizi belli etmeyin. Duruma göre kararınızı verirsiniz.
Evet kendini haklı çıkarmak uğruna en başından beri kötülüyor. Güya ailesi de beni tutuyor. Ama ne kadar kötülemeye kalkışırsa kalkışsın yaşadıklarımı ailesi biliyordu. İnsan olabilseler böyle konuşmazlardı... Bu arada evet intihar edeceğini söyleyen, ta kendisi...Eşiniz ailesini gazlıyor. Amaç kendini masum göstermek. Haklı çıkmak. Ailesi size düşman oluyor.. Bu intihar etmemişmiydi.. Eğer o kişi ise geçmiş konuşmaları kapatın bence. Sonraya bakın derim.
Ailesine karşı haklı çıkmak uğruna beni kötülüyor. Onlar boşan dediğinde de konuyu geçiştiriyor. Babası aracı söyleyince de üstünde durmuyor tamam tamam deyip geçiştiriyor. Ama onlara dik dururken sonra beni arayıp yapma etme diyor. Darp raporunu onun adına almadığımı isimsiz aldığımı biliyor. O yüzden darp raporundan korktuğu içim değil. Bu arada arkadaşlarına eşine dostuna da çocuk için katlanıyor izlenimi veriyor ama bana gelince sevgisinden bensiz olamayacağından bahsediyor. Millet onu karısına köpek oldu demesin diye farklı yansıtıyor. Konuşmadan hemen sonra beni arayıp sevdiğinden vs sen bahsediyor. Boşanmayı asla istemediğinden eminim. Dün bana kardeş lazım kızımıza diyordu. Bebeği de boşanmayı konuştuğum sıralarda yapmıştı. Bu yolla tutabilirim diye düşünüyor.Bu konusmalardan esinizin pisman olmus bir havasi yok. Daha cok plan yapilmis cocuk icin donulmus ve cocuk 5-6yasina kadar evlilik yurutulecek sonra da bitirilecek diye duruyor. Ve sanki darp raporu alirsaniz diye de donmus. Umarim rapor aldiniz. Bu arada hersey planlanmis, araba baskadinin uzerine bile yapilacakmis. Ben bu konusmalarda hic esimi seviyorum onsuz yapamam diye nirsey okumadim. Bunu bile bile bu evliligi nadil yurutebilirsiniz ki? Ortada guven yok. Sanitim sadece uzatmalari oynuyorsunuz. Bu arada cocuk buyudukce ayrilmak daha zor cunku kucukken daha kolay yeni ortama adapte oluyorlar.
Ailesine karşı haklı çıkmak uğruna beni kötülüyor. Onlar boşan dediğinde de konuyu geçiştiriyor. Babası aracı söyleyince de üstünde durmuyor tamam tamam deyip geçiştiriyor. Ama onlara dik dururken sonra beni arayıp yapma etme diyor. Darp raporunu onun adına almadığımı isimsiz aldığımı biliyor. O yüzden darp raporundan korktuğu içim değil. Bu arada arkadaşlarına eşine dostuna da çocuk için katlanıyor izlenimi veriyor ama bana gelince sevgisinden bensiz olamayacağından bahsediyor. Millet onu karısına köpek oldu demesin diye farklı yansıtıyor. Konuşmadan hemen sonra beni arayıp sevdiğinden vs sen bahsediyor. Boşanmayı asla istemediğinden eminim. Dün bana kardeş lazım kızımıza diyordu. Bebeği de boşanmayı konuştuğum sıralarda yapmıştı. Bu yolla tutabilirim diye düşünüyor.
Ailem bana hep destek oldu. Hayatta enn şanslı olduğum konu ailemdir. Eşime kızdıkları için hep arada kaldım ve haklılar da.Canim benzer durumu daha once ben de yasadim sadece siddet haric. Esim ve ailesinin psikolojik siddetine maruz kaldim. Ailemin yanina gitrim bosanmak icin annem hemen ayılıp bayilmaya basladi destek olmadi bana kimse mecbur tipis tipis geri dondum. Benim eş kişisi de benden mal kacirmaya calisiyor seninkinin yaptiklarini yapiyor. Aldigi parayi saklamalar annesinin uzerine yatirmalar, arabayi kardesinin istune yapmalar vs. Cunku bi gun onu bosayacagimi anladi bunu biliyor. Seninki de aynen bu kafada ve zaman kazaniyor bosanma durumundan en az zararla kurtulmaya zemin hazirliyor. Eger ailen arkandaysa maddi gucun yerindeyse en ufak hatasinda bas tekmeyi. Ha eger cekmek zorundaysan destegin yoksa ona gore sende kendine zemin hazirla maddi manevi. Ondan gizli para biriktir kenarda dursun zorda kalmaman icin llerde. Yani demem o ki sen de kendini her turlu garantiye al bos durma. Siddet tekrarlanirsa da ses kaydina al . Allah yardimcin olsun.
Derdim kv değil sadece aynı zamanda eşimin bunları söyleyebilmesi...Ama ailesi de dert edilmeyecek cinsten değil!..bu konu sahibinin daha çok konularını okuyacağız gibi geliyor bana
boşuna yazmayın kocasını affetti ve döndü
çok ilginç ama onun derdi k.validesi şu an
Derdim kv değil sadece aynı zamanda eşimin bunları söyleyebilmesi...Ama ailesi de dert edilmeyecek cinsten değil!..
Artık inancım kalmadı. Ben de çok soğudum bu olanlardan sonra. Seviyor muyum alışkanlık mı emek verdiğim için sahip çıkma mücadelesi mi bebeğim için savaşmak babasız büyütme korkusu mu bilmiyorum...Bu adamın gerçekten sana aşık olarak sevdiğine inanıyor musun?
Yada asıl soruyu soruyorum... Sen bu adamı seviyor musun ve onunla mutlu musun ?
Artık inancım kalmadı. Ben de çok soğudum bu olanlardan sonra. Seviyor muyum alışkanlık mı emek verdiğim için sahip çıkma mücadelesi mi bebeğim için savaşmak babasız büyütme korkusu mu bilmiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?