Gebeyim,anneme çok kırgınım onu hayatımdan cıkarmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kahveyay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2022
400
247
53
Annemi buralara yazacağımı değil birine şikayet edeceğim aklıma gelmezdi. Öncelikle çok detay var ,sordukça yazabilirim ama ben en önemli şeyleri yazmaya çalıştım.
Ben evin en küçük kızıyım,benden sonra erkek oldu annem kardeşime çok düşkündür. 30 un üstündeyiz hepimiz. Ben evliliğimin 9. Yılında hamile kalabildim, bende de eşimde de sorun yoktu fakat olmadı.Şuan hamileyim ailenin 7. Torunu geliyor az bi zamanımız kaldı. Şuan annem karşımda benim evimde dün geldi. Bebeğimin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek için yardım istedim geldi. Dün akşam çamaşırları yıkadım 2 posta ve çamaşırlar şu ana kadar kurumadı dedim bugün de kalırsın ütüleriz iki koldan. Kalamam ben oğlum evde dedi bana. 1 gün daha kalmayacak mısın gerçekten dedim bunu nasıl dersin ? Ben öyle uzun kalamam (bugün şuan saatte 26 saat oldu geleli). Tamam dedim asla kurumuyor çamaşırlar iyi de oluyor çünkü ütülesin istemiyorum o kadar alındım o kadar zoruma gitti ki resmen onun görmediği yerde ağladım. Kalktım yemeğimi yaptım tatlımı yaptım yesin akşam eşim gelince evine götürsün diye, benim isteğim şuydu canımın istediği şeyi isterim yapar diyordum bize geleceği gün için ama bunları duyunca yemin ederim uzattığı suyu bile içmek istemedim. Bı psikoloji beni uykuya itti sanırım 2 saat uyudum Ben uyurken evin tozunu filan almış görev edinmiş kendine yapılacak şeyleri yapiyim de biran evvel gideyim diye.
Bu yazım burda kalsın ki kalbim yumuşamasın çünkü ben bezdim .

Üzülme canım malesef toplumumuzda erkek daha çok üstte tutuluyor. Şuan hamile olduğun için hormonlarindan dolayı çok hassassin.. oysa o çamaşırları sen bile utulersin ki daha dogurmamissin bile hadi sen utuleyemedin eşin ütüler dert etme bunları annenide hayatindan çıkarma dusuncesini kafandan çıkar lutfen🌼

Annemi buralara yazacağımı değil birine şikayet edeceğim aklıma gelmezdi. Öncelikle çok detay var ,sordukça yazabilirim ama ben en önemli şeyleri yazmaya çalıştım.
Ben evin en küçük kızıyım,benden sonra erkek oldu annem kardeşime çok düşkündür. 30 un üstündeyiz hepimiz. Ben evliliğimin 9. Yılında hamile kalabildim, bende de eşimde de sorun yoktu fakat olmadı.Şuan hamileyim ailenin 7. Torunu geliyor az bi zamanımız kaldı. Şuan annem karşımda benim evimde dün geldi. Bebeğimin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek için yardım istedim geldi. Dün akşam çamaşırları yıkadım 2 posta ve çamaşırlar şu ana kadar kurumadı dedim bugün de kalırsın ütüleriz iki koldan. Kalamam ben oğlum evde dedi bana. 1 gün daha kalmayacak mısın gerçekten dedim bunu nasıl dersin ? Ben öyle uzun kalamam (bugün şuan saatte 26 saat oldu geleli). Tamam dedim asla kurumuyor çamaşırlar iyi de oluyor çünkü ütülesin istemiyorum o kadar alındım o kadar zoruma gitti ki resmen onun görmediği yerde ağladım. Kalktım yemeğimi yaptım tatlımı yaptım yesin akşam eşim gelince evine götürsün diye, benim isteğim şuydu canımın istediği şeyi isterim yapar diyordum bize geleceği gün için ama bunları duyunca yemin ederim uzattığı suyu bile içmek istemedim. Bı psikoloji beni uykuya itti sanırım 2 saat uyudum Ben uyurken evin tozunu filan almış görev edinmiş kendine yapılacak şeyleri yapiyim de biran evvel gideyim diye.
farkli seyler var midir bılmiyorum ama olay bundan ibaretse hormonlar hormonlar diyorum. seneye duzelir buna gulersiniz 🎉

Çağırmışsınız gelmiş, evinizin tozunu almış, yapılacakları yapmak istemiş, daha ne bekliyorsunuz? Herkes başkasının evinde rahat edemez, evladı bile olsa. Annenizden nefret etmek yerine geldiği için teşekkür edin, kıymetini bilin. Uzattığı suyu bile içmek istememek, ne abartı bi durum.

Yakında bebeğiniz olacak ve ilk bebeğiniz olduğu için muhtemelen çekiniyorsunuzdur. Güvenebileceğiniz birinin desteğini beklemeniz kadar doğal birşey yok. Annenizin kalması gerekirdi. Ütü yapmasa da onu yanınızda hissetmek istemiş olabilirsiniz.
Doğumdan sonra refakatçi eşim oldu, hemşireler yardımıyla geceyi tamamladık. Annem doğumdan 13 gün sonra tamamen evine gitti (arada Haftasonu da bir kez gidip gelmişti 1.5 saatlik mesafede). Anneniz önceden beri böyle ise değiştiremezsiniz, beklentinizi düşürüp kırmadan kurulmadan hayatınıza bakın. Maddi imkanınız var ise, evi temizlemek için bir yardımcı tutun, el lezzetine güvendiğiniz birine ücret karşılığı dondurucuya atılacak yemekler yaptırın. Annenizin doğumdan sonra yanınızda ne kadar kalacağı belli olmaz:) benimki de o zamanlar 30 yaşında olan oğlu yalnız kalamaz diye gitti.

Son düzenleme:
Üzülme canim kadin utaniyodur belki damattan. Kalbin yumusasin annen kötü kadin olsa evin tozunu da almaz serer popoyu yatardı. Hemen git sarıl annene

Bebeğinize geç kavuşmuşsunuz, uzun süreli bir hasret olmuş vuslatın coşkusu da sizin hissettiğiniz gibi olsun herkeste diye bekliyorsunuz. Hormonlar da biraz etkilemiş ama inanın abartıyorsunuz. Beklentinizi düşürün, anneniz de olsa kimse sizin hissettiğiniz gibi hissedemez anlayamaz bebeğinizle ilgili beklenti ve isteklerinizi. Çoğunlukla da anlamıyor anneler, yalnızca sizin anneniz değil ince düşünmeyen bir çoğumuzun böyledir emin olun

Oğlu evde diye gitmesine alinirdimda bukadarda abartılacak durum yok ortada, anneniz iyi biriki , onun hakkında konu açacağım aklıma bile gelmezdi yazmışsınız. Şuan riskli gebe degilsiniz, bakmıştır haliniz iyi ütüyü kendinizde yapabilirsiniz, bir gün kalmış destek olmuş. Ogluda belki evden sıkıştırıyodur , hadi anne gel falan diye. Oda iki arada kalmıştır.

Kardeşin kaç yaşında? Benim annemde tavuklarını bahane eder hep 🤣🤣 ben sinir olmuyorum ama. Hatta üzülüyorum ona iş yaptırmıyorum yorulmasin diye.

Kızım doğduğunda 3 gün kaldı. Oğlum doğduğunda 40 gün kaldı. Şimdi yine doğum yaptım 10 gün kaldı. Bakmak zorunda değil ki sağlığı yerinde olsun baska bişey istemem

Anneniz var ise hayatınızda en büyük gücünüz var demektir.Bak sizde hamilesiniz anneniz sizi nasıl taşıdı büyütüp bu yaşa getirdi onları düşünün belki onunda vardır kendince siz üzülmeyin diye anlatamadığı şeyler annelere kırılmaz kızları çünkü bilir merhametini bence annenizi hayatınızdan çıkarmayın yaşadığı varlığını hissettiğiniz için sımsıkı sarılın.Sizde üzülmeyin bebeğinizde sağlıkla kavuşun inşallah bu dünya gelip geçici kırmaya kırılmaya değmez

Kadın toruna doymuş bence
İlk bi iki tanesinde heves etmiştir de 7. Torun demek 7 keredir aynı işleri yapıyor demek
O yüzden bahane etmiş kaçmış gibi biraz.

Valla yargılanırım belki ama bence en çok sevdikleri çocuğu ve onun da çocukları daha kıymetli oluyor
Oğluna düşkünlük anaların ortak sorunu

Yazık annenize sırf ütüye yardım etmedi diye mi hayatınızdan çıkaracaksınız böyle evlat olmaz olsun. Ben her şeyimi tek başıma yaptım ne oldu bir şeyim mi eksildi. Yardım eden olsa iyi olurdu ama kısmet. Zorlandığım zamanda allahım sen yardım et dedim bir şekilde hepsini halletim. Benimde kırgınlığım oldu bazı zamanlar ama siizn gibi konuşmadım hiç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X